Автор Тема: Децата ни са собственост на държавата?!!  (Прочетена 7143 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Децата ни са собственост на държавата?!!
« -: Декември 15, 2008, 07:14:07 am »
Чудех се, къде да публикувам..Това е античовешка конспирация според мен.

Вижте какво са измислили пак нашите "мили":

Бебетата на ясла от 3-месечни?

Бебетата да тръгват на детски ясли след навършване на 3 месеца, а не от десет, както е сега. Революционната промяна е записана в нова наредба на Министерството на здравеопазването.
Документът е минал през необходимото съгласуване и предстои да бъде подписана от министъра д-р Евгений Желев, за да влезе в сила, съобщи "Градски вестник". Според авторите на проекта така ще бъдат улеснени жените, които искат да се върнат по-бързо на работа след раждането. "Таксата за детска ясла в София е 40 лева на месец, а бавачка се наема за поне 400 лева", коментираха те.
В кърмаческите групи ще се приемат от 6 до 8 бебета на възраст 3 до 9 месеца. Когато има достатъчно желаещи майки, всеки директор на детска ясла е длъжен да открие група. Бебетата обаче могат да останат там само през деня.
В наредбата се запазва изискването за праг от 10 месеца на бебетата при записване в седмична ясла.
Малчуганите, както и досега, ще ходят на ясла, докато навършат 3 години. Групите могат да бъдат смесени - с 8 до 16 деца на различна възраст.
Новата наредба задължава заради кърмачетата яслите да наемат медицинска сестра с висше образование или акушерка-бакалавър, педагог и детегледачка. В задълженията на сестрата и акушерката влиза и правенето на гимнастика и масаж на кърмачетата.
"Като представител на община, в която има недостиг на места в детските заведения, смятам, че още повече ще се увеличи дефицитът." Така столичният заместник-кмет по образованието Йорданка Фандъкова коментира идеята за кърмачетата. Според нея дете на 3 месеца трябва да се отглежда в семейството си, а не в ясли. Докато не навърши две-две и половина години, няма място в институция, но все пак това си е лично решение на майката, добави тя.
Фандъкова, която се спряга за вицепремиер при евентуален кабинет на ГЕРБ догодина, смята, че у нас постепенно трябва да се въведе изискването от 3-годишна възраст децата да тръгват задължително на градина. В момента тази възраст е 6 години в България и 5 - в други европейски държави.


[url=http://dnes.dir.bg/2008/11/10/news3578150.html]http://dnes.dir.bg/2008/11/10/news3578150.html


Дайте си децата!! Ние ще ви ги дресираме и ще ги направим годни за живот в Матрицата.
« Последна редакция: Декември 15, 2008, 19:30:20 pm от H. »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Относно: Децата ни са собственост на държавата!!
« Отговор #1 -: Декември 15, 2008, 10:14:52 am »
Не знам кой го е мислил това, но е ВРЕДНО и ГРЕШНО. С големи букви. Първите няколко години са ключови за развитието на детето и то има нужда от много сериозно присъствие на майката в тях.
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Относно: Децата ни са собственост на държа
« Отговор #2 -: Декември 15, 2008, 11:43:22 am »
Всички знаят, че е вредно и грешно. Но е измислено от тези, които нямат нужда от човешки мислещи, добродетелни същества. Искат да се отгледа едно напълно контролирано, зависимо и плиткоумно поколение. И как хитро е замислено - финансовата и материална издръжка е оставена в ръцете на родителското тяло, а психическото и душевно възпитание/ т.е.-осакатяване/ го поемат те. С един куршум два заека: родителите стават роби в името на децата си, а децата се превръщат в собственост на ...кого? На този, който ги прави наркомани, проституки, крадци и убийци. На този, който знае как да ги закове пред компютъра и телевизора, а когато му потрябват ще ги изведе на улицата, ще ги продаде зад граница или просто за удоволстие ще им заповяда да се самоубият. И по новините продължават да ни информират за нашите деца - как се убиват едни други, как се крадат, как издевателстват на родителите си за поредната дозичка, как разголени и с празни очи обслужват мазни чичковци и мръсни перверзници.Знам, сега някой ще каже" Това не се отнася за моето дете!" А какво знаем за нашите деца, след като от бебета ги предаваме в чужди ръце? Кога ги опознаваме? Когато им даваме парички за модерни дрънкулки или по-нов джиесем? Или когато забравили за морал и съвест плащаме на  адвокати да измъкнат детето ни поредната каша?Да, децата ни са собственост на тази зловеща мафия, която осакати душите ни! Чий пъклен план е в действие? Кой дърпа конците? Дали една кукла знае какво й мисли кукловода?
« Последна редакция: Декември 15, 2008, 13:33:26 pm от Mirotvorec »
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Децата ни са собственост на държа
« Отговор #3 -: Декември 15, 2008, 12:21:04 pm »
Аз съм от семейство с 3 деца. Майка ми е ползвала за първото отпуск по майчинство само 3 месеца и след това е трябвало да го даде на ясла, за второ се е полагало 6 месеца, а за трето - с мен - е било 9 месеца. Така че тези неща не са сега измислени, а ги е имало през 60-те и 70-те год. Отглеждането до 2 год. стана едва през 80-те г.

Според мен не е добре дете до 3 год. да се дава на ясла изобщо. А ако се дава на градина, то е най-добре това да става само до обяд, защото следобеда стават най-големите настинки, докато става подготовката за лягане, отварят се врати и прозорци за проветряване, а децата тичат от тоалетната, спалнята и мястото за хранене постоянно, а и детето нищо няма да научи, занятията са само сутрин. Това е все пак за хора, които могат да си позволят да си взимат детето на обяд, след нахранването им. Следобеда е пълна загуба и за възпитанието на детето и за здравето му. Тогава само е сън, игра и в това време всъщност учат глупостите и лошите думи едни от други, когато няма с какво да ги занимават учителите. А и учителите, в по-голямата си част само следят кога ще се вземе и последното дете, и то ако е възможно колкото се може по-рано и веднага си тръгват, без дори да е свършило работното време, което е до 19,00 часа.

Да не говориме, че почти няма учител, който да проверява детето да не е изпотено и да го преоблича, особено при по-малките, когато се случи някое да се напишка или нещо по-сериозно, започва едно вайкане и викане на възпитателките, които не знаят къде да огреят по-напред и работят по 8 часа на ден, а учителките са на 6 часа, а учителките пак гледат да си седят повечето и не смеят да сменят едни гащички на детето. Това ми се е случвало пред очите. А да не говориме за случаи, когато свалят гащите на детето и го водят босо и голо до възпитателката да го смени - тогава какъв срам е и за детето, а и често се настива така. А иначе знаят да говорят колко са натоварени, но 6-часовият работен ден напълно им компенсира и шума и "натоварването", да не говоря като започнат с безкрайните си съвещания, в които също зарязват децата на възпитателките, които трябва тогава и децата да гледат и своята работа да си вършат.

Имам личен поглед върху работата в детска градина и ясла.
« Последна редакция: Декември 15, 2008, 15:30:20 pm от хадзапи »

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Относно: Децата ни са собственост на държавата!!
« Отговор #4 -: Декември 15, 2008, 13:29:04 pm »
Първите седем години детето трябва да е близо до майката. Всичко друго е противоестествено! Всичко друго е компромис, на който хората се съгласяват, защото са ПРИНУДЕНИ!!! Защото си мислят, че другото е правилно, а то е лъжа, повторена многократно.

Защото НЕ СМЕ СВОБОДНИ!

Аз съм от семейство с 3 деца. Майка ми е ползвала за първото отпуск по майчинство само 3 месеца и след това е трябвало да го даде на ясла, за второ се е полагало 6 месеца, а за трето - с мен - е било 9 месеца. Така че тези неща не са сега измислени, а ги е имало през 60-те и 70-те год. Отглеждането до 2 год. стана едва през 80-те г.Хадзапи,даваш пример от близкото абсурдно минало. А преди това как е било, знаеш ли??
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Децата ни са собственост на държа
« Отговор #5 -: Декември 15, 2008, 14:09:14 pm »
Точно в това "абсурдно минало" сме израснали. Колкото и да говориме лоши неща за това време, имаше и много прекрасни неща - ред, чувство на сигурност за обикновения човек, безплатно образование и здравеопазване, чистота, взаимопомощ между хората, една наивност и вяра в доброто, което сега, в днешния момент, изчезна между хората.

А това, че нашите баби и дядовци са раснали в къщи си е отделен въпрос, но не трябва да се забравя, че те тогава са работели от ранна детска възраст на полето, пасяли са крави или овце и кози, големите деца са гледали по-малките, докато родителите им са работели по цял ден. А да не говоря, че доста от тези родители са били ратаи на чорбаджиите по селата. Така че и онези времена не са били идилични, колкото и да се опитваме да ги изкарваме за такива, защото на нас хората все ни се струва, че само далечното минало е било прекрасно, а по-близкото или съвременността не са хубави, а са само лоши.

И в днешното "сега" има много прекрасни моменти, важното е сами да ги търсиме и да си ги създаваме.
« Последна редакция: Декември 15, 2008, 15:32:37 pm от хадзапи »

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Относно: Децата ни са собственост на държавата!!
« Отговор #6 -: Декември 15, 2008, 15:11:00 pm »
Хадзапи, разтопих се. ;D
Не пуснах тема "Възхвала на социализмо- комунизма" и няма да ти пригласям.

Говорех за времената доста преди да е измислен капитализмът, че и държавата ако щеш.
И ако ще никой да не разбере, какво имам предвид:
Фандъкова, гледай си работата! Няма да ми вземеш детето! >:(
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Относно: Децата ни са собственост на държа
« Отговор #7 -: Декември 15, 2008, 15:41:20 pm »
Магнолия, ще ми бъде любопитно да чуя от тебе за това време преди да е възникнал капитализма, какво имаш впредвид?

Аз съм доста далече от тези времена, а ако трябва може да се върнеме и в каменната епоха с възпитанието и "детската градина" в онези далечни времена.

И във времената преди капитализма децата от малки са приучавани да работят, особено при бедните семейства. А мизерията е била още по-страшна отколкото при капитализма и не случайно семействата са били многолюдни..., а бедните са били преобладаваща част, богатите са били много малко.

 :)

А аз съм за това децата да са си вкъщи до започване на първи клас. Даже ако можеше и да се учат в къщи от частни учители, на които да плаща дължавата или пък паралелките да не са повече от 10-12 деца, за да има време да се обърне внимание на детето и да се помогне и обяснява в спокойна атмосфера, когато има затруднения с някои части от преподавания материал. А не както сега, децата наблъскани в големи паралелки и за какво качество на преподаване говорим!?
« Последна редакция: Декември 15, 2008, 16:49:11 pm от хадзапи »

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Относно: Относно: Децата ни са собственост на държа
« Отговор #8 -: Декември 15, 2008, 15:59:03 pm »
А аз съм за това децата да са си вкъщи до започване на първи клас. Даже ако можеше и да се учат в къщи от частни учители, на които да плаща дължавата или пък паралелките да не са повече от 10-12 деца, за да има време да се обърне внимание на детето и да се помогне и обяснява в спокойна атмосфера, когато има затруднения с някои чести от преподавания материал. А не както сега, децата наблъскани в големи паралелки и за какво качество на преподаване говорим!?
А, добре. :)
Тук сме на едно мнение. :-*
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Vanesa_

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 110
Re:Децата ни са собственост на държавата?!!
« Отговор #9 -: Юли 23, 2009, 05:00:52 am »
По-истинно биха звучали думите ви, ако следният пасаж:

Цитат
Да, децата ни са собственост на тази зловеща мафия, която осакати душите ни! Чий пъклен план е в действие? Кой дърпа конците? Дали една кукла знае какво й мисли кукловода?

бъде прочетен ето така:

Да, децата  са продукт на СОБСТВЕНОТО ни БЕЗдушие,  което генерира като външно отражение, и то какво!!! - мафията, лъжите, убийствата, перверзиите, мазните чичковци, проституцията и всичко останало, което удобно и приспивателно наричаме  Пъклен план!

И по новините, както изглежда, ще продължават да ни информират  за едно единствено нещо -  МАЛОДУШИЕТО НИ! Не се ли разпознаваме?
Можем да заменим вехтата вече Опера с по - модерна технология - Хай Дефинишън, за  да ни проблесне къде се корени проблема. Толкова естествено е, той да е в телевизора, не в неговият изобретател...

За да опознаете някого, пък било то и "вашето собствено дете", предполага наличието на нужните за това инструменти. Времето, прекарано с вашето дете, не ви дава никаква гаранция, че опознавателният процес е в действие.
На първо място, смеете ли да твърдите, че познавате СЕБЕ СИ? :) И на второ: смеете ли да твърдите, че знаете ЗАЩО, кога и КАК взехте решението да създадете децата си?
Не естествено.


Извинете ме, но отношението ви по темата е повече от несериозно и отразява полвинчати, крайно изкривени истини, като Хадзали прави изключение.


Между другото, куклата принадлежи на създателя си :) Тя не е в състояние нито да знае, нито да мисли :)
Освен! куклата от Черешово дърво - Пинокио, ЗАСЛУЖИЛ си този нос червен на Велик Посветен!


Ето го и него:
http://www.plunder.com/Wish-wmv-download-47b7459b33.htm
Св. Августин благодари на Бога, че не му е вменил отговорността за неговите сънища. Несъзнаваното е

Неактивен A познай кой

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Re:Децата ни са собственост на държавата?!!
« Отговор #10 -: Юли 23, 2009, 07:39:30 am »
Хехехе.Аз не съм кукла като се има предвид действията ми и това ,което планирам.Всеки трябва да  осъзнае ,че е независим.
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 814
Re:Децата ни са собственост на държавата?!!
« Отговор #11 -: Юли 23, 2009, 22:00:09 pm »

Дайте си децата!! Ние ще ви ги дресираме и ще ги направим годни за живот в Матрицата.


Не си длъжна да си даваш детето на никой за да го дресира. Не само ти, а всеки който реши да се възпротиви. Вие/ти/ си ги давате доброволно за  дресура в "цирка". Не знаете, че според Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи вие не само, че можете да не си давате децата в ясли и детски градини, но можете и да не ги пускате по-нататък и на училище, а да си го образовате лично в къщи или както сметнете за добре. Поне за сега е така. ;)Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Децата ни са собственост на държавата?!!
« Отговор #12 -: Юли 24, 2009, 20:39:05 pm »
Най-добре е домашното образование, да идват учители индивидуално в къщи, така се учи с темпо, което е добро за детето и там, където не е ясно има време за обяснение, докато се разбере изучаваната материя.

Неактивен Empistosunh

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 157
Re:Децата ни са собственост на държавата?!!
« Отговор #13 -: Юли 24, 2009, 21:29:32 pm »
Извинете, че пак оцвъквам темата, но бих искала да попитам:
Ъммм... какво им е на проститутките, Vanesa_ ?
"Злото идва при нас, хората с фантазия, носейки като своя маска всички добродетели." - Уилям Батлър

Неактивен Magnolia

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 236
Re:Децата ни са собственост на държавата?!!
« Отговор #14 -: Юли 24, 2009, 21:51:16 pm »

На първо място, смеете ли да твърдите, че познавате СЕБЕ СИ? :) И на второ: смеете ли да твърдите, че знаете ЗАЩО, кога и КАК взехте решението да създадете децата си?
Не естествено.


Извинете ме, но отношението ви по темата е повече от несериозно и отразява полвинчати, крайно изкривени истини, като Хадзали прави изключение.


Между другото, куклата принадлежи на създателя си :) Тя не е в състояние нито да знае, нито да мисли :)
Освен! куклата от Черешово дърво - Пинокио, ЗАСЛУЖИЛ си този нос червен на Велик Посветен!


Vanesa_, усещам, че пак ще почне едно "начукване на канчета" от типа: "Абе  вие , за какъв дявол раждате, пък после се жалвате." И ще се стигне до вечния спор на тези с децата срещу онези без децата.
На горните ти въпроси отговорът е " Да." Поне на втория.
Е, и?
А ти познаваш ли себе си? И колко добре?

Но: не смятам да се връзвам на тези провокации. Темата не е за това.
 :-*  :-*  :-*

П.П. Знам какво те подразни, но под "собствени" не влагам значение на "собственост."  ;)


И за да върна пак темата в руслото, да ви съобщя "благата вест", че гореспоменатата г- жа Фандъкова е определена за министър на образованието  и ето какво предлага в едно от първите си появявания по медиите:
Децата да тръгват задължително на предучилищна на 5-годишна възраст.

« Последна редакция: Юли 24, 2009, 23:44:28 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27