Автор Тема: Исус Христос  (Прочетена 191835 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Amrita

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 146
Re: Исус Христос
« Отговор #15 -: Май 26, 2009, 14:30:07 pm »
Според статията във вестник "Строго секретно" оставам с впечатление, че авторът й приема за истинна Торинската плащеница, а доколкото си спомням, въглеродният анализ отпрати датировката й по-късно от събитията на Голгота.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 088
Re: Исус Христос
« Отговор #16 -: Май 27, 2009, 12:11:00 pm »
Тоя Милан Миланов много силно ме притеснява. Трябва да посети специалист. Хазарта в Испания например, е приет за болест. Необуздания шопинг в САЩ също е болест. Лесното правене на пари с недоказуема информация е нагло правене на пари. И това трябва да е болест.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен JG

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 408
Re: Исус Христос
« Отговор #17 -: Юни 27, 2009, 00:36:03 am »
Искате независими от Библията доказателства,
 :)
Заповядайте!

Исторически свидетелства за Иисус Христос
При привеждането на древни юдейски исторически свидетелства за Иисус Христос ще се спрем само на два важни литературни паметника:

историческите трудове на бележития юдейски историк Йосиф Флавий и
класическия юдейски религиозен сборник, известен под названието "Талмуд".
 

Йосиф Флавий и свидетелствата му за Иисус Христос
Най-бележитият юдейски историк от първия век след Рождество Христово е Йосиф бен Матия, по-късно наречен Флавий. Той бил съвременник на апостолите и свидетел на първото разпространение на християнството. Йосиф Флавий е роден в първата година от царуването на римския император Калигула – 37-38 г. сл. Р.Хр. в Йерусалим; следователно, наскоро след кръстната смърт на Иисус Христос. . . Годината на смъртта му не е известна. Починал е може би след 100 г., вероятно между 110 и 120 година.

Съчиненията на Йосиф Флавий имат за нас голяма ценност и поради това, че потвърждават по безспорен начин историчността на много събития от старозаветната и новозаветната история, включително и от земния живот на Иисус Христос, което тук специално ни интересува и следва да бъде обсъдено.

В това отношение за нас е интересно съчинението на Йосиф Флавий под наслов "Юдейски древности", което той съставил в Рим и завършил през 94 г. след Рождество Христово..

Ето какво говори Йосиф Флавий в съчинението си "Юдейски древности" за личността на Иисус Христос. Това място гласи дословно:

"По това време (при управлението на Пилат Понтийски в Юдея – б.а.) живееше също и Иисус, мъдър мъж, доколкото той може да бъде наречен човек, защото той извършваше удивителни дела като учител на хората, които приемаха истината с радост. Той привлече към себе си много юдеи, както и мнозина елини. И този беше Христос (Месия – б.а.). Макар Пилат по обвинения на нашите народни първенци да го подхвърли на кръстна смърт, останаха му верни тези, които го бяха обикнали отначало. Тогава той им се яви на третия ден отново жив, както пророците Божии бяха предсказали това, а също така и хиляди други чудни неща за него. И до днес съществува община от християни, които се наричат така по неговото име." [Josefus Flavius. Antiquitates Judaicae, lib. XVІІІ. cap. ІІІ 3. (Flavii Josephi Opera. Graece et latine Recognovit Guilemus Dindorfius. Paris 1865 Volumen І. p. 699).]

Следователно безспорно е, че според Йосиф Флавий Иисус Христос бил историческа личност. Това се потвърждава не само от споменатото изрично свидетелство на Йосиф Флавий за Иисус Христос като "мъдър мъж" и "учител на хората", но и от цялото съчинение на Йосиф Флавий, било, като се споменава за Иисус Христос като за действителна човешка личност, а не като за някакъв обоготворяван митичен образ, било, като се описват лица и събития от Новия Завет, свързани със земния живот на Иисус Христос. Нека отбележим по-важните от тези места от "Юдейски древности" на Йосиф Флавий.

1. В книга ХХ, глава 9, точка 1 от своите "Юдейски древности" Йосиф Флавий пише:

"Ана получил първосвещенство; той бил твърде необуздан, неимоверно дързък и предан на сектата на садукеите, които били много сурови в присъдите си. . . Тъй като той имал такава природа, след като Фест умря, а Албин още беше на път, използвал случая да събере съдиите и да осъди Иаков, брат на Иисус, който бил наричан Христос, заедно с някои други, които обвинил, че уж престъпили Закона, и веднага ги предал да бъдат убити с камъни." (Josefus Flavius. Antiquitates Judaicae, lib. XХ. cap. ІX. 1. (Flavii Josephi Opera. Graece et latine Recognovit Guilemus Dindorfius. Paris 1865 Volumen І. p. 786).

Този текст е неразделна част от разказа, в който се описва историята на рода на първосвещеника Ана. От историята е известно, че времето между смъртта на римския прокуратор Фест, управлявал Юдея от 60 до 62 г. след Р.Хр., и идването на новия прокуратор Албин (62-64) било използвано от първосвещеника Ана да разпали люто гонение против християните, при което обезглавил и Йерусалимската църква, като осъдил на смърт епископ Иаков, наричан брат Господен.

Църковният историк Евсевий Кесарийски предава същите сведения за мъченическата смърт на епископ Иаков, като съобщава причината за нея. Епископ Иаков, който в Новия Завет се нарича брат Господен поради родството му с Иисус Христос, бил убит от юдейските власти, тъй като "имало опасност целият народ да повярва на Иисус."( Eusebius. Kirchengeschichte ІІ. 23. 10. Herausgegeben von Eduard Schwarts. Kleine Ausgabe. 2. Aufl, Leipzig 1914, s. 69).

Това историческо свидетелство на Йосиф Флавий за първия епископ и предстоятел на Йерусалимската църква апостол Иаков (Праведни) е изцяло автентично. В него Иисус се признава само за историческа личност, но не и за Христос – за Месия. То се среща дословно, както е известно, на три места в съчиненията на Ориген.[Origenes. Commentaria in Matthaeum. X. 17. Contra Celsum, lib. І. cap. 47; lib. ІІ, cap. 13. (J. P. Migne. PG. t. XІІІ. col. 875 и сл.; t. XІ. col. 745-748, 823-824).]

Ориген използвал такъв екземпляр от "Юдейски древности" на Йосиф Флавий, в който не били внесени никакви допълнения от предполагаем християнски преписвач. Така съдържанието на този текст от "Юдейски древности" удостоверява, че Иисус Христос бил известен на Йосиф Флавий като историческа личност; Той имал и брат, Иаков Праведни, който е добре познат както от Новия Завет, така и от църковната история като Христов апостол и пръв епископ и предстоятел на Йерусалимската църква.

 :) Искате ли още :-\
 
Иоана 8:32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Неактивен mitko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 843
 • Не прави това, което не искаш да ти се случва
  • профил
Re: Исус Христос
« Отговор #18 -: Октомври 26, 2009, 15:31:50 pm »
      Давай още!  Тамата е интересна.
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен fishbone

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 167
Re: Исус Христос
« Отговор #19 -: Октомври 27, 2009, 20:55:08 pm »
Няма да запълвам така ценното място в сайта като копирам 100 реда и три страници и вкарваме линк отдолу или не вкарам.
Ето ви само линк ама жалост не е за атеисти, безбожници...или дървени философи и за пошли теоритици.      
http://www.pravoslavieto.com/bible/docs/imali_danni_hristos.htm

« Последна редакция: Октомври 27, 2009, 21:05:28 pm от fishbone »

Неактивен JG

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 408
Re: Исус Христос
« Отговор #20 -: Октомври 27, 2009, 22:28:23 pm »
  :hi: Линка си го бива :good:
Иоана 8:32 и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Re: Исус Христос
« Отговор #21 -: Октомври 28, 2009, 22:34:22 pm »
Интересно ми е какви аргументи биха имали религиозните срещу това? :)

Неактивен Astronomer

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 39
Re: Исус Христос
« Отговор #22 -: Декември 19, 2009, 21:20:48 pm »
Интересен е фактът около самият живот на Христос, а и самият той. До момента съм засякал информация от два независими източника. Ще кажа името само на единия и ще кажа каква информация дават и двамата.
Първият се нарича Ванга, която казва (намерих го в книга със записки по повод нейни изказвания), че въпросният Христос, за който всички знаем от Библията е починал (физически) на 86-годишна възраст и е имал 3 деца от Мария Магдалена.
Другият източник, който също мога да кажа, е посветен, така както и първият, казва че този Исус, всъщност не е истинският Христос.
Ако някой знае повече по темата може да добави или да разшири казаното до момента.

Неактивен Blue|_Star

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 639
Re: Исус Христос
« Отговор #23 -: Декември 19, 2009, 23:09:27 pm »
Ако е починал на 86 години според Ванга, защо никъде не е споменато това нейно твърдение приживе?
И другото което е озадачаващо - какво става с разпятието на Исус Христос, ако е починал на 86 години?!
А да и как ще има 3 деца от Мария Магдалена, след като тя според Библията е била проститутка?! (Ако аз нещо не се бъркам.).
« Последна редакция: Декември 20, 2009, 00:59:49 am от Black Adder »
“Истинската съдба на човека е нещо, което обикновените хора не могат да схванат и няма да са в състо

Неактивен old4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 042
Re: Исус Христос
« Отговор #24 -: Декември 20, 2009, 09:08:14 am »
Ако бях религиозен бих написал , не цапайте името Господне !
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 832
 • Sealers, not healers
  • Online Books
Re: Исус Христос
« Отговор #25 -: Декември 20, 2009, 09:35:11 am »
Ако е починал на 86 години според Ванга, защо никъде не е споменато това нейно твърдение приживе?
И другото което е озадачаващо - какво става с разпятието на Исус Христос, ако е починал на 86 години?!
А да и как ще има 3 деца от Мария Магдалена, след като тя според Библията е била проститутка?! (Ако аз нещо не се бъркам.).

1. Каква е връзката между разпятието на Исус и смъртта му на 86 години? Не мога да разбера въпроса ти, какво трябва да стане с разпятието ако Исус умира на 86 години? Трябва да изчезне ли, или да бъде дадено за материал за огрев.. не те разбирам.
2. Проститутките не могат ли да раждат?
3. Мария Магдалена не е била проститутка.

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Исус Христос
« Отговор #26 -: Декември 20, 2009, 09:52:25 am »
Що бе, Еоне? Има логика във въпроса за разпятието и 86-те години на Исус. Ако си разпънат и издъхнеш на кръста на 33 явно няма как да доживееш до 86 и разпятието не се връзва, според мен поне. После за проститутките и раждането – съвсем съгласен съм с теб, обаче според Библията май точно проститутка беше Меги-то. Тук Синята Звезда вероятно е искал/а да каже, че версиите в Библията и въпросната на Ванга не се връзват, а тогава увисва със страшна сила въпроса доколко може и трябва да се вярва на Библията... ц-ц-ц... докъде я докарах само, и то баш преди Коледа, лелее...   :blush:

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re: Исус Христос
« Отговор #27 -: Декември 20, 2009, 13:11:07 pm »
Освен това добавете и факта че според Ванга, Христос е чернокож - то го има и в други източници това де  ;)

Неактивен meander

 • Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 409
 • Мухата влиза само в отворена уста.
Re: Исус Христос
« Отговор #28 -: Декември 20, 2009, 15:29:21 pm »
Здравейте.
Относно Библията в сегашния и вид, аз съм скептик.
Защото както пише там Христос е имал ученици, а те са били евреи.
И ако евреи са били ученици на Христос, защо евреите не са християни а юдеи.
И откъде на къде те ще пишат християнската библия ?
Много въпроси на които всеки според знанията и опитности може сам да си отговори.
Християнството е факт и аз съм за.
Библия явно има, но дали е тази която се представя за библия е.
Всяка лъжа за да е лъжа трябва в нея да има и истина иначе не хваща вяра.
Живи и здрави. :hi:  П.П Сетих се още нещо за името И-Сус,Сус на турски значи мълчи и е заповед.
« Последна редакция: Декември 23, 2009, 20:29:14 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 743
Re: Исус Христос
« Отговор #29 -: Декември 20, 2009, 16:58:03 pm »

Освен това добавете и факта че според Ванга, Христос е чернокож - то го има и в други източници това де  ;)

Тя Ванга да не го е объркала с корейския чернокож Христос ;), финансиращ изграждането на джамии у нас.

Цитат
Цитира се пророчество на Ванга, в което се казва, че "Христос отново ще дойде на Земята в бели дрехи. Настъпва времето, когато определени хора ще почувстват със сърцето си завръщането на Христос". От израза „бели дрехи” разбираме, че става въпрос за кореец (Корейците наричат себе си "Народа с белите дрехи").


Целия материал тук:

http://istinski.blogspot.com/2009/05/blog-post_04.html

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27