Автор Тема: Снежна буря  (Прочетена 3903 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

koruin

 • Гост
Снежна буря
« -: Януари 06, 2009, 15:30:01 pm »
Здравейте, приятели... искам да ви разкажа една история, която ми се случи туко-що, моля ви да я коментирате.

Аз съм ученик дванайсети клас и живея в град различен, от който уча. Всяка сутрин ставам рано за да гоня рейсове и късно се прибирам, понеже ходя на уроци.

Но някои дни съм свободен и точно един такъв ден е днес.
От както наваля сняг забелязвам, че повечето ученици в училището ми се държат безобразно - хвърлят топки със зверска сила по стари хора и малки деца, като на няколко пъти дори събаряли хора на земята, след което задружно всички се смеят (без падналите, де) - с две думи пълна простотия.  ::)

Днес не беше изключение и на спирката, дори и по между си продължаваха да се лигавят по гореописаният начин. Понеже следвам максимата "не се меси в чуждото, за да не ти се месят на теб" аз ги подминах с лека усмивка.
Така, качваме се в рейса и някой от тия психопати замъкнал цяла чанта със сняг.  ???
Седнали най-отзад цялата им гнусна компания (понеже е ученически рейс, качиха се от други училища и по-възпитани индивиди) продължаваше с пълна сила замерването - ОК, тяхна си работа... но в този момент чувствам как в главата ми се забива с невероятна сила снежна топка.  :(

Направих им учтиво забележка на няколко пъти, като учтивостта ми се сведе до това, че от "Моля, не ме целете!" но те продължаваха, сякаш напук, докато накрая изкрещях (е, не точно, де - отидох и го помолих тихо) "Спрете рейса, аз ще се прибирам по друг начин!" при което шофьора, очевидно и той раздразнен (но не предпиемаше действие преди аз да се оплача) наби спирачките и се развика. Както и да е, укротиха се нещата, макар постоянно да слушах подмятания от сорта на "Ей мръсен метъл, слушай си джаза и не се занимавай, че ще си имаш проблеми!" (Цитирам дословно, идея си нямам как болният им мозък е родил нещо подобно. Имаше и няколко изказвания, заради които, ако нямах задръжки бих могъл спокойно да ги изкормя, мразя да обиждат скъпи на мен хора, особено чрез псувни!) но аз подминавах всичко с усмивка, воден от друга своя философия - обидите, които биват отправяни към мен да подминавам с усмивка, освен когато не ми е кипнало прекалено. Може би това е грешка.  ??? Постоянно чувах и заплахи, които не се изпълниха, де, но си беше преживяване. Не съм плашлив, но не обичам и да се карам за глупости и с очевидно глупави хора. Просто вървя по пътя си и не закачам никого.
Това е действителността. Може да не пасва по раздела особено, съжалявам за което, но други форуми не посещавам, а исках да си го излея някъде. Кажете правилно ли съм постъпил и какви са тези млади хора, чиято озвереност не отдавам на "хормони и енергия".
Това е просто един пример, но постоянно забелязвам как много хора са озлобени в душите си, а това е ужасно. :o
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 19:02:32 pm от H. »

Неактивен UpsideDown

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 228
Относно: Снежна буря
« Отговор #1 -: Януари 06, 2009, 15:52:18 pm »
Първоначално добре си постъпил,но при този тип хора,подобно отношение само влошава положението.Подмятанията с проблемите идат от това,че те са много,група,стадо и се чувстват сигурни и спокойни.Решението е да станеш,да отидеш при този, който мята топките и без много да му се обясняваш,да му забиеш един в мутрата.Останалите просто ще гледат със зяпнала уста и няма да направят нищо.Ако нямаш физическите данни за подобно нещо,измисли си как да ги стресираш психически и ще видиш доста интересна трансформация в тях.

Най-прост пример е какво ми беше разправял един приятел.Преди доста години, поради някакви стечения на обстоятелствата, които вече не помня,братът на разказвача,попада в ситуация как 20 циганина са заобиколили колата му и гледат как само да се заяждат.Човека е 1,90м над 100 килограма,но численото превъзходство,дава "сила". Как се е измъкнал от ситуацията ? - мигновенно с 1 удар избива зъбите на един,без никой да очаква подобно нещо и когато другите осъзнават,че може и на тях да се случи/да като бройка са повече,но кой ще ти гарантира,че няма да пострадаш/  бързо,бързо се отдръпват.Винаги има и изключения,но повечето следват този модел на поведение.

Насилието никога не решава нищо,даже само го прави по зле,но в тази ситуация,страдаш както ти,така и всички други.Физическо и/или психическо надмощие,доста бързо ще укроти "големците".
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 16:03:42 pm от UpsideDown »

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Снежна буря
« Отговор #2 -: Януари 06, 2009, 16:06:52 pm »
Този поуст представлява даване на акъл под неперсонална форма.С това уточнение искам да го имунизирам към критиката "не така бе,ето това направи" :)
Това е личното ми мнение.И имат право да са озверени и озлобени.И ти също имаш право - поставил си се срещу тях,свили са ти перките,от кво се оплакваш  :P

Ако не ти е приятно да ти свиват перките и присъствието на тази група те кара да се чувстваш несигурен(което сигурен съм е причината),почвай да действаш ;) Трябва да си вържеш гащите.

Забрави да им се мешаш в работата - опитай се да се набуташ в тяхната среда.Зная,не си такъв и това е против твоите разбирания и тн бул-шитове  :P Ще го направиш замалко.За да се запознаеш с тях.С тях бъди един,иначе бъди себе си,къв е проблема :)
Когато се поопознаете,няма да се чувстваш несигурен ;) Да не кажа,че ще е обратното.Ето ти пример:
Аз не мога да понасям насилие срещу животни(от кръвожадната човешка страна).Но въпреки това познавам много ловджий,разпитвам ги всякакви неща и се интересувам от всичко,което правят.Не,не ми е приятно.
Само че да си приятел не означава да избираш хората.Приеми хората такива,каквито са.Бъди им приятел независимо какви са - утре може да не са такива.Но това отново не би те касало.

Аз не мога да понасям цигани.Въпреки,че ги разбирам,изпитвам неприязън към тях.
Веднъж,като си разхождах змея,се разминах с един цигански тинейджър,който разхождаше същия змей,само че тигров.Хвърли око на моя убиец и започна да го хвали,че бил много хубаво куче,личало му и тн...
Вместо да направя друго,реших да се заговорим.Трябваше ми инфо тъкмо по въпроса,щото имаше някаква пъпка на гъза,а циганина явно се интересуваше.Заговорихме се така и като видя,че с мене се говори лесно,стисна ми ръката и се запознахме.
И това е много по-добре,отколкото да се беше случило каквото и да е.

Никога не знаеш къде,кога и какъв приятел ще ти потрябва.Не избирай приятелите си по някакъв критерии - направо не ги подбирай.Пияници, глупаци, наркомани, цигани, ловджий, моралисти, заблудени, умни, досадни, богати, стари, твърде млади, хитри...

За да осъществиш мечтите си в коя да е инкарнация,трябва да разполагаш с всеки човек,който можеш да привлечеш.Ако всеки от тях ти направи по една услуга,ще направиш голяма крачка в живота си.Ако всеки ти направи по две, ще направиш две крачки ;) Но...трябва да ги връщаш.От това зависи темпото,с което вървиш :)Отивай при тях и налазете някай старец.Стареца и без това си го заслужава - кой довлече комунизма,а????!!!!  :D Разкажете му играта,той и без това няма нищо напротив - без вас е емоционален труп.
За теб това ще е нова ситуация,нов опит,нови мисли и разнообразие.Хем ще разбиеш застоялите си обществени ограничения, хем ещ се запознаеш с тия,дето те тормозят ;)

И после в рейса ще си цар,помисли си ;)

Както ми каза един човек - "не е вярно,че животът е борба.Тъкмо обратното - животът е съдружие"


П.П.
We must join them,Gandalf...It would be wise,my friend  :P
« Последна редакция: Януари 06, 2009, 16:13:47 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен merulious

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 548
Относно: Снежна буря
« Отговор #3 -: Януари 06, 2009, 16:50:01 pm »
Мда, усмивката определено влошава нещата, ако имаш глутница озлобели миндили насреща, които само се чудят как да те смачкат... как ми се ще и аз да мога да разбия някоя и друга самодоволна и нахална мутра понякога... ееееех... (Тайничко се надявам, че някога ще го направя, но засега го разигравам само постфактум във фантазиите си), ма нали на жените много-много не приляга::) , пък и насилието не е изход, да...

И като се замисля, всеки път като ми се е случвало нещо кофти, все преди това тонусът е бил на минус... Така че стигнах до заключението, че вибрацията (или тонуса, самочувствието, настроението и т.н.)трябва да се поддържа на ниво, за да се държат настрана насилниците (понеже и те като кучетата ги усещат "тия работи" и се нахвърлят върху слабите). Трябва да се внимава за тия неща...

Пък за идеята за съдружието със силните на деня- понякога най- мъдрото решение невинаги е правилното. Кой знае кой ще е силният утре. :-\
(нииие, ниииеее...)
...water can flow, and water can crash...

Неактивен UpsideDown

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 228
Относно: Снежна буря
« Отговор #4 -: Януари 07, 2009, 00:37:58 am »
Имаш 2 възможности,защото хората се делят на 2 типа:

-агресивни - изпъкват най-вече през ученическите си години,доказват се,малтретират другите,готови са да ти "скочат" и за най-дребното нещо,нервни,чувстват се силни/особенно в подобни групи/,огромно самочувствие и т.н

-спокойните и миролюбиви - точно какъвто си и ти,и точно типа хора, които биват тормозени от първия вид.Тихи,подминават с усмивка подобни ситуации ,предпочитат да ги тормозят,но да не отвръщат и избират да всичко да отмине без действия от тяхна страна.

И понеже хората сме толкова "уникални" някой да не си помисли/и скокне/,че е останал извън "класацията" ,всеки се причислява към изброените видове,просто за различните хора се отнася под различна степен.Разбира се има и тотални изключения,но са доста малко на фона на другите,а и темата няма смисъл да се отклонява в подобна посока.

Колкото до двата варианта - или ставаш агресивен /с насилие или със сливане към тях както каза Спорт-Здраве2 / или си оставаш мирна душичка и продължаваш все едно не си пускал такава тема.

Каквото и да решиш, има прекалено много фактори, които влияят на крайния резултат,за да искаш, някой да може да ти даде универсалния отговор на този въпрос.Дори с личните примери,това че един път е станало по този начин,не означава,че при теб няма да стане коренно обратното.

Всъщност по такива въпроси,не е хубаво да се иска съвет.Всеки ще ти отговори според себе си,а не според теб.Много е лесно да се дават съвети,особенно когато този който ги дава, не му се налага да ги изпълни.Ти се познаваш най-добре,ти знаеш какво би и не би направил.
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 00:41:44 am от UpsideDown »

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Снежна буря
« Отговор #5 -: Януари 07, 2009, 12:06:06 pm »
Ни кой не е казал на момчето да се променя :) А ти,koruin, не предприемай действие преди да сме изяснили темата  ;D ;D ;D За да сме сигурни,че действаш правилно  ;D ;D


Първо - той винаги ще е в добрите очи на силинте на деня,щото винаги ще е приятел с тях :) Дали сме ние,или някой друг  ;D
Второ - въобще няма да става като тях,просто ще им сътрудничи хладнокръвно - просто политика :)
И след кратко сътрудничене,след като докаже че им върши работа,ще започне да им сътрудничи когато иска - само когато акциите му спаднат,за да ги вдигне :)

Просто политика,емоционалния свят си го интересува само него :) Осигури ли си лобита сред отделните групи,той става интер-групар :DТова е толкова просат истина - в училище се сприятели с всички групи като лицемерничиш и двуличничиш за известно време,за да създадеш лаври.После седи,лежи,скачай на тея лаври колкото си време искаш  :P и никой няма да те търси за нищо,защото си с всички,въпреки че се държиш така,все едно си с никой.Така можеш да създаваш интриги, да насторйваш хората едни срещу други,да ги сдобряваш.Да извличаш личан изгода  :P Ставаш независим арбитър,който работи с информацията.И имаш контрол над цялото положение.

И после в автобуса винаги ще си вън от спорове.
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 12:09:52 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Salito

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 218
 • ТАЙНАТА Е В ХРАНАТА
Относно: Снежна буря
« Отговор #6 -: Януари 07, 2009, 15:15:21 pm »
Цитат
Всеки ще ти отговори според себе си,а не според теб
изключително полезен съвет от upsidedown.
Добавям нещичко и от мен.
Има един много прост и ефективен номер/трик който може много да помогне, как да си получиш съвет но не според на някой гледна точка, а според твоята.
представи си че имаш много близък приятел който има този проблем и те моли за съвет.
Ако успееш да влизаш в ролята, то резултатите са невероятно добри, по простата причина, че ти знаеш ситуацията толкова добре, че не е нужно обяснения и въображение и фактически ако ти успееш да си представиш, че си извън тази ситуация и че гледаш себе си от вън, ще стигнеш до най-добър практичен и ефективен съвет и най-важно, съобразен с личността ти.
Колкото и да изглежда просто и не вероятно, уверявам те, че е много ефективно.
Малко трудно от начало да влизаш в ролята, но успееш ли веднъж, ставаш много силен.
Трябва малко фантазия- много помага.
избери си наистина най близкия човек който би искал да не страда, представи си как той ти разказва проблема, представи си как си слагаш ръката на брадичката мислейки за ситуацията и как се връщаш на зад с гърба в стола започвайки да окачествяваш проблема и ............то ще излезе без да искаш и да очакваш....
това е най-добрия съвет който можеш да чуеш  ;) :)
А сега де  :D
кой от двата :D
може би и двата :)
« Последна редакция: Януари 07, 2009, 15:17:52 pm от Salito »
най-добрият приятел на човека остава самият той, въпреки предателствата понякога.

koruin

 • Гост
Относно: Снежна буря
« Отговор #7 -: Януари 07, 2009, 19:42:03 pm »
Хора, благодаря ви за съветите, наистина са добри. :) Дадоха ми доста материал за размисъл.
Мисля, че на ЪпсайдДаун мнението ми допадна най-много, както и на Салито.
@Спорт-Здраве2 - интересна гледна точка, но не обичам да си играя на манипулатор.
Както и да е, благодаря ви отново.
:)
Ако има нещо като развитие може да драсна някой ред по темата.^^

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Снежна буря
« Отговор #8 -: Януари 08, 2009, 09:12:33 am »

@Спорт-Здраве2 - интересна гледна точка, но не обичам да си играя на манипулатор.

:)

Е...не нагазвай в такива красни определения  :P Според учението на пропагандата, материя "двоен стандарт" и "празен говор", можеш спокойно да се изразиш с "алтернатор на човешките отношения"  :)
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Androctonus

 • Гост
Относно: Снежна буря
« Отговор #9 -: Януари 08, 2009, 19:18:30 pm »
Всъщност това, за което говори Спорт-Здраве го правят повечето (за да не абсолюдизирам всички) хора, но не мислят по въпроса  :D .
Не намирам нищо нередно в това на втори прочит, да в първия момент звучи лицемерно. Но всъщност няма значение.
Амбърски, аз бих ти казал до последно да избягваш насилието. А и друго  - самата мисъл за него, защото тя те нахъсва и в крайна сметка води до насилие.
Трупа се много отрицателна енергия, няма смисъл. Ако не те закачат не би трябвало да има начин да те наранят, нали? ;)
това, което става вътре в теб си го диктуваш ти самия, не те.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27