Автор Тема: Високо кръвно  (Прочетена 36890 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен v_tin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Високо кръвно
« -: Февруари 27, 2009, 21:42:47 pm »
Здравейте,
Синът ми е на 15 години, 185см, 80кг и има горна граница 130-135. Тренира футбол и на прегледа за картотекиране го спряха. Не знам какво да правя. Дайте някакъв съвет. Нещо-Запер или жива вода, ще помогне ли?
« Последна редакция: Февруари 28, 2009, 08:15:07 am от Mirotvorec »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re:Високо кръвно
« Отговор #1 -: Февруари 27, 2009, 22:04:44 pm »
Да се запознае с различен тип техники за дишане. Обикновено проблемите са не-добро обогатяване с кислород на самото сърце.

Неактивен Black Adder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 790
Re:Високо кръвно
« Отговор #2 -: Февруари 28, 2009, 00:07:40 am »
Докторите какво казват? Щото май тук не сме форум за баячки и гледачки.
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 219
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Re:Високо кръвно
« Отговор #3 -: Февруари 28, 2009, 04:47:47 am »
Горна граница 130 е в норма?
Нормата е 70-90 долна и 110-130 горна, не може да се търси винаги 80/120, телосложението има голямо значение, за да се определи нормата за дадено тяло.
Трябва да провеждате по-обстоен разговор с лекарите, защо те смятат за необходимо да го спират от този спорт и тогава може да търсите био-лечение, много е важно да се постъпва съвсем по нормален начин що касае диагноза, тоест изследванията да се направят и да има диагноза, от там нататък лечението е нещо съвсем друго, което може да избирате, хомеопатия или не конвенционална медицина или стандартна такава.
« Последна редакция: Февруари 28, 2009, 13:24:05 pm от Salito »
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

Неактивен v_tin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 2
Re:Високо кръвно
« Отговор #4 -: Февруари 28, 2009, 20:15:37 pm »
Все още нищо не знаем. Това е от няколко дни.Пуснаха някакви изследвания на кръвта и урината. В сряда ще има някакъв резултат. Тази сутрин кръвното му беше около 75-120 мерено в леглото.

Неактивен Gogo

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 275
Re:Високо кръвно
« Отговор #5 -: Март 01, 2009, 00:32:01 am »
Кръвното се дига от цигари и кафе.От тях също се дига и пулса значително.Който ходи на лекарски комисии от който му зависи работата,или му са важни резултатите преди да отиде спира цигарите и кафето за 1-2 дена ;).Някои минават и на специална диета за няколко дена преди комисията за да могат да минат.

Неактивен pitanka

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
Re:Високо кръвно
« Отговор #6 -: Юни 01, 2009, 11:12:06 am »
От личен опит знам,че чесън сваля кръвното и то доста осезаемо.Дори не е нужно чесънът да е пресен,продават по аптеките таблетки с екстракт от чесън,който е без миризма дори.Единствената ми препоръка е таблетките да са от американски производител(да ме прощават българските такива),но знам че американците ,за да пуснат нещо на пазара правят сумати проби,изследвания и т.н.А иначе може и пресен чесън да се консумира (за тези ,на които не им пречи миризмата)или всяка вечер преди сън няколко скилитки се счукват и се приемат с вода,без да се дъвчат,все едно се пият хапчета и на следващия ден няма миризма от устата.Ефектът се усеща след около 7-10 дни от първоночалния прием.Но не прекалявайте с количеството,защото на мен ми се беше наложило за около два дни да съм на легло от ниско кръвно.

Неактивен aldonea

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 520
 • От всичко достатъчно!
Re:Високо кръвно
« Отговор #7 -: Юли 23, 2009, 16:05:18 pm »
  :) Защо ли не си задаваме въпроса как с годините започваме да вдигаме кръвно и придобиваме разни други болести следствие на високо кръвно налягане? ;)
Къде ли се крие малката причинка ,която ни е довела до лекарства и разни болешки? ;)
Едно мъдро същество отдавна е казал, че трябва да лекуваме причината ,а не следствието. Все пак , ако спрем да подпушваме организма си като физическо тяло , емоции и мисли, вероятно той=мъдрият Беинса Дуно отново ще е прав защото тогава и кръвното ни ще е нормалко през целият ни живот и здравето изправно ;) Струва си да се замислим ааааа? :-X
БОЛКАТА Е НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ!!!

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 837
Re:Високо кръвно
« Отговор #8 -: Юли 23, 2009, 21:50:26 pm »
Здравейте,
Синът ми е на 15 години, 185см, 80кг и има горна граница 130-135. Тренира футбол и на прегледа за картотекиране го спряха. Не знам какво да правя. Дайте някакъв съвет. Нещо-Запер или жива вода, ще помогне ли?

Ще си позволя да копирам извадка от една книга, защото аз няма да мога да го предам по-добре от автора. Много добре е описано. Аз подкрепям това, че повечето заболявания се дължат на хронична дехидратация на клетката.

"Тялото жадува за вода"
(Книга, която променя досегашните понятия) Д-р Ф. Батманжелидж


Високо кръвно налягане

Високото кръвно налягане (хипертонията) компенсира голямата липса на вода в организма.
Кръвоносните съдове са създадени така, че да се нагаждат към непостоянното количество кръв и към изискванията на тъканите — различните кръвоносни съдове се разширяват и свиват според необходимостта от това. Когато намалее общото количество течност в организма, основните кръвоносни съдове трябва да намалят своя диаметър (своята кухина); иначе наличното количество течност няма да бъде достатъчно, за да запълни предназначените за това кухини. Ако кръвоносните съдове не можеха да се нагаждат към количеството вода, в кръвта биха се образували газове и съответно газови мехурчета, които да запълнят празните пространства. Регулирането на обръщението на течностите чрез регулиране на диаметъра на съдовете е един прогресивен принцип на хидравликата, на базата на който циркулира и кръвта в организма.

Това пренасочване на циркулацията на кръвта е съвсем нормално. Когато се храним, по-голямата част от кръвта се насочва към храносмилателния тракт. Това става чрез стесняване на капилярите на други места в тялото. При хранене повече капиляри са отворени в хранос-милателния тракт, а по-малко — в мускулите на крайниците. Само в области, където поради активност има необходимост от по-голяма циркулация, кръвоснабдяването остава незасегнато. Или казано с други думи: Капацитетът на приемане на капилярите винаги решава в каква по¬сока и колко силен да бъде потокът на кръвта.

Природата се е погрижила процесите да протичат така, че спешните задачи да се изпълняват без тялото да бъде натоварвано с прекалено голямо количество течности. Когато храносмилането завърши и храносмилателният тракт се нуждае от по-малко кръв, се засилва циркулацията на кръвта в други региони. Това е непряката причина да бъдем по-малко предприемчиви непосредствено след хранене и едва по-късно сме отново готови за активни действия. Накратко казано, съществува механизъм, който регулира циркулирането на кръвта според приоритетите в съответните части на тялото — някои капиляри са „отворени", а други — „затворени". Редът, по който те се отварят съответства на важността на отделните функции. Мозъкът, белите дробове, черният дроб, бъбреците и жлезите имат предимство при разпределянето на кръвта пред мускулите, костите и кожата — освен когато в системата е програмиран друг приоритет. Такъв е например случаят, когато съществува постоянна нужда от циркулация на кръвта в определен регион, например при мускулните движения по време на продължителна тренировка.

Липсата на вода — предпоставка за хипертония

Ако не пием достатъчно вода и не задоволяваме напълно нуждата на организма от нея, клетките се обезводняват и отделят част от водата си в кръвообращението. Тогава капилярите в определени райони трябва да се затворят, за да изравнят неизползваните капацитети. При липса на вода и обезводняване на тялото 66% от необходимата вода се взима от клетките, 26% от водата идва извън клетките и 8% идва от кръвта (виж рис. 12). Кръвоносните съдове нямат друга възможност, освен да намалят диаметъра си, за да се нагодят към намалените количества кръв. Процесът започва в по-малко активните региони на тялото, където някои от капилярите се затварят. Откъде другаде би могла да дойде компенсация за тази загуба, така че капилярите да останат отворени? Липсващото количество вода трябва или да дойде отвън или от някоя друга част от тялото!

Активността на стените на капилярите решава в крайна сметка колко кръв да циркулира в системата. Колкото повече мускули се движат, толкова повече капиляри се отварят и толкова повече кръв се появява като резерв за циркулацията. Това е причината, поради която тренировката на тялото се явява важен фактор за физиологическото балансиране при хипертонията. Капилярните съдове трябва да се отворят и напълнят, а циркулацията на кръвта не трябва да среща никаква съпротива. Ако съдовете са затворени и има съпротива, само една значителна сила зад циркулиращата кръв може да осигури протичането на течността през системата.

Друга причина за избирателното затваряне на капилярите е недостигът на вода в организма. По принцип водата, която пием, трябва да достигне накрая до клетките — водата регулира обема на клетката отвътре. Солта регулира количеството вода, което остава извън клетките. Тази вода наподобява океан около тях. В организма се извършва един много сложен процес на балансиране, който гарантира състава на кръвта и то за сметка на променливото количество вода в някои телесни клетки. При недостиг на вода някои клетки остават без обичайната порция вода, а други получават определено количество от разпределената вода, за да могат да продължат да функционират (както вече обяснихме, към това се отнася филтрирането на водата през клетъчната мембрана). Това е нужно, за да може най-значимите градивни вещества да достигнат нормално смесени до жизнено важните органи.
 
Точно това е точката, в която досегашния „модел на разтворените вещества" не е достатъчен като обяснение и води до заблуда. При този модел за функциите на организма може да се съди по съдържанието на твърдите вещества в кръвта. Така не се взима предвид относителното обезводняване в някои региони на организма. Може всички кръвни тестове да дадат нормални резултати и въпреки това малките капиляри в сърцето и мозъка да са затворени. По този начин при дълготрайно нарастващо обезводняване в някои клетки на тези два органа постепенно настъпват увреждания. Когато прочетете раздела за образуване на холестерола, казаното дотук ще ви стане още по-ясно.

Когато загубим чувството си за жажда (или не отгатнем останалите сигнали за обезводняване) и започнем да пием по-малко вода, отколкото се нуждаем ежедневно, затварянето на някои капиляри е единствената естествена алтернатива, за да останат пълни останалите кръвоносни съдове. Въпросът е само колко дълго може да се продължава така? Отговорът е: достатъчно дълго, за да се разболеем. Ако не сме готови за смяната на модела, ако не подхождаме професионално и не разкрием проблемите, които са свързани с нарушенията във водния баланс на организма, ако не обръщаме внимание на различните сигнали за жажда, хроничното обезводняване ще изисква все по-големи жертви от нашето тяло и от нашето общество!

Високото кръвно налягане трябва да се лекува преди всичко чрез увеличаване на ежедневно приеманото количество вода. Съвременните методи за лечение на хипертонията са толкова погрешни, че могат да се обозначат като научен абсурд. Организмът се опитва да задържи наличното количество вода, а ние казваме на този естествен план: „Не, ти не разбираш — трябва да приемаш диуретични (пикочогонни — б. пр.) средства и да се освободиш от водата." Ако не пием достатъчно количество вода, остава една единствена възможност да осигурим нужното количество вода на организма, а именно — да задържим солите в себе си. Пряко участие в това взима Ренин-Ангиотензин-системата. Само когато бъде задържана солта, водата остава в извънклетъчните резервоари. Оттам чрез „душовия" механизъм тя бива впръскана в някои от клетките с голям приоритет. Така задържането на солта в организма е последният изход, за да се задържи малко вода за „душовата" процедура.

Натрупването на сол в организма е много целесъобразно. Да се счита то за причина за хипертонията е погрешно и е свързано с недостатъчното познаване на воднорегулиращите механизми в човешкото тяло. Когато се дават диуретични средства за изхвърляне на солта, тялото само по-силно се обезводнява. Стига се до „съхнене на устата" и затова се поема вода за балансиране. Използването на средства за отводняване довеждат тялото до степен, когато то трябва да се приспособи към липсата на вода. Тези средства не лекуват хипертонията; те само усилват желанието на организма за сол и вода, обаче никога не са достатъчни, за да отстранят проблема. Затова след известно време обезводняващите медикаменти губят ефикасността си и пациентът е принуден да приема допълнителни лекарства.

Друг проблем при диагностицирането на хипертонията е методът за измерване на кръвното налягане. Страхът на пациентите от високото кръвно налягане автоматично влияе върху измерваните стойности. Последните вероятно не показват истинското или нормалното кръвно налягане. Неопитният или пък притиснатият от времето лекар, който мисли повече за рецидиви, отколкото за точното измерване в момента, може да счете, че пациентът страда от хипертония; а в случая просто се касае за страх от посещението при лекаря, който страх увеличава измерваните стойности.

Освен това начинът за измерване предизвиква още един важен, но не толкова известен проблем, понеже маншетата на апарата трябва да се надува, докато се достигне систоличното налягане, и после въздухът от нея да се изпуска, докато започне да се чува пулсът. Към всяка голяма (а може би и към всяка по-малка) артерия има принадлежащ нерв, който контролира кръвното налягане в този кръвоносен съд. Когато налягането в силно напомпената маншета спадне, се задейства процес, който трябва да възстанови налягането в артерията след притискането й. Докато изпуснем въздухът от маншетата, за да можем да отчетем измерваните стойности, вече описаният процес е предизвикал изкуствено високо кръвно налягане, което се отчита при измерването. За нещастие меренето на кръвното налягане става така произволно (и зависимо от диастоличната стойност), че малка заблуда може да доведе до обявяването на този човек за хипертоник. И тогава кръгът наистина се затваря!
« Последна редакция: Юли 23, 2009, 21:55:18 pm от sidewinder »

Неактивен pph

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Re:Високо кръвно
« Отговор #9 -: Март 04, 2010, 21:25:35 pm »
Знам, че това не е лекарски форум, но все пак. Имам проблеми с кръвното от около 2 седмици, като получих и пищене в ушите, което най-вероятно е от кръвното.
На 23г. съм, 180см, 88кг. Знам, че трябва да отслабна и най-вероятно причината е от килограмите и застоялия живот.
От общо над 10 измервания кръвното ми варира от 90 до 105 долна граница и от 125 до 135 горна граница. Солено почти не ям, газирани напитки, коли и тем подобни концентрати не пия, кафе също не пия. Не ям месо от 4г.(като изключим рибата).

Ходих при личния и утре ще ходя да давам кръв и урина. Предписаха ми да пия хапчета Небилет, но аз съм твърд противник на лекарствата и се чудя дали да ги пия, поради простата причина, че въпросните хапчета имат много странични ефекти.

Мисля да пробвам да го сваля с повече движение(коремни, лицеви, клякания, бягане).
« Последна редакция: Март 04, 2010, 21:27:39 pm от pph »
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Re:Високо кръвно
« Отговор #10 -: Март 09, 2010, 22:42:13 pm »
Яж чесън. Вземи си билката "Стевия" по възможност в чист вид. Ако искаш упражнения препоръчвам ти петимата тибетци. Може и от ядосване да ти е.
Виж резултатите от изследванията и после реши дали да вземаш лекарства.
И не на последно място вслушай се във себе си какво да правиш.  ;)
« Последна редакция: Март 09, 2010, 22:43:14 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен pph

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Re:Високо кръвно
« Отговор #11 -: Март 10, 2010, 01:14:45 am »
Изследванията са в норма, гледаха ме и на ехограф и всичко е наред. Забелязах, че нормалното кръвно което държа е 130/90. Поразрових се в интернет и разбрах, че преди време това кръвно е смятано за нормално и с навлизането на фармацевтичните компании и налагането на хаповете им е наложено 120/80 за нормално кръвно налягане. И личния лекар и друг специалист ми изписа лекарства, но аз твърдо отказах да пия подобни съмнителни лекарства и казах, че единствено може да пробвам хомеопатията. Лекарите ме изкараха, че съм луд. Явно вече всеки трябва като овчица да приема предписаните лекарства и да се трови допълнително.
Ето едно интересно мнение по темата:
Цитат
Кръвното налягане не е заболяване, за да се лекува в алопатичния смисъл. То е адаптация на организма към стесняването на кръвоносните съдове. Например, не достига кръв в мозъка, защото поради стрес или други причини кръвоносните съдове са се свили. Тогава сърцето започва по-усилено да помпа, за да не останат мозъчните клетки без кислород. В противен случай, мозъчните клетки ще започнат да се разрушават. Сега настъпва тъпотията с алопатичните антихипертонични лекарства. Те понижават (по различни начини) помпането на кръв в обезкървените зони. Мозъчните клетки започват да измират поради липса на кислород. Резултат: сенилност, Алцхаймер... Всеки е изправен пред дилемата: да взема алопатични лекарства за понижаване на кръвното (което не е болест, а адаптация) или да завърши живота си напълно несъзнателен.

Мисля, че го вдигам от няколкото килца отгоре и от заседналия ми начин на живот. Вече взех мерки и дано се стабилизат нещата.
Чесън принципно избягвам поради миризмата и дразненето на стомаха, но миналата зима си похапвах всяка вечер и се чувствах мн. добре.
« Последна редакция: Март 10, 2010, 01:19:29 am от pph »
"There is no such thing as death. Life is only a dream, and we are the imagination of ou

Неактивен geri31

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Re:Високо кръвно
« Отговор #12 -: Юли 03, 2010, 22:26:54 pm »

КРЪВНО НАЛЯГАНЕ - ВИСОКО
1. Всяка вечер измивайте краката си с топла вода, за по-добро кръвообращение.
2. Яжте малко храна и пийте малко вода. Водата да бъде дестилирана, на ден по 300-400 гр. Изобщо по-малко течности и течни храни.
3. Минете изцяло към вегетарианска храна, а периодично и към суровоядство.
4. Избягвайте кисели, люти и солени храни. Храната да бъде съвсем слабо осолена.
5. Яжте сурови стъргани моркови с малко лимон и дървено масло, варено цвекло с лимон и дървено масло, прясна коприва, само попарена с лимон и дървено масло. Ще ядете варено жито вместо хляб, докато трая този режим.

Бъдете винаги послушни на гласа на сърцето си!

Неактивен geri31

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Re:Високо кръвно
« Отговор #13 -: Юли 03, 2010, 22:29:56 pm »
Във всеки човек има скрити сили, които трябва да се събудят. Събудите ли тези сили, положението на болния се подобрява естествено. Когато сам се лекува, човек придобива увереност в себе си, в своите сили. Можете да се излекувате, но ако отгоре, от невидимия свят светлите същества вземат участие. Билките са само проводник. Искате ли да се лекувате по природосъобразен начин, използвайте главно месеците април и май, когато природата е богата на жизнена енергия. И накрая не забравяйте, че лекуването не се състои в това, да освобождаваме хората от техните болести, но да им дадем начини, методи, да запазят своето здраве.
Бъдете винаги послушни на гласа на сърцето си!

Неактивен geri31

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
Re:Високо кръвно
« Отговор #14 -: Юли 03, 2010, 22:33:56 pm »
това са извадки от книгата на петър дънов "билки и лечение", която можете да си изтеглите от спирала .сом
Бъдете винаги послушни на гласа на сърцето си!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27