Автор Тема: "Характерът" на някои дървета и техните лечебни свойства  (Прочетена 20818 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
БОР. Енергийната му активност е безсистемна. Спи от 4 до 5 часа. Енергията му е разхвърляна, импулсивна. Тя помага да се повиши тонусът. Силен антидепресант, увеличава имунитета.

ВЪРБА.
Най-активна е от 18 до 21 часа. Контактът с нея успокоява, отпуска, помага за премахване на главоболието, създава онова настроение, което ви е нужно при изпълнение на сложна задача.

ТОПОЛА. Приятно ви е до нея. Енергията й е равна, умерена, чиста, помага за мобилизиране на организма, за психологическата му корекция, Тя е активна между 15 и 18 часа.

ДЪБ. Има мощна енергетика. Но с него може да се работи само в добро психоемоционално състояние, понеже дъбът стабилизира именно настроението, което ви е обхванало в момента на установяването на контакт с него. Активното време на дъба е от 21 до 3 часа. Дървото спи между 15 и 17 часа.

ЛИПА. Активното й време е между 2 и 6 часа сутринта, почивката й — между 6 и 8 часа. Енергията й е силна, мека. Предизвиква усещане за топлина и покой. Помага при потиснатост и депресия.

ЕЛХА. Това дърво е дестабилизатор. При дълъг контакт може да предизвика главоболие, нервни сривове, нарушения на функциите на сърдечно-съдовата система. Дървото е постоянно активно, спи само от 13 до 14 часа. В контакт с него влизайте само когато искате да се избавите от някакво застойно състояние.

ТРЕПЕТЛИКА. Това е дърво-вампир, пиявица. При дълъг контакт е възможно главоболие, сънливост, затруднено дишане, гадене, понякога дори и загуба на съзнание. Трепетликата помага за снемане на възбудата и излишната енергия. Активна е само от 14 до 18 часа.
 
КЕСТЕН. Активното му време е от 1 до 5 часа. Спи от 7 до 8 часа. Той също е психически дестабилизатор, но има и положителни свойства. Разкрепостява психиката, събужда фантазията и интуицията. Енергията на кестена е силна и импулсивна, но при продължителен контакт могат давъзникнат халюцинации.
Общуването с него премахва негативният заряд в геопатогенните зони. За увеличаване на енергията в организма   някои учени препоръчват постоянно да носите в себе си плодове от кестен и с тях периодично да се масажират дланите.

От  клоните на дърветата  се стича жизнената енергия — Прана. Прекарвайте повече време  под короните им. Отпуснете се и поемете толкова, колкото ви е необходима. Помнете, че някои дървета отдават, а други отнемат енергия. Към първите спадат дъбът, борът, кедърът, а към вторите — трепетликата; някои дървета, като брезата, са неутрални.
Не гледайте на дърветата само като на енергиен източник, научете се да общувате с тях. Всички растения имат своеобразен аналог на нервната система — те също възприемат и чувствуват околния свят.
Преди всичко трябва да откриете своето дърво. Ако сте определили вярно своето дърво, би трябвало да изпитате симпатия и да се изпълните с доброжелателност към него.
Приближете се към стъблото, почувствувайте биополето му, прегърнете го. Затворете очи.Почувствувайте корените на своя избраник и движението на соковете от земята към ствола. Особено ясно се усеща движението на соковете през пролетта. Отъждествете се с дървото и изпитайте върху себе си неговата възходяща и низходяща енергия.
По този начин ще се освободите от неврози, дребни обиди, грижи и преживявания, ще се изпълните с вътрешен покой и чистота. При общуването с дървото мъжът трябва да докосва ствола с гръб, с гръбначния стълб или, казано с терминологията на източната медицина, с меридианата Ду-май; жената — с корем, с меридианата на зачатието Жен-май. След като си тръгнете, благодарете на дървото, погалете го, проявете към него нежност, както към дете.

Как да разберете подходяща ли е за вас в този момент енергията на дървото или не?


Натъркаите ръката си с фолио, например от шоколад, и се приближете към дървото. Ако фолиото "тръгне" към него — дървото е ваше, ако прилепне плътно към вас — по-добре не стойте под него.Проверката може да се направи и с биолокационна рамка.

Не причинявайте вреда на никое живо същество в природата нито с дума, нито с мисъл (защото мисълта е бумеранг), нито с действие. Обичайте всички живи същества, растенията, предметите. Наблюдавайте ги и им се възхищавайте! Ако не умеете радостно да гледате това, което ви окръжава, и да приемате без огорчения всякакви житейски обстоятелства, ще заприличате на слепец, който не вижда чудесата на света.
Приемете думите "Обичай природата, защото тя е твоя майка!" не като втръснал лозунг, а като израз на вашия начин на живот — на щастливия ви живот.

П.С. - Аз  отдавна съм открила своето дърво - един млад дъб, с който споделям най- съкровените си тайни и специални моменти :-*
« Последна редакция: Юни 29, 2007, 02:31:31 am от H. »
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
От изброените дървета любими са ми липа и върба. :D Също така ужасно силно ме привлича и ми хареса кленът (явор).Има бонзайчета от които смятам да си взема в скоро време.Acer pseudoplatanus и Acer campestre са за градината.Има един вид в жълто-червени листа и мога да ги гледам с часове. :-*
Тан4е имаш ли инфо за енергията на клена?

Ето за този клен говоря:

« Последна редакция: Юни 29, 2007, 12:31:25 pm от Mystic »

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Ето и бонзай,само където не знам дали действието ще е същото,като при нормално дърво. :(


Eon

 • Гост
Обожавам бонзай.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
КЛЕН. Дърво, което помага на хора с различна душевност да постигнат равновесие, носи ни успокоение, увереност в себе си. Това е дървото на вътрешната сила и уравновесеност. То не е обидчиво. Енергията на това дърво е много мека. Кленът сякаш ни приласкава с невидимите си ръце, загръща ни в своето биополе, за да ни е по-удобно и уютно, за да живеем по-комфортно. При среща с това дърво човек винаги усеща тиха радост, подобна на радостта при среща с приятел, когото обичаш. Кленът се отнася благосклонно към всички, но най-добре се чувства с общителни хора.
Трябва да помним, че това дърво не обича самотата. И ако решим да го отглеждаме, е по-добре да засадим група поне от две-три дървета. Кленът, отглеждан като бонзай също не обича да расте без компания.

ЛИМОН. Юпитер, чиято енергия тече в плодовете на лимона, управлява социалната, обществена дейност. Той привлича хората към живот извън дома, отдалечавайки го от домашните грижи. Венера пък помага да се действа красиво. Благодарение на потенциалната (непроявена в плодовете, както по-често се случва) енергия на Юпитер и Венера лимоновото дръвче ражда желание да се направи нещо за всички. Хубаво е да имат това растение хора, които са увлечени от някаква социална дейност; лимонът може да им навее нови красиви идеи, свързани с работата. На страстните домошари, грижещи се само за нуждите на семейството, лимонът ще помогне да видят себе си и извън дома, работещи с мисъл за всеобщото благо. До каквито и хора да се намира лимонът, той ще внуши желание за активна изява по красив начин, както изисква Венера.
 

И нещо много интересно за  Кедъра:

КЕДЪР. Сред многото различни видове дървета-целители е и кедърът.Кедрите биват -сибирски, ливански, атласки, хималайски, италиански, китайски или японски, кoрейски, червен кедър, мексикански, финикийски и др.
Сибирският кедър е дълголетник, живее над 550 години, а в литературата има сведения и за 800-годишни дървета. През това време неговите милиони иглички улавят излъчванията от Космоса, които се предават от човека. Човекът в състояние на любов излъчва светла енергия и тя отива в Космоса. Така създадената енергия е способна да сътвори мир, нито един прибор на света не може да измери скоростта на тази енергия. Слънцето изпраща своята енергия така, че да отрази светлото излъчване на човека, дори да не е в неговия спектър, отразява се и се връща преобразувана в благодатно излъчване. Денем и нощем кедрите със своите иглички приемат това излъчване и наливат в себе си целия спектър на светли енергии, излъчвани от хората. Когато тя се оказва недостатъчно в Космоса или в целия живот на Земята, кедърът отдава тази светла енергия. Човек не винаги се намира в състояние на любов. За съжаление на хората са им познати и отрицателните чувства - Злоба, Агресия, Завист. В такова състояние човек излъчва тъмна и разрушителна енергия, тя не може да се издигне в Космоса, а се насочва към земните дълбини. Отразява се от недрата и се връща в Човека. Черното излъчване непосредствено влияе на своя създател, усилва в него Злобата, разрушава Здравето и Живота му. Тъмните излъчвания отразяващи се в дълбоките недра пораждат катастрофи, природни бедствия, войни и конфликти.
Сибирския кедър , навършвайки 500 г. започва да звъни. Това става, когато кедърът се налее с енергия и трябва да я отдаде. Обикновено това звънене продължа три години, и ако не успее да я раздаде, започва мъчителен процес на изгаряне на невероятно огромно количество светла и чиста енергия, в която са съхранени и много знания. Изгори ли енергията си, кедърът умира и този мъчинелен процес продължава 27 години.
Въздухът на Сибирските кедрови гори е практически стерилен, Вредните насекоми, като комари, молци, бълхи, кърлежи и т.н. избягват дори от малко парченце кедър. Целият Кедър (игличките, смолата, кората, ядките и др.) има висока степен на фитонцидност. Един хектар от кедрова гора за 24 часа отделя повече от 30 кг (!!!) органични вешества, които имат огромна бактерицидна сила. По мнение на специалистите това количество е достатъчно за обезвредяването на въздуха на големия град. Всички части на Кедъра имат високоефективни лечебни вещества. Например, игличките са били употребявани като лечебно средство 5 хиляди години преди нашата ера.
100 гр. кедрови иглички съдържат 250-350 мг витамин С, което може да бъде приравнено само към портокалите и лимоните. При изгаряне на смолата от кедър - Живица, се е родил огънят на Зороастър. Друидите са наричали живицата "Чашата на живота".   
 
Много е добре, ако във вашия дом във ваза с вода има 2-3 клонки кедър. Тогава във въздуха постоянно ще се образуват озониди (отрицателни йони). При взаимодействието на фитонцидите и озона молекулите на озона стават електронно възбудени и тяхната енергия нараства 3, 2 пъти в сравнение с обичайната молекула на кислорода. Фотонцидите на кедъра повишават съдържанието на леките отрицателни йони във въздуха. Фитонцидите не само обеззаразяват, убиват болестотворните микроорганизми, но и благотворно влияят на размножаването на тези микроорганизми, които встъпват в борба с болестотворните.                                       
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
ДЪРВОТО-ЧУДО.

То изглежда неподвластно на времето. Странното растение, окръжено с ореола на тайнството, расте в центъра на Сочи. Наричат го дървото на дружбата. Кръстници са били трима виетнамски лекари. Историята му е впечатляваща. Всяка негова клонка крие тайна, заложена от природата и от много светли умове от цял свят. Живее вече над 70 години, а възрастта на неговите побратими рядко надхвърля 50.
"Тази страница от богата история на Сочи води началото се от 1894 г." - разказва уредничката на градината-музей Галина Ивановна. Тогава с Указ на наместника на руския цар - великия княз Михаил, е създадена Сочинската опитна овощарска станция - днес Институт по цветята и субтропическите култури. През 1933 г. в нея идва на работа младият агроном Федор Зорин. На следващата година той прави уникален експеримент - засажда младо дръвче от див лимон, стремейки се да получи студоустойчиви сортове цитрусови плодове. В короната на крехката лимонова фиданка присажда последователно японски мандарини, испански портокали, китайски кинкани, италиански лимони, грейпрфрути и други видове. "Така постепенно на малкото опитно дръвче се "разполага" световна колекция" - 45 сорта и вида цитрусови плодове -обяснява Галина Ивановна.
Днес - 73 години по-късно на това дърво-чудо растат и дават плодове 635 присадки, направени от представители на 167 държави - учени, писатели, художници, политици, крале и президенти. През 1965 г. в градината на дружбата се ражда още една традиция. В института получават в малко пакетче земя от Ясна поляна - от гроба на Лев Толстой. Днес корените на дървото се хранят от земя донесена от всички континенти - от различни паметни места като например дома на датския майстор на приказките Андерсен, на американския президент Линкълн, на Глинка, Гьоте и Моцарт...
За да се придаде сила на оригиналното дръвче и за да му се осигури долънително хранене, до него са засадени млади цитрусови фиданки. И всяка от тях е заела мястото си по повод важно събитие. Градината на дружбата и нейното главно дърво са заобиколени от уникална колекция от субтропически дървета и храсти, дендрологически рядкости - над 200 вида растения - фейхоа, мирта, лотос, бамбук, японска сакура, банани, саговник, гингко, актинидия, маслини и много други.
През 1981 г. е открит музей на Дървото-чудо. В сградата, построена по един уникален проект са подредени експонати от цял свят. Посетителят може за кратко време да направи "околсветско" пътешествие. Историята, културата, традициите и обичаите на десетки държави са събрани в изумителна палитра, втъкала и българска шевица, която Галина Ивановна използва като повод за да разкаже за гостували й българи.

В книгата за посетители гости от американския щат Северна Каролина са написали: "Коренът, който храни дървото, родило различни плодове, е може би най-необходимия символ на нашето време - народите, населяващи планетата, биха могли да намерят свой общ образец на хуманизма. Тогава всички ние, подобно на корените на това дърво, ще носим в живота си плодовете на взаимното разбирателство и добрата воля".

Източник: http://www.duma.bg/2007/0407/230407/sviat/sv-4.html

- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Танче, както винаги много интересна статия, огромен респект:)
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

AiKiDoKa

 • Гост
Здравейте :) Наистина хубава статия,Танче.Аз лично се чувствам добре сред върби и тополи, но любимец ми е липата  :-* Главната улица в родния ми град е осеяна с липи и през пролетта ухае прекрасно, а за лечебните свойства на чая от липов цвят съм без думи - помага при какво ли не, включително цистит (особено често срещан
при натоварване на пикочната или полова система), без да се налага употребата на каквито и да било лекарства.
Прекрасен е.
Полезен материал.

АйКи.

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Чак сега прозрях, защо човек се чувства добре в гората. Винаги съм подозирал, че е заради енергията на Дърветата, сега го видях черно/бяло/синьо:))) Много благодаря!

Handle
« Последна редакция: Юли 13, 2007, 10:49:46 am от H. »
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Аз много обичам гората. Може би защото съм зачената в нея :) Като малка несъзнателна гушках дърветата, сливах се с тях и те ме разкарваха от корените до върха си. Може и по-надалече да е било, знам ли? Тоя навик си остана и до днес. Влече ме бука. Знам едно дърво, с което задължително се виждам на тримесечие. Обиколкката му е 6-7 човека хванати за ръка. Прекрасно е! Не е необходимо да го докосвам, енергетиката му е много силна. Слава богу, това дърво е на много трдно достъпно място и малко хора го знаят. Защото досега да са му видяли сметката. Понякога изпитвам нужда от бор. Не знам от какво се определят тези ми нужди, но като ги почувствам  хващам гората. Хубавото е , че е на 10 минути бързо ходене от къщи. Дъба също ме привлича, но почти няма наоколо дъбови гори, а само единчни дървета. Изобщо дърветата ме тонизират, успокояват и много отговори съм намерила  в техните прегръдки.
Ходете в гората. Там винаги ви чака някое дърво. Кое? Вие най-добре знаете :)
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Ябълката е първото дърво в хороскопа на друидите. Това е дървото на женската сила, женската сексуалност, то пробужда чувствената природа в жената. Ако искате да изпитате прилив на еротически сили, през лятото спете под ябълково дърво, макар че ябълката доста по-лесно споделя силите си с младите девойки. Под влиянието на енергията на ябълката девойката може да си представи образа на идеално подхождащия й мъж, а насън може да види и бъдещия си жених. Влиянието на ябълката е много необходимо именно на младите, неопитни и неуверени в себе си млади момичета. Не трябва да се страхувате от съблазните, с които е възможно да ви заобиколи това дърво. За енергията на ябълката не съществуват морални норми, тя се подчинява само на зова на природата.

Брястът е изключително мъжко дърво, дърво на традиционните душевни качества на истинския мъж. Това дърво отдава своите предпочитания именно на мъжете - в пълния смисъл на тази дума - поддържа всички техни начинания, но не обича неудачниците. Дава енергия само на онзи, който се бори докрай, без да хленчи. Понякога един добър контакт с бряст може да стигне на човек за цял живот.
В средновековието рицарите правели от бряст копията си, заради здравината на дървесината. Смятало се, че копията от бряст вселяват във воина храброст и му носят късмет в сраженията.

Кипарисът също е едно типично мъжко дърво, което влияе на сексуалната сила на мъжете, на половата им активност и не само усилва потенцията на здравия мъж, но и лекува слабия. Кипарисът не възприема женския организъм, но чрез мъжа внася хармония и свежест в семейните взаимоотношения. Вярно е обаче, че той не действа от разстояние. За пълноценно взаимодействие с това дърво на човека е необходим пряк контакт или пребиваване в непосредствена близост до него. Само тогава енергията на кипариса дарява на мъжа ореол на неотразимост, пред който трудно може да се устои. Кипарисът изисква незабавно удовлетворяване на възникналото желание, той охотно спомага за това на онези, които се обръщат към него за помощ.


Смърчът предлага енергийна подкрепа през цялата година. Той не носи в себе си особено силни свойства, но неговата енергия е постоянно достъпна за онези, които през зимата чувстват недостиг на сили. Смърчът помага да се контролират емоциите, настройва човека на философска вълна. Ароматът от запалени изсушени иглолистни клонки е прекрасно средство за очистване на жилището от вредни влияния.
На малко хора е известно какви уникални лечебни свойства притежават обикновените елхови шишарки. Колкото повече са те във вашия дом, толкова по-здравословен и чист ще бъде въздухът, който дишате. Хубаво е да си приготвим шишарки за зимата, при това не като ги късаме от дървото, а като съберем падналите на земята. Ако подържим елхова шишарка между дланите си, буквално за няколко минути, можем да се освободим от натрупаната в организма ни отрицателна енергия. Извънредно полезно е след баня да ги допрем до ударено или болно място — те изтеглят болката, повърхностните рани заздравяват по-бързо.
Ако оградим дворното място с елхички, те ще изпълняват ролята на защитен пояс, препятствайки проникването на отрицателни заряди, които носят недоброжелателни съседски погледи или просто случайни минувачи.

Орехът е едно твърде влиятелно дърво със силен характер. Едно от основните му качества е справедливостта. Неговата енергия ще ви помогне да погледнете обективно на дадена ситуация разумно и от различни гледни точки. Понятието справедливост при ореха се отнася не само до областта на човешките взаимоотношения. За ореха не съществуват случаи, които не заслужават внимание, дори най-малката несправедливост трябва да бъде отстранена

Офика - червена калина, едно дребно храстовидно дърво, което напоследък все по-често се среща в парковете, радвайки с червените си гроздчета. Влиянието й е сходно с това на ябълката, но тя покровителства зрелите жени. Най-добрият съюзник за жените, които откриват истинското наслаждение във физическата страна на любовта. Прекият контакт с офиката е способен да събуди дремещата сексуалност в жената. Дървото въздейства най-вече на жените на възраст около 40 години. На тези жени тя дарява в любовта особено топла, щедра есен, пълна със сили.

Акацията е дърво, пораждащо живот. Именно към акацията се отправят молби за раждане на дете, но с нея трябва да общуват двамата съпрузи заедно. Влиянието на акацията спомага за плодородието, пробужда инстинкта за продължаване на рода в равна степен както при мъжа, така и при жената.

Трепетликата е дърво, поглъщащо отрицателната енергия. Това свойство на трепетликата по-рано се е смятало за магическо. На мнозина е известен най-добрият начин за борба с вампири и таласъми - тояга от трепетлика. Смятало се, че тя изгонва зли духове, затова я засаждали около къщата.
В гора от трепетлики може да се намери убежище от преследването на енергиен вампир, да се облегчат в известна степен последствията от урочасване и зли очи. Прекият контакт с трепетлика ще изчисти аурата на човека от вредните въздействия. Това качество притежава не само дървото, но и предмети, изработени от него. Общуването с трепетликата помага при неврози, натрапчиви мисли, безпричинни страхове, но при едно задължително условие - човек трябва да вярва в живителната сила на растенията.

Шипката стимулира появяването на нежни чувства, отговаря за емоционалността в любовта, поддържа нежността, страстта, душевната хармония на човека. Ако откъснете цъфнало шипково клонче и го подарите на любим човек, а той остане равнодушен към него - значи неговите чувства не са така дълбоки и силни, както ви се е струвало. В цветчетата и плодовете е съсредоточена добрата магия на шипката.

Хвойната е храст със силно очистващо действие. Силата й обаче е насочена преди всичко към заобикалащите ни предмети, а не към хората. Ако се изгори хвойново клонче в дома, може да се избавим от неблагоприятни въздействия. Хвойната може да помогне и на човека като неутрализира отрицателно енергийно въздействие (урочасване или направена магия).

Леската е успокояващо дърво. Ако човек не може да се освободи от страхове, съмнения, безпричинно безпокойство, контактът с нея ще му донесе голямо облегчение. Тя лекува тежки нервни разстройства, особено съпровождани с пристъпи на меланхолия и депресия. Нейното влияние помага на човек да види добрите страни на живота.


Неактивен iti

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Здравейте :) Наистина хубава статия,Танче.Аз лично се чувствам добре сред върби и тополи, но любимец ми е липата  :-* Главната улица в родния ми град е осеяна с липи и през пролетта ухае прекрасно, а за лечебните свойства на чая от липов цвят съм без думи - помага при какво ли не, включително цистит (особено често срещан
при натоварване на пикочната или полова система), без да се налага употребата на каквито и да било лекарства.
Прекрасен е.
Полезен материал.

АйКи.

И на мен любима ми е върбата и липата. Липата, най-вече заарди  мирисът си. Направо е невероятен. А върбата направо ме вкарва в някаквъв друг свят, в който се чувствам приятно. Боровите гори също са опияняващи с миризмата си. А с широколистните гори съм израстнал и те сами типичната представа за гора. Абе всяко дърво си има различно излъчване и си зависи от настроението. Точно сега една разходка в гъста иглолистна гора ще ми дойде най-добре, но за съжаление ще се задоволя да гледам перз прозореца в.Шипка, защото правим ремонт...
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
На мен като малък едно от любимите ми неща за ядене беше компот от шипка, а също така суровите плодове. Обожавах го, но сега не съм ял от години. А какво ще кажете за дюлята?
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
вкусна..обаче не на компот,а  внатуралевн вид..а да ви кажа колко повече ми харесват компотите от натуралните сокове....
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
На мен като малък едно от любимите ми неща за ядене беше компот от шипка,

За пръв път чувам - компот от шипки. asdfghjk,да не би да говориш за шипково вино?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
9937 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
46470 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
19030 Прегледи
Последна публикация Декември 19, 2006, 03:33:03 am
от Ford_Prefect
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
13638 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
13659 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27