Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 241524 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Исус Христос
« -: Ноември 03, 2008, 17:44:55 pm »
От книгата на Милан Миланов - "Тайните подземия на Б-я", главата "Тайната на Исус Христос""...
Кашмирски легенди разкриват неизвестни за европейското християнство страни от удивителния живот на Месията, през периода от 14 до 29-тата го- възраст. Историкът Фида Хасанаин в резултат на археологически изследвания в щатите Джаму и Кашмир представя нови доказателства: Основоположникът на християнството е прекарал юношеството и младежките си години в Индия, след което се е завърнал по тези места слез разпятието при Голгота.
Фида Хасанаин твърди, че Христос се е родил 7 г. преди условно приетата дата на Рождество Христово - на 17 юни 7 г. пр.н. е., а не на 25 декември. В санскритския ръкопис "Бхавишия Махапурана" от 115 г. от н.е. историкът открива епизод за срещата на кашмирския цар Шалияхан (39 - 50 г.) със "светлокос човек с белоснежни одежди". На въпроса: "Кой си ти?", непознатият отвърнал: "Аз съм известен като Син Божий, роден от Девственица, пострадал от ръцете на неправедни хора заради това, че проповядвам да се служи на Бога".

Фида Хасанаин е убеден, че Христос е погребан в гробницата "Розабал" в Ханаяр, район Шринагар.

През 1987 г. немски, английски и израелски учени пристигнали в Кашмшрската долина да проверят достоверносттта на легендата. За съжаление мюсюлманските пазители на "Розабал", твърдели, че по наследствена родова линия са от един клон с Исус Христос и не разрешили да се отвори гробницата, която и досега крие своите тайни.

В индуската сутра "Натха Намавали" - Исус е познат като Иса Натха. Дошъл в Индия 14-год. и по-късно се завърнал в родината си, за да проповядва словото Божие. Обаче "жестоки и алчни хора направили заговор против него и го предали на разпятие".
На кръста Иса Натха с помощта на йогийски похват изпаднал в състояние на самадхи. Палачите и присъстващите го сметнали за умрял. В този момент един от неговите гуру, великият Читану Натху, който се намирал в дълбока медитация в Хималаите, видял ясно как измъчват Иса Натха. Тогава направил така, че тялото на Христос да стане по-леко от въздуха и да прелети от Голгота над земята Израилева.
Появата на тялото на Иса Натха в Индия се съпровождило с гръмотевици и мълнии. Великият гуру го освободил от състоянието самадхи и лично го отвел в свещената земя на ариите. Иса Натха се заселил там и създал в Хималаите свой ашрам - духовна обител.

Има и друга версия. След като Христос издъхнал, Никодим и др. верни хора свалили бездиханното тяло от кръста, завили го в чисто платно и го положили в гробница, в градина, близо до самата Голгота. Донесли миро и алое, а есеи приготвили целебно лекарство, с което намазали нараненото тяло.
В полунощ Исус оживял, а Никодим с верните последователи го пренесли на тайно място. Не след дълго Исус напуснал Ерусалим.
Първо се озовал в Дамаск, а оттам по вавилонския път тръгнал към Нишапур и стигнал до Кашгар (гр. Син цзян). Негови спътници били Мария-магдалина, която починала в Кашгар. Исус продължил пътуването и преминавайки през безброй изпитания пристигнал в Кашмир. И тук неговата история се превъплъщава в преданието за Юс-Асаф. Кашмирскшят историк Молла Надри пише: "В древните индийски ръкописи открих, че Исус е Дух Господен и е приел името Юс-Асаф".
В гробницата на Юс-Асаф, известна сред народа като Тахт-и Сюлейман" (Трон на пророка Сюлейман), се е запазил надпис, който гласи, че в 54 г. Юс-Асаф е обявил решението си да проповядва. Има пояснения, че той е "пророк на децата Израилеви".

Учението на една от мюсюлманските секти - ахмадите, чийто основател е богословът от Пенджаб Мирза Гулям Ахмед, се основава на легендите за живота на Христос. Той също твърди, че Исус не е умрял на кръста. Оживял е и тръгнал да търси в Афганистан, Кашмир и Тибет "изгубените племена израилеви". Богословът споменава, че при пътуването си към Индия Исус бил придружаван от Дева Мария и учениците си Тома и Йосих Ариматейски.
« Последна редакция: Март 08, 2009, 15:37:49 pm от хадзапи »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #1 -: Ноември 03, 2008, 18:11:43 pm »
Преди да бъде разрушен и изоставен пещерен храм "св.св. Петър и Павел" край сръбския град Пирот, била открита фреска от нач. на ХІІІ в., на която е изобразен Христос с обръсната като будистки монах глава с характерния ореол, изобравяван в християнските икони. За съжаление войната в Югославия, където бяха разрушени десетки православни храмове с историческа и културна стойност, не даде възможнаст на учените да разгадаят странната фреска...

В различните предания образът на Исус Христос изразява съвкупност на доброто и истината, свързани с делата на великите учители на човечеството.

Според индийското богословско учение "Синът Човешки се приема като аватара на Вишну, което означава подобно на Рама, Кришна или Чайтаня" Христос се е появявал на грешната Земя, за да възстанови нарушената хармония между природата и хората, както и между самите хора.
Разпятието и смъртта му илюстрират безкрайните превъплъщения на живите същества.

В проучванията за живота на Исус Христос се включва и световноизвестният филмов режисьор Джеймс Камерън, на когото Симха Якобович и Чарлз Пелегрино предоставят сабраните от тях доказателства от изследването на откритата "Семейна гробница на Исус Христос" и написаната по този повод книга. Той пише: "Възможно ли е Исус изобщо да не е съществувал? Днес в това са убедени мнозина. Налага се теорията, че той е събирателен образ от паганистките идеи за богочовека и митовете, свързани със смъртта и възкресението - от една страна, и еврейските вярвания от 1-ви век, визиращи появата на Месията - от друга,както и че историческата му личност е толкова реална, колкото и тази на Зевс.
Преобладаващата част от паганистките мистерии и религиозни традиции, предхождащи 1-ви век от н. е., съдържат образи на богочовеци - Озирис, Атис, Дионисий - всички те предали богу дух някъде около Великден (пролетното равноденствие), и всички до един възкръснали в рамките на 3 дни. И всяко едно от тези божества предхожда появата на Исус със столетия и хилядолетия. Учените определят и Коледа като произхождаща от същети тези паганистки разбирания и празничните ритуали в чест на зимното слънцестоене. Така, изхождайки от основните сюжетни елементи от разказа за Исус, и най-вече от фабулата около неговото непорочно зачатие, раждането и Възкресението му, редица изследователи стигат до заключението, че той изобщо не е съществувал - и че е нещо повече от мит, създаден, за да отговори на специфичните духовни нужди от онова време. А при пълната липса на каквито и да било физически доказателства в полза на тезата, че Исус Христос е историческа личност, концепцията за метафоричната природа на образа му, наложила се в последно време сред историците, бе практически необорима.

А ето, че сега, със своята зашеметяваща книга, Сихма Якобович и Чарлз Пелегрино ни предоставят не само едно, а цяла лавина доказателства, оборващи митилогичната хипотеза. Проучванията им показват - по мое мнение абсолютно неопровержимо - че еврейската гробница от 1-ви век, открита в ерусалимския квартал Талпиот през 1980 год., е всъщност гробницата на Исус и неговото семейство. Далеч по-шокиращи обаче са разкритията, до които довежда анализът на въпросните физически доказателства - разкритията за самия Исус, за смъртта му, както и за онтошенията му с останалите членове на неговото семейство, обитаващи същото място на вечен покой.

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #2 -: Ноември 03, 2008, 18:28:03 pm »
Тази книга представлява своеобразна хроника на 3-год. проучвания на най-разтърсващата археологическа находка от ХХ век. С научна систематичност и изследователска страст двамата автори анализират откритите физически доказателства, съпоставяйки ги с цитати от каноническите и апокрифните Евангелия, за да ни нарисуват първата изчерпателна картина на семейството на Исус.

...Независимо дали сте избрали да вярвате, че Исус е Син Божи, или че е бил просто човек, няма съмнение в едно - той е една от най-значимине личности, живели някога на нашата Земя. Защото е сред малцината, чийто живот и до ден днешен оказва влияние върху живота на милиони хора по света...

Възможно ли е наистина да са открили костите на Исус, Мария, Мария Магдалина, та дори и на човек, който както изглежда, е бил синът на Исус?!".

- "От всички тези разминавания, годината на Рождество Христово си остава неизвестна. Или Христос се е родил преди цар Ирод и няма нищо общо с преброяването на Квириний, или ако е роден по негово време, то избитите от цар Ирод невинни младенци е измислица. Знам, че един от най-авторитетните църковни апологети Климент Александрийски след като прави 200 различни съждения за датата на раждането на Исус Христос, твърди, че световното събитие е станало на 17 ноември 3 год пр. н.е. Което пък няма нищо общо нито с Ирод, нито с преброяването на Квириний..."


Наскоро прочетох едно сериозно твърдение от теолог., че Христос е роден 3000 г. пр. н.е. И това го твърди преподавателят по теология - Логари Пужол. Той е завършил 3 унивеситета и заедно с жена си пишат книгата "Исус, 3000 г. пр. Христа. Фараонът на име ИСУСЮ".

Пужол твърди - идеята за Сина Божи като Спасител се появява преди 5000 год. Само че този "Син Божи" е фараон. Неопровержими аргументи са следните:
   - 3000 г. пр. н. е. фараонът е смятан за син на бога, както по-късно и Исус;
   - Фараонът е едновременно бог и човек, както и Исус;
   - Фараонът е посредник между бога и хората, както и Исус;
   - Фараонът възкръсва, както и Исус;
   - Фараонът се възнася на небесата, както и Исус.
   - Пужол твърди, че молитвата "Отче наш" е препис на древноегипетската "Молитва на слепия";
   - че светото зачатие също идва от Египет: царицата на фараона зачева от бога. В "Мит за Сатни" пише следното: "сянката на бога се представи пред Махитускет и обяви: ще имаш син и ще бъде наречен той Сатни - Озирис!". А самото име Махитускет означава "благодатна". Сатни от този миг е мъжът на Махитускет, името му означава "този, който почита бога".

Според Плужол това съответствало на прозвището на Йосиф - Благочестивия.

Безбройни са паралелите на сходствата и трудно могат да се изброят. Ето някои от тях: за обрязването, за поклонението на тримата влъхви, за кръщението във водите на Нил, за ходенето по вода, за нахранването с няколко риби. В гробницата на Пахир върху едно изображение се вижда как фараонът превръща водата във вино - също като чудото на христос в Кана Галилейска. И на рисунката, и в евангелския текст стомните са 6. Невероятни съвпадения...

В митът за Синухе се разказва за принц, който напуска двореца и се оттегля в пустинята. По-късно се завръща триумфално, яхнал магарето Сет (богът убил Озирис).

В длевен Египет имало ритуали, при които бог е давал на всички да се хранят от плътта му и да пият от кръвта му. Това не е ли "Тайната вечеря4? Дни след смъртта на фараона жените се събирали да посрещнат духа му. (Възкресение).

Обобщавайки всички данни Пужол изразява окончанелното си мнение: не е имало никакви евангелисти. Текстовете са съставени от свещеници ерудити - юдеи и египтяни - от храма на Серапис в Сакара. Самият Серапис е странен бог, принадлежи на древногръцката митология, а коренът му е египетски - името му е комбинация на египетските богове Озирис и Апис.
« Последна редакция: Ноември 03, 2008, 18:50:46 pm от хадзапи »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #3 -: Ноември 03, 2008, 19:22:25 pm »
- Нищо ново под Слънцето - отвърна Учителят щом спрях да чета. - Това, което е писано за фараона, е истина. Но, въпросът е, коя истина? Това, че Библията е претворен препис от древността и пригоден за по-новите времена, или това, че Месията Христос се е родил преди 5000 г. аз бих казал, че и преди споменатите 5000 г., пак е имало писания от рода на Библията. За да се напише Библия, се изисква невероятно знание. Знания, по-големи от тези, които притежава човек. Известно е, че една малка част от Библията днес вече се дешифрира чрез компютри от учените. Допускаш ли, че човек без помощта на сложна изчислителна техника би могъл да напише текст, в който са скрити вековни истини? Нека в заключение да кажа, че Библията в съответните времена се преправя, но пак под ръководството и доктовката на висшата духовна йерархия.
...
Ще ти разкрия една истина, а ти сам ще си направиш изводи от нея. - След потопа в древността народине по земята живеели тежък и нерадостен живот. За тях нямало почивки, били изнурени от непосилен труд. Живеели без вяра и надежда в съществуването си. И тогава в помощ на човечеството се притекъл Синът на Слънцето - Христос, който с 200 слънчеви синове слязъл на Земята. Светещата Витлеемска звезда - това са душите на Христос и двестате божи синове... Тяхното присъствие на Земята били най-щастливите и радостни дни за хората. Любовта, светлината и надеждата греели в техните сърца. Но със слизането на Христос Земята натежала. Настъпило времето да я напусне  и Христос със слънчевите синове "отлетели" от Земята, преминавайки през центъра й, през нейната огненост. Не всички слънчеви синове преминали през центъра на земната огненост. Някои от тях останали на Земята и станали учители на човечеството, живеещи и до днес в Шамбала. А на земята отново настанали тежки времена... Човечеството отново има нужда от Месия... Да, Исус Христос е реална личност.
В диска на Фест, който носиш и копнееш да бъде дешифриран ще видиш по-късно фигурата на момче, седнало с разтворена книга върху коленете, а до него се извисява житен клас... Това е Исус. В диска са описани пристигането на влъхвите, убийствата на 2000 младенци по нареждане на Фараона. Едва в по-нататъшния ред на събития се споменава за Соломон, който издигнал своя светъл храм на мъдростта.
В този уникален текст може да се открие част от истината за сътворението на света, макар текста да започва от развитието на Петата Коренна раса на Земята. В текста липсва началото за сътворението на Земята, казано е само в общи линии, че живота е възникнал от Слънцето. А как се е стигнало до Петата Раса, не се казва. Но и това, което вече ни е дадено в текста като разсритие, никак не е малко. Правят впечатление факти за идването на Земята на извънземни цивилизации, които да помогнат на земните хора. За първи път се споменава и идването на Месия в помощ на Земята, след това за втори път Месия посещава Земята, за да помогне на човечеството, и за трети път, когато при фараона пристигат мъдреци и му соъбщават за раждане на Месия (Исус Христос), след което Соломон издига своя светъл храм на учението. Това означава, ме Исус Христос се е родил преди Соломон! А Соломон е историческа, реална личност. Той е цар на обединеното Израело-Юдейско царство около 960 - 935 г. пр. н.е. и при неговото царуване държавата достига най-голям разцвет. от преданията се знае, че Соломон е считан за мъдрец, и на него се приписва авторството на много глави от Библията.

Така е, Христос е живял преди него - внедрен Слънчев Дух в детето Исус, чието тяло е било подготвено столетия преди да се роди. Исус реално е съществувал, а след като изпълнил мисията си на Земята, и с помощта на земния и небесния гений се е върнал обратно на Слънцето. Исус е възобновил любовта в нашите сърца, угаснала вследствие на последиците от потопа и настъпилите промени в нашето съзнание, и оттогава винаги, и навсякъде е с нас. Трябва само да го потърсим в сърцата си.

- А разпъването на кръста на Голгота?
- Това е мистерията за която говорих. Дано правилно си схванал разказа ми, а що се отнася до Буда и Мохамед нещата стоят по съвсем друг начин. При тях няма мистерията на Голгота, в която е скрита цялата истина. Тайната на учението се крие в мистериите, Михаиле..."


...

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #4 -: Ноември 03, 2008, 20:25:31 pm »
За Исус има много теории, хипотези и догадки, както научни, така и езотерични.

Неактивен horbat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
« Последна редакция: Декември 28, 2008, 19:41:53 pm от H. »

Неактивен alfaom

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Re: Исус Христос
« Отговор #6 -: Януари 28, 2009, 18:37:57 pm »
       На Ристо

Беше есен беше гроздобер,когато нищото се случва
беше що лета изминали във земите на Атланта.

В маско село ,в малко дворче,в стара къщичка от глина
там живееха троица,майка Мона,син и щерка.

Щерка й замина рано,в земи далечни дом да свие
не видя я вече, даже от далече.

Мона бе красива,стройна с дълги плитки ,със сини очи
но нема късмет, с мъж да се сдобие.

Сега със Ристо тя остана,двор да пазят,свидна стряха
залъка си да изкарват,слуги на други бяха.

Ристо се прочу,цереше сичко,ден след ден господари идат
но бакшиша от това,други го прибират.

Дойдоха двама Ристо да извикат,че човек е болен ,спешно да отиде.
Те кола земаха и с ристо си тръгнаха.

Мина лето,мина две,мина още, Ристо не яви се
Мона залиня,че сина си не видя.

Ристо бе неук,правеше що му кажат
се раазлични хора идваха при него,
гледаше ги той,гледаха го те,никой не говори.

Тъй живееше самичък,в малка стаичка,незнайно де е тя?
Кой беше господарят който диреше му лека?

Колко време мина,колко време тук е
нийде не излиза,нищичко не прави.
В дни дъждовни,в зимно време
мрак наставаше зловещен.

Да не го познаят косите му срезаха.

Ристо ослепя не виждаше със двете.

Дойде денят когато кърпа му вързаха,водеха го двама.
Чу крещене,но нищо не разбра.Какъв език е тоя?Де е той сега?

Хвърляха му сичко,ритаха го силно
блъскаха го да върви сред тълпа от хора.
Сложиха го легнал,вързаха ръцете
върху нещо твърдо,грубо ,остро.
Трябваше да ходи и нещото да носи
пак сред тия хора дето му крещяха.
Никой не видя с тая маска на очите,
никой не го позна сред чужденците.
Не мина време,сложиха го легнал пак
върху нещото зловещо,
дръпнаха му лявата ръка.
Усети болка страшна.
После нищо не разбра..........

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #7 -: Март 08, 2009, 15:27:22 pm »
Ето продължение от 3-тата част на книгата по тази тема:

"- Под тепетата (гр. Пловдив), се намира древният библейски град Йерусалим. И.стинският Йерусалим Преди 20 000 год. тепетата в Пловдив са били високи хълмове, а градът е бил разположен в подножието между тях. Над Йерусалим е емало красиви въздушни мостове, които са свързвали отделните хълмове.

- Как тогава градът се намира под тепетата? Потънал ли е?
- Не, градът, както ти казах, се е намирал между хълмовете. Бил е красив град, но е разрушен от силни трусове и засипан от свлачища. Там е и Голгота....
- Какво искаш да кажеш с това, Голгота?
- Това, че тук е Голгота... Тук е бил Исус Христос...
...
- Мостовете се срутили и затрупали за вечни времена - хора, животни и постройки. Останали са единствено високите части на хълмовете, които днес представляват прочутите тепета на Пловдив.
...
- Някъде под амфитеатъра се намира истинската Голгота.
...
- Под тепетата в Пловдив има 2 подземни града. Единият, който е бил винаги под земята е изграден от друга цимилизация преди повече от 20 000 г. и 2-ят, затрупан от свличащите се камъни и пръст.
- Може ли човек да проникне в тях?
- В подземния град се влиза от 3 места...
...
- Друг път повече...Тук, в древния Йерусалим се съхраняват няколко кристални сфери...
- Основното предназначение на града е било да координира енергийните потоци, идващи от различни краища на галактикатаи да ги отправя в правилната посока, след навлизането им в земното пространство. в този град няма съкровища. Самият град е съкровище като енергиен ретланслатор, с извора и кристалните сфери.

- Объркан съм. Ти говори за Голгота, за Исус Христос. Да не би в подземния град да се намира тялото му? И за кой Исус Христос става въпрос?

- Говоря за първия Исус Христос, който е живял преди 14 000 г. Не, тялото на Исус Христос не е погребвано тук. След Голгота неговото Светлинно тяло е затворено в прозрачен кристал. Кристалът е с кръгла форма и има размери около 60-70 см. в диаметър. Пренесен е от посветените последователи на Исус в Музея под Витоша, където е положен. И днес е там, поставен на висока колона от син мрамор, на която горната част представлява разтворена водна лилия, изработена от синьозелен кристал.
- Ти знаеш, че посетих Музея под Митоша, но не видях този прозрачен кристал. Имаше статуя на Христос...
- Ще го видиш. Всяко нещо с времето си. Причината да не го видиш е неземната светлина, която обгръща тялото.

- А свещеният Граал, каква е истината за него? Какво всъщност се крие под понятието Граал?
- Свещеният Граал като предмет не съществува. Граалът, това е архив на историята на Учителя.

- Моля те, изясни ми истината за Исус. Зная, че човекът когото наричаме Исус е носител на Христовото съзнание.
- Знай, че преди 14 000 г. Исус Христос пристига в човешки облик в Йерусалим. Това е истинският Христос - носител на Христовото съзнание. Този, за който пише в Библията е земен човек от династичен род, притежаващ част от знанията и уменията на истинския Христос. Така хората приемат земния Христос за Месията и Божия син, а истинският Исус е забравен през хилядолетията.
- Но в Библията пише съвсем друго...

- Някой чел ли е истинската Библия? Не е чел, защото не съществува в нашето съвремие. Много неща са променени и ние не помним корените, историята и произхода си. Но идва време!

- Тогава река Йордан...
- Истинската река Йордан е Рилската река. И рустинята... Още много тайни ще бъдат разкрити. скоро, много скоро.

- Още един въпрос, за посещението на Исус Христос в Тибет.
- Истинският Исус никога не е бил в Тибет. Пребивавал е в земите на днешна Б-я. Тук е преподавал знания на учениците си. Трябва да се проумее, че с наименованието Древен Египет някога са се именували земите на днешна Б-я. Древен Египет се намира тук, в Б-я. Тук са и всички спомени, описани в Библията, древни земи. Тук е началото, тук е ядрото.

...

Уточнихме, че Древен Египет и голяма част от библейските земи се намират тук, в Б-я. Това от своя страна е факт, доказващ "рожденото място" на Исус Христос. Да, той е бил на територията на днешна Б-я. Живял е и е пътувал по нашите земи. Под раждане разбирай поява, защото Исус Христос не е представител на нашата цивилизация. Той идва от друг свят с мисията да положи началото на нов морал, нови убеждения, нови критерии за оценяване на събитията, поведението и отношенията между хората. Той, както и други Учители появили се в други времена и по други места на земята са носители на по-висша идея за живот и жизнен път и са имали задачата да предадат тази идея чрез послянията, съдържащи се в техните учения. Появата на Христос по нашите земи не е случайна. Тук, в Б-я, се преплитат каналите за достъп до Висшата информационна банка, тук земите са свещени и какво по-подходящо място за "раждане" на нещо ново и много по-възвишено.

- Щом Исус не е роден на земята, как се е появил тук?
- Появата на Исус е станала с космически кораб, който при наближаването на Земята е започнал да излъчва силна светлина, в резултат на комбинирани енергийни мощности. Много хора са видели високо в небето тази светлина - силна, ярка и са я възприели като Витлеемската звезда. Като всеки Учител, Исус е имал също свои помощници, които да го подкрепят при изпълнението на нелеката му мисия. Те са пристигнали заедно с него и са поели немалка част от земния товар на задачата. Тръгнали са в различни посоки и са имали различни персонални мисии. Броят им не е бил малък - 200 извънземни помощника. Някои от тях са останали до края тук, на Земята, други са отпътували по-рано.
При приключване на мисията Учителят Исус Христос е трябвало да отпътува, но е оставил част от енергийната си мощ под формата на т.нар. светлинно тяло. То е все още тук, "погребано" в недрата на красив хълм с уникална природа, с много гъста растителност и много птици. Мястото е уникално не само с природната си красота. То е мощен излъчвател на сигматични вълни, които образуват щит, предпазващ от проникване в мястото, допускащ само най-чистите и достойни. Да, отново ти напомням за Музея под Витоша.

...

- Би ли обяснил защо Библията започва с живота на евреите, а не с българите?
- Започва с евреите, защото има забравени спомени и умишлено укрити факти.
- Тогава, с кого е воювал Моисей?...
- Воювал е с 3-ят фараон от 4-тата додинастична власт на Египет, който не е имал Космически код и е нямал познанието на Висшите учители. Откраднал е властта от законния фараон. Но жреците впоследствие са организирали свалянето му от власт и прогонването му от тези земи. Умира в изгнание като скитника-цар.

- По тази логика следва, че библейските Содом и Гомол трябва да се намират в Б-я?
- Да, намират се в Б-я. Търсят ги в Палестина, защото спорез сегашната Библия - там са библейските земи.
- Ще ме ориентираш ли къде се намират днес тези земи?
- В равнинната част на Северна Б-я. Това, което пише в Библията за наказанието на двата града има друго значение. Истинската причина за потъването на Содом и Гомор е небалансираното енергийно поле, което е създадено, за да се осъществи транспортен коридор за пристигащи и заминаващи кораби от други планети. Били са зададени грешни параметри на енергийните стойности и се е стигнало до енергиен взрив. И дната града, както и още 7 по-малки селища са потънали под земята, а пространството около тях се е превърнало в равнина.

- А Витлеем?
- Не случайно и древният Витлеем не е открит, след като не го търсят там, където трябва. Витлеем, където се е появил Христос е в Странджа планина, близо до гробницата на Бастет. По-точно в местността "Мишкова нива". Това място и днес е притегателно за нестинарите. Има изключително силно излъчване...
« Последна редакция: Март 08, 2009, 15:41:08 pm от хадзапи »

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #8 -: Март 08, 2009, 16:08:31 pm »
...
- Гробът на другия Христос, отпреди 2000 год. е в Южна Франция.
...
- Исус Христос отпреди 2000 г. е бил човек с високо ниво на духовност, наследник на династичен род. Не се ражда случайно на Земята... Знаел е много тайни и е искал да промени обществените порядки. Това е била и неговата мисия. Имал е възможност да пътува и и проповядва идеите си. Но нравствените му поучения сред народа, не се нравели на опонентите му. Идеите на Исус били в противоречие с техните разбирания и заплашвали устоите на властта им. Затова те предприемат мерки да заломят и убият проповедникът, преследват го и Исус бил принуден да се укрива.

- А разпъването на кръста?

- За да прекратят издирването на Исус привържениците му инсценират залавянето му и разпъването му на кръста.

- Ето тук е мистерията. Какво се е случило на кръста? Как Исус се е спасил?

- В денят, в който е трябвало да се изпълни смъртната присъда на Исус, той е бил подменен с друг човек, представен на хората за Исус. Този човек не е разпнат заради Исус, имал е наказателна присъда за други деяния.... размяната не е била забелязана, защото до мястото където са поставени кръстовете не са допускали наблюдатели. Хората са гледали от разстояние, което не им е позволявало да различават кой е на кръста. Те са знаели, че там е Исус. Били са убедети, че разпнатия е бил той.

...
- Плащеницата на Христос е била показана на враговете му и хората, умишлено след разпятието му, като доказателство за неговата смърт. Тази, за която сега се твърди, че е негова, е всъщност на разпнатия човек. Това е една измама на църквата, която навремето е целяла за узакони властта си. Да налага контрол и да държи в подчинение обикновените хора.

- Как тогава ще се обясни възкресението? Нали всяка година милиони хора вярват и славят възкресението?

- Уви, ученико, Възкресение няма. В думата "Възкресение" е вложен друг смисъл - това на духовното посвещение. То е истинското Възкресение.

- Тогава, Възкресението описано в Библията...

- Е отново манипулация на цълквата. Тя е използвала факта, че след т.нар. разпъване на кръста е имало хора, които са срещали и виждали живия Исус Христос и понеже са знаели, че е умрял, са казвали: "Христос възкръсна от мъртвите!". Така, използвайки различни манипулации и харизматичната личност на един Високо духовен и посветен човек, църквата създава своята религия, на базата на която придобива власт и възможността да контролира всички вярващи.

- Къде е погребан човекът Исус Христос?
- В параклис, под него има подземие... Там се съхраняват всички документи, свързани с учението и живота на Христос. Тези документи се отнасят до потеклото и семейството му. Това е Светият Граал...
...
- Животът му е бил динамичен. Много е пътувал, придружаван от последователи и семейството си.Проповядвал е част от тайните, които е знаел за зевята, отношенията между народите и цивилизациите. Разяснявал е отдавна забравени исторически факти от миналото, свързани с посещенията на извънземни цивилизации...
...
- Съпругата и децата му са го следвали навсякъде. Двете му деца - момчета са родени преди заминаването му от Йерусалим. 3-тото - момиче, се ражда във Франция.
- В Библията пише, че Исус произхожда от Давидовото коляно.
- Така е. Исусовата династия е от коляното на Давид и той се явява наследник на Давидовия трон. Да, Исус е цал, макар и некоронован... Той е синът на Йосиф и Мария. Заченат е от земни родители. Няма непорочно или енергийно зачатие. Има още 7 братя.

Майката на Мария, Ана, е с тракийски произход. Тя е наследница на древните тракийски царе, далеч назад във времето, стигащи до династиите на Соломон и Давид.

- А Мария-Магдалина?
- Съпругата му Магдалина сащо е от Давидовия род. Но е едно стъпало по-назолу в йерархията. Тя също е носителка на високо ниво на духовност и е помагала на Исус.
- Земният Исус Христос посещавал ли е Б-я?
- Посетил е страната ни. Но преди това е обиколил няколко духовни школи. Бил е в земите около Тибет и Б-я.
- Днес има ли потомци, носещи Исусовата кръв?
- Има, но потомците му са пръснати из цяла Европа. Най-прекият наследник на династията, произлизащ от рода на големия му син и сега живее във Франция. Има хора, които знаят тези тайни, но са успели да ги съхранят през вековете.
...

Неактивен Disinfo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 114
 • Дисинформатор
Re: Исус Христос
« Отговор #9 -: Март 13, 2009, 17:46:20 pm »
Точно така както няма тайни подземия в България, така и Иисус Христос не е историческа личност.
Да търсят където си искат - няма да го намерят, защото той е плод на човешкото въображение.
Няма исторически сведения за неговото съществуване. Никакви.
...Освен в Библията, разбира се :D

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #10 -: Май 21, 2009, 19:50:34 pm »
КАКВА Е НАЦИОНАЛНОСТТА НА ХРИСТОС

Личността на Исус Христос продължава да предизвиква интерес и заради един въпрос, който напоследък се поставя все по-често - каква всъщност е била националната му принадлежност (според манскрита и корана Исса).

В средата на 90-те год. в Израел се появиха някакви списъци за 100-те "велики евреи". № 2 беше Исус Христос, основоположник на християнството, № 6 беше апостол Павел, последовател на Христос, № 9 - Дева Мария, майката на Христос, и № 14 - Юда Искариот, предателя на Исус.

Претенциите на Израел към гражданството на Исус бяха подкрепени от папа Йоан Павел ІІ, който по време на визитата си в Ливан през 1998 г. заяви, че "Христос е излязъл от еврейска среда". В отговор обаче се появиха авторитетните възражения на православните богослови. Патриархът на Сирийската православна църква заяви, че Христос е бил сириец и е разговарял не на древноеврейски, а на сирийски диалект на арамейския език. Главата на Египетската коптска църква заяви, че Исус не е могъл да евреин, а днешният Израел съвсем не е приличал на библейския Израел. Напоследък се появиха и претенции на етиопската църква.

Интересно е защо се поставя въпросът за националността на Христос, въпреки че според религията той е дошъл на Земята заради всички хора и се е жертвал в името на цялото човечество. Но явно, че може да се спори. Христос е дошъл на Земята в конкретно време и конкретно място, в образа на конкретен човек, с определен антропологически етнографски тип. Заради това въпросът за расово-националната принадлежност на Христос се превърна във въпрос на "богоизбраността" на един или друг народ преди 2000 г.

Все пок, според повечето хипотези досега, Христос е бил несъмнено представител на бялата раса. Но какъв е бил по националност е отворен въпрос.

За да се отговори на него трябва да се направи кратък анализ на писмените свидетелства за земния живот на Христос, каквито са се запазили много. Възкръсването на Христос е било фиксирано в 280 писмени документа, в това число от негови съвременници - учениците му Петър, Андрей, Вартоломей, Яков, Филип, Тома. Освен това широко са били разпространени и евангелията (на гръцки - блага вест), почитани от отделни групи вярващи - евангелие на назореите, евангелие на евреите, евангелие на ебонитите и др. Даже през ХХ в. в Египет бяха открити евангелия от Тома, Филип, "на истината".

Но враговете на зараждащото се християнство са направили всичко, за да го скрият от хората. Христос е бил разпънат на кръста. Неговите ученици апостоли са били зверски унищожени. Матей е бил изгорен на клада, Филип, Андрей и Петър - разпънати на кръст, Яков (братът на Йоан) - пронизан с меч, Тома - убит с копие, Симон Зелот - убит в Персия, Юда Фадагеа - убит в Армения, Яков - хвърлен от покрива на храма, На апостол Павел отсекли главата, апостол Вартоломей (Натанаил) е бил одран жив. Йоан най-напред е бил отровен, след това са го хвърлили в котел с кипящо масло и най-накрая го заточили на остров Патмос. Въобще неизчерпаема фантазия.

Единственият от апостолите на Христос, който е бил юдей и не е бил убит е неговият предател Юда Искариот, но той се е обесил на дървото самостоятелно.

Заедно с учениците на Христос са унищожавали и знанията за него. След гибелта на апостолите, пропагандата на християнството в Римската империя е била оглавена от ерусалимския юдейски свещеник Савой. Тъй като е бил гонител на християните, той е получил римско гражданство и е сменил името си на Павел. След това започнали да го наричат "апостол", въпреки че никога не е виждал Христос. Изопачените от Павел и неговите последователи знания за Христос и неговите ученици се наричат павлинизъм, а не християнство. Павлинистите са оказали влияние върху император Константин, който на първия (325 г.) и втория (381 г.) вселенски събор е утвърдил своето разбиране на новата религия, която е смесица от компилации и измислици. Всички налични по това време исторически сведения за Христос са били редактирани, подправени или направо унищожени.

Част от произведенията, официално разрешени и считани за канонични (4 евангелия и 21 послания на апостолите, от които 14 написани от Павел) са влезли в Новия завет. Останалата информация за Христос била наречена апокрифна (тайна) и била направо унищожена. Заради това по-голямата част за основателя на християнството или е безвъзвратно изчезнала или се намира в подземията на Ватикана.

За да се разбири степента на деформациите от павлинистите, може да се направи кратък анализ на 4-те официални канонически евангелия на Матей, Марк, Лука и Йоан. Нито един от тях не е бил апостол и не е виждал приживе Христос. Най-старото от евангелията е съставено от някакъв автор по спомен за Христос и е приписван на апостол Матей. То е станало основа за евангелията на Лука и Марк. Но ако Матей е правил животоописание на Христос за гърците и юдеите, Марк е написал евангелие за християните от нееврейски произход, а Лука - за елините, гърците и жените. Трите евангелия, поради близостта си се наричат синоптически и във всичките мястото на действието на Христос е Галилея.

Отделно от тези 3 евангелия е евангелието на Йоан, написано от грък на остров Крит. в него мястото на действието на Христос е Юдея, а основните слушатели са юдейските книжници и фарисеи. Самият Христос в това евангелие губи качествата си на човек и е във вида на Логос (слово).

Но най-поразителното в описанието на живота на Христос е, че голяма част от неговия земен живот въобще е изхвърлен от полезрението на християните. Всичките 4 евангелия описват живота му от раждането до 12-год. възраст, а след това от 30 до 33, т.е. до гибелта му. От 33 г. живот на Христос, са описани само 15, времето когато той е действал на територията на Палестина. Останалите 18 г., през които е посетил Индия, Непал, Хималаите, Персия, Египет и вероятно Балканите, за които има многобройни писмени свидетелства, павлинистите въобще са изхвърлили от своите писания.

По този начин евангелията, като първоизточник за християнската религия, са се оказали престъпно изопачени заради вътрешноцърковните борби и павлинизма. Съществено са били подправени и християнските първоизточници от източното православие.

Но от друга страна даже такива откъслечни и объркани исторически източници позволяват с достатъчно пълнота да се отговори  на въпроса за националната принадлежност на Исус Христос.

На първо място е въпросът, защо място на основните събития от живота и гибелта на Христос е станала Палестина, кои са били майката и бащата на Исус, какъв е бил неговият външен облик и роден език. Защо от всички места на Земята Христос е избрал именно Палестина? Общоприето е да се счита, че той е дошъл при евреите, своя "избран народ". Следователно освен Юдея не е могъл да избере някакво друго място. Но реално, за което говорят синоптичните евангелия, Христос е бил родом от Галилея, а не от Юдея. За разбиране важността на този детайл трябва да се напомни, че преди 2000 г. Палестина е представлявала сложно религиозно политическо образувание. Само южната част е била заета от Юдея, с града Ерусалим. Центърът на Палестина обаче е била Самария, където жителите до такава степен са враждували с юдеите, че са си построили отделен храм, за да не ходят в Ерусалим. Северната част на Палестина по склоновете на Ливанските планини е била заета от страната Галилея.

Много пъстър е бил съставът на населението на Палестина. Цялата, особено Галилея, е лежала на кръстопътя на керванни пътища от Дамаск, Гърция, Балканите, Индия, Рим, Арабия, Персия, Египет. Тук е имало преплитане на различни вероизповедания и езици.

Сред множеството населяващи Близкия Изток и Палестина народи е имало и славяни. Ще припомним, че още през VІІІ в. пр. н. е. те са имали Скитско царство, чиито граници са се простирали до Египет. Скито-славянскоко нахлуване в Египет е било представено от библейския пророк Йезекиил (нашествието на Гог и Магог). Славяните са владеели Палестина по време на "вавилонския плен" на 3 000 юдеи.

За тази важна роля в историята на древния свят свидетелдтва и запазеният портрет на египетската царица Нефертити - със славянски черти на лицето. Това показва, че появата на Христос именно в Палестина е било символично. Там той е можел да общува с представителите на много народи.


Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #11 -: Май 21, 2009, 20:38:09 pm »
Но е имало още една причина за появата на христос именно в Палестина. Не защото юдеите са били "избран народ", а обратното, защото именно при тях се е стигнало до одиозно извращение на божиите заповези, т.е. открито са се прекланяли пред златния телец, проповядвали са култа на насилието, расовата ненавист, жестокостта и господството чрез робство над другите народи. Да разобличи юдейските свещеници е била една от задачите на Христос.

Кой е бил бащата на Исус? Това също е централен въпрос. Даже най-яростните противници на християнството не рискуват да твърдят, че бащата на Христос е бил дърводелецът Йосиф, формалният мъж на дева Мария. Поне според религията бащата на Исус е Господ-Бог. Но кой е той и как се е наричал? Целият смисъл на избраните от павлинистите текстове се свежда до това, че бащата на Христос е богът на евреите Саваот (Йехова, Яхве). В издадения през 1990 г. в САЩ тълкувател на евангелията направо се обяснява, че договорът на Бога с Моисей (Старият завет) е поставил народа на Израил в привилегировано положение спрямо другите народи. След това, когато евреите са се отдалечили от договора, Бог е решил да им изпрати своя син за сключване на Новия завет. Особена роля при това се отделя на апостол Павел.

Но това твърдение е лишено от елементарна логика и смисъл. Преди всичко възниква въпросът, защо всемогъщият Господ ще слиза дотам да сключва нов завет - договор, с малкото племе на евреите. Защо се е обърнал към този малък народ, въпреки че е станало очевидно неговото вероотстъпничество. Ако е така, тогава всемогъщият бог е действал напълно неадекнатно за своята позиция и се превръща в молител спрямо евреите, които пък въобще не го разбират и изпращат сина му на позорна смърт. И защо въобще Бог е позволил това, въпреки че би трябвало да знае предварително за този край?

Никой не може да обясни тази работа. Предизвиква недоумение и дейността на Саваот (Йехова, Яхве). Според всички религии Бог е много добро и милостиво същество. Библията (Тора) рисува напълно друг образ на покровителя на евреите. Извеждайки ги от Египет този Бог е изпратил на египтяните 10 наказания, в това число унищожението на всички първородни деца. Между другото, не се знае, че това жестоко изтребване е залегнало в основите на еврейския празник Пасха.

Завоювайки жизнено пространство за евреите техният бог след това извършва истински геноцид и заповядва на своя помощник Моисей да не остави нито една жива душа. Моисей пък от своя страна заповядва на военначалниците си да убият всички деца от мъжки пол и т.н.

В тези действия вместо доброто и милостиво божество ни се представя зло и  кръвожадно същество, което противоречи на всички религии в света, освен юдейската. То е противно и на божея син Исус и на всичко онова, което той учи. Даже в Откровението на Йоан (Апокалипсис) има дума за евреите от "сатонинското сборище".

Тези аргументи показват, че Исус Христос не е могъл да бъде син на Саваот (Йехова). За правилния отговор трябва да се вникне внимателно в смисъла на името Исус христос.

Исус със сигурност е име. Това се потвърждава от всички канонични източници, без да се броят споменаванията за него в 63 древни ръкописа на Индия, Египет, Китай и Арабия, съхранявани във Ватикана. Исус е известен като Исса. "Исса" е корен на санскритската дума "Ишвара" - "върховен повелител". Според законите на лингвистиката санскритското "Иш" се трансформира в гръцко-арабското "Ис". На иврит Исус означава Йешуа - Спасител.

Библейският речник на Ерик Ньострем - 1997 г. - го обяснява като "гръцки превод на думата Месия, т.е. помазаник. Но тази трактовка на думата по принцип е неправилна. По-скоро думата Христос указва бащинството, бащата на Божия син, т.е. свидетелства кой е Бог-Отец, т.е единият бог на всички народи на Земята, Всевишният, Творецът на всичко. На бенгалски в Индия е наричан Кришна или Кристо, на руски - Крешна. В превод от бенгали на гръцки, в библията това име е било записано като Христо.

До средните векове Библията на православните народи - българи, руснаци, украинци, е била на гръцки език. След това е била преведена на църковно-славянски. В Библията Господ-Бог е наричан Кристо или Христо. Окончанието "ос" в дадения случай не се превежда, а означава "син на Христо, Кристо, Кришто, Кришня, Кришни, т.е. Исус Христос е бил възприеман като Исус, син на бога Христо. същата роля в българския и руския език играе окончанието "ов".

В дадения случай принципно значение има обстоятелството, че Исус Христос е син на Бога - Отец, на Вечния и Винаги Съществуващ Бог, създател на всичко на Земята.

Богът на юдеите - Саваот, не се вписва в тези характеристики. С устата на древния библейски пророк Малахий той гневно пита своите подчинени евреи: "Не е ли един за нас всички Отец. Не е ли един Бог сътворил всинца ни?". В тези думи се съдържа потвърждението, че самият Саваот е бил сътворен някога от Бога-Отец. Каноничните източници на Новия завет няколко пъти подчертават божествената същност на Христос. Така той веднъж пита своите ученици "Вие за кого ме почитате?". Петър отговаря: Ти си Христос, син на живия бог.".

По този начин бащата на Христос е бил вечният и всемогъщ Бог-Отец. Богът с името Христо, Кристо, Кришна. Нито едно друго божество, включитгелно еврейският Саваот, не е могло да бъде родител на Христос, тъй като и те са били създадени от Бога-Отец.

Коя е била майката на Христос и каква роля е играла в земното му предназначение? Библейските източници считат, че дева Мария е била еврейка. Идеолозите на съвременен Израел даже я включиха в първата десетка на "най-известните евреи за всички времена". Православният източник "Закон Божи" не отрича произхода на божията майка от рода на еврейския цар Давид, но все пак фиксира нейното раждане в галилейския град Назарет от скромни родители, известни не със своя царски произход, а със "смирение и милосърдие". Това дава основание да се констатира единственият реален факт, че майката на Исус е била галилеянка, т.е. родена в местността със сложен етнически състав на населението, като може да не е била еврейка.

Изяснявайки националната принадлежност на дева Мария трябва да разбираме и второстепенността на дадения проблем. Главното при определянето на националната принадлежност на човека е националността на бащата, а не на майката, т.е. библейското чие е семето, като от семе на пшеница земята никога няма да роди грах. В нашия случай носител на семето е Богът-Отец, а дева мария е само конкретната почва за отглеждането на човешкото семе. Разбира се, този детайл не намалявасветостта на божията майка.


Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #12 -: Май 21, 2009, 21:26:21 pm »
Говорейки за нея трябва да се обърне внимание на още един детайл. Всички богослови от миналото и съвременността подчертават старателно непорочността на дева Мария, нейната девственост в момента на зачатието и раждането на Христос. Тези разсъждения обаче идват от фалшифицирания превод на гръцки език на думата "алма", означаваща на иврит "млада жена, пораснала девойка", т.е. признак за възрастта, а не за целомъдрието. Девствеността на дева Мария се подчертава, за да се доказва безгреховността на нейния син Исус. Но този аргумент е съмнителен. Християнската религия справедливо утвърждава, че всеки човек на Земята от момента на своето раждане е грешен. И само "Бог е без грях". Грешни са и децата родени от девственица. Разбира се, току-що появилите се на света деца с нищо не са виновни пред Бога - тяхната греховност се предава от момента на зачатието от родителите. В случая с дева Мария първостепенно значение има не девствеността й, а девственото раждане на духовното тяло на Христос. С други думи - детето Исус се е родило направо от Духа, направено от Бога-Отец. То е било девствено родено, т.е освободено от възможните грехове и проклятия, които могат да съпровождат раждането и живота на други деца.

На кого прилича, т.е. - какъв е бил външният облик на Исус. Отговорът се крие в най-почитаните християнски светини, преди всичко Туринската плащеница, същата, в която е било завито тялото на Исус след свалянето му от кръста. В началото тя е била съхранявана във Византия, след това във Ватикана. На нея е останал запечатан ликът на Исус. Направените през 1901 г. изследвания от Академията на науките на Франция и цветните фотографии на Хенри Анри (1931 г.) показаха, че на плащеницата е отразено красиво благородно лице, характеризирано от антрополозите като еднозначно принадлежащо към индоевропейския тип (което категорично опровергава тезата за еврейския произход на Исус, тъй като евреите и сирийците не се отнасят към този тип хора, за разлика, например от българите, които са били и арийци). След публикуването на този извод папата е забранил да се правят снимки на плащеницата. Но за вярващите е останала друга свещена реликва - изначалната икона на християнския свят. Някога, когато видял, че художник се опитва да направи негов портрет, Христос помолил да донесат вода и кърпа. Измил лицето си и го изтрил в кърпата, на която се е отпечатал неговият лик. След това тя е била сложена в специална ниша над градските врати на Едеса, но е била замазана с глина. През 545 г. е била открита отново. При това ликът на Христос не само се е запазил на кърпата, но и се е отпечатал върху глинената дъска. Оттогава се появява и неговият лик с по-светли коси, светли очи и черти, които по никакъв начин не са еврейски. Това със сигурност е индоевропейски и даже славянски външен вид.

Външността на Исус е описана и в много писмени източници. Най-интересното в този план е писмото на знатна римлянка от Ерусалим до сенатора Публий Лентул, предшественик на Понтий Пилат на длъжността прокурор на Юдея. Писмото е било публикувано на латиница в съчиненията на Анселм Кентърбърийски от ХІІ в., което така описва Христос: "Той е строен, косите му са кестеняви, гладки до ушите, а от тях надолу падат в кичури на плещите, челото е равно и гладко, лицето е чисто, носът и устата са разположени правилно, брадата е със същия цвят като косите... погледът му е кротък, очите му са сини." И този източник говори, че външността на Исус е била от индоевропейски, даже славянски тип, и по никакъв начин еврейски.

Какъв е бил родният език на Исус? Скептиците ще възразят, че той не се е нуждаел от никакъв конкретен език, тъй като е дошъл на Земята с конкретна мисия. Христос се е родил в Галилея, неговите ученици - апостолите също са били галилеяни. Категорично е известно, че Исус не е ползвал иврит или гръцки. Иначе защо са били превеждани евангелията на тези езици?

От цялата информация за Христос, която е противоречива или изопачена, евангелието на Марко съдържа буквалното изложение на една фраза, произнесена от Исус. Предаден от своя ученик Юда искариот (заради това и той е в първата стотица на известните евреи), Исус е бил осъден от юдейския синедрион на смърт и е разпънат на кръст. В последния миг на своя земен път "в деветия час Исус с гръмък глас казал "Елои, Елои, Ламма Савахвани - Боже мой, Боже мой, защо ме изостави?", като на някои от стоящите наблизо им се сторило, че зове Илия.

Това обаче показва, че присъстващите при смъртта не са разбирали езика на умилащия Исус. Елои са възприели като "Илия". "Закон божи", за да поправи явната грешка, твърди, че спасителят е възкликнал Или, Или, Лима Савахфани, т.е. явно е бил подменен текста от Евангелието на Марко.

За да се направи превод на дадената от Марко фраза ще се възползваме от санскритския език. Звукът "Е" на санскрит е "първи, един". Образуванието "Елои" означава - "най-първи, изначален". Думата "Ламма" означава "Небесен", "Представител на Бога на земята". "Савахвани" означава "саможертване". По този начин думите на Исус "Елои, Елои Ламма Савахвани" в превод от санскрит означават "изначален, Бог-Твореец. Твоят представител на Земята принася себе си в жертва."

Ясно е, че приблизителният превод за последната земна фраза на Исус принципно променя характера на неговата постъпка. При превода на евангелиста Исус изглежда отчаян, че Бог-Отец се е отказал от него. Преводът на санскрит исключва такова отчаяние и съдържа последният вик на умиращия, че своята мисия на земята той е изпълнил.

Санскрит - от савскритския "самскрит" - "съвършен" е езикът на древните арийци, завоювали Индия 20 века преди раждането на Исус. Той лежи в основата на индоевропейските езици, в това число и на прабългарския. На него са написани много древни ведически трудове по религия, философия, история и други познания. В писмото и печата санскрит се ползва от азбуката на деванагари, разпространена в Индия. През вековете санскрит беше считан за мъртъв език и започна да се изучава по-сериозно от края на ХІХ в. При това учените се сблъскаха с поразителното явление на близостта на езика на арийците със старобългарския и руския език.

Засега изводите оставаме отворени.

Приведените неща показват, че Исус в своя земен живот не е бил с еврейска националност, майка му е била дева Мария, но бащата винаги е по-важен. Имал е индоевропейски черти на лицето, а не еврейски или сирийски, говорил е на санскрит, от който произлиза и прабългарският, като един от древните арийски езици.

Източник:

в-к "Строго секретно"

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re: Исус Христос
« Отговор #13 -: Май 21, 2009, 21:30:26 pm »
Статията е малко постно написана, не се знае кой е автора, във този вестник никога нямат посочени автори, освен под тези статии, които пише Иванджийски. А си личи, че ползват много източници от нета предимно и се превеждат различни статии, но без да се посочва откъде са взети. Явно и там се взимат готови материали, но поне да имат доблестта да пишат имената на авторите, чийто труд ползват.

Все пак има над какво и да се замислим въпреки зле представените неща в тази статия, фактите им куцат доста.

Иначе повече за Исус има в "Книга Урантия", в която цялата 4-та част е за Исус и живота му на земята.
« Последна редакция: Май 21, 2009, 21:31:13 pm от хадзапи »

Неактивен ElKashoniado

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 4
 • izKURTenqk
Re: Исус Христос
« Отговор #14 -: Май 26, 2009, 03:01:01 am »
Хиляди версии и теории за това какво точно е станало след Голгота,едни ни отвеждат в Франция,други директно в България,но цялата истина си остава скрита-идеална възможност за измисляне,даже и за доказване на всякакви теории.Наистина и Библията като че ли не казва цялата истина,но и това което предлага си е повече от достатъчно-не е важна историята за Исус и живота му,важно е учението,което е проповядвал-то не се влияе от времето,то е точно толкова актуално днес,колкото е и било тогава.Но като че ли никога няма да бъде разбрано,понеже хората почнаха да се кланят на друг господ,за което ще предстоят интересни събития,съответстващи на много пророчества на различни народи по света(в това число прабългарите и траките).
Braincell-Don T Disturb the snake

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27