Такааа, да разровя малко темата, нищо че е от преди 3 години последният коментар. Имах възможността да се убедя преди няколко месеца на своя глава, че това с кръвното е толкова относителна работа, че няма на къде повече. За протокола съм диагностицирана хипертоничка, която би трябвало да пие ежедневно лекарства за кръвно всяка сутрин докато съм жива, а съм на 25 години.
Това стана след като бях на преглед при кардиолог понеже си имах притеснение за сърцето. Оказа се, че нищо му няма, но когато сестрата измери кръвното ми, то беше 150/100.

и лекарят като подскочи... Предписа ми едно ежедневно лекарсто и едно ако още повече кача кръвното. Истината е че за тези стойности си има причина и те бяха следните:
1 - Поне 5 часа седях пред кабинета да чакам. Целият следобед откарах в поликлиниката.
2 - Още с влизането си в кабинета ми стана напрегнато какво ще покажат резултатите. (нали за сърцето се тревожех)
3 - Лекарят беше добър, но много ме притесни с припряността си.
4 - Премерването на кръвното ми стана от сестрата без никаква почивка между меренията. Отделно докато ми го мереше нито бях седнала удобно, нито пък ръката ми беше отпусната. Всъщност седях на кушетката, на която правят ЕКГ, а лявата ми ръка беше вдигната във въздуха за удобство на сестрата, която като приключи се провикна на лекаря, че имам високо кръвно. През цялото време на измерването усещах напрежение и в ръката и в тялото, понеже нямах облегалка, а и толкова се бях притеснила, че чак усещах топлина от лицето си.
На днешна дата се чувствам добре. Жива съм и не пия лекарства!

П.С. Не бих препоръчала дори на истински хипертоник да пие лекарства за кръвно. Страничните ефекти в листовката са доста обезпокоителни и варират от инфаркт до мозъчен инсулт. Питам се какво тогава за бога лекуват тези лекарства?!