Автор Тема: РОЗЕТАТА от Плиска  (Прочетена 37023 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
РОЗЕТАТА от Плиска
« -: Юни 15, 2008, 22:20:38 pm »
Никъде из интернет не съм срещал публикувано разшифроването на Розетата от Плиска,затова тук ще поустна(преразкажа) думите на Петър Добрев.Който иска да прочете оригинала,да прочете книгата му "Звездната вяра на древните българи".


Относно разположението на лъчите.
Войните съумяха да направят едно копие на бронзовата Розета,но и то беше сгрешено(това го изпитах на мой гръб).
Лицевата част на розетата носи символът на Хармонията IYI,който на оригиналната розета е насочен към един от лъчите й.Обратната част на розетата носи гравирани символи,по два на всеки лъч.Знакът IYI от лицевата страна сочи онзи лъч от розетата,който носи символите (отгоре-надолу) кръг с полукръг над него и два срещуположни триъгълника.

На всички е ясно,че правилното разположение не само на знака IYI,ами и на символите първоначално,е нарочно объркано от слугите на кукловодите в България.


Относно произношението и значението на символите на всеки лъч.
След като Петър Добрев прави своите изследвания(представляващи сравнение на езиците от географското положение на Старата Велика България,Балхара и народите,които са имали културни обмени с нашия народ в същите географски места,с нашия древен език) стига до заключенията,че първобългарите са пишели отляво-надясно.
Добрев също така забелязва,че народите,влизали в контакт с нас,и които имат градове,носещи нашия етноним,имат духовното езотерично разбиране,че магията и силата на една дума се съдържа в първите й две букви.

Така Добрев стига до извода,че символите на лъчите на розетата са тъкмо първите две букви от наименованието на Седемте почитани Светила.Когато проверява това,се оказва вярно:

-Символът Y често се явява заедно с добре известни знаци на слънцето в едни случаи,а в други случаи това са директни,буквални и стилизирани изображения на Слънцето.На няколко различни места,където е битувал народът ни,са открити буквални изображения на Слънцето и на знака Y,поставен директно върху него като корона.Това навежда на мисълта,че Y явно е същността на друго небесно светило.
Интересен факт е,че народите,разположени около Памир,Хиндукуш и географските области,в които прадедите ни са имали свои държави,смятат за свещени празници събитията,когато две планети съвпаднат една с друга.Най-важният от тези празници било съвпадението на Юпитер със Слънцето.Още повече,че прадедите ни са разполагали и с цикличен Юпитеров календар,следящ движенията на Юпитер в отделните зодии.

Затова Добрев приема,че символът Y е символ на Юпитер.Следващият символ(отгоре-надолу) на същия лъч е "<".Това е руническият символ за "О".
Един от народите,които са имали контакт с прадедите ни,са били согдийците.Интересното е,че цяла област от тяхната територия е наименована "Болга".Именно в една от находките,наречена от историците "согдийската трипитаха",Юпитер е наречен с името "УОРМУЗД".
Това съвпада с езотеричната практика на народите от тази географска група да изписват първите две букви от думата като носителки на магията и силата на цялата дума.

Така според Добрев лъчът,носещ символите "Y" и "<" се чете "УО" и е съкратената форма на "УОРМУЗД" - Юпитер.

-тези народи,както и нашите прадеди,са свързвали всяка планета с всеки ден от седмицата и така всеки седмичен ден е имал "господар" - Небесно Светило,което го е благоприятствало,и е бил наименован на него.Има още един намерен согдийиски извор,който директно изрежда дните от седмицата с техните господари.

В този согдийски извор,три реда след Юпитер,се споменава Слънцето.Ако от лъчът "УО" се отброят три реда по часовниковата стрелка на Розетата,ще се стигне до символ от арамейската азбука,подобен на буквата "Ш",но с един остър ъгъл,сочещ надолу.Именно този символ се среща на редица места из земите на Старата Велика България като символ на Слънцето.Заради това второ съвпадение Добрев решава да използва извора като ориентир.

Следващият лъч след лъчът "УО" според согдийския извор би трябавло да отговаря на Венера.
Отгоре-надолу на лъчът е изобразен кръст,който в арамейската азбука се чете като "Н".Символът след него съвпада с руническото означение на носовата гласно "ОН".
Тук Добрев отново получава съвпадение,защото известните имена,които памирските народи дават на Венера са Нахит,Нана и Нона.

Така лъчът след лъча "УО" изобразява Венера(Нона) и се чете "НОН".


-Следващият лъч би трябвало да отговаря на Сатурн според согдийския източник.Символите на него отговарят на символите "Т" и "Е" от руническата азбука на нашите прадеди.Едно от прастарите имена на Сатурн,дадено от ведическите племена е ТЕЧА-СЕНА.

Следователно според Добрев третият лъч се чете "ТЕ" и отговаря на Сатурн. (Също така това е и лъчът,който съвпада по посока със символа IYI на лицевата страна на розетата!!! За мен това е една директна връзка с думите на Спас Мавров,ако не се лъжа,че България е под знака на Козирога(с главна планета Сатурн) )


-Лъчът на Слънцето се състои от символите "Ш" и "Р" (отгоре-надолу).Това название може да произлиза или от древната ведическа дума "ШИР" - водач,господар,или от древната персийска дума "ШАР" - слънце.Според арабския книжовник Бируни сред памирските народи се е срещала думата ШАР или ЧАР,която е значела госдподар.Според Добрев това изразява идеята,че Слънцето е господар и глава на Седемте почитани Светила.В подкрепа на това предположение са няколкото открити амулета,несъмнено принадлежали на нашите прадеди(тъй като символът IYI е имал кулотво разположение),представляващи шестолъчни розети,като Слънцето се е намирало в средата на розетата.

Следователно според Добрев лъчът на Слънцето се чете "ШР"(или "ШАР").

-Лъчът,който според согдийския извор би трябвало да отговаря на Луната,се състои от руническите символи "С" и носовата гласна "ЕН".Тук отново има абсолютно съвпадение,тъй като "СЕН" е съвсем небезизвестно име на Луната сред повечето древни източни езици(сред които и арамейския).

-Лъчът на Луната се чете "СЕН".


-Следващите два лъча представляват съкратените имена на Марс и Меркурий,съставени съответно от съгласните "Б" и "Х" и един общ за двете наименования гласен звук,произнасящ се между Е и Я.И наиситна известното наименование на тези две планети сред източните ирански народи са Бехран или Бахран и Хеванд(Хаванд).

-Така лъчите,отговарящи на Марс и Меркурий се четат съответно "БЕ/Я" и "ХЕ/Я".Най-интересното откритие,което Добрев прави,е че когато се прочетат последователно първите две букви на всичките седем от почитаните Светила,се получава смислено изречение !!!
Чете се : "Уононте шар санбэхэ"

Всички тези думи имат твърде сродни форми сред индо-иранските езици.
"Уононт" се среща като разновидност на "Вананд" - победоносен,надарен от боговете.Думата "ШАР" - цар."САН" значи благороден,а "БЕХ" значи произход.

Вананд е името на съществувал български владетел(и то небезизвестен) и първият вариант за превод може да е - "На Уононд - цар от благороден произход".
Но "ВАНАНД" в памирските езици се е употребявала и като обикновено прилагателно,а думата "САНБЭХЭ" има възможен аналог с думата "ШАНБЕ",значеща ден,възможен е и втори превод - "Победоносните господари на дните".

П.П.
Лично аз съм склонен да се съглася с втория превод - "Победоносните господари на дните",защото за мен Розетата придобива форма на култов предмет,който постига съвършенство в изобразяването на Вселенската Хармония - знакът на лицевата страна IYI,невидим от останалите,нетленен и представляващ главният принцип - Хармонията на Седемте изброени Светила,които заедно са Предопределящите дните на тази планета... СЪЗДАВАЩИ И УПРАВЛЯВАЩИ ПРОГРАМАТА ВРЕМЕ - определящи и управляващи 12те ЖИВОТА(зодии) на тази планета :)
« Последна редакция: Юни 15, 2008, 22:32:50 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #1 -: Юни 16, 2008, 20:26:42 pm »
Цитат
Знакът IYI от лицевата страна сочи онзи лъч от розетата,който носи символите (отгоре-надолу) кръг с полукръг над него и два срещуположни триъгълника.
Защо смяташ, че именно това е правилната подредба? Доколкото разбрах от твоето обяснение-това е лъчът на Сатурн.
Цитат
Войните съумяха да направят едно копие на бронзовата Розета,но и то беше сгрешено(това го изпитах на мой гръб).
Ще ми бъде интересно да разкажеш какво по-точно си изпитал.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #2 -: Юни 16, 2008, 22:19:18 pm »
Цитат
Знакът IYI от лицевата страна сочи онзи лъч от розетата,който носи символите (отгоре-надолу) кръг с полукръг над него и два срещуположни триъгълника.
Защо смяташ, че именно това е правилната подредба? Доколкото разбрах от твоето обяснение-това е лъчът на Сатурн.

Да,лъчът на Сатурн.

Защото при първоначалните рисунки на розетата,рисувачите не са замисляли за връзката между знака IYI на лицевата страна с лъчите от другата.Така рисунките на Ваклинов са под формата "лицева страна - вдясно,задна страна - вляво".Само че лицевата страна е изобразена,само за да се покаже символът IYI.След това до тази картинка е сложено изображението на задната част,но без лъчите да си съответстват по лице-гръб.
Също така Ваклинов обръща символът "F"(който според Добрев се чете "Б") и рисува негов огледален образ(раменцата са надясно,а не наляво,както е оригиналът).Всичко това разваля значително вибрациите,като се има предвид,че цялата композиция явно натъртва на баланса си.

Рисунките на Дончева-Петкова пък са правилни от задната страна,но тя е изобразила знакът IYI от лицевата страна,съвпадащ с празното място между два лъча,а не сочещ по посока на един от лъчите.

Добрев твърди,че снимките,които той публикува напълно напаснати една с друга са дарение от фотографа Ваню Янков (Ваян) специално за книгата "Звездната вяра..."

Също така,доколкото съм чел откъслечни неща на Спас Мавров,има хипотеза,че България се намира под знака на Козирога.Това ще рече,че IYI би трябвало да сочи лъча на Сатурн(защото Сатурн е главната влиеща планета на Козирог,доколкото знам),което за мен е съвпадение с информацията от Добрев,който разчита тъкмо въпросните руни като името на Сатурн.
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #3 -: Юни 17, 2008, 00:23:09 am »
Нямам представа за какви рисунки говориш, а ако смяташ, че за толкова важен предмет като Розетата ще се уповавам на такива някакви рисунки-дълбоко се лъжеш. От там нататък обвиненията ти за грешна конфигурация на Розетата, която имаш ги оставям без коментар.
Ето значи заради кого бях предупреден да не правя Розетата от бронз  :) Очаквах да се обадиш много по-рано, като през цялото това време си ме обвинявал в неправилно подреждане на елементите. Но, тъй като всичко тръгна от "Воините на Тангра", най-добре е там да продължим разговора, като ще те помоля да се обадиш и на другите, които са имали някакъв проблем с бронзовия вариант на Розетата.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #4 -: Юни 17, 2008, 00:46:41 am »
Ето значи заради кого бях предупреден да не правя Розетата от бронз  :) Очаквах да се обадиш много по-рано, като през цялото това време си ме обвинявал в неправилно подреждане на елементите.


Глупости  :P Дори и да знам за какви предупреждения говориш,интригите при Войните са си за техния форум.
За разлика от това предупреждение да не правиш розетата от бронз,което по някакъв начин се е свързало с мен,за тези обвинения съм любопитен :) Къде имаш предвид да съм те обвинявал и какво се е случвало през "цалото това време"? :) Явно съм замесен в нещо,но въобще не зная в какво...кой ли знае за какво става дума при Войните.Въпреки поканата ти,не бих стъпил пак там.


П.П.
Доколкото си спомням(що се отнася до теб),ти просто послуша всеобщите предположения в тогавашната дискусия за това кой трябвало да е тоя лъч.

Не виждам къде има проблем в нашите форумни взаимоотношения,съжалявам,ако по някакъв начин са се залепили стари глупости от стар за мен форум.Не съм искал да кажа нищо по твой адрес и съжалявам,че така си разбрал думите ми :)


П.П.1.
Сега като се замисля,преди да се направи повдигнах въпроса за това дали бронзът се понася добре от кожата,защото бях чел някъде,че се получава известно оцветяване в зелено на кожата,заради медта  :-\ Но наистина не знам за какво предупреждение и обвинения говориш...
« Последна редакция: Юни 17, 2008, 00:50:05 am от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #5 -: Юни 17, 2008, 21:31:52 pm »
Успокой топката, приятелю  :)  Предупреждението, че е по-добре да спра да правя бронзова Розета няма нищо общо с Воините, източникът ми е съвсем друг и за кой ли път вече се убеждавам, че заслужава моето доверие. Наистина беше много неразумно от моя страна да изработя нещо, което е било атрибут само на посветени в едни далечни времена. Наистина има сила в тая пущина, както обича да се изразява един мой приятел, но точно поради тази причина само мъдър и знаещ човек трябва да я притежава.
Цитат
Къде имаш предвид да съм те обвинявал и какво се е случвало през "цалото това време"?
Само предположих, че ти в себе си си ме обвинявал за недобре свършената работа, ако греша-прощавай! А през това време, докато на теб са се случвали тези неприятности свързани с Розетата усещах, че нещо недобро става, че някой не може да намери общ език с нея. Все пак оставил съм частица от себе си в нея и обратната връзка я има.
И пак да кажа, че конфигурацията на Розетата в този вид я бях направил много преди Воините да я поискат бронзова, те просто се съгласиха, че е правилна. Anti666 и iss тогава дадоха много ценни мнения, че това не е за носене като медальон, че предназначението и е съвсем друго, че притежаването на този предмет не бива да се превръща в мода, но се оказа, че някои хора не са  им обърнали достатъчно внимание.
Нищо, всичко ще се оправи  :) Едно поне разбрахме-има Сила в Розетата, остава ние да придобием мъдростта да я управляваме и насочваме в правилната посока, а тя е в съзиданието, творчеството в името на нашето собственно добро и за доброто и благоденствието на хората. Още се учим, разбира се, но знам, че ще дойде и такъв момент.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #6 -: Юни 17, 2008, 22:17:57 pm »
Радвам се,че няма недоразумения :)

Рисунките на розетата,за които говоря,са представянето й на публиката от учените-очевидци(археолози/историци и тн),които я пресъздават в своите публикувани материали.
Добрев е изискал фотография на двете страни на розетата от Янков специално с оглед разположението на знака IYI и някой от лъчите.Понеже на това до сега не е обръщано внимание от друг автор,за който да знам и да съм чел,съм склонен да вярвам на Добрев,че лицевата страна се отнася към задната така,както ги е представил в книгата си :)Да,в Розетата има много сила.

Известно е вече от доста автори,че според много древни философии,както и според тази на нашите прадеди,всеки ден от седмицата е "подчинен" от вибрацията на едно от седемте светила.(Доказателството за това смятам за очевидно - имената на дните в ангилйския език: Staurday(Събота) идва от Saturn(Сатурн),Sunday(Неделя) идва от Sun(Слънце) и Monday(Понеделник) идва от Moon(Луна)...Точно в същата поредица,ако се водим и по нашата Розета).

Има предположения(ако не се лъжа от Спас Мавров,но не съм сигурен),че нашите прадеди са съобразявали в кой ден се случва дадено събитие.По някакъв начин са се свързвали със Слънцето - господаря на вибрациите за нашата галактика,идващи към нашата планета от чужди светила.След това са се свързвали със съответното Небесно Светило,управител на съответиня седмичен ден.

Има дори открити текстове и описания,че прадедите ни наистина са взимали предвид часа от денонощието,в който провеждат дадена битка и често са изчаквали или избързвали в това отношение.
Обяснението,което съм срещал,е че освен Слънцето и господарят за деня има и трети "господар" в зависимост от това колко е часът.Денонощието се разделяше(ако не се лъжа) на 12 части и всяка част има за господар Небесно Светило,определяно по часовниковата стрелка на Розетата :)
Възможно е да е и друго разделяне,например всеки час да се раздели на 12,не съм сигурен относно това.

Така всяко време на деня се влияе(вероятно) от три главни вибрационни потока - този на Слънцето,този на дневния управител и този на моментния управител.Свързвайки се с всички тях и вероятно боравейки с техните вибрационни потоци,нашите прадеди са действали изключително уверено и непоколебимо,когато знаели,че имат подкрепата на Хармонията зад гърба си :)

Това е отразено не веднъж от изворите на чужденци - много от арабите-пътешественици по онова време са отбелязвали,че "един български конник може да излезе на глава със сто или двеста конника на неверниците"(Ибн-Фадлан доколкото си спомням) :)
« Последна редакция: Юни 17, 2008, 22:26:36 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #7 -: Юни 17, 2008, 22:28:43 pm »
В допълнение към този принцип на съобразяваен с Вселенската Хармония,мога да добавя и трите основни принципа на нинджата:

1.Принципът на Земята - открий слабото място на целта.
2.Принципът на Небето - определи точният момент за действие.
3.Принципът на обществото - манипулирай поведението на целта(обекта) в посока на нужното действие.
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Bell

 • Гост
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #8 -: Юни 17, 2008, 22:31:01 pm »
Няма ли начин веднъж за винаги да разберем със сигурност кое е правилното положение на IYI?
« Последна редакция: Юни 17, 2008, 22:44:37 pm от Bell »

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #9 -: Юни 17, 2008, 22:48:15 pm »
За жалост,още когато anti666 от форума на Войните я беше потърсил на живо в музия,се оказа,че я няма и никой не знае къде е.П.П.
Може много лесно да се разбере чрез радиестезия и махало,само че трябва да се намери опитен радиестезист,на когото може да се има доверие :)
« Последна редакция: Юни 17, 2008, 22:55:04 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #10 -: Юни 18, 2008, 20:54:09 pm »
Сигурно съм го казвал и друг път, но... Няма друга логика освен тази-горния край на IYI да сочи към слънчевия знак. Влиянието на Небесната Хармония върху нашата реалност най-напред минава през Слънцето, защото то е стопанинът.

Като казахте радиестезия, та да ви кажа какъв опит направихме. Закачихме Розетата(оригиналния модел) на едно тънко синджирче, приятелят го прихвана на около 20см с дясната си ръка и тя си увисна точно като махало. Получи се много интересно, защото се обърна с цялата си плоскост успоредно на земята, а нали сме свикнали, че такива махала обикновено са конуси или топки. В лявата си ръка с палеца и показалеца стисна лъча със слънчевия знак на друга такава Розета и я ориентира цялата да бъде и тя успоредно на земята. След това мислено поиска от махалото да му покаже посоката изток-запад и ... ами показа я  :) Същото се случи и след молба за север-юг. Държа да кажа, че човекът изобщо не беше наясно за посоките в мястото, на което се намирахме, защото иначе си живее на 400км от там.
Та така, Розетата и като махало може да се използва  :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #12 -: Юни 20, 2008, 09:05:40 am »
Цитат от горната препратка:
Цитат
Знакът ЛИЛА (IYI) е най-стойностният знак от древните графични символи и ако ние – българите искаме да осъществим отново връзката си с древността и мъдростта на нашите деди, Знакът ЛИЛА, трябва да е нашият духовен герб.
Няма по-истински български знак от този!
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #13 -: Юни 23, 2008, 04:54:22 am »
Аз за втори път изгубих Розета. Първият беше по времето на спортна игра, поглеждам и виждам синджира виси разкопчан, а розетата я няма.
Сега я забравих някъде, но не помня къде е било и вече месец откак я няма, барабар със синджира.
Мисля си, че това може да означава много повече от разсеяност. По - горе Мироторец, казва, че са я носили специални хора и това изчезване може да значи, че не съм готов/достоен да я нося.
Дали е така, чудя се да давам ли пари за нова?


П.П.Двете теми за розетат може да се слеят.

« Последна редакция: Юни 23, 2008, 05:01:47 am от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Относно: РОЗЕТАТА от Плиска
« Отговор #14 -: Юни 23, 2008, 09:46:58 am »
По - горе Мироторец, казва, че са я носили специални хора и това изчезване може да значи, че не съм готов/достоен да я нося.
Аз имах предвид оригиналния модел на Розетата, а за изчезването-не си мисли, че не си достоен. Всеки е достоен да я носи!
Не мисли като човек!-Крион

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27