Автор Тема: Илюминатите и "тъмните сили"  (Прочетена 8116 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 518
 • *terrafim*
Илюминатите и "тъмните сили"
« -: Януари 24, 2007, 17:14:02 pm »
Илюминатите и тъмните сили

Няма такова нещо като тъмни сили. Съществува единствено светлина, и различни степени на светлина. Където има много малко светлина, ние казваме, че е тъмно. Т.нар. тъмни сили са групи от души, които имат много малко светлина. Защото те са я отрекли в себе си, било съзнателно или несъзнателно. Също така не съществува такова нещо като "те". Всеки е на своя собствен път към разбирането на самия себе си и всеки сам е отговрен за разплитането на собствените си енергии и трансформацията на собствените си убеждения и нагласи. "Те" могат да се групират в общност единствено във външния свят, в който имат общи интереси на някакви нива. "Те" изчезва, когато тяхната Висша същност/Висш Аз гледа към тяхната еволюция, тогава остват сами със себе си и своите илюзорни творения.

Това обаче не означава, че тези сенчести души не могат да причинят хаос в голяма степен, точно както са правили в продължение на милиони години. Те живеят в свят на илюзии, озарен от сънища на страх и омраза, и докато продължават да вярват в този кошмар, той ще продължава в една или друга форма. Тази общност от души е дотолкова заинтересована от своите творения и техники на вампиризъм, че е изградила почти непровбиваема коруба от психическа и астрална мъгла около планетата, държейки многократно по-голям брой от тях самите в кошмара им. И ние, аз и ти, по някакъв начин също подържаме споделената илюзия и наливаме своята енергия в нея, в някои свои инкарнации в ролята на жертви, в други инкарнации в ролята на палачи. Но и двете роли са едно и също, защото даряваме своята сила и потенциал на нещо външно от нас, намаляваме светлината си. Правим това от толкова отдавна и в такива мащаби, че нашите мисли и нагласи са станали автономни, контролирайки ни отвън, отразявайки се към нас чрез хората около нас, чрез това, което наричаме общество. И това ще продължи дотогава, докато не забравим за "тях", докато не се изсмеем на цялата игра и не спрем дори да се борим срещу нея, защото тя е илюзорна и борбата срещу нея също я подкрепя. Началото на края е в момента, когато погледнем към себе си и започнем да освобождаваме впримчената и обособена наша собствена енергия в различните методи на манипулация, когато се припознаем като суверена, които е започнал тази игра и не сложим съзнателно край на нея, извиквайки силата си обратно.

Има много информация, отнасяща се до произхода и природата на илюминатите ("озарените"). Дори съществува идея, че това е съзнание и енергия от друга вселена, и тези тъмни души са дошли от там, внасяйки множество изкривявания тук. Независимо дали това е вярно или не (защото Източникът на този Космически Ден е създал огромно многообразие от системи на живот и сред 43те физически* вселени само 17 от тях са с изцяло реализирано Христово Съзнание), решението ВИНАГИ е било да повишим своето самоосъзнаване и да разсеем невежеството и страха вътре в нас, така че да сме в постоянен контакт със светлината и любовта в нас.

Нищо в творението не съществува без светлина, но за да опростим нещата ще наричаме тези души, които са прекъснали връзката си с Източника, "негативни същества" (става дума за прекъсване в осъзнаването, погрешно насочване на вниманието и потока на съществуване, енергийни изкривявания, които пречат да се осъзнава нашата собствена природа като единна с Всичко, Което Е). Тези същества не могат да съществуват изцяло без светлина, но защото вярват или техните разбирания отдавна са ги отклонили от тази истина, тъмнината се е превърнала в тяхна реалност. Преживявайки тъмнина, но нуждаейки се от светлина (както всичко в творениет), тяхна автоматична нагласа става да изсмучат светлина от другите. Много същества временно могат да издигнат съзнанието, вибрациите си, фокуса в своя канал, положението на електромагнитните си полета, до по-висока плътност/измерение чрез присвояване на светлина. Но вселената оперира под действието на закона за запазване на енергията. След като съществува безкраен източник на енергия, нито се губи, нито се печели енергия всъщност. Като повишаваме своята осъзнатост и ниво на връзка, ние се потапяме все по-дълбоко в полето от безкрайна енергия. И след един момент няма начин някой да отклони потока от светлина от нас. Затова и повечето усилия за подържане на енергийния затвор около нас са насочени всъщност към поставянето на множество воали и прегради между нашето съзнание, слязло в материята на 3тото измерение, и нашата Висша Същност, или Висш Аз за тази физическа вселена, която е в непрекъснат досег с Източника. Енергия може да бъде отклонена или изкривена от ниските ни носители - (нисшето) етерното тяло, емоционалното и менталното тяло, в много редки случай от външните пластове на каузалното тяло или душата (но това става само поради много силна кармична обвързаност и обуславяне на съзнанието, че това е разрешено и може да стане).

Така наречените тъмни сили съществуват само защото ние им даваме сила. Ако отречем тяхното съществуване ние им даваме несъзнателно сила, защото енергийното пространство, в което съществуваме е замърсено с разбиранията на множеството, че това е позволено. Ако отричаме, ние навлизаме в ниско ниво на светлина или ниво на астрална/психическа енергия и сме податливи на влияне. Чрез съзнателна връзка със светлината и съзнателно оформена нагласа, че не желаем да преживяваме подобни форми на вампиризъм, обаче, ние можем да разсеем влиянието и да съхраним силата си. Тъмнината не може да издържи големи количества светлина, това, към което се стреми е да затъмни до такава степен нашите енергиини полета, че едновременно да може да се храни от нас, и едновременно да не бъде унищожена. Сивотата и посредствеността на енергиите, държането в някакви граници на развитието на фините тела е това, което тъмните сили отглеждат и търсят. Съществуват много втълпени и възприети модели, че динамичната енергия ще ни разруши, че прекомерно многото светлина няма да ни понесе, че не трябва да се бърза, че трябва да се върви по изпитани пътища, че светлината и любовта (вибрациите на духовните измерения - са някакви абстрактни и сантиментални, но неразбрани, идеи) действат като вътрешни спирачки и са в полза на подържането на сивотата и съществуването на ръба между светлина и тъмнина, където сме перфектната храна.

Илюминатите

Думата означава "озарените". Преди много епохи са съществували инарнирани души, които са овладели в известна степен земния план, които са добили известно разбиране как да контролират процесите тук. Те развили своите психични и интуитивни умения по-бързо от духовното разбиране, и по такъв начин са променили своята първична душа, его-тялото, или продълженията на Душата, които се прераждат във физическия свят, трупат опит и впечатления и оперират във формата. Тази злоупотреба с духа се нарича бяла и черна магия, тяхното разбиране за вселената се променило към окултно разбиране и вече не били способни да виждат единството на духа около себе си. Те виждали и възприемали единствено източници на "сила" и "власт", виждали вселената управлявана от духове и нематериални същества, виждали, че ако издигнат своето съзнание малко над материята могат да управляват като кукловоди тези, които не могат да направят това.

Като последствие най-вече от промяната в разбиранията, промяната и превключването във възприемането на реалността, те пропаднали във вибрациите си и станали много привързани към материалния план. Първо, те израстли в своята сила, после те станали корумпирани от тази сила, след това пропаднали като вибрация и привлекли негативни същества от други области на съществуванието в техните организации.

Това не се е случвало еднократно. Името илюминати е последното, което е давано на тези групи от човешки същества, но пътят на тяхното "развитие" е един и същи през различните епохи. Това е станало с цялото научно духовенство в Атлантида. Това е станало с царете и фараоните на Египет в един момент. Това е станало с жреците на маите. Това е станало с фамилията Медичи в Италия. Станало е в Бавария, с рицарите тамплиери. С масоните, с розенкройцерите. В последния век на засилен индивидуализъм е ставало с множество човеци, които са изобретили собствени методи за контрол над реалността като се започне от относително безобидното възраждане на вещерството, езичеството, магията, изкривеното използване за първи път на чистите техники на будиската традиция или традиционни методи за медитация в хаос магията, мине се през различни психотронни изследвания, свързани по-скоро с мозъка и тялото отколкото с енергиитя... Списъкът е безкраен, колкото безкрайно може да бъде лутането в абсолютно тъмен лабиринт, защото общото при всички тези случаи е липсата на осъзнаване и светлина от Вътрешното Същество.

Защо се е случило? Няма преки пътища към просветление или свързване с Вътрешното Същество. Жаждата за власт във всякакви аспекти е най-тъмният камък в основата на егото. И след прекъсването на връзката със светлината, съвестта, която е аспект от душата, способността за разграничаване на правилно от неправилно, вярно от илюзорно, която е аспект на Висшия Аз/Висшата Същност, изчезват. Докато това е много силно изразено в някои души, при други е съвсем фино. Много души са се издигали в богатство и известност, но са вкаменявали своите сърца за духа. Това се е случвало от толкова дълго време, че е придобило собствен живот и тези постижения са станали толкова желани за всеки, толкова естествени, сякаш затова душата е слязла в материята. Вибрациите на жажда за сила привличат негативни същества, толкова откъснати от светлината, че са способни на всякакви изкривявания и извращения, толкова откъснати от светлината, че дори не са родени в тази вселена. Първо това е била група от друга вселена, после това е бил консулът на Ригел в Орион, после това са били рептилианците от Алфа Драконис. После са били Зета, сивите. Списъкът продължава... До сега.

Крайъгълният камък на острия завой, които сме предприели, се нарича Хармоничното Сливане. От човешка гледна точка в един момент и място във време-пространството на нашата еволюция, нивото на душата е призовало за помощ нивото на Източника. И е имало отговор. За първи път в своята история груповата човешка душа е решила да спре тази игра на обезсилване, кошмари и вампиризъм и да се придвижи към светлината. За първи път ние сме решили, че искаме да излезем от детския етап на нашата еволюция и да станем зрели в духовно отношение. В резултат на този групов повик, отправен от нивото на душата на всяко човешко същество тук, Източникът е свързал свое по-дълбоко ниво, свои по-дълбок пласт със Земята. Енергията и светлината, която е вкоренена в този момент променя триизмерното съществуване на планетата в четириизмерно съзнание. В известен смисъл на думата ние вече не живеем на същата планета както преди 100 години. Съветът на Седемте, или центърът от планетата, които приема жизнената енергия на Източника във вид на Космически Лъчи, се е превърнал в Съвет на Дванайсетте. Седемте лъча, които са изграждали човешката цивилизация хилядолетия и чиито манипулиране също е част от земната драма, са били допълнени до Дванайсетте Лъча, които сътворяват този Космически Ден. Цялостното вкореняване и промяна на енергийния формат на Земята от триизмерен в четириизмерен приключва няколко години по-късно, през 1992 година. През този междинен период енергията на Източника, 12ти космически лъч, обхваща всеки атом и структура на планетата и нейните астрални нива, разрушавайки много от старите модели, освобождавайки много души от техния затвор в материята, позволявайки на част от инкарнираните, отворени за светлината, да могат да повишат достатъчно вибрацията си, че да интегрират своята многоизмерна същност в различни степени и дълбочини докато са във физическо тяло.

Този процес на интеграция на 12ти лъч, енергията на сътворението, носи няколко по-важни промени в планетарен мащаб. През 1992г. са били анихилирани първите три астрални нива на планетата, освобождавайки множество същества и души, прекарали цели епохи в тях в пълна забрава и инертност. Трите астрални нива продължават да съществуват единствено в системата от енергии в част от хората, превръщайки ги в изолирани острови от нискоастрална материя, пълна с илюзии и кошмари. Докато не решат, че са страдали достатъчно и не се освободят от тях и моделите на поведение/нагласа, които ги изграждат. Този процес се отразява също така на така наречените тъмни сили или илюминати, които търсят все по-ожесточени и крайни методи, за да запазят изплъзващия им се контрол.

Ще се опитаме да разгледаме няколко нива на съществуване на илюминатите и няколко плътностни и измерения, в които оперират.

На триизмерно ниво (понякога процесът на Възнесение се разбира погрешно като приключване на това измерение - третото. От гледна точка на съзнанието третото измерение е фокусиране и проявление, увеличаване като от лупа на потока от енергии (4то измерение), структурата (5то измерение), идеалите/архетипите (6то измерение) и тн. Едно четириизмерно съзнание има в своите полета третото измерение като инструмент за проявление и фокусиране на намерението си, но е центрирано в по-висока точка на съзнание, която позволява изключително силно насочване на потоците) илюминатите са егоманиаци, безчувствени и арогантни в своето желание за завоевание. Тяхната банкова система, политическа система, програма за контрол на съзнанието чрез медии (правило ли ви е впечатление комфортисткото мислене на много журналисти, които привеждат себе си в удобно средство на тази програма, без самите те да имат някаква ясна представа какво правят?), съюз с негативни същества, филмова индустрия, насочена към създаването на филми на ужасите, внушаващи страх, апокалиптични предсказания за край на цивилизацията и планетата и тн и тн. Цялата тази система е родена от симбиозата на триизмерното съзнание и астрални същества, които имат нужда да се хранят от страха, яростта, отчаяниято, безизходицята, създавани от медии, финансови структури, военни и тайни общества на Земята.

На четириизмерно нива, тяхната империя е обусловена от НАШИТЕ вярвания, че нещо или някой извън нас самите може да ни управлява. Ако отдръпнем вярата си от тези илюзии на страх и разделение, техните усилия ще останат без резултат. Ако всички ние сме ЕДНО, тогава никой не може да контролира и манипулира никой друг.

На петизмерно ниво, това е внушената вяра, че те са децата на бог, богоизбраните владетели на този свят, кукловодите на този сън. Ние ги обичаме и ги благославяме и се молим за тяхното благоденствие.


*физическите нива са всички вибрации на съзнанието до 6то измерение включително, които обхващат в себе си всички проявления на електромагнитните полета и стъпки на духа, които предприема при излизането си от празнотата/златния мост. Логосът на тази вселена е тялото от светлина, което служи за изразяване и съществуване на индивидуализаното от източника съзнание във формата. На върха на 6то измерение, в последните три октави, е нашата Висша Същност/Висш Аз, който насочва и координира своята светлина в различни проявления в различни плътности и системи на живот. Във Висшата Същност е вложен безкраен потенциал от жизнена енергия, но този център на съзнание разпределя енергията и светлината, която е нужна на всяко от нейните нива, така че всичко да бъде организирано в перфектна система за трупане на опит и самоосъзнаване на безкрано много точки на съзнание, които произлизат от него. Вселенските нива обхващат нашите 12 чакри, обхващат в себе си всички възможни движения на духа или конфигурации на светлинното ни тяло. Най-ниското ниво на съществуване, което е било възнамерено в тази вселена от Източника, е било Христовото съзнание, пълният суверенитет върху светлинното тяло, връзка с Централното Слънце, като негова основа са висшия ум, духовната интуиция (понякога наричано вселенско емоциоанлно тяло) и енергията на 9ти космически лъч - преживяване на реалността единствено от гледна точка на светлината и екстаза от съществуването - животът е радост - както и свободното движение чрез активираното светлинно тяло през цялата система на живот във вселената. Пропадането на съзнанието е прекъснало връзката с 9ти космически лъч (който закодира в клетките нашия най-висок потенциал, или 12те нишки ДНК, който служи за активация на електромагнитните полета в меркаба), изтласкало е светлината на душата извън тялото, като я е свело до една искра над главата в 8ма чакра и почти минимална връзка с тялото в областта на тимуса, предало е контролът върху преживяванията от духовното тяло на менталното тяло, създало е трите долни чакри в тялото, които използваме - вместо тялото от светлина имаме физическо тяло, вместо духовна интуиция - имаме емоционално тяло, вместо чистото и безкрайно пространство на висшия ум - имаме нисшия ум на слънчевия сплит.

Следва продължение

W.R.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #1 -: Януари 24, 2007, 17:46:43 pm »
Много интересни размисли браво !

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #2 -: Януари 24, 2007, 18:22:48 pm »
Откъде ми е познато това...?   :-\
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 518
 • *terrafim*
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #3 -: Януари 24, 2007, 19:08:30 pm »
Ти кажи, аз го написах днес за един друг форум  :P

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #4 -: Януари 24, 2007, 19:43:14 pm »
Шапка ти свалям!  :P 
Отделни фрагменти съм срещал, например за 12 лъч, струва ми се в някой от руските форуми, ама както и да е. Информационното поле е общо и който е кадърен черпи от него.
Все ми се струва, обаче, че все пак има тъмни сили, които не ползват Светлината. Не мога да обясня защо, едното чувство ми подсказва това. И не че е малко Светлината в тях и не е проявена, а изобщо я няма. Бъдещето може и да промени мнението ми, но засега е това.

И не се подмотавай-давай продължението!  :P  Че даже и в друг форум го пуснал по-напред...  :o     :'(
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #5 -: Януари 24, 2007, 20:03:55 pm »
Много хубаво изложение, давай, чакаме продължението с нетърпение. :)   Много ясно  си  систематизирал и подредил познанието си по въпроса, така че да е разбираемо и за хора, които не са много навътре в тази материя. :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #6 -: Януари 24, 2007, 20:37:05 pm »
О Диана,кой го е измислял това?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 518
 • *terrafim*
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #7 -: Януари 24, 2007, 20:54:09 pm »
Шапка ти свалям!  :P 
Отделни фрагменти съм срещал, например за 12 лъч, струва ми се в някой от руските форуми, ама както и да е. Информационното поле е общо и който е кадърен черпи от него.
Все ми се струва, обаче, че все пак има тъмни сили, които не ползват Светлината. Не мога да обясня защо, едното чувство ми подсказва това. И не че е малко Светлината в тях и не е проявена, а изобщо я няма. Бъдещето може и да промени мнението ми, но засега е това.

И не се подмотавай-давай продължението!  :P  Че даже и в друг форум го пуснал по-напред...  :o     :'(
12ти лъч ми е специалитет :) не съм го чел от руските форуми, защото не ползвам руски, макар да съм го учил 11 години. Махатма, както е другото име на 12ти лъч е енергията, дошла по време на Хармоничното Сливане и учението на човека, който първи я е довел тук, ми е безкрайно близко. След преминаването му извън физическия план преди 3 години, дейността му е продължена от друг, който по стечение на обстоятелствата е и мой приятел. Така че опитът ми си е съвсем първа ръка :D

Неактивен DreamCatcher

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 368
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #8 -: Януари 24, 2007, 21:52:33 pm »
 Браво, хубаво е когато опитът е от първа ръка. Колкото за тъмните сили, за които се притеснява Миротворец, то и ти самият използваш думи като "сенчести души", това не е толкова различно от тъмни сили. Естествено всичко има общ корен и те носят светлина в себе си, която обаче наистина не е толкова забележима.

Абе изобщо - НЯМА ЗЛО, ИМА НЕЕВОЛЮИРАЛО ДОБРО!
Няма тъмни души по природа, има сенчести души, които не са открили своята светлина.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #9 -: Януари 24, 2007, 23:03:06 pm »
Цитат
След преминаването му извън физическия план преди 3 години, дейността му е продължена от друг, който по стечение на обстоятелствата е и мой приятел. Така че опитът ми си е съвсем първа ръка
Кажи сега, че този твой приятел е българин и хептен ще ме ошашавиш.  :o
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 518
 • *terrafim*
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #10 -: Януари 24, 2007, 23:12:51 pm »
не е :)

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #11 -: Януари 25, 2007, 19:56:17 pm »
Аз ще питам, щото...абе върнах се доста години назад и някои неща съвпадат по време с това, което си написал.
Хармоничното Сливане - за 1987год. ли става дума?
Възможно ли е да съм усетил(хм, при това-доста зашеметяващо) 12-ти лъч някъде 1994-95год.?
Цитат
Махатма, както е другото име на 12ти лъч е енергията, дошла по време на Хармоничното Сливане и учението на човека, който първи я е довел тук, ми е безкрайно близко. След преминаването му извън физическия план преди 3 години, дейността му е продължена от друг, който по стечение на обстоятелствата е и мой приятел. Така че опитът ми си е съвсем първа ръка
Не би ли казал името на човека и как така човек ще доведе тук, на Земята, 12-ти лъч? Прилича ми малко на Христовата история... А твоят сегашен приятел...кой ще да е?  :P
Аз си питам, пък ти кажи колкото може  :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 518
 • *terrafim*
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #12 -: Януари 25, 2007, 21:41:58 pm »
И двамата са европейци, първият, се казва Браян Гратън, той е първата сонда на Махатма на Земята, наричан е още Аватарът на Синтеза. След "смъртта" му други трима са осветлени от 12ти лъч, единият от тях е Харибаба, втората е жена, близка съратничка на Гратън, която подържа създадената от него Махатма Хаус в Базел, а третият не зная кой е. Те подържат фокуса на тази космическа светлина към Земята. Възможно е да си усетил кога твоето съзнание е станало четириизмерно, превключвайки от приемане на 7 лъчи до приемане на 12 космически лъчи. 1994-95 има друга поредица от събития, които са трансформиращи и разсейват в голяма степен психическата мъгла, пречеща да се докоснем до нещо по-съществено от нашето същество. 94та година 10ти космически лъч започва да слиза на Земята, това е енергията, която може да обедини в едно всички твои нива от най-ниското до Източника. Неговата интеграция приключи на 23 януари 2007, позволявайки духовното светлинно тяло да бъде изградено на Земята (досега единствената възможност беше етерното светлинно тяло, или тялото на Мелхизедек или чистото електронно тяло - в зависимост от източниците има различни имена).

Неактивен WhiteRider

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 518
 • *terrafim*
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #13 -: Февруари 21, 2007, 15:46:28 pm »
В настощята тема думата илюминати е използвана свободно и няма директно отношение към който и да е орден или сдружение, съществуващи в момента на твърдия физически план. По-скоро обединява 4ри измерна концепция за тяхното влияние и изкривеното използване на силата. Огромна част от поддръжниците на тяхната система не биха могли да бъдат причислени пряко към тях, хората, начело на клонове на банките, политици, кино-режисьори и сценаристи, журналисти или хората, които се борят срещу тях (борбата срещу всяка система е заложена в системата, и много голяма част от ресурсите, в която и да е тоталитарна система или диктатура е насочена към потушаване на тази борба). Вашият банкер, от когото сте взели кредит, политикът, когото особено не харесвате, заради анти-обществените закони, които прокарва, журналистът, който упорито продължава да фокусира вашето внимание върху мизерията, страха и насилието са само брънки от една по-голяма верига, която не започва от физическия свят. Всички тези индивиди нямат пряка връзка помежду си, имат нормален живот, семейства, свои проблеми, които не се изчерпват само с арогантност, обезсилване и антихуманност.

Но тях ги обединява една обща енергия на контрол, на която са станали постепенно роби и проводници. С думата "илюминати" се обозначава изкривената светлина, тъмната психическа енергия, спиралата водеща обратно към материята, силата, която помага кристализирането на структури и разбирания в нас, държащи ни на вибрацията на страх и инертност. Силата, която създава дуален спектър от енергии, дихтомия и парадокс, хаос. Това, което ги обединява е дребно изкривяване в структурата, което пречи на душата да оперира и проявява правилно един от най-силните космически лъчи - Осми - трансцеденталност. Енергията на този виолетово-зелен пламък толкова отдавна не е достигала пряко до Земята, че минимален брой същества са успявали да повишат достатъчно вибрацията си, за да излязат от системата на живот на Земята и да могат да го интегрират. Пламъкът на трансцеденталността и трансформацията служи за директно проявление на желанията и манифестиране на намерението. Всеки един овладял физическия план знае как да промени вибрацията на жизнената си сила, да сложи определени програми на трептене в чистото електронно тяло (тялото на Мелхизедек, светлинното тяло) и как след това да върне своята енергия отново в неутрално състояние. Когато ние сме дошли на Земята сме използвали своята сила, за да създадем определен формат на съществуване с определени цели. Но скоро след това енергийният път до тези способи е бил прекъснат и енергията на 8ми космически лъч се е превърнала в спирачка и пръстен-не-преминава за нас самите. Ние сме използвали собствената си сила, за да се лишим от своята сила, като сме потънали в свят, в който сме забравили кои сме и какво трябва да правим и най-важното как да излезем от него. Пътят, който води до освобождаване от земната холограма, е затворен, а самата холограма манипулирана и променена от "озарените", успели в различни периоди на Земята да усвоят редица техники за това, както и с помощта на привлечените от други системи създания.

Мостът между психичната енергия и духовната светлина е блокиран и съзнанието не може да се издигне над физическите, емоционалните и менталните области. Ключовата дума в тези процеси на контрол и зависимост е "сила", която колкото и трудно за възприемане да звучи, рядко е разбирана. Центърът на сила в човешкото тяло е слънчевият сплит и когато функционира правилно е команден център в личното пространство за съзнателно проявление, суверенитет и изразяване на свободната воля. Някои от нас функционират предимно от главата (мъдрост), някои го правят от сърцето (любов), но колко могат правилно да използват центъра на сила по предназначение?

С изкривяването на психичната сила долните три центъра са изопачени и са раздути до такава степен, че техните проекции обземат всички 7 главни центъра в човешкото тяло, обезсилвайки енергията на слънчевия сплит, променяйки неговата функция и заключвайки полетата на съзнание. Това е направено чрез помощта на стотици психически холограми, които са заложени в седемте астрални нива, изкривявайки пътя на съзнанието в тях, блокирайки достъпа до енергията на душата, която е сведена до малка искра над главата (Звездата на Душата, Осма чакра, около 15-25см над главата).

Холограмите, които затварят съзнанието ни в материалния физически свят чрез манипулация на фините енергии, имат едновременно външна и вътрешна реалност. Външната им реалност е свързана с вярата в една дуална вселена, в която съществува добро и зло, боготворенето на отделни аспекти на космоса, природните сили, примитивното обожествяване и персонификация на важни моменти от живота като раждане, смърт, размножаване и тн. Маските, които поставяме пред себе си, и заради които не можем да видим, че всичко е пропито и свързано от единен дух, всичко е едно и няма разделение и фрагментация. Опитите за изкуствено обединяване на тези сили се изчерпват с механично заличаване на границите между "добро" и "зло" и изобретяването на така наречената човешка воля, която може да добие власт и да ръководи тези холограми. Последното някои наричат окултизъм или магия.

Седемте главни психически холограми, които заместват духовните принципи, могат да бъдат свързани с главните божества в който и да е пантеон, със седемте планети, с индуцирането на сила и поставянето на прекалено голям акцент върху мислите и емоциите. Коренната чакра или центърът, източникът на сурова сила и жизнена енергия в тялото, е замърсен с холограмата на гнева, агресията и яда (Марс) - желанието на всяка цена да се доминира над физическата реалност, чистата сексуална енергия е накарана да се насочва към всеки стимул извън нас чрез холограмата на лакомията (Юпитер), поляризирайки до такава степен енергията там, че тя не може да устои на играта на сетивата и се замърсява с желания от всяко преживяване, силата на слънчевия сплит е заместена чрез алчността за придобивки, изява и социална реализация (Меркурий), безусловната любов, безкрайното състрадание и абсолютната доброжелателност на сърцето - чрез завистта на лунните архетипи, творческите способности - чрез мързела (Сатурн), осъзнатостта и способността за различаване е потопена в дуално възприемане и похот (Венера - устата на бога и богинята), а осъзнаването на божественото равенство и свързаност с целия Космос е потопено в арогантността на слънчевите архетипи. Страхът и илюзията могат да бъдат намерени на двата полюса на който и да е магически или жречески жезъл.

Психическата енергия, натрапена чрез преживяванията на съзнанието в тези архетипи, е винаги с двойнствена природа, и предлага заместител на всяко едно духовно преживяване. Любовта по този начин е обусловена от очаквания, желания, условия, притежание, контрол, и когато тези условия не са изпълнени се замества с ненавист и омраза. Радостта никога не е чиста, а е свързана с краткия момент на задоволство поради някакво притежание или обстановка, просто едно движение на махалото на настроенията и в следващия момент е заместена от скука, безразличие или дори депресия. Страхът бива потушаван от ограждането с материална сигурност и всъщност е временно потиснат докато някаква драма не се случи в живота. Всички състояния в психическия спектър са дуални. В него нито едно преживяване не съществува само по себе си, любовта и омразата са една и съща енергия, но с различни полюси, радостта и депресията и степените между тях са създавани от движението на съзнанието между двете крайни фази на енергията. Желанието за печалба и завоевание са продукт на страха и алчността, на приетия начин на мислене, че съществува недостиг, че съществува борба, че сме сами в една враждебна или незаинтересована вселена. Умът никога не може сам да излезе от тези холограми, всички опити да се манипулират психическите архетипи, дори силната вяра, че можем да ги управляваме, не е изход от тях.

Психическите холограми присъстват в нашите полета на съзнание и са пренасяни от живот в живот, комбинирайки се помежду се, съединявайки се с психическите холограми, които идват по нас по генен път, от нашите предци. Те заместват духовната енергия идваща през Звездата на Душата с астрална, ментална, психическа енергия, променяйки по този начин моделът за развитие, божествения план. Психическите холограми в много голяма степен блокират развитието на ДНК спиралите от светлина в нас, не защото в действителност могат да ги променят, а защото поставят преграда и филтър между ниските тела, физическо-емоционално-ментално и светлинното тяло, в което се намира моделът за ДНК активация.

ДНК е светлинният език, чрез който нашето 6то измерение, божественият архетип, идеалът насочва светлинното тяло чрез неговата структура (5 измерение) и движение (4то измерение), за да се фокусира и прояви най-накрая в 3 измерната ни реалност.

Психическите холограми пречат на този път на съзнанието, излъчвайки възприятия за реалността и път за развитие отдолу нагоре. Замърсяванията, които привличаме по този начин, увековечават тяхната енергия. Подобното привлича подобно. Ние умело сме разпределили силата си, за да подържаме тези разбирания и кристализирали модели в нас. Без значение от конкретното действие, те имат едно единствено предопределение, да държат съзнанието затворено в седемте астрални нива, седемте чакри в тялото, материалния план, без контакт с Висшата Същност (Висшия Аз), без осъзнаване, че Душата е суверенът в тялото, а не личността.

Психическите холограми са подхранвани от медиите, киното, литературата чрез непрекъснато държане на фокуса върху различни апокалиптични сценарии, страха от масово разрушение, търсенето на спасители, подклаждане на идеята, че сме жертви, че сме безсилни и трябва да се оглеждаме непрекъснато "навън" за помощ, реализация и подкрепа, откъсване от простото осъзнаване за Божествено равенство на всичко в този Космически Ден, осъзнаването, че нямаме нужда от посредник между нас и Източника.

Тези холограми са част от нашите системи на вярвания, различни периоди, различни пантеони, различни начини да отдадем силата си, но с един и същи ефект, с едни и същи получатели.

Нашите умове са приучени да мислят в черно и бяло, защото ни се струва, че живеем в свят на дуалност. Всъщност това влияние и този начин на мислене са част от разгръщането на психическата енергия от едно малко по-високо ниво отколкото земното и цялата тази драма започва и свършва в нас. Илюминатите могат да контролират много голям брой земни души, внушавайки изкривени приоритети, внушавайки изкривени цели и пътища за тяхното постигане. Силата на това влияние се измерва със силата, с която сме прилепнали към тези емоционални и ментални холограми. Почти цялата медиина кампания в който и момент да погледнете има една единствена цел, да затвори енергията ни в тези рептилиански, анунакски, сиви енергии. Пътищата на егото, насилието, страхът, вината, дългът, визията, която имаме за своя живот (да притежаваме всичко от пари, дом, сигурност, да притежаваме други човешки същества, да "имаме" любим човек до нас (който много лесно може да се превърне в мразен или отчужден, ако реши да бъде свободен или нямаме вече допирни точки) - всичко това пречи да видим не само своята собствена жизнена сила в чист вид, но не можем да погледнем трезво към нищо около нас заради тези филтри.

Докато не дойде денят, когато започваме малко по малко да изместваме фокусът си от външния свят и не го обърнем към своя собствен водач, душа, висша същност, свръхдуша, монада, Аз Съм-Присъствие. Това е единственият начин да прекратим битката между добро и зло, между наложените и приети много дълбоко полюси на енергията в нас. Докато не позволим на малката искра в нас да разчисти мъглата на системите от вярвания, моделите на поведение, кристализиралото и затворено съзнание.

zahary

 • Гост
Re: Илюминатите и "тъмните сили"
« Отговор #14 -: Март 20, 2007, 11:09:42 am »
Изключително добре подредена и мотивирана статия, браво, WhiteRideр!

Цитат
Илюминатите...Тази злоупотреба с духа се нарича бяла и черна магия, тяхното разбиране за вселената се променило към окултно разбиране и вече не били способни да виждат единството на духа около себе си.

Само това тук ми звучи многозначително. Не разбирам какво имаш предвид когато говориш за окултно разбиране. Според мен цялата Вселена е устроена върху закона на Тайната. Свещените текстове от всяка една религия също са сбор от формули, чакащи своя правилен прочит от подходящия човек. Думата occultum, ae, - ти знаеш това, убеден съм, е от латински проиход и означава тайна. Именно върху тази тайна са градили своите послания
Посветените Учители и Души, посещавали тази планета. Поради тази причина Моисей, прор. Илия, Христос и мн. други създадоха вътрешни кръгове на обучение на неофитите, където бе преподавано това окултно Знание.
Друг е въпросът, че част от това Знание е било използвано от Силите на Тъмнината за свои собствени користни цели. Това обаче не е основание да хвърляме мрачни окраски върху ОКУЛТНОТО РАЗБИРАНЕ, служещо както преди еони години така и сега на Силите на Светлината.

"Отвори заключените хранилища, изведи ми затворените в тях ветрове и покажи ми образа на гласа, и тогава ще ти покажа онова, което се мъчиш да видиш" 3 Ездра, 5:37 Стар Завет, Библия
"Проповядваме божествената премъдрост, ТАЙНА, съкровена" Ап. Павел, Послания, Нов Завет.

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
9944 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
46566 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
19065 Прегледи
Последна публикация Декември 19, 2006, 03:33:03 am
от Ford_Prefect
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
13688 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
13671 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27