Автор Тема: 12-те признака на Пробуждането  (Прочетена 39131 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
12-те признака на Пробуждането
« -: Април 12, 2007, 17:37:03 pm »
1. Болки в цялото тяло, особено в шията, раменете и гърба. Това е резултат от интензивните изменения на ниво вашата ДНК, произтичащи във връзка с пробуждането във вас на Христовото съзнание. Не се вълнувайте – това ще премине.

2. Изпитване на дълбока вътрешна тъга без никаква видима причина. Вие се освобождавате от своето минало (от този и от предишните животи) и това предизвиква чувство на тъга. Това прилича на ситуацията на преместване от дома, в който сте живели много години, в нов дом. Много искате да се преместите, но в същото време ви е жал да се разделяте със спомените, енергиите и всичко, преживяно в стария дом. Това също ще премине.
 
3. Сълзи без каквато и да е причина. Това е същото като в т. 2. Полезно е да си позволите да се наплачете, тъй като това помага да се изчисти старата енергия, намираща се във вас.
 
4. Неочаквана смяна на работата или вида дейност. Това е много типичен симптом. Доколкото вие самите се променяте, всичко около вас също може да се променя. Не се безпокойте за това да намерите веднага „съвършената” работа или занимание. Това също ще премине. Вие сте в преходно състояние и можете още няколко пъти да си смените работата, преди да разберете коя ще ви легне най-добре на сърцето.
 
5. Прекъсване на семейни връзки/отношения. Със своето биологическо семейство сте свързани чрез стара карма. Когато завършвате кармичен цикъл, възлите на старите кармични отношения започват да се разхлабват. Ще ви се стори, че се отделяте от своето семейство и приятели. Това също ще мине и след определено време вие ще можете да създадете съвършено нови отношения с тях, ако това е необходимо. Като тези отношения вече ще са построени на основата на нова енергетика, без кармични връзки.

6. Непривичен режим на сън. Много е вероятно много нощи вие да не спите между 2 и 4 след полунощ. Вътре във вас се извършва огромна работа и това често ще ви кара да се събуждате, за да си поотдъхнете. Не се притеснявайте, ако не можете да заспите, по-добре станете и се заемете с нещо, отколкото да лежите в леглото и да мислите за всекидневните си грижи. Това също ще мине.

7. Ярки и динамични сънища. Можете да видите сънища за война, сражения, преследване и чудовища. Вие буквално се освобождавате от старата енергия и тази енергия на миналото символично се изразява като война, бягство от нещо или от някакви чудовища. Това също трябва да отмине.

8. Физическа дезориентация. От време на време ще се чувствате много незаземени. Ще бъде нарушена пространствената ви ориентация с усещане за това, че не можете твърдо, с двата крака да стоите на земята или може да възникне усещане, че се намирате между два свята. Във вашето съзнание постъпва нова енергия, а вашето тяло може да изостава. Повече време прекарвайте сред природата, за да способствате за заземяването на новата енергия вътре във вас.

9. Повече „разговори със самия себе си“. Ще забележите, че все по-често разговаряте със себе си. Можете изведнъж да се хванете, че вече половин час беседвате със себе си. Вътре във вас узрява ново ниво на общуване и разговор със себе си – това е като върха на айсберга. Такива беседи ще бъдат все повече и повече, те ще бъдат все по-свободни, съответни на момента и пълното озарение. Не си мислете, че се побърквате – вие просто сте един от Пробудените, влизащи в нови енергии.

10. Чувство за самота дори в компанията на други хора. Възможно е да се чувствате самотни и отделени от другите. Възможно е да искате да избягвате големи групи от хора и тълпи. Както при всеки Пробуден, вашият път е сакрален и самотен. Чувството за самота предизвиква тревога и пречи да се нагодят отношенията с другите хора. Усещането за самота е свързано и с това, че вашите духовни водачи си отиват от вас. Те са били с вас по време на вашите пътешествия през миналите животи. Сега им е време да си отидат, за да може вие да запълните своето пространство със собствената си Божественост. Този симптом също ще мине и вътрешната пустота ще се запълни с любов и енергията на Христовото съзнание.

11. Безстрастност/безразличие. Можете да усещате абсолютно безразличие при пълно отсъствие на желание да правите каквото и да било. Това е нормално – това просто е част от протичащия процес. Приемете го като „време-за-нищо-не-правене”. Не се борете със себе си – и това ще мине. Това прилича на претоварването на компютъра – трябва да го изключите за някакво време, за да го заредите с ново, по-сложно програмно обезпечение или в дадения случай – с новата енергия на Христовото съзнание.

12. Дълбока тъга по Дома. Това е, с което най-трудно може да се справите в сравнение с всички останали състояния. Може да изпитвате дълбоко и всепоглъщащо желание да напуснете планетата и да се върнете у Дома. Това не е стремеж към самоубийство. Това не е от злоба или разочарование. Вие не се каните да драматизирате това в себе си или пред другите. Просто във вас има една тиха част, която иска у Дома. Главната причина за това е много проста. Вие сте завършили своите кармични цикли. Вие сте изпълнили своя договор с живота във това въплъщение и сте готови да започнете нов живот, намирайки се все още в това тяло. Намирайки се в процес на преход, вие съхранявате вътрешната памет за това какво е това да бъдете на тази страна. До колко сте готови да се запишете за ново пътешествие за изпълнението на вашия дълг тук, на Земята? Готови ли сте да приемете призива и да престъпите в Новата енергия?

Да, действително, вие може да се отправите към Дома веднага. Но вие сте дошли до тук толкова от далече, след толкова много животи. Срамно е да си отидете, недочаквайки края на филма. Освен това, вие сте нужни на Духа тук, за да помогнете на другите да направят прехода в новата енергия. На тях им е необходим духовен гид в човешки облик, такъв като вас, който вече е преминал от старата енергия към новата. Пътят, по който вие сега вървите ви дава необходимия опит за това да станете Учител на Новия Божествен Човек. Колкото и самотно и тъмно да е вашето пътешествие от време на време, помнете, че вие никога не сте самотни.


Превод: Таня Т.

Източник: http://www.sunhome.ru/people/Stelana/philosophy/19

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #1 -: Април 12, 2007, 17:43:31 pm »
Е някой го е превел браво

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #2 -: Април 12, 2007, 18:15:55 pm »
Eдин характерен признак на приближаващото Пробуждане е засилване на чувството за синхронност, за едновременност. Например при мен често се получава да говоря с някакви хора за нещо и скоро след това да се отвори тук тема по същия въпрос, като на мен не ми остава нищо повече, освен да повторя вече разработената и застъпена тогава позиция. Обратното също е възможно - да се появяват някакви хора и нещата да се поставят така, че да им разкажа за неща, които току що съм прочел или написал тук, във Форума... Това е само един пример за синхронност, но общото е, че колкото по-възвишено е нещо, колкото по-"природосъобразно" е, толкова повече мистични потвърждения за своята правилност открива то около себе и, сякаш някак си не е само. В религиите има много свидетелства за такива привидно случайни съвпадания, които се представят като знамения на божията воля. Истината не много завоалирана и може да се обясни съвсем разбираемо. По-високите нива на съзнание са по-единни и колкото по-натам отиваме, към толкова по-единни неща се приближаваме. На върха на всичко това стои върховното Единство. При това положение е естествено да се предположи, че с издигането на вибрацията, с приближаването на Пробуждането, ние ще намираме повече и все повече синхронности, които да откриват свещената природа на появилите се у нас разбирания и поражданите от тях намерения/действия.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #3 -: Април 12, 2007, 18:49:04 pm »
Естествено повечето от изброените неща са най-вероятно признак на повишен стрес,за което доктор Гил препоръчва няколко дни почивка в планината,а  ако се уредите и със СПА процедури неприятните усещания ще изчезнат и ще се чувствате отпочинали и заредени с енергия
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Пробуждането v/s Полусън
« Отговор #4 -: Април 12, 2007, 19:31:41 pm »
Аз мисля, че притъпяването и омаловажаването на всяко подобно извънредно състояние в посока на неговото успокояване и лекуване е много подобно на полицейската практика, при която ви казват "Спокойно, седнете тук, ето ви лист, няма нищо страшно, просто напишете какво се случи. Искате ли кафе?"... В санаториумите за луди също го прилагат и аз подозирам, че самият "цивилизован" свят прилича на една лудница, в която постоянно ни инжектират с усилия да не ни позволят да се измъкнем от глобално дирижирания полусън.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

milenski

 • Гост
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #5 -: Април 12, 2007, 22:38:29 pm »
Когато започне пробуждането, пробуждащият се просто го знае и няма нужда от чужди признаци и класификации. Това, което виждам изброено горе, са поредните "симптоми", които всяко развинтено въображение успешно може да изимитира с цел подсилване и подхранване на личността, а тя е истинският враг във всеки от нас. Личността е това, което ни държи приспани, играейки поредната си роля, без дори да съзнаваме какво правим сами със себе си.
Гил е абсолютно прав, че някои от симптомите са по-скоро признак на стрес. Аз бих добавила - и депресия.
Други от симптомите могат да означават много неща и не са характерни само за този процес, за да бъдат посочвани в случая.
Пробуждането е дълъг и труден процес. Това не става просто с щракване с пръсти и веднъж завинаги. И както вече споменах, личността ни е най-големият ни враг - защото в неин интерес е да продължим да играем своите малки роли, без да се замисляме кои сме всъщност. Личността е тази, която ще ни заблуди, че сме велики, че имаме МИСИЯ, че не сме кои да е. И ще ни приспи отново, ако не бъдем бдителни.  Който е тръгнал по този път, знае за какво говоря.

Позволих си да напиша това, защото може би за първи път в живота си не се съмнявам и знам, че това е пътят, ако искам да стигна донякъде още в този живот. Аз открих своя враг, който е най-силният враг на света, защото е в мен. Това е нещото, което наричам "аз". То ме е превзело малко по малко и ме е накарало да вярвам, че не мога да живея без него. Този враг е непобедим. Защото всяка съпротива срещу него го прави още по-силен. Единственият начин да се отърва от него е ако той избере сам да си тръгне. Знам, че някой ден и това ще стане. Ако не сега, то в някой друг живот. Но ми се иска да е сега.
Всъщност, не бързам за никъде...

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #6 -: Април 13, 2007, 12:26:27 pm »
Цитат
Пробуждането е дълъг и труден процес. Това не става просто с щракване с пръсти и веднъж завинаги. И както вече споменах, личността ни е най-големият ни враг - защото в неин интерес е да продължим да играем своите малки роли, без да се замисляме кои сме всъщност.
Напълно съм съгласен с това, но все пак твърдя, че обективно знание по отношение на Пробуждането може да съществува и съществува; не мога със същата сигурност да твърдя, че казаното от мен за синхронностите е част от такова обективно знание, но твърдя, че такова знание не само е възможно, но и в самото устройство на човека е заложено той да го търси и достигне. По отношение на "Аз"-а ще внеса едно важно според мен терминологично възражение.

Думите "аз" и "личност" според мен не са синоними, дори напротив - често те съдържат противоположни значения. Личността е обществен въпрос, свързана е с оценката на околните за вас, с мнението на хората по улицата за това що за птица сте; обикновено се изразява в назоваване на професията ви, името ви, гражданството, имотното ви състояние, партийна и религиозна принадлежност. Всичките тези идентификации са щрихи от обществения ви портрет и в по-голяма или по-малка степен изразяват черти от действителния ви характер, но далеч не представляват вас самите, в същността. Именно такова същностно изражение съдържа "Аз"-ът - не случайно азбуката на българите започва точно с буквата "Азъ", при което човекът (разбирай божествения човек) назовава първата своя функция: Азъ Буки Веди => Азъ Боукви Ведамъ => Аз Буквите Виждам => Аз разбирам смисъла на нещата. Този "Аз" е същностният "Аз" на човека, неговата божествена природа; самият Бог у човека. Това е много различно от личността, от заблуждаващото ни със своите претенции Его; това "Аз" е самият център на човечността и доброто му разбиране е жизнено необходимо, за да може очакващото се Просветление да застане върху здрава отправна точка. Вие не сте нищожни - вие сте носители на божественото и нямате нищо общо с личността, вменявана ви от обществото!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #7 -: Април 23, 2007, 17:21:01 pm »
Предварително се извинявам че немога да посоча източника на този материал. Бях го сейвнал преди години може би от сайта на Хелиопол а може и да не е оттам. Въпроса е че инфото е по темата  ;)


Няколко години назад в Мексико е имало съглашение между генетиците от целия свят, а главната му тема е била промяната на ДНК. Ние имаме еволюционни изменения и не знаем в какво точно се превръщаме.
Всеки има двойна спирала ДНК. Но там намираме други спирали, които се формират. В двойната спирала има две нишки ДНК, намотани в спирала. Мое разбиране е, че ще придобием 12 спирали, измененията не са публично известни, защото научното общество чувства, че това ще изплаши населението. Обаче хората се променят на клетъчно ниво. Нашата имунна и ендокринна система са с най-очевидните промени. Това е една от причините, поради които работих по изследванията.

Някои възрастни, които аз проверих фактически, имат втора спирала ДНК. Други дори получават трета. Тези хора преминават през основни промени в съзнанието си и физическите си тела. Много от децата, които са родени наскоро, имат тела по-леки магнитно. По-възрастните от нас, които искат да се променят, трябва да преминат през много физически промени.

Много от хората, които преминават този процес и излизат от другата страна, намират нова професия, ново мислене или нов начин на живот. И дори да се чувстват болни, изморени или безнадеждни, това е подарък. На тях им се дава шанс да променят ДНК-то си и да направят тялото си по-леко, по-здраво -каквото може да се наблюдава в следващото поколение. С клетъчните изменения дори понякога можете да се чувствате като че ли не сте тук. Можете да чувствате изтощение, защото клетките буквално се променят.

Като новородено вие може би се нуждаето от повече почивка, може да се случи умствен безпорядък и липса на концентрация в ежедневните дела, защото ние се програмираме за нещо по-висше. Болки и болки по цялото тяло, без определена причина.

Много хора усещат, като че ли полудяват. Ако отидат в нормално медицинско заведение, най-вероятно никой няма да разбере, че нещо става с тях. Това е трудно за медицината, защото тя изобщо не борави с енергиите. Тъй като чакрите са свързани с ендокринната система, жените ще преминат през хормонални изменения.

Може да крещят, без да знаят защо, много жени ще преминат по-рано през менопаузата.

Мъжете могат да бъдат много изтощени и да чувстват, че женската им страна излиза на повърхността, защото това е в основата на интуицията.

ДНК И ТЕЛАТА СЕ ПРОМЕНЯТ

Ние се променяме физически от същества на основата на въглерода с 2 вериги ДНК в прозрачни същества с 1 024 вериги ДНК, защото само прозрачните вещества могат да съществуват на по-високи нива.

Не само хората, но и всички форми на живот на земята стават прозрачни. Всички риби в морето, дървета, птици в небето-всичко се променя.

Това е новото царство, което изисква ние да се освободим физически, мислено и емоционално от тримерните представи. точно както в смъртта се разделяме с всичко. Прогресията чрез измененията ни заставя да изоставяме отношенията, работните места, кариерите, къщите, имуществото си, тъй като те са неспособни да съществуват в новия ни начин на живот.Тези изменения вече се случват, независимо че някои хора още не ги усещат. Освен това козметичните промени във физическите ни тела се ускоряват и съществуват много временни признаци за това, което става с телата ни:

Подобни на грип признаци - висока температура, изпотяване, болки в костите и ставите, на които антибиотиците не помагат. Главоболие, случайно разстройство.

Сополи с кихане, продължаващо 24 часа - студ или сенна хрема. Световъртеж, звънтене в ушите, чувство, че цялото тяло вибрира. Интензивни съкращения на мускулатурата с болка в тялото. Случайни дихателни трудности, промени на имунната система.

Лимфни изменения.

Чудство на умора от незначително усилие, желание за сън-повече от нормалното.Растене на ноктите и косите по-бързо, депресия без никаква реална причина.

Копаене в миналото и преглед на отношенията, получаване на яснота относно личните проблеми. Чувство за огромно почивстване.

Напрегнатост, безпокойство и високо ниво на стрес - защото всеки чувства това, но не знае какво е то. Тези признаци се чувстват от много хора и много от тях хукват към лекаря, билкаря и т.н., а последните обикновено им казват, че нищо им няма. И това е вярно, тъй като всички тези признаци просто показват, че текат физиологически промени.


ПРЕПОРЪКИ

Вървете с потока, не му се съпротивлявайте. Почивайте и спете повече.

Пийте много вода, при вас обезводняването тече по-бързо от обикновено. Намалете стреса - валериан. Фенагрик намалява напрежението над лимфната система и помага за дезинтоксикация....и т.н...

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #8 -: Април 23, 2007, 18:46:14 pm »
Охо-о-ооо, под това мога да се подпиша с чиста съвест, все едно аз съм го писал   :)   
Не мисли като човек!-Крион

karutzar

 • Гост
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #9 -: Април 23, 2007, 19:13:29 pm »
Alien :D от къде ги изчопка тези материали. Бях ги чел преди време и това донякъде ме спаси - помислих си че съм откачил. Точка 9 при мен беше 1995г., Точка 10-12 - от 98г. до сега. Никой не знае кога ще го лепне "пробуждането на мозъка". Обикновенно някакво ужасно незначително събитие може да trigger пробуждането. При мен беше интелектуален challenge докато наизустявах библията. Но всичко си е точно така по точки - от безсъницата до самоубийствената депресия. Най-безсилен се чувствах когато се опитвах да "пробудя" приятелите си - това естествено не ставаше и водеше до отчуждаване - мразя да играя роли (освен на сцената). 2001-2002 г. имах приятелка художничка (жестока - как рисува само) - дадох и идея да направи изложба на тема “As far as the Eye can reach” - ставаше въпрос за третото око, инволюцията, еволюцията, и пътя "към къщи". Написах и даже рецензия на 3 езика. Както и да е. С нея често си говорихме, че искаме да си "отидем в къщи" - там където принадлежим.
Има и още нещо, което не е споменато в точките. Ако някой се опита (или направи) да ми направи нещо лошо, да ме измами, обиди, и т.н. моята реакция е винаги пасивна - просто не оставам този негатив да ме обсеби или направи съпричастен. След време нещо лошо се случва на този човек - лошотията се връща при него - и с по-голяма сила. Това естествено си е стара магия :). Но не става въпрос за непукизъм. Нещо друго е. Просто като погледнеш от позиция на времето (фикция естествено) всекидневните "грижи ти се струват пълни глупости.
А, от 88ма пия поне по 3 литра вода на ден. Най.малко... :D

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #10 -: Април 23, 2007, 19:33:43 pm »
Аз ги бях чел на английски, но е добре че някой се е постарал и да ги преведе  ;) Интересно дали наистина има заговор за промените , които се виждат и усещат от много хора, да не се говори поради споменатите горе причини от масова паника  ;) Най- ми е интерсно дали има лабораторни доказателства за които се крие. Децата, които се раждат сега по-лесно ще успеят да се нагодят към  тези промени. Ни да му мислим щото процеса е дълъг

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #11 -: Април 23, 2007, 20:18:44 pm »
Масовата паника е измислица на тези, които в момента все още контролират света и именно те са, които не позволяват да се пише по-обширно в медиите за ставащите промени. Естествено е, защото един пробуден човек за тях означава още една заплаха.
Конспирацията е много по-дълбока и тя е свързана с психологическите методи за въздействие, за които и тук сме говорили, а и Елтимир също дава много ценни сведения. Всеки, който е тръгнал по пътя на такава трансформация, бива засичан веднага , има си и хора, които следят за такива, има си и методи. Следват енергийни удари, кога по-силни, кога по-слаби с цел да се разбие програмата за трансформация. И други неща се стоварват върху човека, но за всеки е индивидуално, затова ще минем без конкретика   ;)   
Затова колкото по-тих и незабележим е един такъв човек-толкова по-добре за него.   :)
Не мисли като човек!-Крион

Bell

 • Гост
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #12 -: Април 23, 2007, 20:52:26 pm »
Mirotvorec, жалко, че е така...щеше да е интересно и полезно, ако можеше повече хора да споделят своя индивидуален опит....


Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #13 -: Април 24, 2007, 01:33:58 am »
Жалкото, Bell, е това, че хората не искат да повярват и да признаят пред себе си, че са именно в процес на Пробуждане. Обратно, те се шашкат от всички тези необясними и странни физически болки, от странните си неразположения (психически и емоционални), хукват към докторите .... и се прибират у дома още по-недоумяващи, защото те са ги успокоили, че им няма нищо и са им изписали нещо успокояващо...за нервите.  ;D
Наистина, в началото е трудно, особено ако не знаеш, че не си само ти така. След това животът те среща с двама-трима "братя по съдба", с които можеш да споделяш спокойно усещанията си, защото знаеш, че ще те разберат и малко по малко започваш да придобиваш увереността, че не откачаш. Следва едно успокоение, което ти позволява все по-често да се вслушваш в усещанията си и да се замисляш над тях. А те, усещанията, стават все по-силни и ти все по-вече внимание им обръщаш, докато дойде момента да си кажеш "глей къв съм тъпанар-ама аз наистина се Променям и моята истинска Същност, Духът ми ще се погрижи всичко да протече както трябва".
Настъпва едно умиротворение, съгласие със ставащото с тебе, даже нещо по-вече-започваш все по-вече да се харесваш точно такъв, какъвто си. От този момент в гърдите ти лумва едно пламъче, което аз го наричам Радост и това пламъче с всеки изминал ден заема все по-голямо пространство.
Може и "случайно" разбира се да прочетеш някъде, че човек се ражда на Земята само с едно задължение - да изпита Радост от живота си   :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 540
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #14 -: Април 24, 2007, 02:20:51 am »
Следвайки Законите за цикличност в развитието на Вселената - от центъра към периферията (центробежно, инволюция) и от периферията към центъра (центростремително, еволюция), човешките монади влизат във въплъщение във все по-плътни форми (тела), като крайният етап на уплътняване на материята е т.нар. физическо измерение. В тази точка на временно равновесие, преди да започне обратният процес, енергийните центрове – чакрите, следва да са достигнали оптималното си развитие за текущия цикъл.
Когато започне завръщането от периферията към центъра, т.е. изкачването по еволюционната дъга, енергийните центрове под диафрагмата започват да „прехвърлят” активността си към съответстващите им над нея. От 3-та – към 4-та; от 2-ра – към 5-а; от 1-ва – към 7-а. Този вътрешен процес е паралелно съпътстван от изграждането и разширяването на антакарана, вследствие на което към физическото тяло започват да постъпват енергиите на душата (а по-късно и на монадата). Прехвърлянето на енергиите от долните към съответстващите им горни чакри, както и високите енергии на душата се понасят различно от всеки човек, в зависимост от състоянието на физическото му тяло. Казано по-опростено, плътната материя на физическия ни носител постепенно се приспособява към тези нови за нея енергийни потоци. В някои случаи това приспособяване протича с проявяването на разнообразни болестни симптоми и дори краткотрайно заболяване.

Системите и принадлежащите им органи, които реагират на тази вътрешна промяна, са тези, чиято захранваща ги чакра в момента е включена в процеса. Възможно е неразположението да обхване както областта на 2-ра чакра, така и тази на 5-а. По мои наблюдения най-труден е преходът от 3-та към 4-та. За да можете да вникнете в изложеното дотук, ви предлагам да отделите внимание на схемите в края на книгата. Тук ще се огранича да посоча връзката между всяка от седемте главни чакри със съответната жлеза с вътрешна секреция, система и органи във физическото тяло.
-   1-ва – надбъбречни жлези, отделителна система, костна система, кожа, зъби.
-   2-ра – полови жлези, полова система
-   3-та – панкреас, черен дроб, жлъчка, храносмилателна система
-   4-та – тимус, сърдечносъдова система, кръвообращение
-   5-а – щитовидна жлеза, дихателна система, вегетативна нервна система, нос, уши, ляво око (окото на личността)
-   6-а – хипофиза, дясно око (окото на душата)
-   7-а – епифиза, централна нервна система, трето око (окото на монадата)
Kолкото и черногледците да твърдят обратното, все повече хора се пробуждат за духовните светове. Броят на измерените от мен не ми позволява да използвам думата „масово”, но имайки възможност освен с пациенти да контактувам интензивно и ежедневно с много хора, мисля, че явлението може да бъде наречено така. Ако наистина съм права в това си заключение, то за човечеството и планетата ни има реален шанс да тръгнем към по-добро, въпреки мрачните и апокалиптични прогнози, заливащи ни почти ежедневно.
Споделям с вас, че ако едно неразположение или болестен симптом се дължи именно на изкачване на енергиите от долен към горен център, на пробуждане на горния или на предстоящо посвещение на душата, то място за тревога или страх няма! Това е един закономерен процес и в повечето от случаите нито самите ние, нито лекарите могат да направят кой знае какво. Предполагам, че процесът би бил много по-безболезнен, ако физическите ни тела бяха „във форма”, но живеейки в замърсена и почти отровена – както физически, така и енергийно, среда, плътната им материя се приспособява към новите енергии доста по-мъчително.
Знам приблизително какво изпитва всеки, който е достигнал до този етап, защото съм преминала през него. Благодарна съм, че тогава вече имах способността да се измервам, за да имам психически сили да изтърпя промените в тялото си, без да се стресирам или безрезултатно да се опитвам да си помогна с лекарства.

* * *
Преди да започне прехвърлянето на енергиите към чакрите над диафрагмата, аурата има яйцевидна форма и обгръща цялото ни тяло. При добро здраве първа, втора и трета чакра при измерване отчитат (0) – т.е. балансирани са. Четвърта отчита (-40); пета – (-50-55); шеста – (-60-70); седма – (-70-90). Скалата, по която правя тези измервания, съм си съставила сама и е включена в приложението.
Когато настъпи времето за издигане на енергиите към горните центрове, те постепенно започват да отчитат по-високи параметри, което говори за тяхното постепенно пробуждане. За известен период от време трета чакра започва да работи по-активно, подсказвайки, че тече прехвърляне на контрола (от страна на душата) към съответстващата й четвърта чакра. Това обикновено е съпроводено с периодично появяващи се и внезапно изчезващи болки в областта на стомаха. В същото време в центъра на гърдите периодично се усеща приятно затопляне, съпроводено с емоционални състояния, които за всеки от нас са различни. Може без причина да ви се доплаче или да се чувствате изпълнени с любов и радост.
Случва се тези състояния да се сменят внезапно, което може да ви обърка или притесни.
След приключването на този изключително важен процес аурата се изнася над диафрагмата, добивайки кръгла или овална форма, чийто контур обхваща гърдите. Изнесената над слънчевия сплит аура е един от белезите, свидетелстващи за постигнат контрол от душата над емоционалната ни природа. Знак е за духовно достижение, към което индивидът се е стремял през целия си низ от превъплъщения. Ако този процес премине на високи обороти, това означава, че човекът е достигнал до този етап в някой от миналите си животи и в този просто преминава през повторение, което окончателно да затвърди постигнатия резултат. Т.е. е нещо като преговор, преди да се премине към усвояване на новата учебната програма, свързана с предстоящото ни развитие и усъвършенстване.
Много характерни са симптомите при прехвърляне на енергиите от втора към пета чакра. Тук различията при всеки, изпитващ такава пренастройка, са почти минимални, в което имах възможност да се убедя впоследствие. Възможно е временно да се забележи повишена сексуална активност или пък точно обратното. Тук трябва да се вземе предвид, че както втора чакра е енергийният център на съзиданието във физически аспект, така пета е в духовен. Същата тази енергия, която използваме, за да създаваме живот във физическа форма, но вече трансформирана на по-висока октава, ни позволява да творим, включвайки творческия си потенциал, личните си дарби, наклонности и интереси.
Активирането на пета чакра е съпроводено с усещане за стягане в гърлото, често „падане” на гласа, понякога до степен да не можем да говорим повече от няколко минути. Интересно е да се отбележи, че паралелно с нейното пробуждане се активират и вторичните центрове, намиращи се от двете страни на гръбначния стълб, в близост до върха на лопатките. Това обикновено е съпътствано от болка, която много напомня на невралгична и често при такива оплаквания лекарите погрешно поставят диагноза „плексит”. Може да се случи болката да се разпростре надолу по ръцете, концентрирана в областта на ставите – та чак до върховете на пръстите.
Времетраенето на тези неразположения не може да се определи с точност, но продължава от няколко месеца най-много до година. Тъй като физическото проявление на пета чакра са щитовидната и околощитовидните жлези, то нейното активиране влияе пряко върху вегетативната нервна система, която в крайна сметка е физическото съответствие на системата от енергийни меридиани и краен физически проводник за протичащата по тях енергия до клетките на тялото ни. Следователно пробуждането на пета чакра води до усъвършенстване
на нервната ни система и до по-пълноценно захранване с енергия на физическото ни тяло.
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27