Кои са те? От къде идват? Кое измерение е техния дом? Защо Луцифер се обърна срещу тях?
Всички знаем, че някои ни помага в борбата с Тъмните сили, ако не беше така нямаше да сме стигнали до тук! Да поговорим съзидателно. Не мислите ли, че прекалено наивно и с насмешка мислим по тези теми?
Заглавието на темата ми се струва малко двузначно.
Евентуалните помагащи за какво ни помагат? За борба срещу Духа на Земята или в Негова помощ?
За да се отговори на въпроса "Кое измерение е техния дом?" ми се струва необходимо да се уточни какво се има предвид под измерение. Често, според моите разбирания, се смесват пласт/плътност с измерение/фаза. (фазата е изградена от плътности, според мен). Вероятно неяснотата е поради възможността за смяна на измеренията/фазите в точките/граничните области/ между пластовете/плътностите.
Наскоро учените изнесоха теория, че човек съществува едновременно във всички измерения.
Това потвърждава думите на Анастасия, цитирани от Владимир Мегре в книгите му/им/, че човека е единственото създание, което съществува едновременно във всички измерения.
Ако приемем тези идеи за истина/факт/, то те се явяват подсказка защо именувания в случая Луцифер още не е победил. Загатва се вероятността, той да съществува само в някои измерения. ?!?
За тези, които са виждали представители на определяните за Тъмни сили, няма сънение, че те също са лъчисти създания притежаващи светлина с различен интензитет. Описанията като тъмни и светли идва от разликите в честотата и амплитудата на излъчване . Така обекта "Б" се възприема от обекта "А" като светъл, но за "В" "А" и "Б" са тъмни/в различни степени/.
Споменаваното като Луцифер създание е съзнание по същност. Като такова той подлежи на еволюция. За други съзнания може да бъде светъл, тъмен или сходен в зависимост от собствените същностни характеристики на наблюдателя.
Битката, "третата световна/вселенска/ война" е за съзнания. Едни се стремят да еволюират използвайки принудително или манипулативно околните подаващи се. Други, споделяйки опита си, наблюдават резултатите от познанията си, доброволно приложени от околните.
В този ред на размисли стигам до идеята, че делението на тъмни и светли може да се основава на това, дали действията се основават на принудителни, манипулативни и користни основи или на неизискващи подчинение и преклонение принципи, искрено безкористно и открито споделяне на познание и опитност.
За мен определенията тъмни, светли и идентични като нас, не са непоклатими и окончателни а са неспирно взаимоизменящи се съотношения.
Аз бих променил питането така:
Тези, чийто влияние изживяваме, помагат или вредят на еволюционното развитие на земния Дух и на нас като негови спътници?
Едва ли отговорите, отнасящи се до едни и същи създания/съзнания, давани от всички нас биха били еднозначни. Те винаги ще зависят от собственото моментно състояние, което е следствие от натрупан опит, познание и взаимосвързаност с околните.
Ако източа от кръвта ти без съгласие, това за тебе е тъмно дело. Ако я дам на нуждаещ се, за него е работа на светъл.
Ако си в нужда и аз ти даря своята кръв, добро е за теб. За мене също е добро дело.
Ако пък ти дам търсено от теб познание, чието прилагане на дело ще те предпази от изпадане в нужда, то аз ти засвидетелствам свободата на избор и не те поставям в зависимост от себе си. Само и единствено ти решаваш.
Така постъпващите аз определям за Светли. Тях се стремя да следвам.
---
Постарах се, почти без цитати да изразя в общи линии виждането си за структура и взаимоотношения във вселената. Без да нападам или критикувам когото и да било, дори определяните за тъмни.
Всяка нападка предизвиква и е опора за отпора.
"Всяко действие предизвиква равно по сила и обратно по посока противодействие"
"Не непременно, господин Монро. Не непременно."
Но знае ли се? - бих добавил аз?