Ето малко суха практика,за да излезем от "по принцип"
Аз съм слънцегледач,това съм избрал да пробвам.Следвам съветите на Хира Ратан Манек,инфо за нещото може да се намери под заглавието "феноменът ХРМ"(HRM).
Идеята е да употребяваш първичния източник на енергия за нуждите си - Слънцето...да приемеш тази енеригя главно през очите.
Избираш си време за съзерцание - изгрев или залез...аз съм избрал изгреви,ако изпусна някой,тогава залеза същия ден.Ако изпусна и него,здраве да е
Важно е да съзерцаваш слънцето в първия час след изгрев или в последния час преди залез,защото тогава няма абсолютно никаква вреда за окото.МНОГО е важно,защото очната леща няма рецептори за болка и се отлепя без дори да усетиш.Ако си в този времеви отрязък - няма никаква опасност,това се казва от учени.
Започваш от 10 секунди.На следващия ден 20 секунди и тн.Гледаш право в слънчевия диск спокойно,мигаш нормално,без напрежение...сякаш гледаш човек.Идеята на това бавно напредване е мозъкът да се събуди за работа с енергия от по-наситено и по-чисто ниво(да не кажа "най-" за Земята).Това ще рече - да увеличиш процентите си на мозъчна активност отвъд сегашно-човешките.
Това се комбинира със заставането бос в пръст,чиста от камък и трева.Това е,за да се свършеш с вторичния ресурс на енергия - Земята
Според Манек,който е стигнал такова ниво на енергетизиране,че не е проблем да не приема никаква храна в рамките на 400 дни(като се има предвид,че в света вече има няколко хиляди души,които не са се хранили в период от 5 години,а някои дори 60г),етапите са слединте:
При достигане на 15мин съзерцаване се постига съвършен духовен мир и емоционално и психично равновесие.Започва изчезването на всяка телесна болест.
При достигане на 30мин съзерцание организмът е натрупал толкова много енергия,че съзерцанията от всеки ден могат да бъдат разредени на веднъж седмично или няколко пъти месечно.Тялото е изцерено от всяка болест.Гладът постепенно стихва,докато тялото спре да го изпитва.(Не че е проблем човек да си хапне нещо заради вкуса естествено ;D Става дума,че самият глад изчезва)
Максималното време за съзерцание според Манек е 45мин,при което се започва началото на Просветлението.
На този ми етап - 6мин и 58сек - мога на 100% да потвърдя,че има силни изменения в психическата нагласа и в духовното спокойствие.Има изменение в жизнеността(по-продължителна е) и във времето,което ми е нужно,за да се наспя(намалява се).
А защо са тези 8 сек? - защото Манек съветва да се напредва по максимум 10сек.Може да е по 3,може да е по 5.Аз пробвах с 8,но някакси бях хипнотизиран от всяко посрещане на изгрева и реших да поизбързам и започнах да увеличавам с по 10
Друг метод от сухата практика е обдишването.
Спомняш си как дишаш,когато си избягал например 800м.Или се поставяш под силно телесно натоварване,до голямо изтощение и обръщаш внимание на това как дишаш.Зазубряш го напълно.
Когато решиш си представяш,че си актьор,и че трябва да симулираш умора.Без да си изморен започваш да дишаш по същия начин,по който би дишал,ако си извършил голямо телесно натоварване.
Дишайки така известно време,без да се отказваш,ще се развият слединте неща:
-ще ти се замае главата(логично)
-крайниците ти ще започнат да изтръпват
-крайниците ти ще започнат да се схващат толкова силно,че да не можеш да извършваш волеви движения с тях(вероятон лицето също)
Ще се появи чувство на милиони червейчета,щъкащи под кожата ти навсякъде по тялото(или на определени части,зависи от това колко време си дишал).Натрупал си енергия в нервната си система,физиците биха казали "наситил си се с кислород".
Сега се протягаш така,както би се протегнал,когато те е най-мързел
По най-мързеливия начин.Така разпределяш енеригята из тялото си.
След това изчакай да премине вдървяването на крайниците(да изпуснеш енергията,която няма къде да складираш).
Този дълъг на думи и кратък на дейстивя процес ще ти осигури още няколко часа жизнено будуване(ако го правиш преди сън),доволно физически сили,умсвено оровновесяване и изчистване на съзнанието
Също така - засилена мисъл,засилена воля и увеличено поле на ауричното ти влияние над заобикалящото.
Аз практикувах и двете - и слънцегледане и дишането,но слънцегледането се наложи
Колкото повече съзерцавам слънцето,толкова по-красиво ми се струва и не мога да откъсна поглед от него.
П.П.
НЕКА НЕ СЕ ОПИТВА НЯКОЙ ДА ГО ГЛЕДА ИЗВЪН ВРЕМЕВИЯ ПЕРИОД ! Имам достатъчно неприятни опити със слънцегледане по обедно време.Най-често губя даден цветови спектър за известно време и ставам нещо като далтонист и това вреди сериозно на окото.НЕ ГО ПРАВЕТЕ !
Също така трябва да спомена,за онези,които носят очила,че слънцегледането премахва диоптъра.Ако го практикувате и носите очила,често ходете на прегледи,за да определят диоптъра ви,защото той ще намалява и пречи на излекуваенто на окото,ако очилата ви не следват измененията.