Автор Тема: Канада и Дания разсекретиха документи за НЛО  (Прочетена 5032 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 131
Още две държави се наредиха в списъка по разсекретяване на НЛО архивиКанадското правителство започна да разсекретява своите Досиета Х, касаещи феномена НЛО. Около 9 500 архива обхващат периода от 1947 до 80-те години, повечето от които вече са достъпни в Библиотеката и архивите на Канада (Library and Archives Canada). Със заглавие "Канадските НЛО: Търсене на неизвестното" файловете съдържат кореспонденции, доклади, записки и процедури, свидетелски показания. Досиетата идват от Министерството на отбраната, Министерството на транспорта, Националният съвет по научни изследвания и Силите за сигурност.

Това разсекретяване бе провокирано от разсекретяването на Досиетата Х на Дания в края на миналия месец. Паралелно с това Великобритания продължава процеса по разсекретяване, който започна през октомври 2008. Френската космическа агенция обяви на 22 май 2007, че нейните НЛО архиви са достъпни в правителствения уебсайт.

Съществената разлика между канадските архиви и тези на останалите страни е в това, че в Канада има правителствени анализи вместо само доклади за наблюдения на Неидентифицирани Летящи Обекти. Според Виктор Вигиани, Exopolitics Toronto, това е истински напредък в изследване на феномена, понеже "...канадските архиви не са просто поредните записки за свидетелства, а те описват действия, срещи и международни запитвания на Канада с другите държави по въпроса, особено със САЩ и тяхното становище по проблема."

Цитат от документ, датиращ от септември 1967 г., който гласи:
"Известен брой разследвания сочат възможността НЛО да използва уникална научна информация или напреднала технология, която може да допринесе за научно-техническия прогрес."

Друг цитат:

"Трудно е да се сравнява нивото на тази технология с познатата ни. Ако тя не е притежание на друга държава, сме принудени да считаме тези летателни апарати за извънземни до доказване на противното."

Президента на САЩ Барак Обама смята да отдели време на 19 Февруари, за да разговаря с премиера Стивън Харпър за възможността САЩ да разсекрети своите документи.Дания:

Министерството на отбраната на Дания разсекретяват 15 000 архива за събития през последните 30 години.

Според датските ВВС през годините са забелязвани доста НЛО да прелитат над страната. Докладите за тях са вече достъпни в правителствен сайт. Отговорът на въпроса какво лети над нас все още е мистерия.

На 5 януари 1981 година в 12:50 светещ диск е бил забелязано около 45 градуса над замръзналата повърхност близо до ВВ база Туле. НЛО-то внезапно е изчезнало.

Обектът е бил засечен от наблизо разположена американска база по същото време.

Капитан Томас Петерсен от ВВС на Дания, човек с добър опит в сферата, казва че всеки неразрешен случай отива в Скандинавския уфологичен център.Превод: Peacekeeper
Редакция: H.
« Последна редакция: Февруари 17, 2009, 19:36:37 pm от Alien »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Канада и Дания разсекретиха документи за НЛО
« Отговор #1 -: Март 10, 2009, 12:35:47 pm »
Канадското правителство взе пример от Дания, Франция и Великобритания и започна да разсекретява своите Досиета X. "Не може да си затваряме очите пред един феномен, който от поне сто години наблюдаваме и регистрираме на нашата територия", заявиха управляващите.
Официално "Извънземните архиви" обхващат 9500 документа за периода от 1947 година до 80-те години на миналия век. Сигналите са постъпвали от различни части на страната, а по тях са работили Министерството на отбраната, на транспорта, Националният съвет по научни изследвания и силите за сигурност.
На електронната страница на канадския държавен архив е направена карта, която посочва кацанията на летящи чинии на територията на страната. Всяко от тях е заведено под номер с официален документ, посочващ източника на информацията, както и какво е установило разследването. В едно от своите заключения по повод зачестилите случаи на НЛО през 60-те години канадският Фокс Мълдър заявява: "Многото разследвания, които ние проведохме по различни сигнали, ни принуждават да считаме, че НЛО е непозната нам технология, притежавана от друга държава. Или, до доказване на противното, тези летателни апарати наистина принадлежат на извънземна цивилизация. Опознаването им може да допринесе за научно-техническия прогрес на човечеството." Друга бележка от 4 октомври 1967 година хвърля нова светлина върху събитията в малкото рибарско селце Шаг Харбър, Нова Скотия. Там 7 свидетели (неофициално са много повече) наблюдават непознат летателен апарат. Рибарите описват обекта около 60 стъпки голям, с мигащи светлини, наподобяващи верига. Той се движел в източна посока, след което рязко се снишил и се изгубил от погледа им. Мислейки, че това е самолет, който катастрофира, селяните вдигнали на крак кралската планинска полиция. На мястото се озовали много униформени служители, но вместо да спасяват даващи се пасажери, униформени и селяни се оказали на първия ред на извънземно шоу. Свидетелите описват странни светлини, които известно време подскачали по повърхността на водата. После летящите чинии отпрашили в неизвестна посока под носа на катерите на бреговата охрана, които също били вдигнати под тревога от кода "бедстващ самолет". Няколко дни по-късно военноморският флот се спуска в района в търсене на доказателства. Архивите обаче мълчат дали са намерени неоспорими доказателства за пришълци - отломки от кораб, повишена радиация. Уфолозите изтъкват, че разсекретяването на канадските архиви е истински пробив в изследването на феномена НЛО. Защото освен доклади, записки, процедури и свидетелски показания канадските документи съдържат международна кореспонденция, която била провеждана при всеки отделен случай. От нея става видно, че винаги когато извънземните са посещавали Канада, властите са алармирали официално съседните страни и особено САЩ.
По въпроса има какво да кажат и руснаците. През 1990 година по време на поредната си мисия в орбита Генадий Стрелков и Генадий Манаков наблюдавали от илюминаторите на станция "Мир" как над полуостров Нюфаундленд се спуска ярко сферично тяло. Извънземният летателен апарат кацнал в горите на канадската провинция.


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-03-10&article=269828

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Канада и Дания разсекретиха документи за НЛО
« Отговор #2 -: Март 10, 2009, 12:39:12 pm »
Френската космическа агенция разсекрети своите НЛО архиви на 22 май 2007-а. Тя повлече крак първо във Великобритания, а после и в Дания. Само преди два месеца правителството на скандинавската страна се престраши да сподели с поданиците си цели 15 хиляди архива за фантастични събития от последните 30 години. Според датските ВВС в този период са забелязвани доста НЛО да кръстосват страната. Отговорът на въпроса какво лети над нас обаче все още остава мистерия.
На 5 януари 1981 година в 12,50 светещ диск е бил забелязан около 45 градуса над замръзналата повърхност близо до военната база Туле. Космическият кораб внезапно е изчезнал. Обектът обаче е бил засечен от американски радари. Капитан Томас Петерсен от ВВС на Дания, човек с добър опит в сферата, казва, че всеки такъв неразрешен случай отивал директно в Скандинавския уфологичен център. Междувременно във Великобритания продължава с пълна пара разконспирирането на пришълците, започнало от октомври 2008-а. В натрупания информационен масив по въпроса има изключително много свидетелски показания за едва избегнати удари с НЛО на пътнически самолети, полицейски хеликоптери или военни самолети.
През 1980 година на британските ВВС им дошло до гуша всеки път да треперят от страх и въвеждат секретна директива. Тя действа и до днес и третира извънземните като врагове, срещу които военните пилоти имат пълното право да стрелят.
"Искаме да свалим НЛО, защото това ще реши конкретния проблеми по един или друг начин", призна в началото на февруари Ник Поуп - бивш служител в отдела за неидентифицирани летящи обекти на британското Министерство на отбраната.
Поредният случай, който вдигна кръвното на британците, е от 7 януари 2009 година. Няколко десетки души в Източна Англия свидетелстват за НЛО, което за малко да катастрофира в мощен ветрогенератор. Според техния разказ необикновеното тяло, светещо в оранжево и жълто, се движело с изключително висока скорост. Хората после чули оглушителен звук от експлозия. Вследствие на удара една от 12-метровите лопати на вятърната турбина се е откъснала. "Сега храним животните с извънземна кайма", шегуват се селяните. Корабът макар и с подбита броня е успял да изчезне.


http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2009-03-10&article=269829

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Re:Канада и Дания разсекретиха документи за НЛО
« Отговор #3 -: Март 10, 2009, 14:13:36 pm »
Май става масирано.

Това нещо според мен със сигурност е съгласувано на висше международно/глобално ниво.

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Re:Канада и Дания разсекретиха документи за НЛО
« Отговор #4 -: Март 10, 2009, 14:17:14 pm »
Май става масирано.

Това нещо според мен със сигурност е съгласувано на висше международно/глобално ниво.
Мъ как няма да е, сичко е вързано и оплетено кът кадаиф и сичките са в кюпа. Със сигурност се задава нещо интересно.   8)
...water can flow, and water can crash...

Неактивен remalyks

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 199
 • in/at/on 11
  • 11
Re:Канада и Дания разсекретиха документи за НЛО
« Отговор #5 -: Март 10, 2009, 21:07:56 pm »
Май става масирано.

Това нещо според мен със сигурност е съгласувано на висше международно/глобално ниво.

E остава и още време да ги крият тези работи, а това, че е съгласувано си се знае...... просто вече сигурно са решили да дадат и на "простолюдието" малко информация..... а колко ли е стара тя....  :)
11

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27