Уви драги ми господине, връзването на п#%&*@те се отлага за неопределено време.
Явно това ви бяха последните "убедителни" доводи за съществуването на Нибиру.
Стоически прочетох сума ти коментари на "тълкуватели" и "учени" по темата и се натъкнах на
един много,
ама МНОГО интересен факт.
А той е ,че
тоя или тези ,който са съчинили тая история са нямали ,
никакво,
никакво....
ама НИКАКВОПОНЯТИЕ ОТ ГРАВИТАЦИЯ.
Хайде,за древните шумери това би било простимо, но за хора от нашето съвремие си е направо срамно.
Никъде не видях, поне едно изчисление на орбитата на тази планета(поне приблизително)в смисъл апогей, перигей, голяма полуос, малка полуос,наклонение, максимална скорост и други такива..
Само някакви абсолютно смешни и размазани схематични картинки.
Нали я наблюдават вече,защо още не са я изчислили?
Древните шумери по-точно ли са смятали от тях,че непрекъснато ми навират клинописни текстове?
И още една приятелска критика.
При цветистите описания за преминаването на това Нибиру, никъде не се взема под внимание , че то би трябвало да подейства и на луната.
Много странна ще да е тая гравитация на това тяло, ако действа само на земята и нейната орбита.
Веднъж завинаги трябва да им стане ясно, че земята и луната образуват
ДВОЙНА СИСТЕМА и се въртят около общ гравитационен център(на няколко хиляди километра встрани от земния център!). Този общ гравитационен център от своя страна се върти около слънцето по леко елиптична орбита
наричана за по-кратко ЗЕМНА ОРБИТА.
Така че при бъдещите си описания на ужасите да вземат това в пред вид.
Интересно би ми било да прочета например какво би станало ако Нибируто само разтегли орбитата на луната... - и нищо друго.
В смисъл, я направи много по-ексцентрична.
Да кажем, вместо сегашните най-близко 380000км.до нея, да станат към 25 000км.
Уверявам ви, храна за пет години няма да бъде достатъчна. Защото приливните вълни на океаните ще достигат към километър и половина височина.
И трябва да чакаме 3600 години до следващия тираж.

Отделен е въпросът:
Защо при повече от милион прелитания,досега това не се е случило? ;D