Ей не се флеймвайте един друг, съвсем се вписахте в откровението ;D
Иначе аз си мисля точно обратното на "света деградира". В момента има много повече светлина откогато и да е било и именно тази светлина размества и събужда всички натрупани през хилядолетията боклуци в земята и ги кара да избухват за известно време, преди да изчезнат. Светът вярно е бил на косъм няколко пъти през последния век, но нзглежда се отърваваме на косъм, напук на очакванията.
Лично аз смятам, че истинският армагедон се случва във всеки лично, персонално и поотделно и е едно голямо преподреждане на вътрешната структура, при което има страшно много напрежение и съпротивление, но е неизбежен процес. В крайна сметка животът не може да бъде убит и ако по някакво общо съгласие взривим планетата, то след кратък период на обикаляне около отломките "отгоре" ще се насочим на друго място, за да разберем грешките си, защото колкото и да има приказки за малцина скрити "управляващи" нещата се диктуват от масовото съзнание, макар някои същества да са се научили да влияят на нагласите и на очакванията, но ако се научим да разграничаваме от какво имаме нужда и какво се опитват да ни внушат, че трябва да чувстваме, предполагам, че всичко ще е наред.