fly Dragon,в този не толкова стегнат стил ти зададе въпрос който ще стегне главата на много хора. И колкото хора толкова и отговори.Всеки ще отговори в зависимост от преживяното, почувстваното, извървяния път и опита на собствения си живот. Какво е човека, какво е живота, какъв е смисълът му-това са вечните въпроси, които рано или късно си задаваме. Някои си остават със задаването, други се впускат да търсят отговорите. Аз съм от вторите. Но вече се чувствам малко изморена и признах на първите,че знам ,че нищо не знам. То май това е човека-задава много въпроси и получава безброй отговори, кой от кой по-верен. Един от най-ранните ми детски спомени е как постоянно се стремях да хвана котката за опашката, а другият е как от татко разбрах, че съм човек. Повода беше новият нашийник на кучето, много лъскав и красив, за който бях надула гайдата, че непременно трябва да се сложи на мен. “Ти си човек, не си куче! Не може!” Не може да не повярваш на родител.Аз съм човек! Сега вече съм голяма и виждам, че много хора имат невидими нашийници, за които не подозират. Е, вярно някои са по-дълги, други са по-къси.
Рано или късно идва въпроса: кой съм аз? Започнеш ли да търсиш отговора знаеш, че няма да си вече същият. Това е интуитивно знание. Затова някои хора не го търсят, защото искат да си останат такива каквито са. Това е техният избор, разбирам ги и много искам да разберат моя. Да удържиш статичното си положение е много трудно, както и това да се променяш. И усещаш, че си или в едната или другата крайност, а така търсиш равновесие. Това е човекът – винаги в някакава крайност и вечно търсещ равновесие. Никой не ми е казал, но знам , че в баланса ,хармонията към която се стремя ще получа много отговори. Но най-важното е да съм в хармония със себе си. И търсенето на това мое Аз ми отне доста време. Вече не помня откъде почнах, но мисля, че бе доста хаотично, безразборно, разхищаващо сили търсене. Май си беше голямо лутане. Информация бол.Коя от коя по-различна. При това количествено натрупване или изпушваш качествено, или количеството преминава качество. Но винаги има един външен фактор, който образно казано ще трясне като чук по главата и ще ти подреди в нея нещата. Аз сама нямаше да го направя. Май се отвях от темата-какво е човекът? Но мисля, че се придържам към темата защото аз съм човек и споделям част от пътя си. А какво е пътя? Май, че най важната част на човека.