Автор Тема: Мадарският конник - нов прочит  (Прочетена 29381 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен GNOSTIC

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Мадарският конник - нов прочит
« -: Ноември 02, 2006, 17:09:01 pm »
Какво всъщност изобразява релефът край Мадара?

Моментът на създаването на първата българска държава в Европа от кан Авитохол през месец април 165 г. Тази точна дата е дадена в Именника на българските канове, съставен през 765 г. по повод 600-годишнината от основаването на България. (вж. Петър Добрев – Царственик на българското достолепие, 1998 г.) В Именника тази дата е посочена като ДИЛОМ ТВИРЕМ, т.е. годината на Змията, месец четвърти.

Календарът на древните българи е базиран на 12-годишния цикъл на планетата Юпитер. Имената на съзвездията в древнобългарския календар са както следва: Мишка (Водолей), Вол (Риби), Барс (Овен), Заек (Телец), Дракон (Близнаци), Змия (Рак), Кон (Лъв), Овца (Дева), Маймуна (Везни), Петел (Скорпион), Куче (Стрелец), Свиня (Козирог). Календарът започва с Мишка (Водолей), защото е възникнал 2-3000 години преди Христа, когато най-късият ден, избран за начало на новата година - 22 декември, е бил в съзвездието Водолей. Поради прецесията на земната ос на всеки 2160 г. има отместване на началото на годината с по един зодиакален знак и през 165 г. първият месец от новата година е започвал в съзвездието Свиня (Козирог ). В този случай четвъртия месец носи името Барс (Овен) .

... релефа на Мадарския конник, представлява двойно кодирано хороскопно изображение на момента на основаването на българската държава.

Първи план на тълкуване на символиката на релефа

В един хороскоп главната фигура е Слънцето. Върху релефа тя е изобразена от конника, който не е въоръжен с копие и стрели, както се предполага, а държи в лявата си ръка пастирска гега, положена върху рамото му. Фигурата олицетворява Слънцето, небесния пастир. А „копието” всъщност е жезъл, който символизира положението на Слънцето в съзвездието Барс (Овен) . При по-внимателно вглеждане в животното под конника ще видим, че то ни най-малко не прилича на лъв, както се твърди. Лъвът има характерна грива и е значително по-едър. Изобразеното животно е тигър или барс - името, с което древните българи са наричали това животно.

В предните си лапи Барсът държи змия, чието изображение е силно ерозирало, но все пак различимо. Тя е символ на годината на Змията – 165 г., когато е основана българската държава.

Кучето, което следва конника, е планетата Венера, която в този момент е могла да бъде наблюдавана много ясно след залеза на Слънцето като Вечерница.

Втори план на тълкуване на символиката на релефа

На 08.04.165 г. на небето се наблюдава още едно събитие, астрологически много по-значимо от позицията на Слънцето в съзвездието Барс (Овен) – това е съвпадът на могъщия Юпитер с войнствения Марс . Докато Слънцето е небесният пастир през деня, то Юпитер е небесният пастир през нощта. Той е и планетата, която е била на особена почит у древните българи, самият календар е съобразен с неговия 12-годишен цикъл. В астрологията Юпитер се нарича Големият добротворец, носител е на слава, щастие и успех. На релефа той е изобразен като ездача на коня. Самият кон е съзвездието Кон (Лъв), в което Юпитер се намира.

Барсът в краката на коня е планетата Марс, която е управител на съзвездието Барс (Овен), и затова е изобразена със същия символ. Кучето в този план на тълкуване много точно изобразява позицията на Луната, която в този момент се намира на същото разстояние от съвпада на Марс и Юпитер, на което се намира Венера от Слънцето . Змията отново символизира годината на събитието – 165г. сл.Хр.

Заключение

Първата българска държава е била създадена в подножието на Кавказ от кан Авитохол след преселението на българите от районите на Памир и Хиндокуш през 165 г. Подобно скално изображение на конник съществува в Кавказ. Идвайки на територията на днешна България, нашите прадеди увековечават това събитие чрез релефната композиция край Мадара, за да подчертаят древността и приемствеността на българската държавност, а също и да покажат благословението, дадено от звездите в лицето на могъщия съвпад на Юпитер и Марс в знака на Коня (Лъва), подкрепен от лъчите на Регул (звездата на царете), която в този момент е само на 5 градуса отстояние по еклиптиката от двете планети. Подобно разположение на звездите и планетите може да се повтори едва след 26 000 години! Колко малко знаем за звездната мъдрост и богатата духовна и астрологична култура на древните българи! Мадарският конник е единственият по рода си мащабен скален релеф в Европа, а уникалната звездна кодировка към момента на основаването на българската държава го прави уникален в света.

Кирил Стойчев

P.S Откритието, че Мадарският конник представлява хороскопно изображение на раждането на Българската държава, принадлежи на Александър Хофарт и е подробно описано и обяснено в книгата "Изгубените кодове на древните българи".
« Последна редакция: Ноември 02, 2006, 18:16:47 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #1 -: Ноември 02, 2006, 18:18:32 pm »
Има ли в България пирамиди?

Да, в България има две пирамиди - едната е зад Мадарският конник - неговата тайна ще бъде тепърва разкрита. Това е изключително място в днешните ви граници. Вие тепърва ще го преоткриете, защото той е само нагледно насочващ символ - зад него има неща, които още не са открити, а когато бъдат - ще бъдете изумени от това, което се намира в днешните ви граници. Има пирамида геометрически същата като Египетските, но с различно вътрешно архитектурно стеноизображение, което изобразява боговете в които тогава вярваха хората - всичко е много добре запазено и съхранено, има и предмети от бита и погребална камера, където е съхранен Владетел от тогавашната държава. В България по времето на траките имаше посещения от нас - цялата им тогавашна религия се базираше на това, че виждаха “боговете” и че ги обожествяваха, защото етапът на развитието им беше назад в технологичен смисъл и затова ни мислеха за богове.
Имате свещена земя и тепърва, когато и тайните и светините на древни култури излязат наяве, светът ще обърне очи към вас.
Боговете на траките бяхме ние, т.е. - същества с извънземен произход.

Oberon

 • Гост
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2006, 18:22:53 pm »
Перфектно !!!
Ето едно правдоподобно за мен обяснение.
Известно е, че древните народи са изобразявали небесни събития върху релефа на Земята, по камъни и т.н Това тълкувание на Конника много ми хареса. За повечето древни, да не кажа всички, звездознанието е било съществена част от бита. Някои са се стремили всячески да изобразяват небесните явления, без оглед на тяхната значимост и естество. Вавилонците например. Други, като китайците, изобразяват само най-съществените и значими явления. Българите са правели нещо подобно. Винаги съм смятал, че ние сме тясно свързани със Звездите, но за разлика от Вавилонците и Маите, те не са наша цел. Някак си ги носим в Душите си...По тази логика, Древните българи изобразяват в лицето на Мадарския конник нещо много важно...

Оберон

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #3 -: Ноември 02, 2006, 18:43:43 pm »
Да, в България има две пирамиди - едната е зад Мадарският конник - неговата тайна ще бъде тепърва разкрита.
А пише ли в това послание коя е втората пирамида?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #4 -: Ноември 02, 2006, 18:44:23 pm »
Хорус, кой го казва това, дето си написал?   :P
Не мисли като човек!-Крион

Oberon

 • Гост
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #5 -: Ноември 02, 2006, 18:49:48 pm »
Когато Боян Магът отишъл да учи в Магнаурската школа го посрещнали като Велик учител с думите: Ти идваш от далечен и избран род. Добре дошъл.

Страхували са се от българите, не само от острите им копия...

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #6 -: Ноември 02, 2006, 18:53:42 pm »
Да, в България има две пирамиди - едната е зад Мадарският конник - неговата тайна ще бъде тепърва разкрита.
А пише ли в това послание коя е втората пирамида?

Не.

Хорус, кой го казва това, дето си написал?   :P

Чанъл.

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #7 -: Ноември 02, 2006, 20:36:45 pm »
Цитат
Чанъл.
Ми дай го целия де  :P
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #8 -: Ноември 02, 2006, 20:53:52 pm »
Дадоха ми го лично, не знам дали автора би искал да се разпространява ;)

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 783
 • Невъзможно е нищо
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #9 -: Ноември 02, 2006, 21:22:06 pm »
Хорус, що не каза по - рано? Лятото ходих на Мадара, можех да се поогледам. Тази пирамида къде точно се намира, в самата скала зад Мадарския конник или някъде зад самото възвишение? За втората пирамида съм чувал, че била до Гробницата на Бастет в Странджа (ей, до г**а ми е трябва да отида някой път)

Предполагам, че едни и същи (не) хора са построили пирамидата в Сараево и нашите тука.
« Последна редакция: Ноември 02, 2006, 21:23:24 pm от asdfghjkl »
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #10 -: Ноември 02, 2006, 21:34:01 pm »
Дадоха ми го лично, не знам дали автора би искал да се разпространява ;)
Ама ти не се ли сещаш, че ти го е дал нарочно-знаел е човекът, че ще ти го искам  :P  Майтап бе  :D
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен GNOSTIC

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #11 -: Ноември 03, 2006, 14:54:30 pm »
Определено българите не са избрали случайно мястото, където да поставят държавният си хороскоп. Просто сме загубили знанието за това... Определено Мадара е силно енергийно място.

Галадриел

 • Гост
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #12 -: Ноември 03, 2006, 18:02:46 pm »
Когато Боян Магът отишъл да учи в Магнаурската школа го посрещнали като Велик учител с думите: Ти идваш от далечен и избран род. Добре дошъл.

Страхували са се от българите, не само от острите им копия...

Синът ми беше това лято на студентска бригада в Щатите. Сърбин, който от 30 години живее там ги е изпитвал за спасители. Групата била от момчета от всякакви народности. Когато сърбина е попитал сина ми от къде е и той му е казал, че е българин, сърбина само казал " Дааа, ти си от много специален народ" :)Сина ми каза " И всички се наведоха да ме огледат"Много беше впечатлен :),Доста общо има със случката в Магнаурската школа ;D

Дъвиан

 • Гост
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #13 -: Ноември 03, 2006, 18:40:23 pm »
Преди доста време бях чел в един стар брой на списание "Космос" за викингите и там пишеше, че единствения народ, от който те са се страхували бил "народа на Тангра". :)

Неактивен Cenestelle

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 587
 • stargazer
Re: Мадарският конник - нов прочит
« Отговор #14 -: Ноември 20, 2006, 06:50:50 am »
Има ли в България пирамиди?

Да, в България има две пирамиди - едната е зад Мадарският конник - неговата тайна ще бъде тепърва разкрита. Това е изключително място в днешните ви граници.
Имате свещена земя и тепърва, когато и тайните и светините на древни култури излязат наяве, светът ще обърне очи към вас.
Боговете на траките бяхме ние, т.е. - същества с извънземен произход.

тъкмо се връщам от Мадара, наистина изключително място, като красота, усещане, забележителности... В момента под Мадарския конник има скелета и реклама на Глобул, може би все още реставрират или правят нещо. А на платото отгоре действително има пирамида, все още незавършена: някой внимателно подрежда камъни в пирамидална форма, с обща височина метър и малко-два, като за ориентир има опънати 4 парчета корда към всеки ъгъл, спрямо които се подреждат краищата на камъните. Не можах да определя точно, но май е ориентирана по 4ите посоки на света. Лошото е че на скалата до пирамидата и на още две места в комплекса /може би и повече, някои места не успях да посетя/ има издялкан надпис с ей този адрес: www.sirius-ru.net. В крепостта те са си направили "храм Майка Мария" /някакъв абсолютен фарс с цветни камъни, свещници и още някакви предмети, оставени върху самите развалини/ и отстрани пак има табелка със същия сайт. Днес ще разглеждам за какво става дума защото още не съм влизала в сайта но малко не ми харесва тази работа....
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27