flyDragon, ще кажа само каквото мисля. Опитваш се на ни провокираш, но не съм съгласен. Хорото трябва да се играе докрай.
Ето защо, също така, за нас от фундаментална важност е точно обратното - да се доберем до всеки възможен архетип, да го разгледаме от всичките негови страни и... да не го обясняваме, а да го преживеем.
Това ти си го казал. Но за да бъдем честни и за да разширим и обогатим форума трябва да се направи следното. Преди преживяването на архетиповете трябва да се публикуват всички основни символи на вселената тук във форума. Така както са започнали от точката. Предполагам, че никой на Земята не ги знае всичките, а ако ги знае няма да ги каже по понятни причини. Но все пак за всички нас ще бъде от голяма полза, ако се ткрие тема за основните архетипни символи на вселената. Да им се дава фигурално изображение, придружено с кратък и ясен коментар за олицетворението, смисъла, предназначението, вибрационното влияние във вселената /неговата степен/ и възможното степенуване, или номер, в поредността на номерата на останалите символи.
Много ми е интересно и друго. Знае ли някой от съфорумците за публикуван труд в Европа с основните символи на вселената, които не целят манипулация, заблуждение и т. н., а имат просто информативен характер. Тук не включвам окултните, магьосническите, алхимическите, мюсулманските, еврейските и т.н. символи. Говоря за истинските, за първичните, за основните /изчистени от човешката мисъл и представа/, за които е говорела на времето Блаватска. Мисля, че кръговете в живата показват някои от тези символи...