Автор Тема: Време е...  (Прочетена 6344 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Време е...
« -: Декември 07, 2006, 00:44:16 am »
Време е...
(Едно послание от Космоса)

на 2006/11/16 16:40:00 

Време e за разграничаване на доброто и злото


1. ВРЕМЕ Е да се разбере, че трябва да се спре всякакво насилие. Въвеждането на мир с насилие не може да реши проблема. Хората с конфликти трябва да бъдат оставени да решат своя проблем вътрешно. Ако тези хора не започнат да живеят заедно и мирно, всяко друго насилие отлага проблема. Просто там има карма.

2. Много ясно всеки отделен АЗ в обществото да разграничи Доброто от Злото. Гласът на съвестта на човека трябва ясно да каже кое трябва и кое не трябва. Сега хаосът на моралните ценности е плод на Сатана.

3. Хората са като зомби - плява е в мозъците им, те не могат да стигнат до истинските си вътрешни проблеми - за Любовта, Търпимостта, Милосърдието, Мъдростта. Без тях животът е невъзможен...

4. Великия манипулатор на хората е страхът - от него трябва да се освободят, от страха за физическото си битие и тяло. Трябва да се говори - всеки да казва от какво се страхува. Как тези малодушни мозъци ще се опомнят? Само като видят безкрайността в себе си!

Време е за свобода и справедливост

1. Време е да се даде свобода на отделния човек, група, етнос, нация, народ, човечеството - да изкаже свободно истинските си и многобройни проблеми.

2. Време е да се даде свобода за развитие на всички положителни сили на човека - не може един или повече азове да спират развитието на хиляди и милиони други азове в материален и духовен план.

3. Народите като цяло и душите в тях вече боледуват за справедливост, за човешко отношение към тях, за даване на възможности за реализиране и прилагане на любовта между хората, за най-елементарни положителни отношения между тях.

4. Както човек изказва проблемите си пред психотерапевта и му олеква, така и групите и обществото трябва да говорят помежду си за материалните и духовните си проблеми. Това свързва хората и в тежките изпитания те могат да си помагат, да си прощават, да се уважават, да се обичат.

За властимащите

1. Време е властимащите да разберат, че не могат да разполагат с живота на други човешки същества.

2. Хората имат право да попитат защо е такова положението, в което живеят. Те имат право да издигнат гласа си по-високо от политиците и когато те не отговорят на въпросите им с положителни действия, те трябва да бъдат заглушени.

3. Затварянето на положителните сили на човека е много страшно - той деградира, деструктурира се. Сега навсякъде тези сили са затворени - дисблансът е краен и е против Божията воля. Това положени ще бъде ликвидирано от същата тази затворена енергия на хората - другите азове няма да могат да я спрат.

4. Вече партиите не могат да бъдат изразители на азовете, на душите. Политиката вече загубва първенството си, защото не е реализирала правознанието и силите на всеки народ. Тя губи ролята си.

За пътя на човека

1. Време е огромната вътрешна енергия на човека да се остави да работи конструктивно навън, а не да разрушава вътре човека и да го прави една ужасна бомба.
 
2. Азовете и народите трябва ясно да осъзнаят божественото си право на живот наравно с всички други азове и народи.

3. Отговорността на всяка една душа да изрази пред Бога силите си е огромна. Всеки АЗ, който спира това, си навлича огромни наказания.

4. ВРЕМЕ Е всеки човек да си каже ясно защо живее - с цената на всякакви компромиси или вътре да си със светлината, мъдростта, спокойствието - така да приемаш плода на човешката история, защото вие сте си го надробили.


За пътя на групите на човека

1. Трябва да се създават групи, групи, групи... на почти еднакво равнище и цялостни семейства. Всяка група трябва да има право да изразява пред обществото проблемите си. Във всяка група по Божествен план, винаги има една по-висока душа, която да изразява проблемите на групата.

2. Всяка душа боледува от презрението към нея. Ако загине една душа, отговорни са всички. Хората имат нужда от топлина, любов, обсъждане на нуждите им.

3. Когато хората могат да се изкажат по проблемите и нуждите си, престъпленията ще намалеят много. Нужни са психотерапевтични методи на общуване. Културният човек може да изкаже проблемите на други хора, даже когато те не могат.

4. Азът трябва да е справедлив към другите, към обществото и към ръководителите. Последните си имат карма - няма те да решават вашите проблеми.


Идва Любовта

1. Отгоре идва вълната на Любовта - от Водолея - и тя минава първо през първите души на човечеството. Те са малко, но силата е много мощна. Злото пада пред нея. Тези хора преливат от Любов и тя слиза към групите, на които те са връх, облива ги с ново отношение.

2. Когато частица от тази любов влезе в мислите и поведението на хората, автоматично започват да отпадат формите на егоизъм, грабителство, унижаване на другите.

3. ВРЕМЕ Е да се разбере, че нищо не може да устои на тази сила, и че тя идва и залива света. Защото човешката душа жадува и чака Любовта, в каквато и най-мъничка форма да е тя.

4. ВРЕМЕ Е да се разбере, че този ваш маскарад - облечеността във физическа форма-приключва. Отвътре остават душите да действат. Вече е много лесно да се разпознават душите - коя иска да служи на другите души и да бъде приета от тях и от Бога, коя - обратното.


Дошло е времето

1. Всеки трябва да е личност - с много и високи стойности. Човек трябва да се обърна към себе си - обективно, справедливо — и ще види, че всичко си е заслужил.

2. Опитайте се да насърчите хората да правят опити да решават и най-малкия си проблем с метода на Любовта и те ще се убедят в силата й. Видяха се резултатите от решенията със сила.

3. Аз се надявам, че няма да оставите братята си в мрак - ние отгоре няма да ви оставим. Земята е узрял плод - свършен е един цикъл: добрият плод се прибира, а лошият се изхвърля на боклука. Лошото трябва да натори земята - поуката от него да се извлече и използва.

4. Дошло е времето - Земята е узрял плод: лошото за боклука, доброто - за живота нататък.


Кубрат Томов
mistichno.com
« Последна редакция: Декември 10, 2006, 10:34:38 am от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен iti

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Re: Време е...
« Отговор #1 -: Декември 09, 2006, 18:32:07 pm »
Всеки трябва да си го изживее тоя период на идеализъм. А след това и да преживее крахът му. Второто е по-трудното. Особено да го направиш както трябва. Но преживееш ли го, ще откриеш, че идеализмът е за глупаците и безволевите. Кубратката и той от кой отбор е, не е ясно.
« Последна редакция: Декември 10, 2006, 17:23:50 pm от Horus »
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

arh

 • Гост
Re: Време е...
« Отговор #2 -: Декември 10, 2006, 00:46:57 am »
насила стореното добро е зло

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Време е...
« Отговор #3 -: Декември 10, 2006, 10:39:25 am »
Всеки трябва да си го изживее тоя период на идеализъм. А след това и да преживее крахът му. Второто е по-трудното. Особено да го направиш както трябва. Но преживееш ли го, ще откриеш, че идеализмът е за глупаците и безволевите. Кубратката и той от кой отбор е, не е ясно.
насила стореното добро е зло

Имаше една мисъл, която не мога да цитирам точно, но беше в смисъла:  Тъй като света е полудял, по-добре е в този ненормален свят да бъдеш обявен за луд, отколкото да бъдеш в синхрон с неговата/на света/ ненорманост/. ;) :D
« Последна редакция: Декември 10, 2006, 17:24:22 pm от Horus »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Време е...
« Отговор #4 -: Декември 10, 2006, 10:48:09 am »
Алби,не са простички истини,а прости  и идеализирани призиви
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Време е...
« Отговор #5 -: Декември 10, 2006, 10:56:34 am »
И на мен ми направи впечатление, че това не е характерния висок стил на изказване на Кубрат Томов, но стила не принизява доброто намерение и истинското послание за разум и воля за добротворчество. :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 758
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Re: Време е...
« Отговор #6 -: Декември 10, 2006, 12:47:34 pm »
Кубрат Томов е малко шашав... и доста злобничка личност. Такива неща си спомням за него от няколкото години които прекарах рамо до рамо със Стамен...че по добре да не разказвам.
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Време е...
« Отговор #7 -: Декември 10, 2006, 13:40:07 pm »
Възможно е, Админ, възможно е ... ;), то най-добре е всичко да се подлага на съмнение, защото все пак никога не се знае кой и с каква цел им подшушва тези информации на контактьорите. Аз лично си имам съображения, според които мисля, че това което се дава най-често е с цел дезинформация - в 99 % истина, например се пуска един процент заблуда и яка лъжа, което обезсмисля целия поток на инфото.... :P Нещата хич не са прости и трябва да се отсяват.  То само дъра-бъра за  мир и любов наистина не върши работа, затова форума е супер, защото върши страхотна работа за осведомяване на много хора. Аз тука научих толкова много неща и съм изключително благодарна, че някак попаднах тук. Затова ми харесва, че има много становища, много информация, която няма как да се открие събрана на едно място другаде.  Благодаря на всички, които полагат старание да се разширяват познанията и кръгозора ни. Това  ни обединява, осведомява и ни прави силни. ;) :) 
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Re: Време е...
« Отговор #8 -: Декември 10, 2006, 15:20:22 pm »
насила стореното добро е зло
  ???

 Този пост за какво се отнася ??? бих се радвал да ми бъде пояснено  :---

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851
Re: Време е...
« Отговор #9 -: Декември 10, 2006, 15:23:08 pm »

 Тъй като света е полудял, по-добре е в този ненормален свят да бъдеш обявен за луд, отколкото да бъдеш в синхрон с неговата/на света/ ненорманост/. ;) :D
Не помня Вазов или Ботев беше казал :

 "Свестният смятат за луд ,
 а на глупеца всеки поколон прави "  :-\ или нещо такова

   :)

 
« Последна редакция: Декември 10, 2006, 15:28:42 pm от esoundc »

arh

 • Гост
Re: Време е...
« Отговор #10 -: Декември 10, 2006, 16:42:02 pm »
насила стореното добро е зло
  ???

 Този пост за какво се отнася ??? бих се радвал да ми бъде пояснено  :---

Подкрепям "сигналите от Космоса", или каквото и да е, щом е за добро, но до тук - ако това, че според някои на един процес му е дошло времето, започне да се преекспонира, може да се стигне до неговото изкуствено ускоряване и дърпайки цветето, за да му помогнем да порастне, може да го скъсаме.
Това е.
 

Неактивен iti

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Re: Време е...
« Отговор #11 -: Декември 10, 2006, 16:57:59 pm »
Алби,не са простички истини,а прости  и идеализирани призиви

Така е. И само този който наистина не ги е изпълнил, а само е говорил наизуст, може да ги смята за нещо повече. Повечето които говорят са така. Испитват някакви неосъществени пориви и нищо повече. Ако само те съдържаха истината за живота, нямаше да съществува и всичко останало. Истината не е нещо едностранно, което може да се дефинира с едно изречение. Нещата често изглеждат, че си противоречат, а всъщност взети заедно оформят истината.

Кубрат ми изглежда като извънземно. Добро или лошо, няма особено значение. Всички те си имат своите проблеми от неразбирането на единството което толкова провъзгласят. Единство, но без "лошото". Въпросите за висока интелигентност в другата тема дето си задала също са слупави. Човек с наистина висока интелигентност, няма да отговори повечето от тях. Защото така ще направи грешката да дефинира, а това влиза в противоречие с истинската същност на Бог. Бог не може да се дефинира, той е неопределеност и всеки който е ходил по-навътре в него и не се е побъркал го знае.

Ето ти един съвет, опитай се година, две да вярваш ама истински в това, да говориш с достатъчно хора, да опознаеш психиката им, да опознаеш собствената си психика. Срещни проблемите които се появяват. Отговори си правилно защо се получават. Често хората си позволяват да осъдят и така сами си затварят пътя да стигнат до по-голямо разбиране.

Друг ствет. Не вярвай прекалено на извънземни. Те си имат своите цели. Човекът трябва да разбереш. А с него ще разбереш и тях. Обратното няма да стане.
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Време е...
« Отговор #12 -: Декември 10, 2006, 17:27:44 pm »
Алби,не са простички истини,а прости  и идеализирани призиви

Така е. И само този който наистина не ги е изпълнил, а само е говорил наизуст, може да ги смята за нещо повече. Повечето които говорят са така. Испитват някакви неосъществени пориви и нищо повече. Ако само те съдържаха истината за живота, нямаше да съществува и всичко останало. Истината не е нещо едностранно, което може да се дефинира с едно изречение. Нещата често изглеждат, че си противоречат, а всъщност взети заедно оформят истината.
Щом като истината "не е нещо едностранно", не бива да квалифицираш, което е в твоя стил на диалог. Всеки има право да излага своите разбирания, научни изследвания и постижения в някаква област именно от позицията на многостраното изявяване на истината. Тя може да бъде представяна многопластово, защото не е категория, която може да бъде охарактеризирана с едн, две думи. Такова възприемане ограничава самото понятие, но не обективността страда от това, а ние, затваряйки се в субективизма на собствената си невъзприемчивост. Не защитавам Кубрат Томов, но мисля че той е написал достатъчно книги, които са плод на изследователски труд. Дори и да си имам собствено мнение за неговите теории, поне за това го уважавам и затова поместих някои негови статии. Както ти не го одобряваш, може друг да е на различно мнение. Това е форум.

Кубрат ми изглежда като извънземно. Добро или лошо, няма особено значение. Всички те си имат своите проблеми от неразбирането на единството което толкова провъзгласят. Единство, но без "лошото". Въпросите за висока интелигентност в другата тема дето си задала също са слупави. Човек с наистина висока интелигентност, няма да отговори повечето от тях. Защото така ще направи грешката да дефинира, а това влиза в противоречие с истинската същност на Бог. Бог не може да се дефинира, той е неопределеност и всеки който е ходил по-навътре в него и не се е побъркал го знае.

Ето, огледай се - това си е твоето огледало. Харесваш ли си изказването. Първо не съм гои поставила аз тези въпроси, а съм представила виждането на един човек по определени въпроси, напр. че е белег за висока човешлка интелигентност, ако човек си зададе в някой от периодите на живота си тези въпроси и потърси отговорите им със собствените усилия на мисловният си модел, определяйки по този начин светогледа си и вероятно правейки равносметка на това кой е, къде е, и за къде е тръгнал. Ако излезем от буквализма, вероятно ще видим и закачката в този "тест"...;) :P


Ето ти един съвет, опитай се година, две да вярваш ама истински в това, да говориш с достатъчно хора, да опознаеш психиката им, да опознаеш собствената си психика. Срещни проблемите които се появяват. Отговори си правилно защо се получават. Често хората си позволяват да осъдят и така сами си затварят пътя да стигнат до по-голямо разбиране.

Друг ствет. Не вярвай прекалено на извънземни. Те си имат своите цели. Човекът трябва да разбереш. А с него ще разбереш и тях. Обратното няма да стане.

Хубави съвети ;) , благодаря :) Съотнеси ги към себе си и ще видиш, че ще имаш допълнително разбиране върху всичко, което те притеснява ;). Само за пояснение - не вярвам на извънземни :P, вярвам в Бога ;)

Албинони
« Последна редакция: Декември 10, 2006, 17:30:32 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re: Време е...
« Отговор #13 -: Декември 10, 2006, 17:40:16 pm »

Ето ти един съвет..........
Друг ствет. ............

Не сме се събрали тука да си даваме съвети! Съвети се дават по кръчмите и кафенетата. Всеки знае всичко и ти налива акъл в мозъка.

Тук дискутираме - кой каквото го интересува в момента! Споделяме също ЛИЧЕН опит. И ще бъда брутална, ама съвет за един може да бъде духовно объркване за друг. Не знаеш кой от нас върху каква духовна или кармична задача работи в момента. Понякога е достатъчно едно мнение човек да се ориентира и да продължи духовните си търсения.

И мен не ме интересува Кубрат Томов, ама Албинони търси мнение, не съвет.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27