Той този т.нар. Нов Ред от толкова чакане да настъпи ще стане Стар Ред ..
Факт е, че и сега в много отношения отделните щати си имат отделни политики и правила (и винаги са имали). Което е много силна черта де ..
Това с разпадането един ден ще стане и то нямат нищо общо отделните закони в ралзичните щати. Според мен ще се получи това което наблюдаваме в много страни в Европа - етнически конфликти. Не, че Мексико ще воюва със Сащ, а просто някой ще скара надъханите.
За етническите конфликти Обама също може да има добра роля - нов опит за убийството му и напрежението може да ескалира тук и там.
Другата му роля е за спечелването на доверието, но не Европа или Русия, а на някои страни в Африка. Като например Зимбабве, Судан, Конго, Нигерия и т.н. И това за да се опитат да държат из късо износът, който сега е насочен към Китай и други разбира се. А ако направят така, че Китай да изгладнее за петрол и единствено зависим от Сибирските находища, то може да доведе до напрежение между Русия и Китай.
За Новия Световен Ред - не знам и аз колко нов ще е, след като от десетилетия сме свидетели на войни, нещастие, болести и всичко това с подкрепата на правителствата по света.
П.П. Пикар, видях те на наградите Тони, ти си просто актьор