Автор Тема: Радиестезията  (Прочетена 14741 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Радиестезията
« -: Юни 20, 2008, 14:16:40 pm »
Много малко зная по въпроса,но ще го представя като първи поуст по темата :) Много се надявам някои от четящите да имат зад себе си стабилно време от практика,защото бих му задал доста въпроси :P и смятам,че ще е много полезно да разкаже за тези изключително полезни способности.Способностите за радиестезист притежава всеки,с това започват всички книги.Подкрепяното мнение е както с всичко останало - всеки го може,зависи кой си го е спомнил и кой има повече практика.Повече практика означава повече вещерство(тоест по-вещ е практикуващия,да не си помислихте друго ;) )
За онези,които не са чували думата или не знаят за какво иде реч,радиестезията е що годе следното - чрез уред(лескова пръчка или обиконвена пръчка,махало,части от тялото или цялото тяло) да се засече съобщение от невидимия свят.
Радиестезистът задава прости въпроси към невидимия свят и следи за отговор по уредите си.
Въпросите могат да са свързани със всичко - с намирането на загубена вещ,с откриването на подземни тела(руди,злато,вода,кухини), със здравето на животно,растение,човек и с всичко останало,за което можете да се сетите.


Все още няма обаснение за радиестезията.Има мнения,че това,към което човек задава въпросите си,е подсъзнанието му,което на свой ред прави връзка с глобалното или вселенско съзнание,за да донесе отговора на практикуващия.
Други мнения твърдят,че всичко е въпрос на енергия - магнетизъм, електричество, етерна енергия и такава,каквато я разбират езотериците.

Единственото сигурно нещо е,че радиестезията е "нещо подобно на тези неща" :) И другото сигурно нещо е,че бачка на 100%,ако радиестезистът е опитен и не се самозаблуждава.
Защото махалото и пръчката могат да се задвижват и от мисълта на човека.Мислейки и заставяйки в ума си махалото да се движи в определена посока,вие или му влияете деректно чрез вибрациите си,или самото ви подсъзнание откликва на волята ви и извършва микроскопични(но достатъчни) движения с пръстите ви,които съзнанието не може да регистрира.
Опитен радиестезист означава такъв човек,който може да изолира съзнанието си,не вияе на инструментите си,няма предубеждения и не поставя очаквания от тях и търпеливо може да изчака отговор от "етера" :)


Радиестезийна реакция се нарича отчитането на уредите - клатенето на махалото без помоща на съзнанието, извиването на пръчката отсамосебе си, треперено или свръх-особени чувства в тялото и крайниците и тн.Всеки радиестезист получава отговори по различен начин - за едни положителна реакция означава махалото да се върти по часовниковата стрелка,за други положителна реакция означава клатенето в посока север-юг например и тн.За всеки е индивидуално,но след като всеки установи специфичността си и свикне да работи,ще може с голяма точност да дава отговор на зададени въпроси.

Има някои много силни радиестезийни реакции.Например,когато радиестезистите търсят подземни води(най-често за изкопаване на кладенец при отсъстиве на канализация,защото сондирането е много скъпо и времеизискващо нещо) те вървят из полето и държат пръчката си успоредно на земята.Когато се намират над подземно находище на вода,пръчката понякога дава толкова силна реакция,че или изхвърча сама от ръцете им,или толкова силно се огъва,че се чупи отсамосебе си.Има описани случаи,в които пръчката толкова силно дърпа ръцете на радиестезиста към земята,че кората й се обелва,оставяйки травми по ръцете.


В миналото древните народи не са имали сонди и радари.Желязото, златото, минералите,скъпоценните къмни са откривани чрез радиестезия.На това са се основавали цивилизации и това е доказателство,че не е шега работа.В древността на територията на древна Англия(да не говорим за Египет и нещо по-далечно) цялото миньорско дело е включвало широк набор от радиестезисти.
Огромна част от наклонността на обществото към тези "съвети с незнаен произход" обаче е секнала,заради инквизицията,която злостно е преследвала радиестезията на времето и маса народ е изгорял жив по кладите.Оттогава тази практика е много забравена в съзнанието на обществото.
Радиестезистите обаче си знаят за какво иде реч и имат живи общества и клубове,има и учители,провеждащи курсове.(Не съм запознат с клубове на радиестезистите в България,защото не съм търсил.Но в нета лесно се намират курсове за тренировка на тези способности).

Примери от моите упражнения по радиестезия :) :
Когато съзнанието ми е изчистено,без затруднения мога да отделя дамите от поповете,когато съм подредил карти за игра на масата(с лице към повърхностат на масата разбира се :P ).Това с помощта на махало.Но затормозя ли се,или се изморя,започвам да му влия с мисълта и желанията си и нямам положителни резултати :(
Махалото ми реагира на камъните - клати се в различни посоки над различните камъни(и винаги в една и съща за всеки камък).Над Пирита има най-силна реакция ;)
Реагира и върху чакрите - въртеливи движения по или обратно на часовниковата стрелка.Също така не се клати върху здрави части от тялото ми,а там,където изпитвам болка,се клати в някаква посока ;)

Скоро смятам да се поупражнявам с пръчка и на открито :)


Споделете вашите знания и опит по темата :)
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен aviana

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 110
Относно: Радиестезията
« Отговор #1 -: Юни 20, 2008, 16:41:33 pm »
Наистина радиестезията е присъща на всеки човек,както човек има мисъл,която влияе малко или много така и има усещане за нещата,а радиестезията е усещане на определени вълни,енергия и тнт.

Само още немога да разбера защо всеки радиестезист ползва махало все едно за да усещаш ти трябва уред,а уреда е просто навигатор за това,което не усещаш по-силно и развиват практика с уреда,а не с чувствителността си.

Може да се прави диагностика на човек и с ръце и се следят кои части излъчват топлина или студ.Може да намери човек с чувства като"трябва да отида там,не няма ще заобиколя,имам чувството,че.. и тнт.Вещи се намират пак с чувство.Например:губя нещо и се чудя къде е и спирам да търся и се замислям и оглеждам и едно мято ми приковава вниманието.

А за вода и тнт. мисля,че трябва да се развие силно усещане за енергия особенно на земята нещо като:вървя си аз и минавам през асвалтиран път и от него се излъчва голяма топлина(това не е радиестезия,а пример за усещане на излъчване и мисля,че е нещо подобно),но пък за такива неща вече съм съгласна,че махалото повече ще помогне.


Махалото ти дава точна посока,а понякога безцелноста те води към правилният път"приятелят на сестра ми си изгуби пръстен в морето,след 2 дена отидохме на плаж и почнах да се гмуркам както винаги по едно време се отдалечих и намерик пръстена на дъното.(не мисля,че пак е радиестезия,но пак давам пример за безцелно търсене без да мислиш и намиране на нещо,подсъзнанието е най-добрият навигатор.)
Най-голямата истина е тази в която искаш да повярваш.Най-голямата сила е тази да пребориш себе си.

Неактивен tiamat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 87
Re:Радиестезията
« Отговор #2 -: Юни 29, 2009, 00:45:59 am »
Мисля, че темата не е за подминаване,а е много сериозна, но май не и в наща страна.До колкото прочетох тук там  се указва ,че в САЩ в Германия при строителството на сгради се съобразяват с така наречените геопатогенни зони,по известни като решетка на Хартман и Кюри.Така наречените геопатогенни зони указват вредно влияние върху здравето на човека,а и не само.
Радиестезията се използва за диагностика на заболявания,храни/полезни вредни/,откриване на полезни изкопаеми ,хора и др.
За повече инфо:
http://www.radiestezija-bioenergija.hr/eng/kinds.asp
http://www.leyman.demon.co.uk/
http://www.zone.tj/grid/
http://video.yandex.ru/search.xml?text=%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B5%20%D0%B7%D0%BE%D0%BD%D1%8B&where=all&how=&duration=&p=0

Неактивен tiamat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 87
Re:Радиестезията
« Отговор #3 -: Юни 30, 2009, 21:23:34 pm »
малко инфо от BG...под формата на книжки:
http://www.radiestezia.com/bg_site/FrameSet_bg/FrameSet_bg.htm

Неактивен stiv_niki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
 • Късметът е част от плановете.
Радиестезията - полезна за всеки
« Отговор #4 -: Януари 23, 2010, 21:00:56 pm »
ГЕОПАТОГЕННИ ЛЪЧЕНИЯ

През 30-те години на двадесети век немският учен - професор Хартман открива, че Земята е покрита от ленти на излъчване с неизвестен характер. Лентите на лъчение образуват обособена мрежа и са с широчина около 20 см. Разстоянието между тях е 2 метра в посока север - юг и 2, 50 метра в посока изток - запад. Установено е, че това лъчение влияе неблагоприятно върху човешкия организъм. Особено вредно се оказа излъчването над пресечните точки на лентите. Те получават наименованието геопатогенни точки. Самата мрежа получава името на откривателя си - мрежа на Хартман. Понякога, когато мрежата на Хартман е над подземни реки или над особени геологични структури, геопатогенните точки се сливат и образуват цели зони на излъчване (геопатогенни зони), които са изключително опасни. В стая с нормални размери има около осем геопатогенни точки.

 Формулата, с която се изчислява вероятността работното ви място или леглото ви да попаднат над геопатогенна точка, е изведена от българския архитект Л. Лазаров. Тази вероятност е над 30 %.

Изследванията на авторитетни учени от много страни доказват, че 60 % от раковите заболявания са свързани с геопатогенните лъчи. Шест от всеки 10 болни от рак са спали или работили продължително над геопатогенна точка или зона. Връзката между рака и геопатогенното лъчение се вижда особено ясно във високите сгради, където спалните са разположени по един и същ начин. Известни са шокиращи случаи, когато десетки хора, живеещи един над друг в многоетажни сгради, са заболявали от рак.

ВЛИЯНИЕ НА МРЕЖАТА НА ХАРТМАН ВЪРХУ ЗДРАВОСЛОВНОТО НИ СЪСТОЯНИЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАЗПОЛОЖЕНИЕТО НА ЛЕГЛОТО СПРЯМО НЕЯ И ВРЕМЕТО НА ПРЕБИВАВАНЕ В ЛЕГЛОТО
Тук предлагаме на Вашето внимание изследването на инж. И. Аверман от Варшава: “Влияние на излъчването на геобиологичната мрежа върху здравословното състояние и смъртността на човека, в зависимост от разположението на леглото и продължителността на престоя в тази мрежа.”

Използван метод.

Направените на територията на Варшава, Лодз и Краков през периода 1977/78 г. Изследвания върху здравето на около 1300 човека и разположението на тяхното легло /с помощта на биофизичен детектор/ в ГЕОБИОЛОГИЧНАТА МРЕЖА, позволиха да бъдат събрани около 15000 наблюдения. След съответен анализ и систематизиране на данните стана възможно да се пресъздаде картината на резултатите от продължителното облъчване на човешкия организъм. Резултатите на тези изследвания са представени в статистическа таблица 1, в която са посочени следните взаимозависими параметри:

1. Брой на изследваните хора.

2. Шест типични положения на леглото на изследваните лица в мрежата.

3. Продължителност на облъчване на лицата.

От тази таблица се вижда , че от 1280 изследвани лица само 266 души, т.е. около 20%, които са пребивавали извън облъчваното пространство на мрежата, не са имали типичните прояви на заболяванията.


таб. 1  Разположение на леглото на човека в мрежата  Времепребиваване в години
 Общо
 Леко болни
 Тежко болни
 Смъртни случаи
 

 1 - 2
 10
 6
 4
 -
 
2 - 5
 18
 6
 12
 -
 
5 - 15
 61
 30
 31
 -
 
Общо
 89
 42
 48
 -
 
ОПЛАКВАНИЯ:Световъртеж, събуждане с прояви на умора, нарушаване на равноесието, засилена възбудимост, психични смущения, припадане, циклофренични състояния.
 
таб. 2   Разположение на леглото на човека в мрежата
 Времепребиваване в години
 Общо
 Леко болни
 Тежко болни
 Смъртни случаи
 

 1 - 2
 80
 80
 -
 -
 
2 - 5
 136
 87
 47
 2
 
5 - 15
 182
 82
 67
 33
 
Общо
 308
 249
 113
 35
 
ОПЛАКВАНИЯ:умствено изчерпване, болки и световъртеж, смущение на зрението и слуха, Базедова болест, психични смущения, сърдечен удар, смърт.
 
таб 3    Разположение на леглото на човека в мрежата
 Времепребиваване в години
 Общо
 Леко болни
 Тежко болни
 Смъртни случаи
 

 1 - 2
 26
 26
 -
 -
 
2 - 5
 55
 26
 22
 -
 
5 - 1
 101
 33
 22
 66
 
Общо
 182
 77
 41
 79
 
ОПЛАКВАНИЯ:Общо разслабване на метаболитните процеси, рак на белия дроб и гърлото, бъбречни и жлъчни заболявания, рак на стомаха и пикочния мехур, сърдечен удар, смърт.
 
таб. 4   Разположение на леглото на човека в мрежата
 Времепребиваване в години
 Общо
 Леко болни
 Тежко болни
 Смъртни случаи
 

 1 - 2
 14
 12
 2
 -
 
2 - 5
 29
 18
 11
 -
 
5 - 15
 39
 16
 9
 -
 
Общо
 82
 46
 22
 -
 
ОПЛАКВАНИЯ: Един вид заболяване без общо смущение на метаболитните процеси, рак на белите дробове, стомаха, болести на жлъчката, смърт .
 
таб. 5   Разположение на леглото на човека в мрежата
 Времепребиваване в години
 Общо
 Леко болни
 Тежко болни
 Смъртни случаи
 

 1 - 2
 46
 40
 6
 -
 
2 - 5
 92
 49
 43
 -
 
5 - 15
 125
 66
 59
 -
 
Общо
 263
 155
 108
 -
 
Оплаквания: Заболявания на двигателната система: на долните крайници, колена и стъпала. Болки в ставите с подпухване, патологични промени в ставите; невладеене на крайниците и поразяване на същите.
 
таб.6       Разположение на леглото на човека в мрежата
 Времепребиваване в години
 Общо
 Леко болни
 Тежко болни
 Смъртни случаи
 

 1 - 2
 88
 -
 -
 -
 
2 - 5
 82
 -
 -
 -
 
5 - 15
 96
 -
 -
 -
 
Общо
 266
 -
 -
 -
 
ОПЛАКВАНИЯ: Липсват типични прояви и заболявания и са имали задоволително здравословно състояние.
 

ИЗВОДИ: Броят на наблюденията и прегледите в жилищата на около 1300 души, въпреки че не е сравнително голям от статистическа гледна точка, позволява все пак да се открие повторяемост на патологичните заболявания на заболелите лица, доказващи тясната зависимост между разположението на леглото, на което спи човек, и мрежата, времетраенето на облъчването и последиците от това.

Резултатите от изследванията ни карат да стигнем до извода, че продължителното пребиваване в определени параметри на облъчване на геобиологичната мрежа по правило води до съответни патологични изследвания в човешкия организъм. Поради тези съображения правилното профилактично поведение в случая е да се използват неутралните пространства на геобиологичната мрежа като подходящи за сън и работа.

ВНИМАНИЕ! Горните изследвания не са съобразени с евентуални подводни течения, които още повече засилват агресивното влияние на излъчването на геобиологичната мрежа върху човешкия организъм.

През последните години се забелязва увеличаване на броя на онкологичните заболявания и една от основните причини, която не се отчита от медицинските среди , е влиянието на геобиологичните мрежи–особено мрежата на Хартман и подземната вода.

Мрежата на Хартман представлява правоъгълник със страна 2 метра в посока север–юг и 2,5 метра в посока изток-запад. Тя съществува по цялата Земя. Най- силно излъчване имат пресечните точки на страните му-едната точка е с положителен заряд, а другата-с отрицателен, като и двете са неблагоприятни за човека. Излъчването влияе и на най-високите етажи в жилищните блокове-това се отнася и за влиянието на подземните води.

Смята се, че 50 но сто от заболяванията се дължат на влиянието на мрежата на Хартман. Вероятността да се разболеем тежко, ако живеем върху пресечна точка от тази мрежата повече от 10 години, е 50 процента , но ако там има и подземна вода, тази вероятност се увеличава на 90 на сто.

Най-неблагоприятна е ситуацията, при която точка от мрежата на Хартман попада върху леглото или работното ни място, и в същото време имаме и подземни води. Колкото до влиянието на подземните води, най-лошият вариант е ако преминават няколко подземни потока. Хората, живеещи при такива условия, са отпаднали, с отслабнала имунна система, с нисък енергиен статус –винаги са уморени, особено сутрин, изтощени, нервни, често боледуват. Всичко, което се намира върху пресечната точка от мрежата на Хартман и над подземни води се зарежда с вредни вълни- храна, лекарства, билки и др. Те губят от своите качества в зависимост от времето на съхранение в тези места.

За жилищата, които са вече построени, трябва да се извърши радиестезична проверка и ако е необходимо да се поставят неутрализатори, а за хората натрупали вредни вълни в организма си до този момент е необходимо да се изчистят енергийно.

Съществуват и много други източници на негативни енергийни излъчвания - подземни кухини, подземни водни течения, подземни пукнатини, техническо излъчване, радиоактивно излъчване, излъчване от разлагаща се материя-сметища, гробища и др.; вредно климатично и  планетарно излъчване и др.


В търсене мрежата на проф. Хартман

Много е писано за мрежата на Хартман, но обикновено всички публикации завършват с обяснението, че това е "глобална решетъчна мрежа, чиито вълни са с честота, вредна за човешкото здраве". Както всеки човек има мастни и потни жлези и рецептори, така и Земята има подобни чувствителни зони. Както всеки човек приема положителна енергия от Космоса чрез едната ръка и крак и я отдава чрез срещуположната ръка и крак, така и Земята приема и отдава космическа енергия. При човека приемането става още чрез фонтанелата, а в отдаването участват говора, очите и мисълта. Аналогията между човека и планетата се налага от факта, че Земята е един гигантски жив организъм. Връзката между човека и Земята е много важна. Тя би могла да се установи чрез подсъзнателните способности, заложени във всеки един от нас. Мрежата на проф. Хартман има следните размери: ширина на лентите около 20 см; посока от север на юг около 2 м, от изток на запад около 2, 15 м. Ако спите върху такава зона или прекарвате по-голямата част от деня върху нея, с наслагването на въздействията й върху организма се проявяват следните признаци: световъртеж, повишена възбудимост, отпадналост сутрин, слаба работоспособност, психични смущения и т. н. По-продължителният престой може да доведе и до тежки заболявания. Според последните изследвания на световноизвестни радиестезисти пребиваването върху лентите и върху техните кръстовки е причина за 80% от болестите при човека. Експерименти доказват, че само 2- 3 часа престой в такава зона за срок от време, който е строго индивидуален при всеки човек, може да предизвика развитието на някакво заболяване. При това без значение е дали се намираме в мазето на сградата, или на 200 м над него - вредното влияние е налице и в двата случая. Тази мрежа влияе еднакво отрицателно и върху хората, намиращи се пряко над Земята, и върху живите организми във въздуха.

Проф. Къри ни успокоява

Това е друг много известен радиестезист, който при изработване на своята мрежа дава по-голям толеранс между отделните ленти - на всеки 5 - 6 м в посока север - юг. Радиестезистите все още спорят кой от двата учени е прав. Според мен мрежите, за които говорят професорите не са различни, тук става дума за едно и също нещо, за част от една обща, по-голяма мрежа. Защо мисля така: по картата на света улавям подобни зони на всеки 79 - 80 км. Същите зони, но с по-слабо въздействие хващам и на всеки 81 - 144 и 82 - 84 км.

Безспорно е едно - тези естествени вредни за човешкия организъм зони съществуват. Когато към тяхното въздействие се прибави влиянието на подпочвените води, подземните кухини и отрицателното наслагване на земни пластове, опасностите за човешкия организъм са неоспорими.

Как сами да ги откриете?

Ще ви е нужно махало, но за целта ще ви е нужно махало от естествен полускъпоценен камък, поради неговата естествена връзка с земните енергии. Разбира се с него ще уловите 1 - 2 до 3 основни вълни, но за момента те ще са ви напълно достатъчни. Идентифицирането на естествените земни излъчвания става по следния начин: хванете махалото с палеца и показалеца на дясната си ръка. Другите три пръста свийте така, че леко да докосват дланта на мястото, където започват най-вътрешните фаланги на пръстите. Лакътят е вдигнат и образува ъгъл от 45 градуса с рамото. Опитайте максимално да освободите мисълта си. Не мислете за нищо! Разклатете леко махалото напред - назад и спрете дланта си неподвижно, като гласно произнесете: "Да!" Ако мускулатурата на целия ви раменен пояс е отпусната, а мисълта ви изчистена, ще се получи леко отклонение на махалото вляво или вдясно. За по-голяма сигурност пробвайте отново. След като сте се убедили в посоката на завъртане, изречете пак гласно: "Не!" Би трябвало махалото да се отклони в обратната посока. Обикновено при повечето хора "да" е наляво, а "не" е надясно. След като сте определили посоката на завъртане и сте се убедили, че то се движи само, т. е. не се командва от мисълта ви, можете да пристъпите към търсене на опасните зони във вашия дом.

Движете се бавно, докато почувствате леко задвижване на детектора в ръката си. Спрете на това място и се концентрирайте, за да установите от какъв род е въздействието, което индикирате. Това става по ментален път, със задаване на въпроси, които трябва да са съвсем конкретно формулирани. Например: "нека махалото се задвижи, ако съм на мрежата на Хартман." Щом зададете въпроса трябва да изчистите мисълта си, да се абстрахирате от всичко външно. Ако сте върху мрежата на проф. Хартман, махалото трябва да ви даде "да", което вие предварително сте определили в коя посока е при вас. Ако замервате друго въздействие, махалото ще ви даде "не". По този метод ще установите от какъв вид е въздействието, което мерите. Основните влияния, които се улавят са: мрежа на Хартман, мрежа на Къри, подпочвени води, подземни кухини, отрицателно наслагване на земни пластове, естествени радиоактивни елементи, естествен земен магнетизъм, естествено натрупване на отрови и токсични вещества.

По чувствителните от вас ще могат да уловят и голяма част от изкуствените излъчвания, но моята цел сега е да ви науча да хващате естествените въздействия. Каквото и да сте замерили по този начин, то е вредно за вас и за семейството ви. Препоръчва се на това място да няма легла, фотьойли, столове. Да не се държат там растения, птици, живи организми. Ако сте замерили мрежа на Хартман или Къри върху легло, продължете да търсите втората точка. Това се прави, за да хванете посоката на лентата и нейната ширина. След като замерите едната лента, тръгнете по нея, за да установите къде се пресича с напречната й. Обикновено на кръстовката на двете ленти махалото се завърта наляво или надясно спрямо поляритета. Най-добре е след такова замерване да преместите леглото си между двете такива зони, като по възможност главата да е на север или североизток, а краката на юг или на югозапад.

По същия начин можете да проверите дали някаква храна или течност, които консумирате, са добри за вас, дали определено лекарство би ви помогнало, дали козметиката, която употребявате е добра и т. н. Важно е да знаете, че всички ваши изследвания на храни, лекарства, козметика важат само за момента на измерването.

Още полезна информация по темата можете да видите на:
http://stivniki.blog.bg/
http://heiromantiaanaliz.dir.bg/

« Последна редакция: Януари 24, 2010, 11:07:12 am от stiv_niki »
Не живей в миналото, не мечтай за бъдещето, концентрирай се върху настоящия момент!

Неактивен stiv_niki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
 • Късметът е част от плановете.
Радиестезията - полезна за всеки
« Отговор #5 -: Януари 23, 2010, 21:08:14 pm »
Какво представлява радиестезията /биолокация, лозоходство, равдомантия и т.н./


Това е способност на хората да откриват подземни води, рудни находища, метали, вредни излъчвания, да правят енергийна медицинска диагностика на хора и животни; подбиране на лечение, проверка за съвместимост между партньори в бизнеса и в семейния живот и др. Самият термин се състои от две думи : радио-означаващ излъчване на вълни и естезия- е чувстване, усещане, улавяне.

Благодарение на нея може да се определи качеството на храни , билки , медикаменти;да се открие влиянието на вредни вълни , които предизвикват тежки заболявания, на подземни води и геоложки разломи, геобиологични мрежи, електромагнитни полета; радиоактивност; токсичност, микроорганизми, предмети излъчващи негативни енергии. Радиестезията се прилага в Германия, Франция, Белгия, Англия, Русия, Япония, Италия, САЩ, Полша, Македония и др. Наименованията, с които е известна по света са различни: радиестезия, pendule, radionica, radiesthesie, radiesthezie, radiestesia, pendulos, лозоходство. Съществуват и много радиестезични помагала и апарати : махала, багети, махала-багети, „свидетели „ , радиестезични вълномери. В различните държави методиката на работа е различна, и затова се провежда задължително обучение за работа с радиестезичните инструменти. У нас също има няколко различни школи за обучение, а инструменти и апарати , могат да се закупят в езотеричните книжарници, които предлагат и литература по радиестезия.

При строителството на нови сгради, ако предварително е направено радиестезично проучване на терена, е възможно да се открие място за строеж, където няма подземни води или пък ако това не е възможно и част от строежа ще бъде разположен върху подземна вода , тогава архитектът може да разположи там сервизни и багажни помещения, в който не престояваме продължително време. Ако има подземна вода под целия строеж, още при строителството трябва да се поставят неутрализатори, на излъчването от подземната вода и геобиологичните мрежи. Желателно е при строителството да се вграждат неутрализатори. Установено е , че 90% от хората могат да се обучат да работят като радиестезисти. Ползата се състой в това ,че те ще могат експресно да определят здравословното си състояние, тъй като всеки човешки орган, система и клетки имат специфични излъчвания и по силата на това излъчване се оценява състоянието им. Може да се проследява дистанционно по т.нар. “ биологичен свидетел” ( коса, снимка, кръв и нокът) здравословното състояние и наличието на вредни вълни на свой близки, да проверяват дали лекарствата им действат положително, алергични ли са към храни , медикаменти, цветя, животински клетки , билки и др. Проверява се енергийната съвместимост между партньори. С помоща на радиестезията заболяванията се откриват в начален стадий, тъй като се работи на клетъчно ниво, т.е регистрира се промяна на вибрацията на клетките. Радиестезистите могат да определят кои храни са качествени и полезни за съответния човек и кои са вредни.

Радиестезично махало от полускъпоценен камък

Махалата направени от естествени полускъпоценни камъни, значително се отличават от тези направени от метал. Преди всичко са запазили своята природна структура, докато металните махала се явяват творение на човека, не само поради придадената им форма, но и структура. 
  Докато се превърне в махало, късчето метал преминава през дълъг процес на обработка. Рудата трябва да се изкопае от земните недра, да се натроши, обогати, претопи и т. н., докато накрая стигне до стругарска обработка. Много ръце, усилия, непосилен труд и емоции стоят зад всяко метално махало. Много психическа енергия е втъкана в него. Колкото повече хора са били в съприкосновение с него, толкова повече енергийна информация е събрало. Структурата на метала е плътна и придобита, поради което не се изчиства от страничните енергийни влияния, докато полускъпоценният камък изисква само лека външна обработка, като при това запазва своята вътрешна природна структура.

            Камъните са породени от първичните божествени сили – Земни стихии. Древните хора са ги почитали и са се обръщали към тях за съвет и помощ. От тях са изготвяли амулети, талисмани, но също са били използвани и като средство за гадаене.

Махалото от полускъпоценен камък, със своите свойства и събрана земна енергия, се явява неоценим помощник за своя притежател. То не само е най-древният радиестезичен инструмент , но и самият камък е мощен защитен талисман. Намерени са махала отпреди осем хиляди години, използвани вероятно от древните шамани и гадатели.

Радиестезията е изключително древна наука. Използвали са я китайци, халдеи, гърци, римляни, египтяни, друиди, келти и още много древни култури.

В древен Китай употребата на махалото е била привилегия само на висшата аристократична класа. Китайските императори повече от шест хиляди години, задължително са имали закопчано за дрехата махало, към което са прибягвали ежедневно при вземането на важни решения.

В египетските гробници също са намерени много и от различно естество махала. Това е било любимият гадателски инструмент на Нострадамус и дори често се е използвал в третия Райх!

Вредни вълни и неутрализирането им


Всички излъчвания на вредни вълни въздействат на човешкото здраве. Геопатогенните зони дават вторични признаци като деформация и разрушение на стени, тяхното мокрене, появява се плесен, мъх, пропадане на част от сградите, локално разрушаване на пътища, наличие на стабилни патологии при хора, животни и деформация на дървета. Подземните течащи води имат различни излъчвания в зависимост от дълбочината, дебита и минералния състав. Най-мощни излъчвания са от силно минерализираните води.

Повече от 50% от болестите се дължат на линии и пресечни точки на линиите от мрежата на Хартман, които попадат върху леглата ни. Мрежата на Хартман съществува по цялата Земя и е мрежа подобна на паралели и меридиани от геомагнитни линии с ширина около 25 см и пресечни точки с диаметър около 30 см. Тя представлява правоъгълник на който едната страна е ориентирена север –юг с дължина 2 метра , а другата изток-запад с дължина 2.5 метра.Продължителният престои върху линийте и пресечните точки е вреден и довежда до тежки заболявания. Вредния ефект се усилва , ако освен точка или линия от мрежата на Хартман има наличие на подземни води, геопатогенни зони , линии и пресечни точки на други мрежи. Подземните води имат вредно излъчване , тъй като при движението си водата се трие в стените на коритото си и създава електромагнитни вълни. По приблизителни данни 10% от жилищата имат архитектурни форми, които усилват патогенните фактори- това са еркери, г-образни профили и др. известни от Фен Шуй.

С помоща на радиестезията се открива и наличие на негативна енергия от енергийни намеси в биополето на хора и животни. При наличие на негативна енергия се нарушава нормалното движение на енергията по енергийните меридиани и блокиране на една или повече чакри/ енергийни центрове / което след продължително въздействие довежда до сериозни заболявания. Желателно е всички хора със здравословни и особено с психични проблеми да се проверяват за енергийни въздействия. Тези проблеми трудно се лекуват преди да се премахне въздействието.

Измерване качеството на храни, напитки, билки, лекарства
Радиестезично могат да се проверяват всички суровини и готови продукти за тяхното качество , възможно е да се проверява какво ще бъде тяхното действие върху точно определен индивид. Това се извършва с апарати “ радиестезични вълномери”. Прието е ,че жизнения статус на човек трябва да е над 80% и съответно всеки продукт за да не оказва отрицателно въздействие върху човека трябва да има статус над 80%. Съществуват специални дискове и пирамиди, които повишават енергията на продуктите като енергетиката им достига над 95%.

Специално билките и лекарствените продукти могат да се проверяват за тяхното лечебно действие, желателно е лечебното им действие да е над 95%. Радиестезично може да се провери лекарството дали е подходящо за този пациент, т.е. то трябва да повиши статуса на пациента до над 95% , за да има бърз ефект. Задължително е да се проверяват всички медикаменти които приема пациента заедно ,тъй като е възможно някои от тях да блокира действието на другите. Най-неблагоприятна е ситуацията при която пресечна точка или линия от мрежата на Хартман попода върху леглото или работното ни място, и в същото време имаме и подземни води. Колкото до влиянието на подземните води, най-лошият вариант е ако преминават няколко подземни потока. Хората, живеещи при такива условия, са отпаднали, с отслабнала имунна система, с нисък енергиен статус –винаги са уморени, особено сутрин, изтощени, нервни, често боледуват. Всичко, което се намира върху пресечната точка от мрежата на Хартман и над подземни води се зарежда с вредни вълни- храна, лекарства, билки и др. Те губят от своите качества в зависимост от времето на съхранение в тези места. Затова преди тяхната консумация е необходимо да ги поставим минимум за 20минути до един час върху диск за енергийно изчистване и зареждане. Ако медикаментите или човекът са натрупали много вредни вълни и негативни енергии, положителното въздействие при лечението липсва.

За жилищата, които са вече построени, трябва да се извърши радиестезична проверка и ако е необходимо-да се поставят неутрализатори, а за хората натрупали вредни вълни в организма си до този момент е необходимо да се изчистят енергийно.

Радиестезична енергийна диагностика
Радиестезист, който е преминал подготовка и работи в областта на медицината съвместно с лекар, може да направи пълна енергийна диагностика . За разлика от другите методи се измерва наличието на вредни вълни в организма, състоянието на всички органи и системи в тялото. Методът се използва и като ранна диагностика, тъй като се работи на клетъчно ниво, т.е. при промяна на вибрацията на няколко клетки радиестезично се регистрира отклонение, докато другите методи регистрират измененията след като има промени в целия орган.

Съвместимост между партньори в личния живот и в бизнеса.
Съвместимостта между партньори е важна както в личен план така и за просперитета на фирмата. Радиестезично може да се определи какво е отношението на кандидата за работа към фирмата и към нейното ръководство, още преди да е постъпил на работа. Това се практикува в САЩ , като се следи за състоянието на отношенията в колектива , за наличието на вредни вълни и за бъдещи здравословни проблеми на служителите. Доказано е , че тези фирми значително са увеличили своите успехи, тъй като веднага се реагира за изглаждане на проблемите в колективите.

Приложение на радиестезията в областта на модата и облеклото
Производителите на дрехи и аксесоари могат да прилагат радиестезията още при подбиране на материалите- ако те излъчват вредни вълни ,то те ще отблъскват клиентите. Вредните вълни могат да се импрегнират в материалите от некачествена суровина , лоша обработка, бои с вредни вълни, опаковка излъчваща вредни вълни, неправилно съхранение и др. Моделиерите могат да проверяват дали този модел е с най-добро излъчване , какви цветове и форми да се използват , да се подбират аксесоари и т.н.
По отношение на личното облекло всеки от нас може да определи за всеки ден какво е най-добре да облече , дори за всяка среща. В ежедневието трябва да носим такива цветове които липсват като вибрация на нашето тяло , а това е индивидуално за всеки.
Не живей в миналото, не мечтай за бъдещето, концентрирай се върху настоящия момент!

Неактивен stiv_niki

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
 • Късметът е част от плановете.
Re:Радиестезията
« Отговор #6 -: Януари 24, 2010, 11:27:25 am »
Цитат
Единственото сигурно нещо е,че радиестезията е "нещо подобно на тези неща" :) И другото сигурно нещо е,че бачка на 100%,ако радиестезистът е опитен и не се самозаблуждава.
Защото махалото и пръчката могат да се задвижват и от мисълта на човека.Мислейки и заставяйки в ума си махалото да се движи в определена посока,вие или му влияете деректно чрез вибрациите си,или самото ви подсъзнание откликва на волята ви и извършва микроскопични(но достатъчни) движения с пръстите ви,които съзнанието не може да регистрира.
Опитен радиестезист означава такъв човек,който може да изолира съзнанието си,не вияе на инструментите си,няма предубеждения и не поставя очаквания от тях и търпеливо може да изчака отговор от "етера" :)

Споделете вашите знания и опит по темата :)

Относно как да изолираме съзнанието си и да не влияем на инструментите си г-жа Таня Тсиолакиду пише в своята книга - Махалото-практическо ръководство - следното:
• Запазвайте вътрешно мълчание. В никакъв случай не предполагайте отговора и ако сте с предубеждение към въпроса, обезателно го отстранете. В такива случаи, за да избегнете собственото си влияние в движението на махалото, най-добре ще е, докато изчаквате отговора на махалото, непрекъснато да си повтаряте: „ Интересно какъв ли ще бъде отговора ..., какъв ли ще е отговора ..., чакам с нетърпение отговора ...”.

П.П. Изпращам нейните сайтове, защото там можете да намерите нейните координати. Всеки който се интересува истински от менталната радиестезия, може да й пише - тя отговаря винаги, макар и понякога със закъснение:
http://www.hiromantiaanaliz.com
http://heiromantiaanaliz.dir.bg/
http://taniatsiolakidou.blog.bg/
« Последна редакция: Януари 24, 2010, 18:13:21 pm от H. »
Не живей в миналото, не мечтай за бъдещето, концентрирай се върху настоящия момент!

Неактивен sidewinder

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 834
Re:Радиестезията
« Отговор #7 -: Февруари 18, 2010, 12:12:56 pm »
Има много стар начин за определяне на телуричното излъчване. Домашните животни са доста чувствителни към него. Котката, например, ляга да спи там, където то е най-голямото излъчване. Аномалията се обяснява с това, че за да се възстанови жизнения поенциал на животното е необходимо отрицателно излъчване. Котките обичат да си почиват там, но никога не си правят леговище на това място. Кучетата пък, гледат бързо да избягат от това «гибелно» място.

Неактивен Dom

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 92
Re: Радиестезията
« Отговор #8 -: Май 22, 2016, 10:30:33 am »


Здравейте,

В темата отдавна не е писано. Аз съм начинаеща в работата с махало. Измислих си едно упражнение - на три еднакви листчета съм написала "да", "не" и "може би". Обръщам ги с написаното надолу и питам махалото да ми покаже на кое листче пише "да", "не" или "може би". Е, в приблизително половината случаи показва грешно. В началото даже отговаряше с "не", когато го питах иска ли да работим с тези листчета. Мнения?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27