Автор Тема: По този и всички въпроси искам да ви кажа само две изречения  (Прочетена 4208 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Не бързайте да си съставяте мнение и да давате определения

Никой от нас не може да каже кой е истинският Йехова, кой е истинският Иисус, кой е истинският Христос и т.н.
Хитлер опорочи свастиката.
Масоните опорочиха тайните общества.
Сатанистите опорочиха окултното.
Окултно, означава тайно.
Християнството днес не е християнството от вчера, и никак това в началото.
Така и тайните общества днес, не са тези от вчера.
и т.н. и т.н.

Нито ние, нито те, знаят истината, виждат същноста, и разглеждат правилно нещата. Всичко до което се докосне човек е преиначавано, поругавано и променяно до неузнаваемост.

Това, което наричаме езотерично е екзотерично.

Не бързайте да си правите бързи изводи, нито само да се осланяте само на вярата си, защото вярата може да те подлъже натам, накъдето ти се иска. Секти се създават със светлинна скорост и още по-бързо се разтурят. Всеки ден се появяват по 100на месии, които твърдят, че знаят истината, че следват светлината.

Ако се интересувате само от екзотериката, от любопитното и повърхностното, добре но се замислете преди да давате определения позовани на незнание за това или онова.
"Аз знам, че нищо незнам" е казал Сократ, а ако перефразираме друга мъдрост, трябва да кажем, че преди човек да започне да търси истината всичко му изглежда нормално, когато започне да я търси всичко се замъглява и обърква, когато я открие всичко пак става нормално.
Ние тука, а и хората като цяло, едва ли преди края, ще достигмен до истинската истина.
Търсете баланса м/у човешкото и божественото, м/у плътта и духовното, защото ние все пак сме хора от плът и кръв, ако материята не беше необходима, нямаше да има. Освен това знайте, че за древните материята не е било това, което е за нас.
Нищо не може да се реализира изпреварвайки времето си, и нищо не може да спре това, чието време е дошло.

:)
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 18:10:31 pm от Ashaman »

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Много добре казано и написано!Уважение!!! :)
Сега вече ми се изясни нещо над,което си блъсках главата от известно време.Видях го на сън като субтитър и гласеше:''Ще дойде време,когато и мъдрите ще помъдреят!
Благодаря и на  asdfghjkl за единия от подписите му!
Когато обикновеният човек добие познание, той става мъдрец. Когато мъдрецът придобие разбиране-става обикновен човек
В заключение искам да кажа,че на мен нищо ми няма и съм си напълно в ред,дори и да не знам много .Знанието не е познание.Това е като да знаеш всичко за рисуването,но да не можеш да рисуваш.
Благодаря ти за чудесната тема и бъди благословен! :-*
« Последна редакция: Юни 05, 2007, 22:01:38 pm от H. »

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Благодаря, подобно :)

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
МНОГО силен пост :)
Доста ми хареса !
Сега малко критика  ;)
Твърдиш. че трябва да се търси баланса, равновесието и т.н. Но твоят пост е абсолютно краен и отрича доста неща с лека ръка.
Защо никой да не може да каже кой е истинският Йехова ?!
Ти сама го каза - на ден по 100 човека твърдят че знаят, ВЪПРОСЪТ е друг - на кого ще повярваш ;)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Ама Ashaman, всичко супер, но това е казвано доста пъти във форума и тук не виждам много крайности, от много хора - общо взето знае се че трябва да е така :)

Иначе всеки си има мнение и това не е крайно в никакъв случай. Може да е крайно за теб, защото ти имаш друго мнение, което от моя позиция пък, ще е крайното твърдение. Така или иначе всички говорим за едно, по различни начини. Представи си окръжност. Оградена от много окръжности. Всички те имат общ център. Но радиуса на най-малката окръжност и най-голямата е космически различен. Така е и с вижданията на хората. Имаме общ център, мненията ни отиват в различни далечини и "крайности", но това не значи че са крайности (ако ме разбираш какво искам да кажа). Просто моя радиус е по-голям от твоя, стигнал съм по-далеч в нещо си (може да е в лудостта ми - говоря примерно). Крайности няма. Има нива на разбиране и нива на вникване. От всяко различно ниво от твоето, всичко друго е крайност и подлежи на съмнение :)
« Последна редакция: Юни 06, 2007, 11:11:46 am от H. »

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Ама Ashaman, всичко супер, но това е казвано доста пъти във форума и тук не виждам много крайности, от много хора - общо взето знае се че трябва да е така :)

Иначе всеки си има мнение и това не е крайно в никакъв случай. Може да е крайно за теб, защото ти имаш друго мнение, което от моя позиция пък, ще е крайното твърдение. Така или иначе всички говорим за едно по различни начини. Предтсави си окръжност. Оградена от много окръжности. Всички те имат общ център. Но радиуса на най-малката окръжност и най-голямата е космически различен. Така е и с вижданията на хората. Имаме общ център, мненията ни отиват в различни далечини и "крайности", но това не значи че са крайности (ако ме разбираш какво искам да кажа). Просто моя радиус е по-голям от твоя, стигнал съм по-далеч в нещо си (може да е в лудостта ми - говоря примерно). Крайности няма. Има нива на разбиране и нива на вникване. От всяко различно ниво от твоето всичко друго е крайност и подлежи на съмнение :)
Това доста ми хареса :)
Спомням си като бях малък си мислех едни интересни неща:
Ами ако малкото луди хора (луди в буквалния смисъл на думата) са единственните нормални, а ние многото сме лудите ?! Зашо да не е възможно, това че те не намират място в този свят не означава, че ние сме нормалните  :)

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 810
Smurf, аз пък като малък си мислех, че мисълта на Сократ е опит да се правиш на интересен, но после осъзнах, че е една голяма истина.
H. не е така, не говорим за едно и също,подобните външно неща не винаги са подобни и съдържателно.Дали говорим за едно и също, можем да разберем, когато открием същността на това, закоето говорим. Ние по-скоро тръгваме по един път, който незнаем накъде води, който на всяка крачка предлага нови пътища, които могат да те изведат на хиляда различни места.
Не писах за крайности, а за прибързани изводи и за представата, че знаем кой знае какво. А, иначе поляризацията е нещо нормално, на място за мистерии и загадки, ще има поляризация, каквато, ще има и на места за материалистична наука. Навсякъде, във всичко има поляризация, аз не съм привърженик, но може би това не е по-лошо. Може би за да имаш конкретно становище, трябва да се поляризираш.
А всички думи на света, не могат да изразят мисълта, така че когато напишем нещо, винаги ще има такива, които не ни рабират,и такива които ни разбират погрешно. Ние не можем да предадем с думи всички нюански на мисълта.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Аз пък мислех, че е възможно всички далтонисти да виждат света правилно, а останалите хора, с цялата им палитра от цветове да страдат от много странна, масова болест ;D

Съгласен съм Ашаман :) Прибързани изводи не трябва да има и тук и навсякъде. Опитвам се да не си правя такива от много време. Все пак всички сме хора (зависи от ДНК-то все пак де :P) и грешим :)

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Когато бях доста малък, веднъж се връщах от лозето на дядо ми и изведнъж ме тресна тази мисъл, ей така отникъде, както си вървях и гледах в тревата и храстите пред мен. Имах някакво супер странно усещане, че това е супер, супер важен въпрос, но явно никой освен мен не му обръща внимание. Мисълта която ме връхлетя беше: ами ако това което гледам в момента не е истна? Ако света не е истински, ако това, което виждам е някаква измама, някакво видение или нещо от сорта. Как така всички хора виждаме едно и също? Ами ако това което виждаме не е всичко, ако извън него има още? Ако света който гледаме е все едно да гледаш в някаква стая и извън нея да има цял свят, за който да не знаеш?
 Това просто ме връхлетя тогава, от нищото, много странно се почувствах. Ясно виждах този въпрос в главата си, но ако някой ме беше накарал да го разкажа или обясня намаше да мога. И не ме напускаше усещането, че това е нещо изключително важно, искаше ми се да попитам някой от големите за това, но не знаех как.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Силата

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 264
Цитат
Всичко до което се докосне човек е преиначавано, поругавано и променяно до неузнаваемост.

Естествено.Днеска хората търсят "спасителя".Да ли е рок звезда или актроса няма значенине за тях те знаят всичко  според тях те са "избраните"
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27