Автор Тема: Българите  (Прочетена 26770 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Българите
« -: Май 21, 2008, 16:08:36 pm »
Преди да кажа какво мисля,искам да подчертая нещо.
В момента,а може би от край време,бушува тенденцията,че всички сме едно и всички сме еднакво свързани с нещо си и тн.,че няма значение какви сме по националност.
Всъщност,думата "националнос" е главното оръжие срещу думите,които искам да кажа сега! Нека онези,които са готови да избръщолевят нещо подобно,просто си признаят,че Духът ни е различен,и че телата ни са различни - значи разлика има.



Добре ми е известно,както на всеки българин,че ние не само не сме случайни Духове в тела,а сме най-нарочните сред неслучайните.Всеки българин знае,че е не малко,а твърде много различен от кои да е други Духове в тела.
Нека не се залъгваме и нека не даваме приоритет на вярването,че това няма значение,само защото големи имена го подкрепят и нека не си кривим душите повече.И се надявам,че онези усти,които биха изплюли бръщолевенията на тема "богоизбраност" имат достатъчно срам,за да се държат затворени.

Всеки българин вижда,че ние или имаме нещо в повече,или имаме нещо в дефицит,което да ни дава предимство,или че сме напълно различни.Както се каза в друга тема,всеки го "вижда много смътно,само като силует",но нещо има и то не е въобще безобидно,както някой би се изказал.



Та каква е била и каква е ролята ни като български Духове в тази част от едновременността?
Защо винаги откриваме нещо то фолклора ни в частиците най-древно знание? Защо винаги откриваме своето име в още неунищожените най-древни парчета история?
Защо имаме толкова врагове? Защо е тази всеобща подлост към нас и защо е това непоколебимо и сигурно изтребление над нас?

Защо великите имена се страхуват от нас? Защо всичко мълчи за нас? Защо най-актуалните извори на чуждестранно знание не обелват нито дума за нас? Сякаш не съществуваме...Сякаш нищо не е свързано с нас,сякаш ние никога не сме били,няма да бъдем никога,и не сме и сега...
А знаем добре,че това не само не е така,а ние сме ключовото събитие сега,били сме и преди  ;)

Защо Блаватска не е споменавала нашето име? Защо наглеца Дънов,който толкова говори за буквите,се опитва да смени името ни и защо ни заличава като народ и защо се мъчи да ни уеднакви със славяните и защо търси нещо общо между нас и тях?! Всеки е виждал руския "велик" славянин и разликите между него и нас са от земята до небето!



Има хора,които си задават същите въпроси.Има и хора,които им идва да си ги зададат,които постоянно се навеждат на този път,но се срамуват,че не мислят по модерния начин на "духовните" люде,които повтарят,че нямало никакво значение!
Някой пък търсят отговора,но се отчайват - стигат до "национализъм"-лошо... стигат до "Тангра"-лошо... стигат до "еврейска богоизбраност"-лошо...Всичко е лошо и отговор няма,значи не е вярно,че ние сме ключа.

Но е вярно и всеки българин го знае,обаче не иска да се показва като богохулник,като неверник в нововъвежданата "религия на енергията и всеобщия произход".

Време е да се запитаме и да възприемем онова,което се вижда.Време е някой да го види в детайли.Някой,който не е срещу нас,който е българин.
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Българите
« Отговор #1 -: Май 21, 2008, 16:16:35 pm »
Питам се...
Защо в нашия фолклор ламята е зла,както НЕ Е при маите,както НЕ Е на изток? Защо имаме толкова герои,които побеждават ламята и в тази връзка - защо имаме толкова много герои,които отиват до отвъдния свят,побеждават или взимат своето си и се връщат над земята?
Защо е толкова силен мотива,че Слънцето все взима наши невести за жени и все се състезава с нашите юнаци? Защо НАШИТЕ девойки все носят красотата на небето и звездите като свои НАКИТИ и своя красота за ПРИТЕЖАНИЕ?

Защо все нашите герои-момци изиграват дявола и защо все нашите фолклорни герои в крайна сметка впрягат неговата сила за НАШЕ добруване? Защо имаме толкова герои,които са откърмени от ламя и които се борят за живота на своите си,сиреч българите?

Защо и лами и дяволи,и слънце и звезди - все се съревновават с нас и защо все героите от НАШИТЕ приказки излизат достойни или ги подчиняват,като впрягат силата им в труд?

И защо някой все повтаря,че няма значение кой от какъв народ е?
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Българите
« Отговор #2 -: Май 21, 2008, 17:49:37 pm »
   И за лами, и за дяволи, и за Слънцето и Луната, и ... има и в приказките на народите от цяла Източна Европа - и в руски , и в украински, и в гръцки, също и в полски и чешки.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Българите
« Отговор #3 -: Май 21, 2008, 17:59:25 pm »
   И за лами, и за дяволи, и за Слънцето и Луната, и ... има и в приказките на народите от цяла Източна Европа - и в руски , и в украински, и в гръцки, също и в полски и чешки.

Естествено че има,но нашите са най-много и фолклорът ни е изключително богат на тези мотиви.

А въпросът за Източна Европа също е свързан - защо някой известни имена толкова твърдо държат,че Траките са различен от нас народ и че произходът ни е навсякъде другаде,само не и тук? Защо са тези усилия да се обяви България за някакъв кръстопът на който всички,де що мине,се празнело като невидяло и едва ли не сме от кол и въже?

И в крайна сметка защо е тази тенденция на отдалечаване на нашия народ от земята му,тоест от земята,от която е произлязал - именно Балканите,а не някоя друга.
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен =======

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
Относно: Българите
« Отговор #4 -: Май 21, 2008, 18:40:04 pm »
   Само забравих, че тези персонажи ги има и в приказки от Централна Азия - казахски и казахстански, че даже и в китайски и японски.

     А съм срещала на различни места /най-често от български автори/, че нашият произход е свързан може би с тази Централна Азия - басейна на река Тарим, пустинята Такламакан.
« Последна редакция: Май 21, 2008, 18:41:47 pm от delfin »

Bell

 • Гост
Относно: Българите
« Отговор #5 -: Май 22, 2008, 22:34:53 pm »
Ето нещо интересно свързано с тезата за Балканския ни произход.

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=1771

Всъщност Българите сме огрявали на повече места отколкото можем да си представим в момента...  :)
« Последна редакция: Май 22, 2008, 22:41:13 pm от Bell »

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Българите
« Отговор #6 -: Май 23, 2008, 00:35:30 am »
Българите са велик народ. Е и? Това означава ли, че аз като българин също съм велик, че съм нещо повече от другите? Това от какво се определя, от моите индивидуални качества или от националната ми принадлежност? Говорейки за великото си минало, не се ли опитваме да се скрием от настоящето? Дънов е казал много хубави неща за българите, само да има кой да ги прочете. А и мене произхода ми много не ме интересува. Интересува ме моето бъдеще (и не само моето). А миналото, надявам се величието ни да не е било като това на САЩ в настоящето или на великите сили от последните векове, защото не считам варварството им като пример за подражание. Хубаво е да се отсее доброто от лошото. А да се заблуждаваме, че в миналото освен положителното си влияние не сме причинили и множество страдания е глупаво. Но защо да поемаме отговорността, като можем да се окичим с лавровите венци.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Относно: Българите
« Отговор #7 -: Май 23, 2008, 22:45:08 pm »
Съгласен съм с теб за настоящето, но има едно "Но". За какво варварство говориш у българите? Това, че гърците са ги наричали така нищо не значи. Те всички народи извън империята са им казвали варвари. Дай някакви примери за варварство?
По - скоро отношението на днешна америка можеш да наречеш варварско.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Българите
« Отговор #8 -: Май 23, 2008, 23:17:31 pm »
Ами аз това и казах за САЩ и някои други държави. И въпросът ми беше дали в периодите когато сме имали велика държава не сме приличали на тях?

Bell

 • Гост
Относно: Българите
« Отговор #9 -: Май 24, 2008, 00:42:23 am »
Ами не, не сме били като тях. Даже напротив, другите народи са просперирали покрай нас и нашите държави, когато не са ни били врагове! Пообразовай се малко и сам ще си дадеш някои отговори.

А това, което каза ми прозвуча като нещо от типа на - "хората някога са били със свободно съзнание, знаели са кои са, от де са и защо са ама тва е минало, тъй че какво ме интересува да поглеждам назад..."
Някои може би се опитват да се скрият от настоящето, но те го правят не говорейки за миналото, а криейки се от него също. Напротив, ние се борим с настоящето като поглеждаме към миналото и това ни дава сили и осмисля бъдещето ни в нова посока за нас, тъй като преосмисляме себе си (поне тези от нас, които се интересуваме и от миналите събития имам предвид).

Освен това българите са понесли твърде много жертви твърде много векове, за да дойде някой нихилист да каже, че който се обръща към миналото, за да научи нещо, което късае и него самия и да вземе пример и увереност, е просто някакъв кичещ се фанатик.

Има българи, които не се интересуват от своя произход и от това кои са, какво са, но има и българи, които плачат за това дори да зърнат някога България...тъй, че ми се струва грубо, повърхностно и невежо, а може би дори плод на пропаганда, това да се отнася някой осъдително към българина тръгнал да търси корените си!

За някои от нас е важно да изровим погребаните истини за българите, които старателно крият от нас и да разберем кому е нужно те да бъдат скрити и защо! Жалко, че не всички българи си дават сметка за това, но властващите се грижат старателно положението да е такова.  :-X


Неактивен l_z

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Относно: Българите
« Отговор #10 -: Май 24, 2008, 14:16:20 pm »
Българите са велик народ. Е и? Това означава ли, че аз като българин също съм велик, че съм нещо повече от другите?

Ако си Българин, означава че си различен (от кого ли?). Във водещото мнение на темата е казано много ясно. Ако си различен обаче, не означава непременно, че си Българин! Възможно е да си просто българин. Или прост "българин". Има и други възможности.  ;) 

А и мене произхода ми много не ме интересува. Интересува ме моето бъдеще (и не само моето).

Забележително! Във връзка с горното, коментара е излишен.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Българите
« Отговор #11 -: Май 24, 2008, 16:59:54 pm »
Българите са велик народ. Е и? Това означава ли, че аз като българин също съм велик, че съм нещо повече от другите? Това от какво се определя, от моите индивидуални качества или от националната ми принадлежност?

Всеки,който се интересува от космически и расови конспирации знае,че чуждите на нас разуми се интересуват изключително от ДНК и от запазване на линията.От какво ли се определят индивидуалните ти качества,от тебе или от ДНКто ти?! Преди човек да осъзнае,че носи съкровище в себе си,никога няма да намери богатство и постоянно ще се опитва да свежда всичко до глобалистична еднаквост.

Говорейки за великото си минало, не се ли опитваме да се скрием от настоящето?

"Който владее миналото,владее и бъдещето.Който владее настоящето,владее миналото." Не са мои думи,потърси на кого са и тогава се попитай какви са начините да скриеш нещо или да се скриеш от нещо.

 
Дънов е казал много хубави неща за българите, само да има кой да ги прочете.

Наглеца и подлеца Дънов нарича българите "славянски народ" и за мен това е достатъчно! Може би ти си този,който изпуска,докато чете!

 
А да се заблуждаваме, че в миналото освен положителното си влияние не сме причинили и множество страдания е глупаво. Но защо да поемаме отговорността, като можем да се окичим с лавровите венци.

Ти самият си причинил страдание на майка си още щом си излязъл от нея.Каквото имах да кажа на привържениците на новата "религия на енеригята",казах го в по-горните поустове.





Мисля,че тази поредна тема на този въпрос е и пореден пример за това,че на тази тема са създадени изключително много подсъзнателни тригери,както и много и много концентрични заблуждения и водовъртежи от понятия,за да стане колкото се може по-трудно навлизането в темата.
За толкова поустове,навлизане никакво.Никой ли не се пита "защо по ТАЗИ тема ВИНАГИ става така,а всяка друга по някакъв начин се развива?"

Подхвърлям на читателя идеята,да не пише всеки път,когато някоя фраза или насторение му дръпне ръчката и му се задейства програмата.






Не сте ли се замисляли,читатели:
500(официални) години робство,и не сме се претопили и не сме се смесили драстично.Кой народ е издържал нещо подобно?
От едно робство влязохме в по-лошо - по-модерно,робство на духа,което има изключителната роля да ИЗМЕНИ съзнанието ни,а не да чака това като естествен процес,както предното робство.И все още има хора,които мислят трезво.Все още има българи,макар и много малко вече.Но ги има.

А погледнете останалите народи.Глобалисти,програмирани до много дълбоко ниво,оковани в мощен материализъм,незадаващи въпроси,незаинтересовани от света.С една единствена идея - "ако нещо ще е ми помогне да печеля и живея по-лесно,значи подкрепям го".

Защо се държим още? Как успяваме? Как е възможно това - един от всички народи,все още да има някакъв шанс да хвърли коз! Ето това може би са въпроси,на които не бива да се отговаря,защото не само ние,българите,търсим отговора.


Защо толкова искат земята ни? Толкова ли сме глупави,за да предположим и да се вържем на приказките,че е кръстопът? Икономика! Пазар и търговия! Това са най-пълните глупости,с които конспираторите и силните на деня си играят и това е ясно на всички.Как е възможно това да е причина?

Силните отдавна нямат нужда от пари,отдавна нямат нужда от ресурси... отдавна имат графици и планове за почти всяка ситуация.Отдавна имат технологията за вечно здраве и вечна енеригя и я употребяват с пълни сили.

Тогава ЗАЩО? Защо? Какво има тук? Какво има на нашата земя? Защо тъкмо нас,защо нашата земя или по-точно - какви сме ние,че да сме причина и каква връзка има с нас нашата земя,че да е потърпевша?


П.П.А дали е потърпевша? Дали...да не би да е,причината?
« Последна редакция: Май 24, 2008, 17:04:05 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Iris

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 922
Относно: Българите
« Отговор #12 -: Май 25, 2008, 22:32:17 pm »
Аз съм българин и ще си остана такъв, независимо от миналото, което сме имали като народ и като държава. Аз нямам нужда от славно минало, за да се нарека българин. Миналото е важно, за да се учим от грешките си... но какво става, когато ги отричаме? Да, националното самочувстие също е важно, но ако не успеем да пренесем поне частичка от отминалите си успехи и в настоящето, тогава кой ни е виновен?
« Последна редакция: Май 27, 2008, 21:16:54 pm от Mirotvorec »

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Българите
« Отговор #13 -: Май 28, 2008, 13:49:58 pm »
За самия себе си аз имам отговори на въпросите.Никой нищо не казва,а всеки всъщност си има отговор:) Ето моите отговори:

Различни? Как така "различни"? И каква е разликата?

Маите,ацтеките и прочие индианците от техните области,строят ритуални постройки,наречени "Кива".Представляват кръгло помещение за 10тина-20тина човека,изцяло вкопано в земята.
В центъра има кръгло огнище,вкопано в пода.Срещу него има стеничка за отразяване на топлината,зад нея - шахта за въздух,за да влиза въздух за огъня.
Отгоре,над огнището,има кръгла дупка,за да излиза пушекът,това е и входа,поставя му се стълба(когато няма огън разбира се).

Има още един елемент.Много странен елемент.На известно разстояние от огнището,в пода има малка кръгла дупка.Плитка и широка тъкмо колкото да стъпят в нея две човешки стъпала.Това,според индианците,е пъпът на къщата,където пъпната връв е била вързана - откъдето се е родил човекът.Те вярвали,че произхождат от земята,от калта,и че почвата е тяхна майка.Този малък и невзрачен козметичен елемент е бил най-почитаното място в къщата и оскверняването му е било смъртно престъпление.

Африка,много негри.И колкото негри,толкова легенди,свързани със звездите и с космоса.Името "зулуси" има корен,който означава "пътник по небето".Много племена в Африка вярват в своите митове и легенди,които ги учат,че не Земята е тяхна майка,а че прииждат от "горе".


Да,предубедени съмняващ се читателю,наречи ги заблудени...всеки вярващ в своята си измислица.Но се сети за времето,когато собственият ти народ е бил безписмен.Мислиш ли,че знанията,които сега носиш,произхождат от писмения период? Според мен са от много по-преди.

Различни цветове,различни континенти,различни тела,различни съзнания и различни умове.Различни поризходи! Различни хора!

Всеки има свои богове,всеки вярва в различни богове.Кои са боговете на маите и ацтеките,които са ги създали от пръстта? Кои са боговете на африканците,които са ги довели на Земята?

А кои са нашите богове,нашите български богове? :) Коя е нашата разлика?
« Последна редакция: Май 28, 2008, 13:52:55 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

Неактивен Спорт-Здраве3

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 385
 • ако четеш това,значи един сириусец те хапе по гъза
Относно: Българите
« Отговор #14 -: Май 28, 2008, 14:17:41 pm »
Идеята за българските богове занимава огромно множество от историците,археолозите,окултиците и езотериците,враговете ни и пирятелите ни...винаги е най-важно да се знае за вярванията и боговете на някой народ.Това винаги е сред онези уроци в учебника,които се зазубрят,за да се подчертаят етническите разлики между групи от уж еднакви хора.



А дали наистина толкова много хора се занимават с откриването на българските богове? До сега съм стигнал до извода,че повечето хора не ги откриват,а ги измислят,тези богове.Кой нарочно,кой заради мисловна програма.

Защо толкова се държи да имаме богове? Странно...

Не ме питай за доказателство,читателю,аз смятам,че българите нямаме бог.Ние не сме създавани,ние сме тъкмо от създателите.НИЕ САМИТЕ сме онази фракция от цялата заплетена ситуация,която няма представителен контингент,няма помощна генетична репрезентация на същността,ние самите представляваме себе си на Земята.

И отново,защо толкова се държи да имаме богове? Или първо да си отговорим на въпроса защо се държи цялата Земя да има ЕДИН бог.
Много парични единици,по-малко парични единици заради сливане на две в едно.Още по-малко парични единици,заради възникване на съюзи.Две-три парични единици,заради хипер съюзи...ЕДНА ПАРИЧНА ЕДИНИЦА,ЗАРАДИ ОБЩАТА ВЛАСТ.
Разделяй и владей.Ще рече "разделяй и накрая окрупнявай".

Много варварство,много дивачестов,много многобожие...Все по-малко богове,все по-малко етнически разлики.Все още има само три-четири бога и вече се задава общият "бог на енергията",който носи всички отговори на нарочните въпроси.
Разделяй и владей,ще рече разделяй и след това окрупнявай.


ЗАЩО да имаме бог? ЗАЩО трябва всички да търсят българският бог? Нали който търси,намира:) В нашият случай,"който го търси,изнамира".

Трябва да имаме бог,защото ние сме народЪТ,който няма бог.НародЪТ,който трудно се окрупнява.



Ние сме от онези,чиито богове са такива,каквито са самите те! Ако сме справедливи,богът ни е справедлив - ако сме овцедушни,богът ни е овца.
Защото ние самите сме богове,ние,българите,сме своят собствен висш произход!
« Последна редакция: Май 28, 2008, 14:21:01 pm от Спорт-Здраве2 »
"Where am I" is the usual question... In this case "when" might be more apt.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27