Форум за конспирации, уфология и мистика.

Конспирации => Здравни конспирации => Темата е започната от: ARRI в Януари 28, 2012, 12:46:46 pm

Титла: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: ARRI в Януари 28, 2012, 12:46:46 pm
Учени лекуват рака, но никой не го забелязва

Канадски изследователи са открили просто лекарство срещу рака, но на големите фармацевтични компании не се интересуват.

Изследователи от университета на Алберта в Едмънтън, Канада,  лекуват рак, но в новините по телевизията, почти не е било осветено. Това е една проста техника, която използва прости лекарства. Методът използва dihloratsetat (dichloroacetate), който в момента се използва за лечение на метаболитни нарушения. Освен това, няма странични ефекти или дългосрочни последици.

(http://www.sott.net/image/image/s3/66725/large/40764_f520.jpg)

Това лекарство не изисква патент, така че всеки може да го използва и е евтино, без да се използват скъпите лекарства срещу рак, които са създадени от големите фармацевтични компании.

Канадските учени са изпитали dihloratsetat върху човешките клетки. Препаратът убил раковите клетки в белия дроб, на гърдата и мозъка, но не се отразил на общото здраве. Наркотикът е тестван върху плъхове с тежки форми на рак, техните ракови клетки намалявали, когато те започнали да пият вода с dihloratsetat. Препаратът е широко достъпен, техниката за използване е лесна, така че, ето защо не се интересуват големите фармацевтични компании? И защо от това откритие не се интересуват медиите?

В човешкото тяло има естествени анти-раковите клетки, митохондриите, но за да ​​започнат да действат, те трябва да бъдат  "подбутнати". Учените смятат, че клетките на митохондриите са повредени и затова са неефективни срещу рака. Така че вместо това, те са се концентрирали върху гликолиза, която е по-малко ефективни и по-опустошителна за тялото. В борбата срещу рака, производителите разчитат на метода на гликолизата. Но методът с използването на дихлорацетата се основава на митохондриите, лекарството "събужда" клетките, които започват да се борят с раковите клетки.

Фармацевтичните компании не инвестират в тези проучвания, защото методът не може да бъде патентован, а без свидетелство те не могат да правят пари, както правят сега с патентованото си лечение на СПИН.

Тази статия има за цел да даде на публиката знание за това проучване, с надеждата, че някои независими компании или малки стартиращи такива, да заемат тази идея и започват да произвеждат лекарството, тъй като големите компании, дълго време няма да обърнат внимание на това.
http://zahariada.blog.bg/novini/2012/01/28/ucheni-lekuvat-raka-no-nikoi-ne-go-zabeliazva.891146#last_comment

До тук добре, но от тук на сетне какво следва? Някой има ли връзки в нашето здравно министерство, та да му изпрати линка?
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: kalan в Януари 28, 2012, 15:58:41 pm
И да им изпратиш линка полза никаква.
Виж мен ме интересува какво точно е това - dihloratsetat. Ама нещо не открих инфо на български. Ако ми остане време после ще се поразровя по-дълго.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: ARRI в Януари 28, 2012, 16:43:19 pm
От статията ми стана ясно само, че това е някакъв вид наркотик, който се използва при лечението на метаболитни нарушения. Също така, че нямало странични ефекти като останалите лекарства......

На български нищо не успях да намеря, но на руски попаднах на това. И не е наркотик, а киселина.

http://rak.flyboard.ru/topic411.html
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Oberon в Януари 28, 2012, 17:32:08 pm
И да им изпратиш линка полза никаква.
Виж мен ме интересува какво точно е това - dihloratsetat. Ама нещо не открих инфо на български. Ако ми остане време после ще се поразровя по-дълго.

Дихлорацетат:

В днешния брой на в-к"Лечител" е публикувана статия за дихлорацетата.Ето и цялата статия:

РАКОВО БОЛНИ ЗАЛАГАТ НА НЕОДОБРЕН МЕДИКАМЕНТ

Експериментално лекарство срещу рак свива туморите при лабораторни плъхове без видими странични ефекти.Създалите го учени планират клинични изпитания при хора, но за тяхното завършване може да са нужни години.А междувременно умиращи от рак пациенти започват да употребяват сами неодобрения медикамент и публикуват резултатите си в интернет.И двете групи се стремят отчаяно към спасяването на човешкия живот.Кой обаче е правилния път?
Въпросният сценарий се разиграва през последните седмици със съединение, наречено дихлорацетат(DCA).Той се докосва до дългогодишния въпрос дали на смъртноболните пациенти трябва да се дава достъп до лекарства, които още не са официално одобрени.Изследователите се страхуват, че хората, които ги употребяват, може да получат неочаквани странични ефекти, пациентите обаче възразяват, че не могат да си позволят да чакат завършването на клиничните изпитания, за да разберат това.
През януари тази година д-р Евангелос Михелакис от университета на Албърта в Канада и колегите му съобщиха, че дихлорацетатът демонстрира забележителни антиракови ефекти. DCA е малка молекула, която блокира ензимите в митохондриите(центровете за производство на енергия в клетките) и така води до разграждане на повече глюкоза в тях, отколкото в цитоплазмата.Тя от години е обект на клинични изпитания за определени болести, но до момента все още не е одобрена.
Освен че произвеждат енергия за клетките, митохондриите контролират и програмираната клетъчна смърт.Това навело Михелакис на въпроса дали раковите клетки не ги потискат за да предотвратят смъртта си –в такъв случай DCA би могъл отново да ги активира.Когато той и екипът му го дали на лабораторни плъхове с човешки белодробни тумори, до седмица растежът на туморите спрял, а три месеца по-късно размерът им бил наполовина по-малък от този при нетретираните плъхове.И други експериментални лекарства са постигнали подобни ефекти, но DCA се отличава с това, че изглежда не засяга нормалните клетки, относително безвреден е при изпитанията върху хора, може да бъде приеман орално и сравнително лесно прониква в тъканите.”Ако съществуваше магически куршум”, писа сп.”Нюзуик” за откритието, то „той може би щеше да е нещо подобно на дихлорацетата”.
Понеже DCA е известен от години, той не може да бъде патентован и Михелакис открил, че фармацевтичните компании не проявяват интерес към него.Затова той се опитва сам да събере средства и се надява да започне собствено клинично изпитание през следващите няколко месеца.
Междувременно Джим Тасано, собственик на фирма за борба с вредителите , от Сонора, Калифорния, прочел за DCA, докато търсел информация за алтернативни ракови терапии, за да помогне на умиращата си инструкторка по танци.Той искал нещо ефикасно, безопасно и достъпно- и го намерил в лицето на дихлорацетата.Поръчал известно количество от химически компании и се свързал със свой познат химик, с когото намерили начин сами да синтезират съединението.”Не можах да го изоставя-то може да направи толкова добро за толкова много хора”, казва Тасано.
Той отворил два уебсайта.Първият от тях(thedcasite.com)публикува информация за дихлорацетата и има чат за пациенти.От втория Тасано продава домашно произведения си DCA – с етикет „за ветеринарна употреба”, тъй като лекарствата за употреба от хора в Съединените Щати трябва да бъдат одобрени от Агенцията по храните и лекарствата.Убеден е, че клиентите купуват веществото за самите себе си и казва, че около двеста-триста души от цял свят досега са го поръчали от сайта му.Много хора, които го използват (закупен от Тасано, от химически компании или от други източници ), споделят за ефекта на thedcasite.com
Някои от тях планират да направят база данни за по-организирано събиране на резултатите.Те искат всички пациенти да посочват данни като вид на раковото заболяване, епикриза и дозите, в които приемат DCA, казва Сюзън Хирасава от Сиатъл, която има рак на гърдата в късен стадий и е сред организаторите.Идеята е да се предостави информация на другите хора, които искат да вземат DCA , но не става въпрос за „истинско клинично изпитание”.
Това тревожи Михелакис и другите изследователи.Макар дихлорацетатът да изглежда безопасен като цяло, те посочват клинично изпитание, което е било прекратено на ранен етап, защото взимащите го получили увреждания на периферните нерви.Без контролна група, подчертават учените, ще е невъзможно да се каже дали подобренията се дължат на медикамента.Освен това пациентите може да приемат DCA, който не е с фармацевтично качество и може да съдържа вредни примеси.
Михелакис се тревожи, че в крайна сметка пациентите могат сами да подкопаят опитите за организиране на контролирано клинично изпитание, ако например някои от тях развият негативни странични ефекти и медикаментът си спечели лоша слава.”Това разрушава усилията всичко да бъде направено по правилния начин”, казва той.
Битката между умиращите пациенти , които искат незабавен достъп до неодобрени лекарства, и медиците, които настояват за изпитания и предпазливост е вечна.Някои болни възразяват, че не могат да чакат изпитанията и би трябвало да имат правото да вземат неодобрените медикаменти.
Но има аргументи против това.Приблизително 95% от медикаментите за рак, на които се провеждат клинични изпитания , не получават одобрение-голяма част защото са неефикасни или пък опасни, така че пациентите рискуват да съкратят живота си или да влошат последните си дни.”Всички казват какво имаме за губене?”Истината е че имат за губене остатъка от своя живот”, казва Джордж Анас, експерт по биология от Бостънския университет.
И ако пациентите получат достъп до DCA или други неодобрени лекарства, тогава няма да има нстимул за провеждане на изпитания и това в крайна сметка ще окаже отрицателен ефект върху здравето на повече хора, смятат колегите му.

сп.”Нейчър”

07/06/2007
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: kalan в Януари 28, 2012, 18:41:44 pm
Значи всъщност според тази статия има странични ефекти.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: ARRI в Януари 28, 2012, 18:49:18 pm
Не се казва, че има странични и опасни ефекти, а че препарата не е одобрен ;). Все още не искат да го изпробват клинично в/у хора, и за това болните са се организирали и сами на своя отговорност го приемат. Ето го сайта thedcasite (http://thedcasite.com/). Хората се борят за животът си, а онези от горе се правят на богове, и решават кое да се изпробва и кое не.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Hound Dog в Януари 28, 2012, 22:36:02 pm
Внимание! Долното мнение съдържа моето лично мнение, и информация, която искам да споделя. Тъй като подозирам, че ще бъде в разрез с вижданията на повечето от вас, ще ви помоля или да се опитате да ме оборите с аргументи, или да го игнорирате. Благодаря!

По принцип народът на инуитите не страда от дегенеративни заболявания и не е чувал за рак.
Според някои причината за това е, че тяхната диета е съставена единствено от риба, месо и мас.
Защо?
Когато се храним с растителни мазнини, които са били подложени на термична обработка (каквито са хидрогенираните мазнини, които се срещат почти във всеки продукт в магазина), те се окисляват и образуват в кръвта свободни радикали. Тях сигурно ги познавате вече като бича на човечеството.
Когато пържим с масло или свинска мас, например, не се получава това, тъй като наситените мазнини са по-устойчиви на термична обработка. Но и с пърженето в такива мазнини трябва да се внимава, понеже макар че са устойчиви, при много висока температура също образуват свободни радикали. Т.е. ако ще пържите да е в животинска мазнина и на не много висока температура, а най-добре, разбира се, недейте да ядете много пържено. Зехтина на салатата :Д - студено пресован.
Разбира се, тия свободни радикали не причиняват веднага рак. Те причиняват някакво възпаление, т.е. образуват се ракови клетки, но тялото успява да се справи с тях. В повечето случаи.
Ето я уловката. С какво се хранят раковите клетки? С глюкоза и нищо друго. Какво се случва когато оставиш една клетка без храна? Умира.
Поради тази причина някои хора успяват успешно да се излекуват от рак с лечебно гладуване. Раковите клетки умират. Добре, обаче в този случай, обикновено е ракът срещу човека, т.е. кой ще умре от глад пръв.
Може би сте чували, че мозъкът се нуждае от минимум от 100г. глюкоза на ден, за да функционира правилно, и ако не ги получи - изпада в кетоза. Може да се спори дали състоянието кетоза е опасно или не при здрав човек, но за темата е нерелевантно.
Работата е, че ако раково болен човек изпадне в кетоза, той ще получава енергията си от мазнините* в храната, които ще се превръщат в кетони, за да хранят тялото. По този начин тялото е нахранено, а раковите клетки гладуват. Т.е. хем вълка сит, хем агнето цяло. И като гладуват раковите клетки, те не могат да се разможават, не могат да правят нищо - освен да умират.

*НЕ ПРОТЕИНИ! Протеините трябва да съставляват МАКСИМУМ 30% от храната на тренираш интензивно човек и към 20-25% от храната на не толкова активен човек. В противен случай черния дроб ги превръща в захар и цялата работа се обезмисля. Процесът, в който черния дроб превръща протеините в захар, го натоварва излишно, неестествен е и има термичен ефект около 30% (т.е. 30% от приетата храна се изгаря само за да се извърши този процес, значи смятайте, колко е товарещ за черния дроб и стресиращ за организма).
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: бате Боби в Февруари 02, 2012, 20:24:48 pm
Hound Dog, малко излизаме извън темата, дано не ни се карат :)
Защо да те оборваме, ако това , което си писал , е истина :)
В нашия форум (Земя назаем) твоят пост би бил просто една азбучна истина.
- За мазнините абсолютно вярно. Е чак във всеки продукт не са тези гадните, хидрираните, но в разни кексове, бисквити, бонбони е пълно.
- Ти си описал ЛЕЧЕБНОТО ГЛАДУВАНЕ. Което гладуване няма нищичко общо с пиршеството с плодове на леля ни Емилова , както и на Лидия Ковачева респ. То може да е  само на вода или сухо.
 По-вярно е да се каже "кетоацидозна криза" .  А дали е опасно за здрав човек , може да спори само някой пършив  лентяй с медицинска диплома , който е зазубрил само това , което са му преподали в колежа разни сенилни професорчета по образователни програми от 50те години .. ( майка ми е доцент-преподавател, много се смеем като ми разказва за днешното мед. образование) . В Русия този метод е НАУЧНО обоснован и признат доста отдавна , защитени са голям брой кандидатски и професорски дисертации, конференции..одобрен е на правителствено ниво ! като основен и допълнителен метод, има няколко болници и  доста центрове , където лекуват по този начин. Преподава се и на доктори - за повдигане на квалификацията ( центърът на проф. Кокосов ) ,.. пълен съм с инфо. Кетоацидозната криза може да бъде само от полза , при това - огромна! , противопоказанията са само няколко редки заболявания. У нас на равнище здравно министерство за това няма ( и никога не е имало ) и "гък" , въпреки ,че бяхме гъсти с братушките до 1989. (първата им дисертация е защитена още през 1979, проф. Юри Николаев )
А сегашният ни велик закон за здравето направо забранява този метод. ( по-точно - ограничава го до 7 дни, което е силно недостатъчно да се проявят лечебните ефекти)
- По въпроса за белтъчините - още по-малко даже са напълно достатъчни. Доказва го д-р Шаталова , препоръчва ( и яде самата )по 11гр. белтъчини на ден, сега е на 95 някъде и води активен живот.
Има значение дали белтъчините са животински или растителни. Първите предизвикват една доста лоша болест , ама да не задълбочаваме , че на някои ще им развалим вечерята :)
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Hound Dog в Февруари 02, 2012, 22:32:54 pm
Всъщност, не съм описала това, което казваш, а точно противоположното - ескимоско хранене, макар че и палео хранене, което е с повече въглехидрати, ще стане бъде също добро.
Макар че суровоядството не го отричам като режим, със сигурност по-добър от диетата на повечето хора, не разбирам как може да настъпи кетоацитозна криза при суровоядство, освен ако не се гладува?
А ако това предлагаш- защо да се гладува, като може да се храни тялото с мазнини и протеини и пак ракът да гладува?
Единствената болест, която животинският протеин причинява, е еволюция. Мозъкът се е развил, заради месото и в момента се СМАЛЯВА (утре-други ден мога да дам линкове от изследвания) защото от има-няма 10 000 години човека решил да набива хляб и да се изхранва на въглехидрати, като по-евтин вариант.
Не провокирам спор, или нещо подобно, просто искам да стане ясно, че това, което казваш ти и това, което казвам аз, са коренно различни неща.

И нещо под което и двамата ще се подпишем (вероятно): ако не искате дегенеративни (а и други) заболявания - продукти със захар, глюкозо-фруктозен сироп и хидрогенирани (някъде пише само растителни - те пак са хидрогенирани, едва ли са суровопресовани, етикета подвежда) мазнини, да не присъстват в менюто. А най-добре да се избягват храни в опаковка :Д
Хранете тялото с добра храна, душата с още-по.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: marmozana в Февруари 03, 2012, 14:54:29 pm
Hound Dog, напълно споделям това, което си написала! :hi:
Убедена съм, че естествената храна на човека е протеин+мазнини. Ако тялото имаше нужда от въглехидрати за да се изхранва, със сигурност щеше да си измисли механизъм да си ги синтезира и складира "за черни дни" А то какво складира при калориен излишък?
Мазнини.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Hackopld в Февруари 03, 2012, 19:41:37 pm
Теория за лекуване на рак чрез най-обикновена СОДА
http://sun-changelife.blogspot.com/p/blog-page_02.html (http://sun-changelife.blogspot.com/p/blog-page_02.html)
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: kalan в Февруари 03, 2012, 21:28:45 pm
Аз пък съм чувала и за лечение с газ. И от познати също съм слушала доста.И като малка също са ми давали газ със захар.
Преди два дни имах на гости един рехабилитатор. Та той ми разказа, че доста кучета улични + неговото собствено е спасил като им е давал газ. Жена му от години си пие профилактично. Аз смятам скоро да пробвам.А смятам и на кучето си да дам, че вече е на 15 и нещо напоследък не ми допада как се държи. Последния път го спасих с тинктура от чесън.

http://www.lekar.bg/news-23/info-496/%D0%9B%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5.%D1%81.%D0%B3%D0%B0%D0%B7/
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: ARRI в Февруари 03, 2012, 21:36:26 pm
Лечението с газ при онкоболните, върви и с клизми. Поне така съм чувал от бабчето.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Февруари 07, 2012, 12:54:37 pm
Искам да попитам нещо?Лечението според вас,със някакво средство от рода на билка и други подобни интересни неща,които сме чели,сода,бъзак и т.н. лекува ли напълно или премахва само тумора,което е следствие от причината?Какво правят и докторите?Премахват тумора,а той е следствие,не причина.После е ясно,че почват да предлагат химио или лъчетерапия и се доунищожават така хората.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: бате Боби в Февруари 07, 2012, 15:13:22 pm
Най-интересното от всичко е , че повечето хора , макар и запознати със статистиката,че химиотерапията е успешна само при 2% от случаите, избират да се "лекуват" именно с нея и не щат да чуят за никакви "билки и други интересни неща "  :)   налагайки нова логика по отношение теория на вероятностите :) 
( А ако се задълбочат, ще видят , че тези 2 % са доста по-малко заради няколко законни шашми , като например тази - да се счита за излекуван от рак пациентът , преживял 5 години след "терапията". Значи ако умре от рак, но на петата година и втория месец - той влиза в графата - "излекуван"!  :yes: )
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: letqshtata в Февруари 07, 2012, 18:20:38 pm
Не знам след колко години умират хората след химеотерапията,но със сигурност умират.Всички болни от рак,които познавах,починаха след тази химеотерапия,която изобщо не помага,а вреди. 
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Февруари 07, 2012, 18:34:23 pm
Има голяма игра на пари с химията и докторите си получават добри комисионни,а да не говорим,че метода си е по скоро опасен и вреден отколкото опасен.Един лекар не знае и не може да каже какво представлява тумора и едва ли знае,че той е 80%нетуморна клетка и едва 20% е туморната клетка и какво излиза,че всъщност се унищожава по голяма част от здравите клетки на организма,отколкото туморните.
Ще намеря видеото откъдето знам за тези неща и ще го пусна,а ето и един пример където се обяснява,как сок от лимон помага за лечение на рак:
Цитат
Долната информация срещнах във фейсбук от:

Анелия Василева
"Преди дни моя приятелка ми изпрати този текст. Сметнах за важно да го споделя с колкото може повече хора. Моля ви да го споделите на стената си! Изказвам специална благодарност на Златина Казлачева за превода!"

"Полезна информация, която може да помогне на някой…

И така, една супена лъжица чист лимонов сок (не концентратите в бутилка) в чаша вода всяка сутрин. Какво може да причини това?

Изненадващите ползи от лимона!
Аз продължавам да съм объркан!

Институтът по науки за здравето в Балтимор. Това е последното откритие в медицината, което е ефективно срещу рака!
Лимонът е чудотворен продукт, който убива клетките на рака. Той е около 10000 пъти по-силен от химиотерапията.
Но защо ние не знаем за това? Защото има лаборатории, заинтересувани от производството на синтетични версии, които да им носят огромни облаги... Вие сега можете да помогнете на ваш приятели като го уведомите, че лимоновият сок е полезен в превенцията на болестта. Неговият вкус е приятен и не води до ужасните последици на химиотерапията. Колко много хора ще починат докато се държи тази дълбоко пазена тайна, която подлага на риск ползите на мултимилионерните огромни корпорации? Както знаете, лимоновото дърво е познато в негоните вариации като лимон и лайм. Вие може да ядете плодовете по различен начин: да ядете вътрешността на плода, да изстисквате сок, да приготвяте напитки, сорбети, сладкиши и т.н. Той е познат с многото си достойнства, но най-интересното от тях е ефектът, който провежда върху кистите и туморите. Това растение е доказано средство срещу всички типове рак. Някои казват, че е много полезен за всички варианти на рака. Смята се също, че е антибактериален спектър срещу бактериални инфекции и гъбички, ефективен срещу вътрешни паразити и червеи, той регулира кръвното налягане, което е много високо и е антидепресант, борейки стреса и нервните разстройства.
Източникът на тази информация е удивителен: Идва от един от най-големите производители на лекарства в света, и казва, че след повече от 20 лабораторни теста след 1970 г., резултатите от екстрактите показват, че: Лимонът унищожава зловредните клетки на 12 вида рак, включващи дебелото черво, гърдите, простатата, белите дробове и панкреаса... Съставките на лимона показват, че той е 10000 пъти по-добър от продукта Adriamycin, лекарство обикновено използвано за химиотерапия в света, забавящо растежа на раковите клетки.
И какво е още по-поразителното: Този вид терапия с екстракт от лимони само унищожава зловредните ракови клетки и ве въздейства върху здравите клетки.

Institute of Health Sciences, 819 N. L.L.C. Cause Street , Baltimore , MD1201"

http://www.google.bg/search?q=Institute+of+Health+Sciences%2C+819+N.+L.L.C.+Cause+Street+%2C+Baltimore+%2C+MD1201&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a#hl=bg&client=firefox-a&hs=cT7&rls=org.mozilla:en-GB:official&sa=X&ei=z9ojT47bFIal-gaq482_CA&ved=0CBkQBSgA&q=Institute+of+Health
Цитат
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Февруари 07, 2012, 18:36:48 pm
Ето една поредица от няколко клипа с интересни неща за рака:
;)

Всъщност ето и още нещо за което се говори във видеото:
http://zelas.blog.bg/politika/2011/04/02/sviat-bez-rak.721136

http://www.cancer-healing.com/cancer_b17.php
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Февруари 07, 2012, 18:48:27 pm
Ето един пример споделен от жена как се е справила с рак на кожата:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=1087

Прилагам към същият проблем нов неин пост,който е писала скоро:

Добре заварили, на всички от форума.
Да, Иван, аз бях на семинара с дренажите. От продължителното седене имах усложнения, но се оправиха с няколко нови шева /голяма работа/. Важното е, че емоционалното ми его, се промени. Предния ден ти прочетох книгата и на другия вече бях на семинар за напреднали/между другото едно прочитане е нищо, с всяко следващо се изясняват нещата/. Това си беше предизвикателство.
Ще разкажа по-подробно как работихме с Ники ММ. Не го направих вчера, за да не отегчавам с подробности, но щом мислиш, че така ще съм по полезна. Добре. Няма да ми е трудно да се сетя, защото такова нещо не се забравя, но какво от това, нали това е целта, Иван, да стигнеш до - "какво ти дреме". С Ники ММ изчистихме, чувството ми за вина към майка ми, която е починала. После четохме хистологията, правихме ТЕС за ужаса, който изпитвах от резултата, който неписан там, после ТЕС за доктора, който ми прави операцията, вследствие, на което получих това възпаление /за което сега съм благодарна/. Аз имам хемангеом на лицето /белег/, това за мен се оказа основен ПО, /ТЕС за това как до сега ме е карал да се чувствам отделно от другите, как са ме игнорирали цял живот, заради него, как не са ме приели в хореографското у-ще, как са ми викали "образ" в у-ще и т.н./. За себе си открих, че това, ме е яло цял живот, и то е причината. Изчистихме, това, че като второ дете аз, съм че чувствала за втори план, простих на баща ми, и го помолих да ми прости, за това, че докато беше жив постоянно се карахме. ТЕС за всяка емоция от спомена за случка и това е. Много е просто, когато има кой да те поведе. След това, месеци чистих ПО, първо ги четях от книгата и правех кръговете, според "скалата", след това излязоха мои. Пример:че съм болнични, защото трябва да се върна на работа /това се случи след като ми изтече 1-та година майчинство/, че това е цената, която платих, за да стоя и втората година в къщи да си гледам детето.
Не трябва да пренебрегвам и отлично свършената работа от хирурга, и имунотерапията, на която съм втора година, но това е друга страна, не емоционална. Тук е важно да се знае, че трябва да оздравеем от минали негативни емоции, които са ни яли с години и ТЕС ни ги посочва и ги изчиства на подсъзнателно ниво, и днес вече определена случка не може, когато те ужаси да остави "този" отпечатък у нас.
Благодаря Ви. Със здраве.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: kalan в Февруари 07, 2012, 19:26:48 pm
Честно да ви кажа, ако аз съм болна от рак (недай си Боже)бих предпочела да си експериментирам с алтернативни методи отколкото да се подлагам на химиотерапия.
А повярвайте алтернативни начини много. Моя позната с гладолечение победи рака.
Има лечение с кислородна вода. Има лечение с билки. Има лечение с газ. Има лечение с чесън. Има уринотерапия.
Има една тибетска рецепта с чесън. Може би сте я чували. На моя приятелка познат е имал рак на дебелото черво. Е оправил се с чесън. След 15 години е още жив.
Оперирали го преди 15 години, но му казали да очаква рецидив. Той направил лечението с чесън, а след това продължил да яде всеки божи ден огромни количества чесън. В момента ми казаха, че е в  идеално здравословно състояние.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Февруари 07, 2012, 19:34:50 pm
Ако на един е помогнало едно,не бива да мислим,че то е панацея и ще помогне на друг.Също така се забелязва,че има хора които търсят късно вече алтернативните методи и после се оказва,че и те не стават и не помагат и се започва оплюване и съмнения.А защо не са започнали в началото да търсят друго лечение е вече друг въпрос.Лечението с подобни елементарни неща според мен не е възможно в по напреднал стадий,а за съжаление не винаги се разбира навреме,че човек е болен от рак.Всичко е доста относително.За мен основно причината е в емоциите и дългото приглъщане на яд и гняв,особено в отношенията между най-близките хора,семейства,близки и роднини....
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Eon в Февруари 07, 2012, 19:40:02 pm
Искам да уточня за всички, чиито близки са болни от рак или не дай си боже те самите са болни от рак:

Четете постовете на потребителите на ваша отговорност. След това не искам бесни хора да влизат във форума и да тръбят извън него неща от сорта на:

"Прочетох в Хнет такова и такова лечение, направихме го, но стринка/вуйчо/шурея ми почина. Те са виновни, защото пишат лъжи."

Всеки си има глава на раменете и след това да не се вайка. Много внимавайте какво пишете и какво правите като лечение, защото при един може да е помогнало, не е гаранция, че ще помогне при друг. Факторите за това са от вида и фазата на рака до начина на живот на човека, т.е. има хиляди фактори.

Не искам да базирате действията си на принципа: "Брат ми видял в казармата старшината да яде шоколад и от него знам, че е много вкусен."

Въпреки, че във форума долу има забележка, че мненията принадлежат на потребителите и не ангажират по никакъв начин администраторите му, все пак искам да подчертая това още един път в тази тема.

Благодаря за вниманието.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: kalan в Февруари 07, 2012, 20:04:12 pm

Аз в никакъв случай не казвам, че примерно лечението с чесън ще помогне на всеки болен от рак. В момента аз провеждам лечението с чесън. Но го правя, не защото съм болна от нещо сериозно, а просто да ми се изчисти организма.
То наистина отношенията между хората е може би една от главната причина. Но е и важно как и с какво се храним. Та може би "лечението" трябва да започне много преди да се появи заболяването.
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Февруари 08, 2012, 11:15:01 am
Излекувай живота си преди той да се излекува от теб! ;D ;)
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Февруари 09, 2012, 09:16:35 am
Искам да уточня за всички, чиито близки са болни от рак или не дай си боже те самите са болни от рак:

Четете постовете на потребителите на ваша отговорност. След това не искам бесни хора да влизат във форума и да тръбят извън него неща от сорта на:

"Прочетох в Хнет такова и такова лечение, направихме го, но стринка/вуйчо/шурея ми почина. Те са виновни, защото пишат лъжи."

Всеки си има глава на раменете и след това да не се вайка. Много внимавайте какво пишете и какво правите като лечение, защото при един може да е помогнало, не е гаранция, че ще помогне при друг. Факторите за това са от вида и фазата на рака до начина на живот на човека, т.е. има хиляди фактори.

Не искам да базирате действията си на принципа: "Брат ми видял в казармата старшината да яде шоколад и от него знам, че е много вкусен."

Въпреки, че във форума долу има забележка, че мненията принадлежат на потребителите и не ангажират по никакъв начин администраторите му, все пак искам да подчертая това още един път в тази тема.

Благодаря за вниманието.

Ще се възползвам в тази насока да ви препоръчам една много интересна и полезна книга,която почти привършвам и се радвам,че стигнах до нея:
Възстановяване на връзката от Д-р Ерик Пърл
Книгата ми даде възможност да намеря отговори на много въпроси и неща които се случват с мен и за пореден път установих,че в живота не срещаме случайни хора и не  се случват случайни неща.Всичко е уроци в живота,ако не вземем един,той ще се повтаря и повтаря докато не го вземем и дойде следващият.
Ето малко инфо за книгата:
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=32504
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Февруари 09, 2012, 21:31:53 pm
Това е филм, който ще промени разбирането ви за това, как да постигнете здраве и как да го запазите. В по-близък план ще ви бъдат показани клонове на науката - от информатика до медицина. Водещи представители на своите течения, изследователи и практикуващи споделят своите открития по въпросите около "магическите изцеления", за които традиционната медицина просто няма обяснение.
Сред участниците във филма са: Лин Мактагарт, Фриц-Албърт Поп, Рупърт Шелдрейк, Едгар Мичъл, Брус Липтън и други.

;)
Титла: Re:Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: doriangrei в Февруари 16, 2012, 23:31:54 pm
А за това чули ли сте?ММS
Ето ви блог, който следя и ам доста по темата:
http://silnibg.blogspot.com/2012/02/mms.html
Там има и други статии по темата за рака..въобще интересен е блога
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Demolision в Април 11, 2012, 01:01:13 am
Здравейте, предлагам една статия по темата.


Дихлорацетат и рака
Толкова много хора ми изпратиха сензационната статия „Учените излекуваха рака, но никой не забелязва”, че вече предполагам, че трябва да отговря. Със сигурност бих искал това да е вярно, но заради това, колко лошо е написана и какви абсурдни неточности съдържа (митохондриите са клетки, които лекуват рака?), би трябвало да сте подозрителни.
Цитат
„Учените от университета „Алберта” в Едмънтън, Канада са излекували рака миналата седмица, въпреки това има малко отзиви в новините. Методът е прост и използва обикновено лекарство- дихлорацетат, който в момента си използва при метаболни нарушения, тоест няма опасения за  странични ефекти или продължителни такива.”
Най-просто казано: това трърдение е лъжа. Няма никакви клинични тестове за ефектите от дихлорацетата (ДХА) върху раковоболни пациенти, така че няма основание да се твърди, че учените имат лек. Някои, но не всички ракове може да се повлияят обещаващо, докато други е вероятно да бъдат устойчиви (ракът не е само една болест), освен това има потенциални невротоксични странични ефекти, особено ако се използва в комбинация с химиотерапия.
Така, имаме лошо написан текст, съдържащ преувеличени твърдения. Имаме също публикация (http://www.dca.med.ualberta.ca/Home/Updates/2007-03-15_Update.cfm) на сайта на университета, която не съдържа тези твърдения, но придава неоправдана клинична стойност на едно обикновено научно изследване. Имаме и рецензираните (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18766181) документи, които описват изследването и обосновката, както и съмненията относно ДХА. Това е като игра на развален телефон – можем да проследим от истинското изследване,  през пълния с ентусиазъм текст в пресата до описанието в интернет с неговите екстравагантни твърдения за евтин лек за рака и да видим как информацията се опорочава. Щеше да е забавно, ако финалният резултат нямаше да заблуди много отчаяни хора.
Но има зрънце истина в това, че ДХА има потенциал. Ето как работи:
Има два големи начина за извличане на енергия от захарта. Единият е глюколизата, която извлича две молекули АТФ (Аденозин трифосфат, основен източник на енергия за тялото) от една молекула глюкоза и не изисква кислород. Другият е оксидацията на глюкозата, която изисква кислород, използва крайният продукт на глюколизата и го изгаря напълно, произвеждайки 36 молекули АТФ. Ако клетките имат недостиг на кислород, те извличат енергия по първия начин, който е относително неефикасен, но ако имат приток на кислород, могат да извлекат много повече. Това е причината, поради която дишаме, сърцето ни бие и имаме сложна кръвоносна система за доставяне на обогатена с кислород кръв до тъканите. Без кислород ще страдаме от огромен недостиг на енергия.
Друга особеност на тези два начина е, че те се състоят в различни отдели на клетката. Глюколизата е в цитоплазмата, а оксидацията в митохондриите. Има ензим (пируват дехидрогеназа киназа, ПДК), който регулира притока на пируват, крайният продукт от глюколизата, в митохондриите. Ако ПДК е активен, той потиска притока на пируват в тях и клетката е принудена да разчита на глюколиза, дори когато има кислород. Ако е неактивен, пируватът се транспортира в митохондриите, дори кислородът да е малко.
Тук идва ДХА. Той блокира ПДК, принуждавайки клетките да ползват по-ефикасния метод за производство на енергия. Звучи странно, но митохондриите са главният регулатор на апоптозата (програмираната клетъчна смърт). Те са пълни със сензори и ензими, които регистрират аномалии в клетката и активират механизъм за самоунищожаване. Премахването на митохондриите премахва този механизъм. Така че идеята е индиректна. Активирайки митохондриите, събуждаме механизма, който, ако всичко е както трябва, ще принуди клетката да се самоубие.
Има добри причини да се смята, че ще проработи. Много тумори се раждат в среда, бедна на кислород. Лошо кръвоснабденият тумор, например, ще има недостиг на кислород и инхибирането на митохондриите е от значение за тяхното оцеляване. Добре известният ефект на Варбург показва, че раковите клетки разчитат на глюколиза, дори в кислородна среда, което насочва към това, че те блокират своите митохондрии.
Цитат
„Голям брой деца и възрастни са били третирани с ДХА през последните 40 години включително здрави доброволци и хора с различни болести. От първото му описание през 1969 г. , ДХА се изучава за облекчаване на симптомите и хемодинамичните последици от лактатна ацидоза, която е усложнение на малария, сепсис, сърдечна недостатъчност, изгаряния, цироза, чернодробна трансплантация и вродени митохондриални болести. В рандомизирани проучвания са използвани дози от 12,5 до 100 мг на килограм на ден, орално или венозно. Въпреки, че ДХА е понижил нивата на лактат, не е повлиял на основната болест.”
Това е обнадеждаващо. Има вече положен труд за изследване на ефектите от ДХА, което би трябвало да улесни преминаването му в клинични тестове. Авторите, обаче, много ясно казват, че той няма да е универсално лекарство за всички видове рак, но някои са потенциални кандидати.  Директни предклинични доказателства има за рак на белия дроб, матката, простатата и глиобластоми (мозъчни тумори). Досега е бил тестван върху мишки, изолирани тъкани, но никога върху онкоболни. Учените го казват и споменават каква трябва да е следващата стъпка:
Цитат
„Никой пациент не е приемал ДХА като част от клиничен тест. Не се знае дали изучаваните досега дози ще доведат до смъртоносни вътретуморни концентрации на ДХА. Освен това, метаболният и хранителен профили на пациенти с напреднал рак се различава от тези в публикуваните досега опити. Предварителна химиотерапия би могла да предразположи към невротоксичност. Внимателно проведени тестове са необходими, за да се определи биологично активната и максимално толерираната доза. Клиничните тестове ще трябва да наблюдават внимателно новротоксичността на ДХА и да изработят стратегия за справяне с нея.
Не бързайте да купувате ДХА и да го използвате като профилактика. Не знаем дали работи. Безопасните концентрации за Вас може да не са достатъчни за убиване на раковите клетки, а ефикасната доза може да Ви навреди. Трябва да тласнем към по-нататъшни разследвания на това обещаващо лекарство, започвайки от клинични тестове, но е твърде рано да говорим за лек. Има много лекарства, които работят чудесно в лаборатория и имат перфектна обосновка, защо би трябвало да са ефикасни, но реалността е че ракът е сложен и има много капани между лекарство, убиващо рака в петри-паничка и лекарство, работещо в сложната среда на човешкия организъм.
Конспираторите се палят от факта, че ДХА е прост, много евтин и не може да бъде патентован. Фармацевтичните компанни нямат изгода да инвестират в скъпите клинични тестове. Затова е нужно независимо академично общество, което да изследва заради науката, не заради парите. Авторите предлагат план за прогрес без намесата на фармацевтичната индустрия.
Цитат
„Финансиране на такива тестове би било предизвикателство за академичното общество, защото ДХА е общо лекарство  и подкрепа от индустрията ще е ограничена. Финансиране от филантропи ще подкрепи ранни (фаза 1 и 2) и късни (фаза 3) изследвания. Ако те покажат добри ефекти и токсичност, обществото ще бъде мотивирано да ги финансира и национални ракови организации може директно да допринесат за провеждането на по-мащабни тестове. Важно е да се отбележи, че дори ДХА да не се окаже „зората на нова ера”, започването и завършването на клинични тестове с общо обединение ще е от голямо символично и практическо значение.  Сега „догмата”, че системна противоракова терапия не може да се осъществи без подкрепа на индустрията, потиска потенциала на много обещаващи лекарства, които не са атрактивни за производителите. В този смисъл клиничното тестване на ДХА заедно с научната му основа, ще бъде смяна на парадигмата.”
Не мога да виня индустрията, че не се занимава. Клинично изследване струва милиони долари и дори ДХА да не успее, от него не може да се извлече печалба. За това изследване ни е нужна подкрепата на обществото (те имат интерес от по-добро лечение на рака) и тази на учените и лекарите, които, разбира се, имат огромен интерес пациентите им да се подобряват.
Източник: [size=78%]http://scienceblogs.com/pharyngula/2011/05/dichloroacetate_and_cancer.php (http://scienceblogs.com/pharyngula/2011/05/dichloroacetate_and_cancer.php)[/size]  Автор: PZ Myers, биолог и професор от университета Минесота.
Моля последните редове, за обещаващите лекарства, които на са в интерес на индустрията да не се приемат като аргументи подкрепящи содата бикарбонат на Симончини, ММС, витамин С на Паулинг, Роял Райф, Хулда Кларк и останалите шарлатани, защото не са.  :)
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: shadow в Май 10, 2012, 16:23:47 pm

Рак се лекува от векове и то не от съвременната медицина а от природата.
За съжаление природата продължава да дава всичко необходимо но в крайна сметка тези рецепти са изтрити от съзнанието на хората и е  набито във главите "пийте хапчета и всичко ще е наред".Наскоро чаят който е лекувал рак са го произвели някой предприемачи но във крайна сметка съставките ако можете да си набави който иска са:
Arctium Lappa
Rumex acetosella
Ulmus fulva
Rheum palmatum
ПРОПОРЦИЯТА Е 4/1 А ИМЕТО МУ Е "OJIBWA"
Всеки може да провери във нета,аз доколкото разбрах са отказали патент но в момента се произвежда не съм открил коментари дали е ефективен но щом не са го одобрили е ясно защо.
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: ALive в Май 11, 2012, 02:27:46 am
Те сега гледам и стволови клетки слагат и рака лекуват, ама всичко е за богаташчетата.
Всичко се пази в тайна  за пред бедните  маси и простолюдието . Филмите фантазите са като и в реалноста . От ония дни гледах филма  дилари на времето, та света е нещо като  подобни филми. Търгуват с пари посредством дарения и работят за милиони, ама всичко е за пари и власт.  Фантазия бяха и стволовите клетки, ама днес не са. Фантазия беше и човек да ходи по луната .   
Мисалта ми е, че вече и откриват на хората сцилата ( за който не знаят за сцилата да гледат бягство от затвора и ще разберат  ) с информация и таргуват посредством пари . Защо го правят ли, защото знаят, че не всеки би бил щастливеца  който ще събере парите.  За  да не ни лъжат вече и да си изкарат маските и да кажат кой е Бога отпускат от сцилата и свръх модерната технология на яве .
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Excalibur в Юни 06, 2012, 22:49:58 pm
Лекарство срещу рака е открито още преди 60 години. А за тези, нормално да не им обръщат внимание, никой няма за цел рака да се излекува, целта е хората да се намалят на 500 милиона от 7 милиарда, а това ще стане с глад, мизерия и много болести. А този, който го е открил преди доста години, забравих му името, но... са накарали компанията му да фалира, и буквално е умрял в мизерия, същото се е случило и с лекарите, и т.н, с които е работил, изпратени далеч гладни и бедни или убити.
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: bojinkata в Юни 25, 2012, 21:24:24 pm
Ето едно приложение на лимона и содата в борбата с рака:  http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/06/24/limon-i-soda-bikarbonat-10-000-pyti-po-silen-efekt-ot-himiot.972137?utm_source=dnes&utm_medium=box&utm_campaign=blogs
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: GARVAN в Юни 26, 2012, 00:08:56 am
Ето едно приложение на лимона и содата в борбата с рака:  http://grigorsimov.blog.bg/politika/2012/06/24/limon-i-soda-bikarbonat-10-000-pyti-po-silen-efekt-ot-himiot.972137?utm_source=dnes&utm_medium=box&utm_campaign=blogs

Лимонов сок (киселина) + сода бикарбонат (основа) = неутрализация!
Както и да е... Лимона, както се знае, съдържа голямо количество витамин С. Има един филм, Food Matters се казва, в който едни медици говорят как лекуват ТЕЖКИ случаи на рак с преливане на големи количества чест витамин С и го правят много успешно без странични ефекти и без да съкращават живота на пациентите, както се случва с химиотерапията...
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: sidewinder в Юни 26, 2012, 00:14:54 am
Що се отнася до витамин С, скоро научих за един храст - Годжи бери (lycium). 450 пъти повече витамин С от лимона и чушките.
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: bojinkata в Юни 26, 2012, 11:13:41 am
Това е китайско или тибетско. Има го в магазините за здравословни храни разтворено в спирт или като изсушен червен плод. Много помага за очите.
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: konstantin2007 в Юни 26, 2012, 12:39:06 pm
В смисъл?Може ли по-конкретно?
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: kalan в Юни 26, 2012, 13:11:42 pm
Ами преди няколко дни майка ми го купи от един магазин за памперси на женския пазар. 4 лева е. Пише "Лиций"
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Август 08, 2012, 02:07:11 am
На мен ми го пробутаха за едно лечение това за 18лв ли беше,и като видях после,че цената е доста по-ниска си казах,тези са добри търговци.Видях и другите билки как са ми ги продали със 100% надценка.Пишат добри неща за него,а до колко има ефект,не мога да споделя,така и не го използвах,но явно е ефикасно.
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: bojinkata в Август 08, 2012, 11:56:49 am
От организъм до организъм има разлика. При мен специално, считам че ми помага това "годжи"/лиций/. Имах някои проблеми с умората на очите, но сега съм много по-добре. Не се уморяват. Предполагам че е от него, защото друго не ползвам. Сега минах на капсули, за по-евтино.
     По принцип трябва да се
подхожда комплексно
- храна, движение, определен режим, т.е. да не се разчита на вълшебното хапче, което от раз ще ни реши проблема. :hi:
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Август 08, 2012, 22:25:32 pm
Всеки проблем,който засяга зрението,означава,че човекът предпочита да си затваря очите за това,което става,вместо да рискува да изгуби някого или нещо.Това е начин да се защити.Възможно е този човек да не иска повече да е с широко отворени очи,сиреч да бди над всичко.
Пропусна най-важното,мисленето!Другите неща не са толкова съществени.Ето ти един линк ако не си го гледал,виж за какво става въпрос:
/>
Ето ви го лиция:
http://bilki.bg/index.php?m=1&ws_m=1145
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Passiflora в Август 09, 2012, 15:48:58 pm
Според Д-р Иван Михайлов: 90% от хората с рак умират от... химиотерапията:
(Не мога да дам линк, но с търсачката можете да си заредите интервюто.)


Едно изключително интервю с Д-р Матеус Рат: Болестта може да бъде победена! (Пак не мога да дам линк, за това го публикувам така.)

Д-р Матеус Рат е сътрудник и последовател на Линъс Полинг – два пъти носител на Нобелова награда и ученият, класиран на второ място след Айнщайн по общочовешки принос на живот и дело.
Д-р Рат продължил изследванията на своя учител Полинг и става автор на най-новите и сензационни открития за борбата с рака и сърдечно-съдовите заболявания. Той е автор на лекцията и книгата „Ракът може да бъде победен”, които са достъпни в интернет. Лекцията може да бъде открита и на сайта на лабораторията и фондацията, които носят името на световноизвестния учен. Той е сигурен, че има и други, освен официално прилаганите, много надеждни, клинично доказани и успешни методи за победа над злокачествените образувания. Предлагаме ви едно сензационно интервю с д-р Рат на тази тема, както и диетичния режим на друг известен по света лекар – д-р Моерман.

- Д-р Рат, присъда ли е ракът?
- Днес човечеството е заплашено от епидемия от рак. Всяка година от рак умират половин милион американци. А в същото време научната основа за естественото обуздаване на болестта съществува вече почти от десетилетие. Още през 1991 г. написах, че е напълно възможно скоро да се избавим от рака. Той може да бъде победен. Използването на аминокиселината лизин, в съчетание с витамин С, ще осигури пробив в лечението на много видове рак, а и на други болести. Тези открития бяха публикувани. С тях се запознаха представители на едни от най-големите фармацевтични компании, техните ръководители и сътрудници в изследователските отдели,знаеха за тези открития и през всичките тези години не предприеха нищо.
В изследователските компании на тези фармацевтични гиганти работят 55 хиляди учени. 32 души от тях са получили Нобелова награда за изследвания в различни аспекти на онкологичните заболявания. Изразходват се милиони долари както от частни, така и от обществени източници, а епидемията от рак в това време набира скорост.

- Защо според вас не се взимат мерки за ограничаване на заболеваемостта от рак?
- Ракът е милиарден бизнес.
Ако вие сте онкологичен пациент и докторът ви каже: ”Необходимо е да преминете през химиотерапевтичен курс”, вие ще попитате: ”Докторе, кажете, с какво ще ми помогне химиотерапията?”. Той или тя ще ви отговорят: ”Химиотерапията убива поразените от рак клетки”. А какво няма да ви кажат? Това, че химиотерапията убива и всички останали клетки.
Същото се отнася и за лъчетерапията
Рентгеновият лъч не различава раковите от здравите клетки. Няма такава възможност. И ето - при вас започва опадането на косата. Това е, защото са ви унищожени клетките на космените фоликули. А може да започне кръвотечение в стомашно-чревния тракт или в червата. А това е, защото им е разрушена слизестата ципа. Могат да се развият инфекциозни заболявания. А това е, защото са убити клетките на костния мозък, изработващи левкоцити.

- Какви са страничните действия на химиотерапията?
- Аз вече споменах анемията, кръвотечението, но другите са значително повече: сърдечни и инфекциозни заболявания, поражение на черния дроб и бъбреците, повръщане, депресия. Към какво водят тези болести? Към увеличаване на печалбите. Купуват се болкоуспокояващи средства, кортизони - за борба с възпалителните процеси. Купуват се заместители на кръвта, антибиотици, антидепресанти и т.н. - фармацевтичните пазари на тъй нареченото лечение на страничните ефекти на химиотерапията са значително повече, отколкото е пазарът за осигуряване на самата химиотерапия.
Продажбата на лекарства срещу страничните ефекти на химиотерапията - това е огромният бизнес на фармацевтичните компании
Химиотерапията, после - лъчетерапията, после - страничните ефекти. Тези последните предизвикват нови онкологични заболявания и други болести, поради което трябва да купувате нови лекарства. Тези нови лекарства предизвикват свои странични действия, така че отново трябва да купите нови лекарства. Този механизъм прилича на машина за печатане на пари.
Помислете: защо й е на фармацевтичната индустрия побеждаването на онкологичните заболявания, ако за удължаването им само в САЩ ежегодно се печелят 180 милиарда долара? Единствената причина, поради която ракът и до този момент е равнозначен на смъртна присъда, се крие в тези милиарди долари, които фармацевтичните компании заработват чрез продължението на епидемията на онкологичните заболявания.

- Как възниква ракът?
- Той се заражда в здрава клетка, която се превръща в клетка, поразена от рак, която от своя страна се превръща в ограничен тумор, разпространяващ се след това по цялото тяло и убиващ своята жертва.
Целта на раковото образувание е да убие целия организъм
Ядрото на клетката пази цялата „програмна” информация, отнасяща се към функциите на клетките. Освен това, на всяка клетка й трябва енергия. Всички клетки на тялото, независимо от тяхната функция, се нуждаят от биологична енергия. Тя е необходима за изпълнение на функциите на клетките, а като гориво за това работно изпълнение на клетката постъпват витамините, минералните вещества, аминокиселините и микроелементите.
И заради какво здравата клетка се превръща в ракова клетка? За това съществуват много причини - радиация, замърсена околна среда и в много случаи фармацевтичните препарати.
Но, независимо от първопричините на възникването, всички ракови клетки имат две общи особености, независимо в коя част на тялото са се появили - било то рак на простата, на белите дробове, всеки вид рак. Първата им особеност трябва да ви е добре известна. Раковите клетки се размножават - те създават копия, подобни на себе си клетки. Втората характеристика е, че разпространението на раковите клетки се задържа от съединителна тъкан – колаген. Точно той „заключва” раковите клетки. Истинските ракови клетки си изработват свои ензими - като „биологически ножици”, способни да поглъщат околния колаген. С тяхна помощ раковите клетки се изкачват навън. Ето така започва ракът. Хиляди ферменти, изработвани от раковите клетки, разрушават околната съединителна тъкан. Раковите клетки използват кръвоносната система - много удобен начин за проникване в другите части на организма.

- Защо ракът е толкова агресивен?
- Раковите клетки са въвели организма ни в заблуда, използвайки средства, които нашият организъм вече е използвал в здраво състояние, и затова става нещо като „пробив”. Организмът не е предприел изработването на защитния механизъм, защото му се е сторило, че всичко е нормално. Белите кръвни телца - армията от „защитници” на нашето тяло - имат за задача да атакуват армията от микроорганизми вътре в нас. Да предположим, че сме получили възпаление на белите дробове и в тъканите им са „заседнали” бактерии. Белите кръвни телца, циркулиращи вътре в кръвоносната система, са длъжни да попаднат от кръвоносната система към външността, при бактериите, „заседнали” в тъканите на белия дроб. Как ще проникнат там? С помощта на ферментите, „биологичните ножици”, разрушаващи колагена. Самите бели кръвни телца са в състояние да изработят ферментите си само за няколко секунди, за да изпълнят своята задача. Белите кръвни телца се наричат още и левкоцити. Армията „защитници” на нашия организъм, са способни в нормални условия да произведат „биологичните си ножици”. Но ако белите кръвни телца са станали злокачествени, ако „програмата” на тези клетки вече е „зависима”, „рушаща се”, те започват да изработват „биологични ножици” безкрайно и безконтролно.

- Споменахте, че спасение има с приемането на лизин и витамин С – по какъв начин става това?
- Аминокиселината лизин е способна да поправи нарушения баланс и да възстанови естественото равновесие. Ето какво съм написал през 1992 г.: ”Приемането на лизин особено в съчетание с витамин С - ще доведе до небивал прогрес в лечението на много форми на рака”
Ето го моделът на естествените форми на лизина. Важното е това, че лизинът е аминокиселина. Аминокиселините са „строителните тухлички” на протеините в нашето тяло. Известни са ни приблизително 25 аминокиселини. Някои от тях не се изработват от нашия организъм. Това са тъй наречените незаменими аминокиселини. Най-важната сред тях е лизинът. Човешкият организъм не си изработва тази молекула. А в същото време тя има особено важно значение. Молекулата на лизина блокира тези балончета-всеядници и не им позволява да се вкопчат към колагеновите влакна, за да ги разрушават. Ето, в това се състои действието на лизина.

Витамин С формира колагена. Ние знаем това още от свидетелствата на моряците, опитващи се преди 500 години да обиколят земното кълбо и боледуващи от скорбут. Те са умирали от кръвоизливи, защото техният организъм не е изработвал витамин С, те не са го получавали в своето моряшко хранене и производството на колаген в организма им се е прекратявало. И очевидно всичко това се е отразявало на кръвоносната система - заради механичното натоварване, създавано от кръвното налягане. Сега знаем защо са умирали тези хора. Но изводът, до който достигнахме, се състои в следното: съчетаването на лизина, блокиращ разрушаването на колагена, и витамин С, активизиращ възпроизвеждането на колаген, предизвиква ефект, от който всеки лекар, лекуващ онкологични заболявания, би трябвало да бъде във възторг: заздравяване на съединителната тъкан и капсулация на туморите!
След щателни проучвания и експерименти установихме, че съчетанието от хранителни вещества, аминокиселини, витамин С, полифенолите на зеления чай и други естествени вещества, но не лекарствени препарати, спря не само раковите клетки в млечната жлеза, но и раковите клетки на меланома, фибросаркома, рака на черния дроб, рака на простата и на дебелото черво.

- Все пак как човек може да комбинира тези средства, за да се пази или лекува от рак?
- Опитахме да създадем такава оптимална комбинация от хранителни вещества. Стремихме се да получим най-добрата комбинация, осигуряваща 100% стопиране на разпространението на раковите клетки, и то без да се приемат някакви свръхдози. Имаме свидетелства на различни хора, които се възползваха от резултатите на нашите изследвания. Протоколите на нашите изследвания в областта на онкологията са одобрени. Имаме отчетени успешни резултати от лечението на различни видове рак на клетъчно равнище. В случаите на рак на хранопровода имаме пълно излекуване. Същото е с рака на яйчниците, рака на дебелото черво и на много други видове рак.
Не, това не са чудеса!
Нашият подход сработва, защото оказваме въздействие на механизма, с чиято помощ се разпространяват раковите клетки на всички видове рак.

Защо методът на клетъчната терапия е толкова ефективен?
Преди всичко, защото оказваме въздействие на критично важен процес в напредването на рака - образуването на метастазите. 90 % от смъртния изход се дължи на развитието на метастазите, а не на първичния тумор. По-нататък, оказваме въздействие на механизмите, общи за всички типове рак. Използваме многостранен подход. Не оказваме въздействие само на един процес в организма. Хранителните вещества едновременно участват в различни биохимични процеси. Затова атакуваме различни ракови клетки с различни биохимични процеси в организма. Така разчитаме да постигнем възможно най-добрите резултати. И успяваме да ги постигнем. Важното е, че използваме такива вещества, които поддържат много положителни функции в организма. Те укрепват здравето, активизират имунната система. Събитията, които се случват благодарение на нашите изследвания, ни дават увереност: процесът напред не може да бъде спрян. Той отиде твърде далеко напред....Д-р Рат Изкореняване на рака с природни средства:

http://www4bg.dr-rath-foundation.org/articles/cancer-natural_eradication.html

Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Passiflora в Август 09, 2012, 16:15:17 pm
Що се отнася до витамин С, скоро научих за един храст - Годжи бери (lycium). 450 пъти повече витамин С от лимона и чушките.
Ей, жив и здрав да си!   :)
От няколко дни се чудя как беше името на това растение. Случайно хвнах преди няколко дни предаването "Бразди" и там един човек обясняваше, че започва отглеждането на това растение в България.
Каза, че било богато освен на витамин С, но и на омега 3 и омега 6 мастни киселини. При което за се  :o , защото омега 3 се среща предимно при рибните продукти!
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Пурку в Октомври 04, 2012, 17:48:28 pm
Понеже темата е за рак, ще го пусна тук:
http://edition.cnn.com/2012/09/28/health/brca-mastectomy/index.html

Ако това е вярно, направо не знам :unknown::Лекари отстраняват гърдите и яйчниците на жена профилактично, понеже имало "генетичен риск" да развие рак. Генетичния риск се изразява в това, че майка ѝ, и баба ѝ развили ракови клетки на тези органи. Всичко това е показано в една такава светлина, че тя го е направила заради децата си - за да продължи да живее и да им се радва. Разказва че решението е било много трудно, но смята, че е направила правилният избор. Отдолу в коментарите я подкрепят, аплодират, поздравяват я и т.н.

Някой ако може да преведе статията, да не би да не съм схванал ако има някъде шега, майтап или нещо такова и да не съм разбрал за какво става дума.
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Октомври 13, 2012, 11:52:26 am
Ето един интересен пост от друг форум на човек,който дава някаква яснота за италианският доктор Симончини и неговият метод-сода бикарбонат с кленов сироп:
Цитат
След два месеца четене и учене из форума, имам и какво да предложа. Малко инфо за метода на доктор Симончини. Всеки който иска може да получи консултация на адреса му в Рим (Via della Maratona, 13). Телефонът и електорнният му адрес се намират в нета. Консултацията струва 150 евро. Оттам нататък евентуалните процедури, които не знам къде извършва, не видях манипулационна край кабинета му. Той прилага содата директно върху раковото образование, където е възможно разбира се/ чрез впръскване, промивки, катетри. При мен не бе приложмо така че ме подкани енергично да ме оперира негов екип в Белград срещу 11 000 евро, като ме увери,че това е най/добрата цена на пазара. Не искам да добавям подробности, само ще кажа че се наложи да ТЕСам една седмица за да си върна равновесието след тази среща. Споделям информацията защото видях, че има интерес, а май аз съм единствената засега българка, която се е срещала с въпросния доктор и разминала се с метода му.
Всъщност по -важната причина за поста ми е, че приключих току що едномесечно Предизвикателство към диагнозата ми Карцином на шийката на матката-доста напреднал, нещо се плашат лекарите да го оперират. Понеже не е заболяване с лесно анализиране...не мога т.е. да си насроча сама ядрено магнитен резонанс) не знам какъв е резултата по диагнозата. Но искам да споделя, че в емоционално отношение съм много по-стабилна и уравновесена. Енергията ми се повиши и изглеждам много по-здрава ...така се и чувствам! Преди Предизвикателството направих един цикъл лечебно гладуване по Ковачева и след захранването не се върнах към готвеното хранене. Храня се със сурови зеленчуци, ядки, студено пресовани масла, пресни сокове и много, много, много вода. Медитирам и практикувам Петимата тибетци. Взимам антиоксиданти. Не ми предизвика никакъв душевен катарзис-засега- ТЕСането. Но с лекота се справя с редките пристъпи на паника. От четенето из форума разбрах, че мога спокойно да продължа да Предизвиквам, но се питах дали това ще е по-силния подход или примерно Техниката на конфликта или на Избора? Какво бихте ме посъветвали изобщо в този случай.....
За да приключа първия си пост искам да кажа, че без рационална причина много вярвам в ТЕС и благодаря на Иван за споделеното знание и отзивчивостта и на всички вас, които пишете и споделяте резултати, болки и съмнения... Невероятна общност сте!
Поста е от тук:
http://emozdrave.info/forum/viewtopic.php?t=225&start=75
И един последен за мен филм,който дава много добра яснота за тази болест-Доклад за рака
Not a valid vimeo URLАмериканците също признаха,че пилешкото причинява рак.Ако се замисли повече човек,тези пилета как стават толкова големи за кратко време,а и не е само с тях така,то всичко което поемаме през устата си е само химия.
В този раздел от който предлагам информацията тук има интересни други коментари по темата за желаещите да бъдат информирани и запознати.
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: kalan в Октомври 13, 2012, 12:01:37 pm
Е Трепач, те тия пилета с хормони не са пилета. Според мен пилешкото и рибата са си най-полезните меса. Стига да не се прекалява. Друг е въпроса дали има естествени пилета и рибки. А хората, които наблягат на колбаси, салами и кренвирши е ясно, че рано или късно ще си имат проблеми. Но са слепи да разберат. Просто не вярват, че някой може да ги трови.
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: trepa4a в Октомври 13, 2012, 14:50:32 pm
Ето статията в което се пише за това:
http://doctorbg.net/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%BA/
И ето още един много сериозен филм,от който лично аз за много неща се замислям и осъзнавам,а какво вие ще намерите ако не сте гледали филма за вас,вие сами избирате и си знаете:
/>
Интересно е,ако се храни с нормална храна едно пиле и си собственик на птицеферма,за колко време по този начин ще порастне то за да стане за продажба и дали ще ти се върже цената на базата време и вложена храна,труд и т.н.....мислете хора малко и разсъждавайте с главите си!
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: alexxx39 в Декември 11, 2012, 17:41:53 pm
Най-накрая се справиха с левкемията ,ако е вярно това http://www.novini.bg/news/105170-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%B2-%D0%B2-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BA%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0.html
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: Passiflora в Декември 11, 2012, 22:58:42 pm
Надали! Това ми напомня на хилирането при децата с аутизъм. Дай да пробваме пък ако не умре може и да стане!!!  :bad:  Потрес!

Има си начин за премахване на всички заболявания: нутрициология... Помага се на тялото да възстанови силите си и по този начин то само се справя.
Иначе за унищожението на раковите клетки си има изграден от природата механизъм, който се нарича апоптоза.
Но идва един момент когато клетките са толкоз много зашлаковани и увредени, че този механизъм спира да действа, точно щото трябва да унищожи целия организъм...
Възстановявайки клетките се задейства отново този механизъм и ракът изчезва.
За това и клетъчното хранене е толкоз ефективно, но на фармацевтиката не й е изгодно да го признае. Иначе си раздават нобеловите награди, но нещо не им се споменава пред широката публика. Що ли така?  ;)

trepa4a, заинтригува ме с това филмче, поне заглавието е обещаващо, ще го изгледам. За пилешкото - само то да беше!  ???
Титла: Re: Учени лекуват рака, но никой не го забелязва
Публикувано от: helluser в Януари 19, 2016, 16:43:29 pm
Попаднах на една мн интересна статия и реших да я споделя  макар че темата  е дооста стара :)

http://bgaudio.org/modules.php?file=article&name=News&sid=95 (http://bgaudio.org/modules.php?file=article&name=News&sid=95)

Лечението на рак съвсем не е химера, доказал Роял Реймънд Райф още през 30-те години на миналия век. През 1920 г. младият американски учен открива вируса на рака, изолира го и го инжектира в 400 плъха. Всички опитни животни са заразени и впоследствие излекувани.
Райф доказва, че всяка болест може да бъде преборена, ако й бъде повлияно с определена електромагнитна честота.
Той се сеща, че принципът на резонанса, който използват оперните изпълнители, за да счупят стъкло, може да бъде приложен и в борбата с близо 500 болести. Знаейки честотата на болните клетки, Райф ги облъчва и унищожава мембраните им.