Автор Тема: Паричната помощ от езотерична гледна точка  (Прочетена 21500 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
- “Бях дал на свои познат пари на заем. Срокът за връщането дойде, но той не само, че не ми ги връщаше, а престана и да ме поздравява и започна да се крие от мен. Срещам го един ден и му казвам: “Слушай, ти преди беше много любезен към мен, а сега или се криеш, или не ме поздравяваш. Щом не можеш да ми върнеш парите, не ми ги връщай – от днес нататък не ми дължиш нищо, но от теб искам да започнеш да ме поздравяваш и да знаеш едно: от днес нататък на мен не дължиш нищо, но оставаш длъжник на Бог – на Него ще трябва да ги върнеш. Правилно ли съм постъпил?

- Даже не можете да си представите колко правилно сте постъпили и колко е в съответствие това с Космическия закон.
Ако имахте развито астрално зрение щяхте да видите, че когато ви искат пари на заем и вие ги давате водени от алтруизъм и желание да помогнете, парите се оцветяват в съответствие с чувството, което влагате. Когато ги вземете от банката, те са мръсни, червеникаво-кафяви. Но вие ги вземате и ми ги давате – дарявате ми ги, за да направя нещо с тях. Това променя цвета им поради вложената от вас чиста енергия. Но ако преди да ми ги дадеш размишляваш – дали да дам 1000 – не, по-добре 500, всъщност, мога да мина и с 200, парите се оцветяват в зелено. Тогава аз не ги вземам. Защо? Та нали парите са ни много необходими! Защото ако ги взема, ще внеса този цвят, тази енергия, в потока благодат в който се движа и каквото и да купя или направя с тях, ще се създаде съпротивление срещу този поток на благодат – ще взема 100, а ще попреча на 100 000. Защото, влизайки в резонанс със съответните потоци, тези пари ще ги привлекат и впоследствие тук ще се случат различни неприятни неща.
Когато давате на заем пари, вие не помагате на човека. На него са му дали урок, затова е в нужда. Всичко това е благо за него в живота му, то е урок и възможност за преживяване и трупане на опит. Вие сте в първи клас, но съществува структура за останалите класове до 11ти макар, че вие не знаете това. Така е и в живота – за вас има определена структура, макар че вие не знаете каква е. Предвидено е щом научите това и това, да завършите и да постъпите в института.
Същността е да можете да познаете себе си във всички качества, за да опознаете живота – така ще започнете да опознавате и другите. Всяко обстоятелство в живота ви е възможност за избор да постъпите така или иначе. Човекът не познава себе си и му се дава възможност да се опознае, но той избира лесния начин – отива и иска пари назаем. Иска ми, давам му, идва срокът да ми ги върне, но той или не може да ми ги даде, защото ще обеднее отново, или трябва да вземе от друг, за да ми ги върне. Какви пари ще са това – аз съм му дал хубави, сиво-сини, с хубаво излъчване, а какви ми връща той – кафяво-черни, защото ми ги връща с нежелание и гняв. Вземам ги, смесвам ги с моите и започва да ми се случва какво ли не. Защото трябва да си много израснал духовно, за да ги върнеш с благодарност. На практика обикновено хората вземат парите лесно, но ги връщат така, сякаш ги откъсват от себе си.


Превод от руски Емилия Манолова

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2006, 05:15:42 am »
Вече беше обсъждано в друга тема. Мисля че заслужава отделна такава. Напоследък пак се сблъсквам с този "проблем", въпреки че за мен не е проблем отдавна.
Имал съм немалко случки, които съм описал с даването на пари на хората "в нужда".
Мисля че е тотално погрешно. Често ми изниква картината как давам пари на някой и той отива и точно с моите пари си купува свръхдоза да кажем, от която се погубва. Ставам директен съучастник на енерго-информационно ниво. Не - не се вживявам прекалено - ставало е пред мен и знам какво е. Виждал съм безкрайно "невинни" и "чисти" хора на пръв поглед. Последният ми случай бе с бабичката, който описах в другата тема. Искаше ми 20 ст., за баничка. Дадох й. Отиде и си купи мастика пред мен.

Идеята е - до каква степен се намесваме в чуждата карма. Онзи ден в един интересен разговор ми бе споделена идеята, че давайки ПАРИ (!!!), аз преча на човека, чиято карма е ИМЕННО ДА НЯМА, да отработи, това, което му се полага. Пречиш му той сам да разбере ситуацията си. Хората които нямат, или се озлобяват, че са в това положение, или размислят ЗАЩО са в това положение. Вторите за жалост са рядкост.
Пак наскоро се разхождах покрай Славейков с един приятел със способности и видяхме човек, ровещ в кофата за смет. Явно това се вързваше по някакъв начин с разговора, който сме водили дотогава, защото моя човек каза: "Знаеш ли, че в момента всички тези, които ровят по кофите, в миналия си живот са били комунисти и веднага са спуснати отново?"

Какво става тук? Пречим ли наистина? Според мен да.
Идеалният вариант, до който стигнах е да се помага НЕ-ПАРИЧНО!!! Отиди и му купи хляб. Правил съм и това на 2 пъти. И на два пъти бях отблъснат от отсрещната реакция. Първият път ме спря циганче, от онези, които ги пращат "родителите му" или сутеньора му да просят по цял ден и накрая прибират всичко.

- Бате, моля те дай ми за хляб!
- Сигурен ли си, че е за хляб?
- Да бате - цял ден не съм ял!

Отивам аз, купувам му хляб и му го давам. Онова ме погледна с погнуса. Почти не дочака да се обърна и го хвърли в коша! Изтръпнах!
Истината е, че те не гладуват! Винаги имат какво да ядат! Абсолютно винаги! Никой от тези, които стоят по улиците НЕ ГЛАДУВА! Стоят за цигари, алкохол и дрога. От години е печеливш варианта "майка" + бебе.

Вторият път се прибирах и до коша до нас, гледам рови човек. Току-що бях купил хляб и душата ми ми каза, че трябва да отида и да му дам един краешник. Отивам, давам му. Този път нямаше презрение в погледа му. Имаше... почуда... Да! Почуда! Този човек искрено се изненада, че аз му давам хляб! Реакцията беше все едно да спра човек на центъра, който не изпитва никакви затруднения и да му дам хляб! Този човек, наистина се очуди, че аз си мисля, че той е гладен! Все пак ми благодари.

Веднага виждам как няколко човека ще скочат да говорят: "Къде отиде състраданието?" Именно.
Та! Извода до който стигам аз, е че пари не трябва да се дават, а ако се даде нещо (пак само на когото преценим - не на всеки! Препоръчвам да се вгледате в очите на човека и да го усетите енергийно - няма да сбъркате дали наистина е в затруднение или не!), то трябва да е храна или съвет! За някои е по-лесно да дадат пари, отколкото да се спрат и да поговорят, или да дарят парче хляб, от което "нуждаещият се" има потребност! И това разбира се не е помощ, а отбиване на номера, поза, а в най-лошия случай - нанасяне на вреда!
За да се излъчи истински състрадателен импулс - мисля, че трябва да се дарява чиста енергия! Парите не са такава!

Интересно ми е да чуя вашето мнение!
« Последна редакция: Октомври 05, 2006, 06:03:08 am от Horus »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2006, 05:30:24 am »
Всеки ден си мисля като минавам покрай изпаднали и просещи хора как да ги разпознавам дали наистина са нуждаещи се. Преди рядко съм давал пари, а сега от много отдавна не съм им давал нищо, защото като се появи съмнение си спомням онази тема, в която дискутирахме въпроса дали наистина са гладни и дали наистина търсят храна. Това за погледа не ми е идвало на ум. Още днес ще проверя няколко човека, към които имам известни резерви в даването на подаяние. Досега само веднъж съм срещал просяк, който наистина да е просил от нужда. Беше зимата, един дядка на инвалидна количка  свиреше на цигулка или на кавал, не си спомням добре. Това е единствения случай когато си личеше, че човека наистина има нужда от пари, но винаги има едно "но". В крайна сметка всеки трябва сам да реши и най - добре е вместо пари, както казва Хорус, да му купиш храна или нещо друго.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #3 -: Октомври 05, 2006, 05:51:04 am »
Още нещо много важно! Отношението ви към по-горните ситуации ме интересува. Но не описах хипотетичната ситуация, в която човека отсреща е артист! Свири или прави нещо друго! Как постъпваме тогава? С ясното съзнание, че повечето от тях са алкохолици и горе-долу свеждаме нещата, до ситуация номер 1? Въпреки това е по-различно - няма нужда да обяснявам защо - всеки разбира.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2006, 07:29:28 am »
Забележка: Да се гледа съдържанието на текста, не кой е автора!

Много от клиентите ми, а това са поне 60% от тях, ми задават въпроса: “Маг Селена, кажете ми защо не ми върви толкова много в живота, а аз съм направил(а) толкова много добрини на хората!” И сълзите им напират в очите!!! Ето, точно в този брой на вестника ще ви обясня, драги читатели, защо има лоши последици от някоя направена “добрина”?! Тук ще говоря за нанасянето на вреда от жалост и приемането на чуждата кармична програма за унищожение тогава, когато даден човек от жалост помага на някого.
Ако някой е сполетян от нещастие, трябва да му се помага чрез дела, а не да бъде съжаляван. Този, който съжалява другия, неволно се обединява с него на полево ниво. Жалостта показва, че вие не сте съгласни с някаква болест, нещастие или загуба. Вие мислите само за последиците на даденото явление, но не и за причината, която е довела страдащия човек до критичното му положение. Жалостта и излишното съчувствие съвместяват полетата на съжаляващия и пострадалия, което води до обмяна на кармична информация. В резултат съжаляващият може да получи кармичните проблеми на другия човек.
Трябва да бъдете предпазливи и с помощта, която решите да окажете на някой “нуждаещ се”. Създава се, да речем, кармична ситуация, свързана със загуба. Именно в този момент започва кармичен урок.

За да може човекът да осъзнае пагубността на своите предишни действия, постъпки, мисли, отношения, за да си направи необходимия нравствен извод и да се промени. Но за тази цел обаче кармата “сваля” човека на самото дъно на живота.
Докато протича този процес, пострадалия човек трескаво търси всевъзможни пътища, за да остане на “повърхността”. Тича по роднини, познати, ясновидки, магове, моли за помощ, взима пари назаем, дава клетви, кълне се в Бога и в децата си, и т.н. И, видите ли, “добрата душа” му помага – дава му пари назаем и проблемът се решава. Но...

Кармичният урок пропада - човекът нищо не е научил от тази ситуация и продължава да прави грехове, а отива и по-нататък. Неговият урок само се е отложил за в бъдеще! Със своите мисли и начин на общуване той отново ще попадне в същите условия и всичко ще започне отначало. Обаче на онзи, който му е помогнал да осъзнае неправилните си действия и повече да не се намесва в Божия промисъл, ще бъде изпратено изпитание по отношение на съдбата или здравето. Изведнъж доходите му ще започнат да намаляват, а пък длъжникът му няма да връща заетото. Или пък ако е дал последните си пари, сега той ще се окаже в положението на пострадалия. А ако пък, не дай си Боже, се занимава с биоенерголечение, то тогава сам ще се разболее или със сигурност ще се разболеят неговите роднини. Тук ще цитирам случаи с колеги-биоенерголечители (ще напиша само инициалите на имената им – Й.Д. и И. К.), които бяха много добри в сферата си на дейност и които си заминаха от белия свят твърде млади, защото поеха много кармични заболявания от пациентите си върху собствените си плещи.
Човек трябва да приема съществуването на нещастията и болестите като нещо справедливо и разумно, като движеща сила за развитие и усъвършенстване на духовните качества, и трябва да ги приема смирено. Тази двойнственост на отношението към изпадналия в беда – вътрешно смирение и външна разумна помощ или съвет – е за да се съхрани хармонията в Пространството и общочовешкото поле. Чрез отрицание и неприемане човек само задълбочава своето влошено състояние. В природата няма нито нещо лошо, нито нещо добро – всичко просто е необходимо за еволюцията на човечеството. Всичко, което провидението праща на човека, трябва еднакво смирено и с разбиране да се приема от него и така да се достигат нови духовни предели. В този си материал искам да спомена и за вредата от програмите, насочени към лошите пристрастия и навици. В днешно време доста широко се използват различни видове кодиране за премахване на пристрастието към алкохола, наркотичната зависимост, пушенето, преяждането. Започна да се използва обучение под хипноза, да се въвеждат програми за отслабване и др. В какво се състои вредата от подобна намеса?!
Всяка информация трябва да се въвежда чрез обикновеното съзнание – тогава тя е осъзната и във вид на памет се намира на мястото си. Ако информацията се внася, набутва се, вкарва се “насилствено”, като се заобикаля обикновеното съзнание, то тя деформира нормалните структури на полевата форма на живот и изкривява общата циркулация на енергия в нея. Такъв закодиран човек след известно време може да получи разстройство на здравето, а след това и много сериозно заболяване, включително и психическо. Практиката показва и друга пагубна страна на кодирането, която води до неосъзната промяна в поведението на човека. Мощните програми за кодиране притежават способността не само да активизират “заспалите” програми за самоунищожение, но и да ги формират. Подбудите към лидерство, свобода и справедливост влизат в неосъзнат конфликт с програмата за насилствена промяна в поведението. На ниво съзнание това се проявява в нежелание да се живее.

Отначало човекът става озлобен и раздразнителен. А след това се появяват мисли и желание да посегне на живота си. Какви са изводите?! В никакъв случай не трябва да се нарушава пътя на нормалното постъпване на информация в съзнанието на човека, а от там и в неговия организъм. Тя трябва да премине през обикновеното съзнание и в осъзнат вид да се превърне в памет. Отклонението от посочения път води до болести и формира кармична програма за самоунищожение.


Източник: http://www.chudesa.net

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #5 -: Октомври 05, 2006, 07:54:18 am »
Да, и аз стигнах до този извод /за съжаление/. Преди време сърцето ми се късаше за тези хора и винаги съм се чудела  как може да се помогне и съм правела, това което аз лично мога - да помогна макар и мъничко, но в момента.... Виждала съм хвърлената закуска в коша :(.. Напоследък излезе всичко наяве за тази мощна просяшка индустрия и схема за печелене на огромни състояния от просешките "босове".
  Имам много такива случаи, в които се опитваш да помогнеш на човек, който "просто не си е научил урока" и вечно е без работа и пари, когато този човек е близък или роднина се превръща в ужасно бреме за своите близки. Аз спрях да "помагам " в един момент, защото разбрах, че правя мечешка услуга. Този човек прекара тежки няколко години, но сега живее спокоен, полезен и много щастлив живот. Това стана след времето на "размисъл и трудност". Друг фрапиращ случай е един циганин, на който дадох много неща един ден  включително и голям /с малка повреда/ електроуред. Този човек, видя в мен явно златна мина и не минаха и два дена и дойде да ми иска пари на заем, защото жената..., децата... и т.н. След това не се яви и не минаваше през нашия район година време. Преди да дам тези пари, подозирах  за това, което ще се случи, но наистина исках да помогна, ами ако нуждата беше реална, аз ТРЯБВАШЕ да помогна. Помолих се наум преди да го направя и помолих за благословение над парите, които давам, като споменах и това, че вече не е мой дълг връщането им  и човекът остава длъжник на Бога, тъй като благата са от Него и за мен,и за всички.  Мисля, че човека който злоупотребява с добротата, си навлича изпитания и много усложнява живота си. 
         Дали да помогнем - това го подсказва сърцето : има прекрасен стих от Eклесиаст 11:1 " Хвърли хляба си по водата, защото след много дни ще го намериш!"  :)
« Последна редакция: Октомври 05, 2006, 10:48:45 am от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #6 -: Октомври 05, 2006, 08:49:06 am »
Цитат
На практика обикновено хората вземат парите лесно, но ги връщат така, сякаш ги откъсват от себе си.
То си е така, защото лесно е да вземеш и похарчиш чужди пари, а трудно е да ги върнеш, защото даваш свои.
От доста години не давам пари в заем, не давам пари на просяци или музиканти. Ако някой такъв опре до мен-мислено го благославям, усмихвам му се и отминавам. Нямам намерение да им  пресичам жизнените линии и да поемам част от тяхната отговорност. Крайно време е всеки да се вземе в ръце и да не чака помощ от другите!
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #7 -: Октомври 05, 2006, 10:22:01 am »

Жалостта показва, че вие не сте съгласни с някаква болест, нещастие или загуба. Вие мислите само за последиците на даденото явление, но не и за причината, която е довела страдащия човек до критичното му положение. Жалостта и излишното съчувствие съвместяват полетата на съжаляващия и пострадалия, което води до обмяна на кармична информация. В резултат съжаляващият може да получи кармичните проблеми на другия човек.


Ето това изявление обаче може да се разгледа и по един по различен начин защото много умело обслужва определена пропаганда точно както и книгите на Лазарев въпреки че  като цяло твърдението може и да  е истинно, но дори и малка част да ни е спестена може да стане страшно! Защо ? Ами в миналото например "християнската религия" се оказва идеaлен вариант за контрол над хората с "предписанията" да не се противят над властта!
Тука обаче какво имаме - значи всички подлеци, мошеници и грабители , които имат милиони се оказват "кармично чисти агънца" Ай ди Ве  ;) Лазаров обяснява някви мултимилионери че били аскети в Индия в минал живот - и за тва ся - мултимилионери - много добре измислено!
И дали трика с кармичните болести трябва да се приема еднопосочно! Това не пълни ли кошницата на илюминатската пропаганда! Всички чудовищни дела които са направили за да отровят земята - сами са създали един куп болести , които много лесно се класифицират като "БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ" ! ПОМИСЛЕТЕ И НАД ТОВА!!!
« Последна редакция: Октомври 14, 2006, 00:58:59 am от Alien »

milenski

 • Гост
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #8 -: Октомври 05, 2006, 12:04:10 pm »
Alien казва нещо наистина много важно. Кармата е едно чудесно оправдание и средство за манипулиране при липса на осъзнатост. Много е удобно да си мислим, че всичко е предопределено и с действията си само можем да си навлечем още някоя чужда гадна карма, която и без друго вече си имаме в излишък даже. Стига, бе :))) Значи, другия път някой като ме помоли да му помогна, ще му кажа "Сори, май френд, ама с кармата шега не бива. Гний си там, щот си съгрешил, пък аз ще отида да си накупя нови парцалки." Ами ако разгледаме нещата така, пак от кармична гледна точка - даваш пари на някого и той вземе, че си купи от онез "хубавите" гъби и хептен се зомбира... Ми такава му била кармата, бе, ти даже си му помогнал да я осъществи, дет се вика :))))))
Стига вече с тая карма. Карма няма. Това са три различни неща, които ни влияят при липса на осъзнатост. Първото явление е наличие на изкривяване на енергоинформационното поле, което интерферира със собственото ни такова. Ако не го осъзнаем, започваме неволно да привличаме неблагоприятни ситуации и после се чудим с какво толкова сме съгрешили, че ни наказват така. Второто явление е пак привличане на неблагоприятни ситуации, провокирано от собственото ни чувство за вина и гузна съвест. Елементарен пример - гаджето ни върти гадни номерца... Еми, така е, няма как, сега ни наказват, щот и ние сме ги въртяли (в някой предишен жeвот, разбира се ;)) И така си стоим с вид на мъченици и търпим... а гаджето става все по-нетърпимо :))) И третото явление е наличие на евентуално предопределени ситуационни обстоятелства, които ни помагат да усвоим и приложим по-бързо уроците, за които сме дошли тук. Ако сме осъзнати и усвояваме бързо, много лесно можем да променим тези обстоятелства и да си научим уроците, и без да се тръшкаме, че изкупваме някакви грехове. Толкова по въпроса засега  :)

Между другото, това го пише човек, който дълги години изкупваше "кармата" си, докато не прогледна и взе решение вместо да е от онези, на които нещата просто се случват, да е от тези, които КАРАТ нещата да се случват  ;)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #9 -: Октомври 05, 2006, 12:13:37 pm »
Aбе всъщност карма все пак има само че нещата са много по-сложни отколкото  ги изкарват. Щото пак твърдя че за едни има за други няма. Трети пък могат да я променят! Зависи от целта на духа.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #10 -: Октомври 05, 2006, 12:37:15 pm »
Мисля си, ами  ние винаги ЗНАЕМ  кога трябва да помогнем. То това се усеща и не можеш да подминеш, когато ЗНАЕШ ЧЕ ТРЯБВА. :)
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Niya

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 73
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #11 -: Октомври 05, 2006, 12:42:06 pm »
Мисля си, че животът (каквото и да означава тази дума) има много лошо чувство за хумор, така че никога не знаеш каква "клопка" ти е приготвил, че "някой" да се посмее малко на жалките ти опити за разбиране и избор."Да помагам ли или не?"И докато ти се зориш с решението кое е правилно и погрешно, бърчиш вежди, дълбаеш бръчки в челото, чудиш се как да постъпиш, мислиш си, че от теб зависи толкова много, някой се превива от смях.Ха-ха-ха!Много смешно!

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #12 -: Октомври 05, 2006, 12:55:35 pm »
Аз пък мисля, че се помага без бърчене на чело, то стигне ли се до умуване...  момента може да е отминал и необходимостта точно от моята помощ безвъзвратно изгубена. Да помогнеш е шанс  - това си е  неусетно растене нагоре /така си мисля/ и за помагащия и за този на когото се помага /ако той съумее да го разбере/.
   Просещите цигани, сакати, майки с бебета и т.н., почти всякакви такива вече ги подминавам със спокойна съвест, защото им личи че им е професия но има моменти, когато просто само поглед, чувство или нещо което пронизва светкавично ми подсказват, че в момента АЗ трябва да се включа, моята помощ е важна, заедно с тази  вероятно и на други хора подбудени да помогнат в реален момент и час... Всичко е относително и индивидуално... май :)
« Последна редакция: Октомври 05, 2006, 13:11:39 pm от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #13 -: Октомври 05, 2006, 13:27:03 pm »
Преди няколко години на улицата се развива следният сценарий, аз съм откъм публиката:
Малцинствена група прави рутинна обиколка на кофите за боклук в своя регион, да ти се скъса сърцето като гледаш отстрани. Мина не мина няколко минути и се чува звънене на телефон наблизо. Наострих внимание и в следващия миг едната от тях бърка в джоб, вади Cellular Phone™, или както е на арамейски – “жей-си-ем”  ;D, и почва да говори. По онова време аз още нямах такава екстра.

NO COMMENT!

Друг случай:
Врачка ме зарибява да ми гледа на ръка: “Господине, ало, без пари ш’ ти гледам, хубаво ш’ ти кажа”. Подминавам и чувам “благословии” зад себе си: “Айде бе, ти за 5лв. ли си?”

NO COMMENT!

Та по темата – не е важно какво, колко и дали ще дадеш, а с какво отношение го правиш. Отношението създава или не въпросните причинно-следствени връзки. Може да дадеш без да се вживяваш, като наблюдател, и да нямаш неприятности с полето си, докато може и да подминеш с угризения и поставяйки се на чуждото място в мислите си, което си е твое бреме. Всеки избира сам.  :-\

milenski

 • Гост
Re: Паричната помощ от езотерична гледна точка
« Отговор #14 -: Октомври 05, 2006, 13:27:43 pm »
Мисля си, ами  ние винаги ЗНАЕМ  кога трябва да помогнем. То това се усеща и не можеш да подминеш, когато ЗНАЕШ ЧЕ ТРЯБВА. :)

Да, точно така е, абсолютно съгласна. Ако се вслушваме във вътрешния си глас, сами знаем кога да помагаме и кога да предложим помощ, дори да не са ни я поискали изрично... Стигне ли се до умуване и претегляне на всички за и против, значи по-добре да си траем  ;)

Но по въпроса за парите много се замислих и в момента преразглеждам някои случаи, когато съм помагала с пари и как са се развили после нещата за човека - дали наистина съм помогнала или съм му навредила. И от езотерична гледна точка също...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27