Автор Тема: 12-те признака на Пробуждането  (Прочетена 30385 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Fiery

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 518
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #15 -: Април 24, 2007, 02:22:08 am »
Когато при мен започна тази пренастройка, в резултат на измерванията си установих следното. Постепенно над лявото ми рамо махалото отчиташе все по-нарастваща активност – нещо като фонтан от енергия, който постепенно се усилваше. Същата активност се забелязваше по цялата ми лява половина на тялото и свършваше до пръстите на левия крак. Тогава разбрах, че прехвърлянето на енергията от втора към пета чакра ще приключи едва когато циркулационният контур се затвори и над дясното ми рамо също се появи такъв енергиен фонтан.
На този етап веднъж помолих моя приятелка с развито вътрешно зрение да ми опише какво вижда. Тя откликна с готовност на молбата ми и описа следната картина: над лявото ми рамо видя сребристобяло сияние, наподобяващо по форма и големина малка коронка. Фонтанът от енергия, който аз измервах, тя виждаше като бликащи над рамото ми - на около метър височина, разноцветни снопове светлина. Същевременно над дясното ми рамо такъв фонтан липсваше, а вместо подобието на коронка там се виждаше само нещо като бляскава метална пластина, покриваща раменната става. По-късно в томче от „Агни йога” прочетох, че именно тези фонтани, толкова наподобяващи крила, рисуват иконописците.
Преди енергията от лявата ми половина да започне да се изкачва нагоре по дясната, имах периоди на силни, но все пак поносими болки първо в петата на левия крак, а след това и в основата на големия пръст на десния. Често съм разказвала на приятели, при които впоследствие наблюдавах същите процеси, за една забавна случка, свързана с болките ми в петата. Вярно е, че при измерване виждах причините за нея и знаех, че просто трябва да си я изтърпя. Но една сутрин след събуждане открих, че просто не мога да стъпя на крака си. И тъй като от няколко седмици се чувствах изтощена и все се канех да си взема болнични, та да си почина (а като питах с махалото, отговорът беше „не”), зарадвана възкликнах: „А, ей сега отивам и си вземам три дни болнични!” Радостта ми се оказа доста прибързана, защото болката изчезна почти мигновено. По незнайни причини трябваше да ходя на работа и туйто. Много се смях тогава и освен това още веднъж се убедих във верността на измерванията и заключенията си за произхода на тези болки.
Месеци по-късно контурът се затвори при дясното ми рамо и фонтанът от многоцветна енергия, който приятелката ми видя, а аз измерих с махалото, се появи и над него. Целият този процес бе съпроводен от периодични, понякога трудно поносими болки в областта на плешките. Мен лично повече ме боля лявата част, но при някои от приятелите и пациентите ми болката се местеше или пък ги болеше едновременно и от двете страни. Затова пък ми бяха спестени болки в областта на ръцете, но при моя приятелка се стигна до временно обездвижване на лявата китка от специалист хирург. Жената знаеше истинската причина на проблема, но въпреки това тази мярка беше необходима и й донесе временно облекчение, докато нещата се нормализират.
При активирането на шеста чакра съпътстващите физически усещания и последвалите ги видими промени се диференцират още повече. При мен този процес протече с болки в областта на лявото око и слепоочие. Често имах усещане за тръпнене, затопляне и пулсации в центъра на челото – между двете вежди. Малко по-късно настъпи кратък период на временен дискомфорт в областта на ушите – особено дясното. Имайте предвид, че физическото съответствие на шеста чакра е хипофизата – диригентът на цялата ни ендокринна система. Събуждането на този център води до качествено нови промени в нейните функции, което дава отражение в работата на всяка от жлезите с вътрешна секреция. Под тяхното въздействие постепенно се променя всяка наша клетка, подготвяйки се за работа на нова, по-висока честота.
Възможно е да преживеете и очистителен период, характеризиращ се с нещо като стомашно-чревно разстройство в лека форма. Колко дълго ще продължи, зависи от физическото състояние на организма ви и най-вече от това – доколко е замърсено с токсини тялото ви. При мен – с прекъсвания от по няколко седмици, това продължи почти година. Имам почти осем години трудов стаж в една от електроцентралите към комплекса „Марица-изток”, където работех в изключително замърсена работна среда и явно тялото ми се нуждаеше от повече време, за да се освободи от натрупаните отрови.
И досега се питам какво би станало с мен, ако не знаех причините за тези неразположения? С какви ли средства и методи щяха да се опитат да ме лекуват – като лечението, естествено, щеше да се окаже безуспешно. И какво ли се случва с тези от нас, които прибягват до лекарска помощ тогава, когато причините са именно от енергийно естество и медицината в действителност е безсилна да направи каквото и да е.
Спомням си, че когато при моя приятелка започна активирането на шества чакра, това бе съпроводено с почти непоносими болки на всички зъби, както и на челюстите. За щастие поне на нея можах да помогна. А сега се надявам чрез тази книга да бъда полезна на тези от вас, на които подобни промени тепърва предстоят.
Докато стоически изтърпявах всички тези болки и неудобства, за които ви разказвам, все се питах как ли ще се чувствам, когато започне да се пробужда седма чакра. За мое голямо облекчение този път поне не ме боля тук или там - по време и след приключване на събуждането на хилядолистния лотос физическите неразположения вече не са толкова драстични. Е, имаше си ги сътресенията, но като че ли най-големият зор беше минал. При мен процесът протече с виене на свят, понякога – със загуба на равновесие и залитане. При това кръвната картина – особено хемоглобинът, си беше в нормата. Кръвното налягане – също. Всички органи и системи работеха нормално. Отчиташе се подобрена обмяна на веществата, дължината на вълната ми беше 8.0! Психическото ми състояние беше стабилно – аз просто знаех, че всичко е наред и няма от какво да се боя или да се тревожа.
При процесите, които накратко описах, измерването на чакрите над диафрагмата отчита тяхната все по-нарастваща активност, като минусовите параметри постепенно преминават в плюсови. Крайните им стойности, които съм измервала както при себе си, така и при много други хора, са огледални на предишното им състояние. Четвърта отчита (+40); пета (+55-60) и т.н. Тъй като в този период от живота си периодично се измервах и записвах отчетените параметри, един ден с недоумение регистрирах, че всичките шест чакри, с изключение на седма, отчитат (0). В първите десетина минути останах стъписана и дори се запитах дали пък не съм се запътила да си ходя в Отвъдното. Малко по-късно вече ми стана ясно каква е работата. Седма чакра беше достигнала максималната си за този етап от живота ми активност. Аурата ми се беше изнесла нагоре, обхващайки само главата ми. Всички останали чакри бяха прехвърлили активността в своите енергийни проекции, намиращи се в коронната чакра.

* * *
Логично е да си направим извода, че тези външни промени на организма са предшествани и съпътствани и от вътрешни трансформации. Инертността на физическата материя не ни позволява да ги отчетем начаса, но бъдете уверени, че техните резултати рано или късно биват забелязани. Не мога да ги изброя, нито да ги обобщя, защото те са изключително разнообразни и строго индивидуални. Ако в момента преживявате подобни промени, съветвам ви да си ги записвате, за да можете впоследствие да си направите лична равносметка – стига, разбира се, това да представлява интерес за вас.
Постепенно ще забележите вътрешна преориентация, промяна в ценностната си система и категоризиране на обекти, хора и явления. Тъй като прекият резултат е все по-стабилна връзка със собствената ви душа, а чрез нея – и с останалите души, ще започнете по един фин начин да усещате всеобщата мъка и радост. Може да се събуждате облени в сълзи, почти разкъсвани на късчета от непоносима душевна болка. И няма да знаете защо така ви боли. В противовес на тези състояния ще ви се случи да се чувствате изпълнени до последното си атомче от животрептяща любов и състрадание.

НОВОТО ЛЕЧИТЕЛСКО ИЗКУСТВО
Ценка Стойчева
- Не можем, ще паднем! - Елате до края! И те дойдоха. И той ги блъсна. И те полетяха!

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 699
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #16 -: Април 24, 2007, 15:19:24 pm »
Има и още нещо, което не е споменато в точките. Ако някой се опита (или направи) да ми направи нещо лошо, да ме измами, обиди, и т.н. моята реакция е винаги пасивна - просто не оставам този негатив да ме обсеби или направи съпричастен. След време нещо лошо се случва на този човек - лошотията се връща при него - и с по-голяма сила. Това естествено си е стара магия :). Но не става въпрос за непукизъм. Нещо друго е. Просто като погледнеш от позиция на времето (фикция естествено) всекидневните "грижи ти се струват пълни глупости.

И при мен е така.Макар, че аз го наричам "непукизъм"/което предполага дебелокожие/, знам, че това е най-добрия начин  да си спестиш ненужни проблеми. Буди недоумение в околните, повечето от които отговарят на удара с удар, но аз вече съм нещо като "кон с капаци" и не си губя времето да отмъщавам, да доказвам на някого нещо. Абсолютно безсмислено е при условие, че си има перфектен механизъм за оптимално разрешение на проблемите.И в повечето случаи нашата помощ му пречи.
Всеки усеща промените, които стават. За едни е по-лесно, за други не. Как се справяте вие? Аз също си налагам да пия повечко вода. Другото, което много добре ми действа е природата и тишината. Те са кислород за кръвта ми. Умората вече е нормалното състояние на хората. Не ми е тъжно, че са уморени/ аз също съм много често така/, дразни ме, че не питат защо е така, какво да се направи, приемат всичко за нормално и приличат на изцедени лимони.Нека да обменим опит как да преодолеем тези неща, а?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Heinie

 • Гост
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #17 -: Април 24, 2007, 21:58:08 pm »
Как се получава така, че перодично из интернет пространството плъзват подобни списъчета - "Признаци на Промятата", "Симптоми на Издигането" и тем подобни. Сякаш не сме достойни да разберем сами, че нещо се случва...

karutzar

 • Гост
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #18 -: Април 25, 2007, 00:06:15 am »
Heinie , нарича се пробуждане на мозъка. Щом не си разбрала за какво става въпрос значи не се отнася за теб. И не знам кой е достойния - сам Духа си избира достойните. Даже е мъка да пробудиш този, който не е отзован за това. Независимо от полаганите усилия... :(

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 699
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #19 -: Април 25, 2007, 14:26:01 pm »
Как се получава така, че перодично из интернет пространството плъзват подобни списъчета - "Признаци на Промятата", "Симптоми на Издигането" и тем подобни. Сякаш не сме достойни да разберем сами, че нещо се случва...
Не е въпрос на достойнство. Просто информация за случващото се...
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #20 -: Април 25, 2007, 16:12:31 pm »
.... за сравняване с индивидуалните  си  усещания   ;)
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 699
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #21 -: Април 25, 2007, 16:18:05 pm »
.... за сравняване с индивидуалните  си  усещания   ;)
Да. И понякога не можем да си ги обясним.
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 504
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #22 -: Април 26, 2007, 13:34:44 pm »
Искам да попитам: Някой от форума смята ли се за "пробуден" ?!
От това което чета, някои описват "събития" все едно им се случват всяка сутрин преди да си пият кафето.
Доста силни твърдения.
И така де, има ли пробудени измежду вас ? :-\

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #23 -: Април 26, 2007, 13:41:59 pm »
smurf в статиите които са пуснати както и личните опити на хората, които са споделени в темата се описва процеса на пробуждане а не крайния резултат! Така че въпроса ти не е зададен правилно. Може да питаш дали някои се считат за пробуждащи се а не за пробудили щото едва ли някой се счита за такъв  ;)
« Последна редакция: Април 26, 2007, 14:01:39 pm от Alien »

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 504
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #24 -: Април 26, 2007, 13:57:13 pm »
smurf в статиите които са пуснати както и личните опити на хората, които са споделени в темата се описва процеса на пробуждане а не крайния резултат! Така че въпроса ти не е зададен правилно. Може да питаш дали някои се считат за пробуждащи се а не за пробудили щото едва ли някой се счита за такъв  ;)
Ми аз от това се стреснах  laugh
Не казвам, че някой го е заявил директно, но да се твърди на 100% за явленията по този процес е доста смело !
Болки незнам къде се и прочее...
Меко казано това ми звучи доста Ъбсурдно, пък като прочетох за "парене м/у вждите, понеже се отваряло 3тото око"
Ша ма извинявате, не казвам че 3то око и пробуждане няма, но мога да твърдя че на таз планета да има 2-3ма пробудени НАЙ-МНОГО и силно се съмнявам, че са разказали за процеса как протича ;)
« Последна редакция: Април 26, 2007, 14:01:57 pm от Alien »

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #25 -: Април 26, 2007, 14:08:40 pm »
Нямаш си и на идея колко много хора има като Ценка Стойчева, която е преминала през всичко това   ;)  Както ти сега не вярваш, че има такива, така и аз на времето се чудех как може никой около мен да не усеща това, което аз усещам, толкова силно беше(и продължава всъщност). Но тъй като няма разумно обяснение от страна на официалната медицина, тези хора предпочитат да си мълчат.

Не мисли като човек!-Крион

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 504
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #26 -: Април 26, 2007, 14:40:23 pm »
След като са преминали през всичко това, с какво са по различни от нас ?!
В доста теми се споменава как "следващия етап от еволюцията", "по високата честота на съзнанието" и прочее ще бъдат огрома промяна и едва ли не ще ни доближат до знанията на древните, е питам аз след като има такива хора, със знания които могат да променят света, защо това не е станало още, няма ли възможност да са самозванци, които просто искат да си продават литературата на такива като нас ? Поредната машина за пари, която не се интересува от нищо друго !

karutzar

 • Гост
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #27 -: Април 26, 2007, 18:53:03 pm »
Аlien, отново си на висота - 10Х
Не познавам човек, който да каже, че е окончателно пробуден. Изключвам будите. Самото название Буда означава буден/пробуден. Аз също се опитах да систематизирам случилото и продължаващото да се случва с мен пробуждане. Никога не ми е парело на челото. Което не означава, че на други не им се е случвало. Другото, което съм забелязъл за себе си е невероятното като обем прочетена и запомнена информация. Но и тук си има "вдишвания и издишвания" - цикли. Има дни когато трябва да прочета 1 мейл по 3 пъти за да го разбера. И ми се насълзяват очите от 2 часа пред РСто. В други дни съм си такъв, какъвто си съм. Но не е до биоритмите. Това със сигурност. Цикли. И доста се забързват напоследък.  ;DНо както казват свидетелите на мадам йехова (и Петее) - да не загубваме от погледа нашата цел.  ;D
Е, моята цел е доста по-различна от тяхната, но това е вече друга тема...

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 798
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #28 -: Април 26, 2007, 19:07:44 pm »
smurf, всяко нещо с времето си  ;)   И ти самият знаеш, че за да се трансформира едно нещо от едно състояние в друго, то трябва да има някакъв достатъчен минимален потенциал и то на необходимото за този процес ниво.
Парене в челото не помня да съм имал, но по едно време все едно имах някакво червейче между веждите, което се разхождаше  ;D  А сега на дневен ред са сърбежите, чеша се като крастав по двата крака близо до глезените.  Абе големи майтапи изобщо ....  :P
Не мисли като човек!-Крион

karutzar

 • Гост
Re: 12-те признака на Пробуждането
« Отговор #29 -: Април 27, 2007, 09:30:12 am »
Цитат
А сега на дневен ред са сърбежите, чеша се като крастав по двата крака близо до глезените
И при мен беше същото, но преди доста време - 3-4 години. Сърбежи без причина.
И друго имаше - изчезнаха ми всички побелели косми от косата - стана си тъмно кафява - като на 25г. Е, то може и да е от друго -  :Dнали се напомпвам с мелатонин чрез бинаурални звуци...
Но пак цикли - след време отново посивя... И отново изчезват побелелите косми... Не мога да си го обясня.
И теглото - ту се качва, ту се намаля - -  ;D като барометър съм ;D
И интуицията се развива жестоко. Ама то май си ми е по рождение... ;D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27