Автор Тема: Траките са Българи  (Прочетена 48074 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Yoda

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 150
 • Must be force be with you
Re: Траките са Българи
« Отговор #75 -: Януари 19, 2013, 22:51:03 pm »
Какво възнасяне, какви енергии и безтелесни и телепатични ... наклони дадохте пак на съвсем обикновена тема свързана с история, антропология, малко социология и ако толкова искате география?

Нека се определи някаква връзка между етнос, националност, ген (!!!)- тук май и биология трябва да намесим- и после свързвайте религии и цивилизации както прецените. Но че дядо ми китаец е може би тракиец като самосъзнание няма как да докажа.

А, и един такъв въпрос: Защо заглавието на Паисиевата "История славянобългарска" е такова а не "тракийско-българска"?


Неактивен endy

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 34
Re: Траките са Българи
« Отговор #76 -: Януари 20, 2013, 10:22:08 am »
Точно това исках да кажа и аз.Значи, родственици са ни тези,които са ни близки по кръв,по ген.А не тези,които говорят близък нам език.Защото китаецът роден и израснал в България говори прекрасно български,но никога няма да е българин.И ако сме били силна нация,значи много други са взаимствали от нас.
А историята се е писала винаги от победителите и затова е пълна с лъжи.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 321
Re: Траките са Българи
« Отговор #77 -: Януари 20, 2013, 12:18:44 pm »
Значи, родственици са ни тези,които са ни близки по кръв,по ген.
Точно.

Неактивен M.Yankov

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 5
Re: Траките са Българи
« Отговор #78 -: Август 26, 2014, 12:53:50 pm »
"Има само едно тракийско племе, което е способно да преброи до 4" Аристотел

Не съм прочел цялата тема, но самото заглавие ме озадачи.
Кой го тръби, и с каква цел е всичко това покрай траките? Славяни бяхме, сега траки. А утре какви ще сме?
Какво българско има в траките - антропологията, бита, културата, фолклора, вярванията, обредите, облеклото, календарната система, военно дело, порядки..... Нашата култира е уникална и следи се намират навсякъде където е стъпал български крак. Българите и траките дали имат и стотна частица общо помежду си!

 В училище ни казваха че са имали хубави съкровища. Не помня кой беше казал това ... "тракийско съкровище ли? Ами! Сигурно са го откраднали от някъде!" Вероятно знаете за негърските мотиви на панагюрското "тракиско" съкровище. Характерно е било съревнованието между различните вождове, кой ще има повече злато. Голяма част от тракииските сервизи за пиене са били просто подаръци от великите сили на епохите, които са използвали златото за да подкупват траките.

Ето какво казва Херодот:
Останалите траки имат следните обичаи: те продават децата си в робство в чужбина; девиците не ги пазят, ами ги оставят да се сношават с мъжете по свой избор; напротив, омъжените жени пазят строго; те си купуват жените от родителите им срещу много пари. Да бъдеш нашарен с белези, се счита благородно; който няма белези не е благороден. Да стоиш празен, това се смята най-хубаво, да обработваш земя - най-безчестно, да живееш от война и грабеж - най-хубаво. Това са най-забележителните им обичаи.   Богатите се погребват така: трупа държат изложен три дни наред; колят разни жертвени животни и се угощават, като най-напред оплакват умрелия, като го изгарят или просто го заравят в земята. После издигат могила и устройват разни състезателни игри, при това най-големи награди се определят за единоборството според значението му. Такова е погребението при траките...
...
Същите тия траки хвърлят стрели нагоре към небето срещу гърма и светкавицата и заплашват бога, вярвайки, че няма друг бог освен техния.Солин:
Всички траки зачитат единодушно доброволната смърт, като едни от тях вярват, че душите на умрелите отново се възвръщат в горния свят, а други мислят, че душите след смъртта не загиват, а стават по-щастливи, отколкото приживе. У повечето траки ражданията предизвикват скръб, пък и тоя, току-що станал баща, поема с плач рожбата си. Напротив, погребенията им биват дотолкова съчетани с веселие, че радостно съпровождат починалите чак до гроба им. Мъжете се хвалят с броя на жените си и многобройният брак им осигурява почит.Тия жени, които надминават останалите по хубостта си, искат да бъдат предоставени на публично наддаване и, като бъде допусната свободата на преценяването, се омъжват не заради нравите на мъжа, а заради дадената от него цена.

Диодор:
Тракийският цар Диеглис, като получил царската власт и работите му неочаквано се наредили щастливо, не управлявал поданиците си като приятели и съюзници, но властвал над нях жестоко като на купени роби или пленени неприятели. Той убил по позорен начин голям брой отлични траки, а не малък брой изтезавал и подлагал на издевателства. Не оставил нито женска, нитодетска красота незасегната, нито скъпоценни имоти – неотнети, и цялата си държава изпълнил с безчинства...
...За обикновени провинения едни разсичал на части, други разпъвал на кръст, а трети живи изгарял.


Гръко-римската цивилизация, към която са и траките, никога не е могла да достигне до развитието постигнато от Иранските народи и в частност - Българите. Кому е нужно да заменяме едни лъжи с други по-големи. Къде е великата тракийска държава, като са били тук 1500г. преди да дойдат българите? Всички извори описващи 90 и повече тракийски племена говорят за това как са воювали помежду си. 

Пак Херодот
Тракийският народ, след индийския, е най-голям от всички народи на света. Ако беше обединен, той би бил непобедим и най-могъщ. Но той е неспособен за такова обединение и поради това е слаб народ.


Вероятно ще ме оборите с "факти", но това е моето мнение. :drinks:


P.S. цитатите с курсив съм ползвал от "Хрониките", pomagalo.com и разни статии които съм кoпирал от нета.

Неактивен Black Adder

 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 791
 • Администратор и Собственик на XNETBG.NET
Re: Траките са Българи
« Отговор #79 -: Август 26, 2014, 19:41:06 pm »
Не съм прочел цялата тема, но самото заглавие ме озадачи.
Само това беше достатъчно, за да ми стане ясно, че не съм се объркал в първоначалните си впечатления за теб, добити от няколко ти мнения, пуснати непосредствено след регистрацията.
Значи, не си чел какво са казали тези преди теб, но те категорично не са прави, прав си ти?!?! И то защо?
Защото:
P.S. цитатите с курсив съм ползвал от "Хрониките", pomagalo.com и разни статии които съм кoпирал от нета.
Мдаа, много авторитетни материали ... хеле пък ПОМАГАЛО!!!!?!!!?? /което не те освобождава от Правилата на форума, според които си ДЛЪЖЕН ако цитираш, да посочиш ВРЪЗКА към източника.

И да, прав си за оборването, но няма да си правя труда да ти го пиша, щото така или иначе сам каза - НЕ ЧЕТЕШ, ако обаче предпочиташ да имаш ФАКТИ а не събрани от жълти и съмнителни сайтове простотии, може да погледнеш да речем сайта сайта на Роден Край™ и по-точно книгата на Деси Каравеликова "Произход на българите, според ДНК изследванията".
Ако обаче не знаеш какво е ДНК, не си губи времето да четеш, просто си пусни телевизора и избери канала PLANETA TV HD
« Последна редакция: Август 26, 2014, 19:45:54 pm от Black Adder »
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен baradj

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 440
  • „Нишката на Ариадна”
Re: Траките са Българи
« Отговор #80 -: Септември 23, 2014, 19:57:05 pm »
M.Yankov не искам да съм груб, но просто тази некомпетентност, която проявяваш ме изяжда от вътре и не можеш да се сдържа да не коментирам въпреки, че Black Adder вече го е направил. Това което си направил и си цитирал тези извори не означава, че те са прави. Веднага мога да дам един основателен аргумент според, който те могат да лъжат. В античността на тези личности от елинския свят им се е плащало за да пишат от поръчители които до известна степен са определяли съдържанието на текстовете. Авторите на тези творби дори в повечето случаи не са и посещавали описваните места, страни и народи, а от самия текст може да се каже, че той не е писан от дени човек, като за пример за това мога да дам историята на Херодот.

Друго което пропускаш и е пред очите ти е материалната история, а ако не се сещаш какво имам на предвид говоря за археологията и това което ни дава. Крепостите виждал ли си поне една тракийска крепост какво представлява, защото аз да. А да не говоря за още по старите крепости, които са наистина внушителни с обработени каменни блокове по няколко тона.

Прекалих малко. Просто ограничените ти знания не са достатъчни за коментари.
С намръщено чело, загърнат в плащ мъглив, възправя се далеч Балканът горделив в хайдушкия си блян

Неактивен Kat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re: Траките са Българи
« Отговор #81 -: Септември 26, 2014, 00:25:16 am »
Преди време се поинтересувах от писанията на Херодот. Цитираните по-горе описания на траките не съм ги срещала, но си спомням едно нещо, което остави голямо впечатление в мен. Извинявам се, че не давам точен цитат, в момента книгата не е в мое притежание, но беше нещо от сорта: траките почитаха боговете с пищни празници в храмовете в Атина, а ние ги гледахме отстрани и им се възхищавахме. Обясняваше специално за празниците на виното, което само затвърди мнението ми, че Дионис е тракийско божество, а не гръцко. Егати тия гърци от нащата история са крали, крали, та са се ненакрали.

Ей така във всички древни източници Перперикон се нарича "Перперек". Ама не, дайте да го кръстим перперикон, за да звучи гръцко.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27