Автор Тема: ЛЮБОВ и БЛАГОДАРНОСТ  (Прочетена 4207 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
ЛЮБОВ и БЛАГОДАРНОСТ
« -: Ноември 25, 2006, 20:18:24 pm »
Любов и Благодарност

Бихме могли да предположим, че когато се оформи завършен геометричен кристал, водата е в съгласие с природата и ние наричаме този феномен живот. Кристали не стават от вода, която е замърсена. При опитите ни да направим снимки на кристали от токийската чешмяна вода резултатът бе плачевен. Защото, както вече казах, водата се пречиства с хлор, а това уврежда естествената й способност да формира кристали. Когато водата замръзне, частиците й се свързват помежду си, за да оформят ядрото на кристала. Щом ядрото се стабилизира и придобие хексагонална форма, водният кристал се появява; но съществува ли информация, която е в противоречие с природата, то и кристалът ще бъде неоформен.

Думите любов и благодарност формулират основните принципи на природните закони и феномените на живота. Ето защо водата в естествената си форма трябва да създава хексагоналната форма. За разлика от тях думи като „Ти си глупак!" не съществуват в природата и са неестествени елементи, създадени от хората. Думи на ругатни, обиди или присмех са в резултат на културата, създадена от хората. Възможно е в природата да се появяват само вибрациите на любов и благодарност и наблюденията над природата го потвърждават. Дърветата и растенията показват уважение едно към друго и живеят в хармония. Това важи и за животинското царство. Лъвът убива само когато е гладен, а не произволно. Растенията под сянката на дървета не се оплакват и животните не се опитват да вземат повече храна, отколкото им трябва.

из "Тайните послания на водата"
от Емото Масару; още по темата
« Последна редакция: Ноември 27, 2006, 10:46:03 am от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

justbboy

 • Гост
Re: ЛЮБОВ и БЛАГОСАРНОСТ
« Отговор #1 -: Ноември 26, 2006, 08:43:06 am »
Отново се убеждавам , че нищо случайно няма на този свят .... Съвсем скоро , преди 5-6 дни гледах филма
"Великата тайна на водата" , там всичко е описано много подробно.Който иска да го гледа :
http://kolibka.com/mini/download.php?mid=249 . Макар че сигурно повечето от вас са го гледали :)

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Любов и Благодарност
« Отговор #2 -: Ноември 27, 2006, 10:37:18 am »
Много благодаря за тази препратка, justbboy -
аз самият гледх този филм преди време, но исках
да го запиша от някъде и да го разнасям насам-натам!...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Любов и Благодарност
« Отговор #3 -: Ноември 27, 2006, 10:41:33 am »
За отношението между ЛЮБОВТА и БЛАГОДАРНОСТТА
Какво е отношението между любов и благодарност? Като отговор можем да използваме за модел водата. Водната молекула се състои от два атома водород и един атом кислород, представени от Н2О. Ако любов и благодарност са свързани помежду си, като кислорода и водорода в отношение 1 към 2, благодарността ще е два пъти по-голяма от любовта. Смятам, че да имаме двойно повече благодарност, отколкото любов, е балансът, към който трябва да се стремим. На семинар две млади жени дойдоха при мен и ми казаха: „Дълбоко сме впечатлени. Не казвате ли, че хората имат една уста, за да говорят, и две уши за да слушат?" „Абсолютно е вярно!" - възкликнах и разбрах, че съм станал малко по-мъдър. Като наблюдаваме природния свят, може да видим, че пасивната енергия има по-голяма сила. Рибата в морето снася огромен брой яйца, но не всички се излюпват. Само малка част от тях стига до степен на излюпване, докато останалите яйца стават храна на други същества. Живеят ли хората в съотношение от две части благодарност и една част любов? Подозирам, че е вярно точно обратното. Разбира се, величието на любовта не може да се отрече и повечето хора добре знаят силата на любовта. Но ние сме израснали в култура, в която цялото ни внимание е било насочвано към енергията на любовта, докато на другата част на формулата е оказвано малко внимание. Фокусът на човешката раса е бил насочен към биещия на очи материален свят. За да притежаваме колкото се може повече, изсичаме горите и се борим с пустините в усилието да осигурим върховното господство на нашата култура. Такъв прогрес на човешкото общество може би наистина е резултат на любовта - за нашите семейства и страни, - но колкото повече продължаваме да живеем с подобна стратегия, толкова ще се засилва противоречието. Историята на двадесетия век бе история на битки и войни. В края на краищата, започваме да разбираме, че посоката, в която вървим, ни води наникъде. Жертвали сме твърде много, за да си осигурим богатствата в живота. Горите са унищожени и чистата вода - загубена, режем и продаваме самата земя. Това, което е нужно сега на света, е благодарност. Необходимо е да започнем да се учим какво значи да имаш достатъчно. Трябва да изпитваме благодарност, че сме се родили на планета с толкова богата природа, с водата, която прави възможен живота ни. Знаем ли всъщност колко прекрасно е да можеш да поемеш глътка чист въздух? Ако отворите очите си, ще видите, че светът е пълен с толкова много неща, които заслужават вашата благодарност. Като станете въплъщение на благодарността, помислете си колко чиста ще бъде водата, която изпълва вашето тяло. Така и вие ще бъдете красив, блестящ от светлина кристал.

Знаете ли къде може да намерите наистина добра вода? Може би в подножието на швейцарските Алпи, или може би на Северния или Южния полюс? В днешни дни не е трудно да намерите бутилирана вода с твърдението, че е най-добрата в света, но може ли да бъде купена наистина добра вода? Водата не е просто Н2О. Няма значение колко естествена и чиста е водата, която пиете, без чиста душа тя няма да ви е вкусна. Нека ви попитам: колко е чиста душата ви? Претоварени ли сте от проблеми в работата? А що се отнася до семейните проблеми? Обезпокоено ли е съзнанието ви? Ако е така, то може би ще откриете, че водата, която пиете, е безвкусна и неприятна. Когато сте участвали с удоволствие в някакъв спорт или други упражнения - дори и чешмяната вода има прекрасен и освежаващ вкус. С други думи, най-важното е вътре във вас. Звучи, като нещо, което го знаете, но се опитвам да кажа, че когато пиете вода с чувство на благодарност, то самата вода е физически различна от същата вода, когато я пиете с помрачени чувства в душата си. Нашите емоции и чувства оказват всеки миг влияние върху света. Ако изпратите думи и образи на съзидание, вие ще участвате в създаване на прекрасен свят. Но като излъчвате сигнали на разрушение, вие участвате в разрушението на Вселената.


Всичко в света е свързано. Каквото и да правите сега, по същото време то се прави от някой друг. (...) Винаги, когато стоите пред водата и изпращате послания на любов и благодарност, някъде по света някой е изпълнен също с любов и благодарност. Водата, която е пред вас, е свързана с водата по света. Водата, която гледате, ще резонира с водата, която е навсякъде и вашето послание ще стигне до душите на всички хора по света. Ще се получи величествено, единно поле, което ще промени света. Независимо от времето и пространството - прекрасни и удивителни неща са възможни сега и тук.

« Последна редакция: Ноември 27, 2006, 10:50:09 am от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

justbboy

 • Гост
Re: ЛЮБОВ и БЛАГОДАРНОСТ
« Отговор #4 -: Ноември 28, 2006, 19:52:50 pm »
И аз искам да ти благодаря flyDragon , както ти казваш  х100  :D За съдържателния и пълен с ценни съвети пост.От скоро се опитвам да култивирам , съзнателно да предизвиквам в себе си благодарност за всичко , което ми поднася Бога - земята , въздуха , водата , растенията и хората , които познавам . Особено силно изпитвам Благодарност когато съм в някое диво кътче или дори сред нивите на село , простора , чувствам се като избран герой от някоя фентъзи книга :)
Сега , всеки път преди да пия вода й казвам "благодаря" и се опитвам да си припомня истински това усещане . Най вероятно си въобразявам , но след това вкуса й ми е много приятен .
Благодаря на всички създали Xnet - огромен източник на познание и практически съвети за мен и въпреки , че по-рядко поствам трябва да знаете - смислените мнения биват четени от мен и от хора като мен и от тях остава отзвук , не са напразно. Така че искам да ви помоля , макар може би да не му е тук мястото , да изгладите личните неразбории и да останете тук за да можете да споделите с нас опита и знанията си (ако желаете).
Към модераторите , администраторите и всички активни и градивни членове на Xnet форума  ;) ;)

Неактивен Mildo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 132
  • Thank You Buddy
Re:ЛЮБОВ и БЛАГОДАРНОСТ
« Отговор #5 -: Септември 11, 2011, 19:45:20 pm »
Това са най-великите и най-исползвани думи от мен...гледал съм филмите и съм чел книгите на г-н емот..като ми помогна да осазная всичко и да започна да го практикувам последната книга..посланиятта на водата от вселената или нещо от този род..любов,светлина и благодарност към всичко и всеки!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27