Автор Тема: Открито писмо до Дейвид Айк  (Прочетена 11339 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

milenski

 • Гост
Открито писмо до Дейвид Айк
« -: Септември 21, 2006, 11:12:45 am »
Открито писмо до Дейвид Айк

Автор: neomatrix

Уважаеми господин Айк,

Посещавах уебсайта ви през последните близо пет години и наистина признавам, че информацията в него изпълни предназначението си да помогне на моя програмиран индоктриниран ум да се събуди за реалностите на живота на тази планета. Благодарение на вас, очевидният егоизъм на собствения ми вид най-после започна да придобива някакъв смисъл, когато осъзнах как всички ние биваме манипулирани от една йерархична система за контрол, която е напълно безсърдечна и безчовечна.
И така, доста години с удоволствие пълнех мозъка си с всякакви конспиративни факти и теории. Приятно ми беше да снемам отговорността от моя биологичен вид за бързото унищожаване на всяка природна екосистема на планетата Земя, прехвърляйки тази отговорност на раса злонамерени рептилоидни/извънземни властелини. Те са виновни, че се държим по този начин, казвахте вие, те са виновни за безкрайните ни войни, защото така те удържат контрола си над нас.
Известно време това ми изглеждаше съвсем смислено и докато последователите ви нарастваха числено от само няколко хиляди допреди десет години до милионите, които активно подкрепят работата ви сега, почти бях започнал да се надявам, че нещата тук биха могли да се променят към по-добро. Почти си помислих, че тъй като вие и други хора като вас разпространявате тази информация, хората най-сетне ще се събудят.
Но кого ли заблуждавах?
Последователите на „култа към Айк” не са по-просветлени от последователите на която и да било система от религиозни или политически убеждения, за която бихте могли да се сетите. Те са просто овце, които са се преместили от една кошара в друга, вярвайки, че са пуснати на свобода.
Виждате ли, има разлика между това да приказваш и да действаш. Съжалявам, че го казвам, господин Айк, но виждам, че с последователите си засега само приказвате.
Вашият конспиративен мироглед сега се е превърнал в модно течение. Сега е изключително модерно да се говори за илюминатите, Новия световен ред, матрицата и дори други измерения на преживяване на съзнанието. Това вече не е странно и ненормално, а се е превърнало в отличителен знак на онези, които се смятат за „просветлени” и „знаещи”.
И докато някои биха казали, че знанието е сила, аз пък ще ви кажа, че знанието само по себе си не означава абсолютно нищо, то не е нищо повече от едно интелектуално парадиране. Затова, докато продължавате да бълвате книга след книга, като всяка следваща представлява едно безкрайно повтаряне на многобройни факти и цифри за това кой и кога се е занимавал с еди каква си конспирация, докато продължавате да печелите фанатизирани читатели, поглъщащи всяка ваша дума, самозаблуждавайки се, че стават все по-„просветлени” с всяка следваща прочетена страница, може би ще пропуснете да забележите, че нещата тук долу съвсем не се подобряват.
Овцете продължават да си спят. Сега те може да са по-начетени, по-образовани, по-информирани овце, но това е всичко.
Проблемът е, че никой не показва наистина осъзнаването на тази информация в начина, по който избират да прекарат ежедневието си. Те само си правят вятър, дискутирайки истини, които не са в състояние да разберат и усвоят и продължават да живеят и да мислят в рамките на старите затвори за ума, както са го правили много преди да се появите вие с вашите рептилии. Едно е да кажеш „тази реалност, в която живея, е илюзия”, но съвсем друго е да демонстрираш това разбиране чрез всекидневните си думи, действия и взаимодействия с други човешки същества.
Разбирате ли, те все още се хващат на тази илюзия. Те все още я възприемат много, много насериозно. Те все още се изказват срещу хора, събития и ситуации, които не се подчиняват на очакваните „норми” на боледуващото ни общество. Те все още играят играта според правилата й. За тях всичко все още е въпрос на живот и смърт, редно и нередно, добро и зло, черно и бяло. Те не са научили наистина стойността на допускането, приемането, свободата, уникалността и опита. Те все още са твърде заети с борбата да оцеляват и преуспяват, все още се борят да налагат ограничения на другите хора и себе си.
Въпреки, че може би имате най-добри намерения, методите ви далеч не постигат желания резултат. Направили сте много, за да помогнете хората да бъдат информирани, но твърде малко засега, за да им помогнете да се трансформират. Не гадните рептилии са истинският проблем тук долу, а самите ние. И докато вие и другите продължавате с безкрайните си брътвежи колко гнусни са тези рептилоиди, вие просто ще отклонявате истинските човешки същества на тази планета от поемането на отговорност за самите себе си и осъществяването на положителна промяна. Съзнателно или не, вие само задълбочавате манталитета им на жертви, като още повече обезсилвате хората и ги държите заключени в една фалшива клетка на самоналожени ограничения.
Със сигурност съм ви ядосан за това, че пеете една и съща песен от десет години, дори повече, но може би повече съм ядосан на масата народ, който извлича удоволствие от упражняване на сивото си вещество над поредната конспиративна теория на деня. Изглежда, мнозина от тях са на мнение, че веднъж научили се да виждат механизма на играта на Земята в третата й плътност, вече са напълно „събудени” души. Те са надникнали зад завесата на реалността и са зърнали магьосника, погълнат в своите вълшебства и създаването на илюзии.
Но вместо да вземат тази информация и да я оползотворят, активно променяйки мирогледа си и по този начин променяйки себе си, а заедно с това и препрограмираните си възгледи, те сякаш колективно се наслаждават да си седят на задника и да наблюдават работата на вълшебника, като триумфално изкрещяват „А-ха!”, когато за пореден път се досетят как е успял да измъкне заек от шапката си.
Разбирате ли, има връзка между онова, което сме нарекли „теория на конспирацията” и онова, което наричаме „духовност”. Без грам духовна зрялост, за която да се хванат, те няма как да разберат как да третират информацията, която им се предоставя, няма как да я оползотворят смислено.
Можем само да предполагаме каква е причината теорията на конспирацията да стане толкова популярна в днешното общество – просто защото... ами... тя кара живота тук, на планетата Земя, отново да изглежда дяволски интересен. Изведнъж животът не се заключава само в работа от девет до пет, а после прибиране у дома за малко чай с бисквитки. Сега зад всичко това се крие една огромна тлъста дяволска конспирация и ако не го разберете навреме, гадните зли гущери ще ви изядат душата! Конспирацията е станала по-сензационна от последния Холивудски касов хит и всяка нейна следваща порция се очаква с трепетно нетърпение. Просто всички са се превърнали в едни конспиративни вехтошари.
Тук долу не ви заплашва нищо друго, освен дълбините на собственото ви самоналожено невежество. Говоря единствено за невежеството, което действително е от значение: невежеството по отношение на истинската ви същност. За всяка самоосъзната същност не би могъл да съществува по-важен въпрос от този „Кой съм аз наистина?” Всичко друго може бързо да се превърне в средство за отвличане на вниманието от тази най-стойностна цел. Лесно е да мислиш за конспирации. Но да мислиш за себе си и периодично да преоценяваш всяко едно от убежденията си, които са ценни за теб, е всичко друго, но не и лесно.
Може би, господин Айк, ще ме изненадате с новата си книга. Може би още на първа страница ще прочета нещо такова: „Преди да прочетете каквото и да било от тези страници, моля, затворете книгата, намерете тихо и приятно кътче, където да седнете, а после затворете очи и помислете сериозно за себе си, за своите възгледи и убеждения и мястото си в този свят. Защото всичко, което съм написал на тези стотици страници, е неизмеримо по-маловажно от времето, което ще отделите за този размисъл. Петнадесет минути самосъзерцание ще ви донесат много по-голяма полза от петнадесет часа четене на моите материали. Идете и го направете сега. Какво чакате? Вървете!”
Какво ще кажете да поговорим малко повече за понятието безкрайна любов? А, и защо така? Още не сте стигнали дотам в проучванията си? Е, обадете ми се, когато ви остане време да поговорим за това. И, да, знам, че сте минали през Аяуаска в Бразилската джунгла, господин Айк, но това не ви е направило по-просветлен, нали? Съжалявам, че трябва да го кажа, но към духовната зрялост няма преки пътища, със или без вълшебни растения.

Публикувано с много съкращения от An Open Letter to David Icke.
Цялото писмо на български:
« Последна редакция: Септември 28, 2006, 22:44:33 pm от Moderators »

Eon

 • Гост
Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #1 -: Септември 21, 2006, 11:29:01 am »
Кой е пратил това писмо до Айк?

Неактивен GNOSTIC

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #2 -: Септември 21, 2006, 11:35:27 am »
Добре казано.
Докато човек си създава идоли и следва доктрини, той не е свободен!
Всеки трябва да търси  истината САМ, за да бъде човек, а не овца в нечие стадо!!

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #3 -: Септември 21, 2006, 11:39:14 am »
"Разбирате ли, има връзка между онова, което сме нарекли „теория на конспирацията” и онова, което наричаме „духовност”. Без грам духовна зрялост, за която да се хванат, те няма как да разберат как да третират информацията, която им се предоставя, няма как да я оползотворят смислено"

Сега разбрах, че не мога да третирам информацията  :( Той смята, че ни липсва този грам духовност. Може и така да е, но по какво съди?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен nord

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 15
Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #4 -: Септември 21, 2006, 11:52:55 am »
Добър ден, ако не ви харесва света в който живеете, променете го като започнете от себе си.
Японците считат, че всеки със своето действие или бездействие, е отговорен за случващото се около него.

milenski

 • Гост
Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #5 -: Септември 21, 2006, 11:58:26 am »
Авторът на писмото е neomatrix. Не открих информация за него в сайта, където е публикувано писмото.

За мен изобщо не е важно това, че писмото е отправено лично към Дейвид Айк.
Самата аз бях възхитена от третата част на лекцията му "Тайните на матрицата", защото там се казват изключително важни неща. Въпросът е по какъв начин действително да оползотворим тази огромна информация, която ни се предоставя. Според Айк е достатъчно да се събудим и да работим върху себе си и така ще повлияем и на останалите, влагайки осъзнаването си в колективното несъзнавано. Сигурно е така, но това ми се струва доста пасивен подход и категорично не смятам, че е достатъчно. Засега всички тук работим в посока на взаимното си ограмотяване, но кога най-после ще дойде моментът, когато това количествено натрупване на информация ще доведе до качествената ни промяна? Пресищането с информация не винаги е полезно за самите нас, защото то може да доведе до блокиране на ума ни в едно безкрайно разчепкване на факти, тълкуване на символи, търсене на виновници и оправдания, вместо наистина да направим нещо по въпроса.Може би не сме се събудили достатъчно все още. А може би сред нас има такива, които вече са наясно какви конкретни действия трябва да предприемем. Кажете, бе, хора... Омръзна ми да съм "овца"  :-[

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #6 -: Септември 21, 2006, 12:13:15 pm »
Авторът е същия на който бяха тези статии , които преведах за  АГЕНТИТЕ НА МАТРИЦАТА!

Antonium

 • Гост
Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #7 -: Септември 21, 2006, 12:32:44 pm »
С глава разруши стената, какво ще правиш в съседната килия >:(

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #8 -: Септември 21, 2006, 12:51:12 pm »
Пресищането с информация не винаги е полезно за самите нас, защото то може да доведе до блокиране на ума ни в едно безкрайно разчепкване на факти, тълкуване на символи, търсене на виновници и оправдания, вместо наистина да направим нещо по въпроса.Може би не сме се събудили достатъчно все още. А може би сред нас има такива, които вече са наясно какви конкретни действия трябва да предприемем. Кажете, бе, хора... Омръзна ми да съм "овца"  :-[

Наистина информацията е много и страшно се обърква човек. Лично аз се осланям на интуицията. Тя никога не ме подвежда. Какво е тя? За мен е една лампичка която светва и чиято светлина ми подсказва правилния отговор. Това е единственото, което мога да споделя как се ориентирам в купищата от информация.Другото много важно нещо е мотивацията, а тя за всеки човек е различна.Тя ни стимулира да не "плуваме по течението на живота", а да постигнем нещо съществено. Кой мотив е най-важен и необходим в живота? И как да изберем своя главен жизнен избор? Подбудите са много, стремежите не са еднакви.Така, че няма еднозначен отговор. Всеки трябва да реши сам за себе си и да не се страхува,че ще направи неправилния избор. Такъв няма.
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #9 -: Септември 21, 2006, 13:09:48 pm »
Кой е пратил това писмо до Айк?

NeoMatrix е "Избраният".  ;D
http://forum.noblerealms.org/profile.php?id=209

Чел съм негови постинги и прави впечатление, че има задълбочени разбирания на тема "матрица", "източване" и "лууш", не е повърхностен човек.

Тук има интересни постинги, не само от него:
http://forum.noblerealms.org/viewtopic.php?id=1064
« Последна редакция: Септември 21, 2006, 13:10:58 pm от Xpuctoc Muxaul »

Неактивен Altay

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 155
Re: Отг: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2007, 00:03:26 am »
Пресищането с информация не винаги е полезно за самите нас, защото то може да доведе до блокиране на ума ни в едно безкрайно разчепкване на факти, тълкуване на символи, търсене на виновници и оправдания, вместо наистина да направим нещо по въпроса.Може би не сме се събудили достатъчно все още. А може би сред нас има такива, които вече са наясно какви конкретни действия трябва да предприемем. Кажете, бе, хора... Омръзна ми да съм "овца"  :-[

Вслушай се в сърцето си, като начало. 
To никога не лъже!
'Животът е не само по-странен, отколкото предполагаме - той е по-странен отколкото, можем, да предпо

Bell

 • Гост
Re: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2007, 17:27:54 pm »
neomatrix  попада в собствената клопка - вината пак е на някой друг. Дейвид Айк е виновен в случая, че хората остават офце и консумират неговата литература като бразилски сериал.

Дейвид Айк очевидно не е месия, за това не виждам защо трябва този човек да изпитва такова разочарование. Грешката е негова, че се е залъгал и е чакал инструкции от идолизирания Дейвид Айк!

Виждате ли, това е проблемът, че повечето хора все чакат нечии инструкции. Явно това е заложено в човешката природа.

Рано или късно всеки трябва да разбере какво е това нещо неволята, която ти показва, че трябва да направиш сам нещо, а не все да се осланяш на другите!

За самия принцип - аз лично мисля, че всеки трябва да зглобява "своята" истина от различни источници.
Никой  не може да каже кое как е със сигурност!


discorder

 • Гост
Re: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #12 -: Февруари 24, 2007, 23:34:30 pm »
Човека написал писмото със сигурност е чел книгата Matrix V или е този, който я е написал.

http://spiralata.net/s.php?SearchType=2&find=%EC%E0%F2%F0%E8%F6%E0
« Последна редакция: Февруари 24, 2007, 23:36:41 pm от Horus »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #13 -: Февруари 25, 2007, 00:06:08 am »
Матрицата V  е от издателство Вал Валериан. А този с писмото е друг, но наистина основните му публикации са за матрицата.

zahary

 • Гост
Re: Открито писмо до Дейвид Айк
« Отговор #14 -: Март 20, 2007, 13:45:21 pm »
Не е никак редно човек да интоксикира разума си с окултна информация, касаеща теми като илюминати, грейове, рептилоиди, масонски ритуали, екзорцизъм, инвокации, евокации и др. от този род, без да разчита на необходимата предварителна подготовка за това. Считам че изкривеното приемане на събития и феномени от подобен характер представлява потенциална опастност за неподготвения читател. Съществува психично заболяване, което се отключва при НЕКОРЕКТНИТЕ занимания с този вид  материя- нарича се метафизична интоксикация, която постепенно деградира до шизофренни отклонения на личността.

Начинът за защита е стабилната психическа настройка на индивида, обективното посрещане на споменатите факти и събития без излишно преувеличаване на споменатата информация и най-важното- духовната чистота, която обезателно трябва да притежава редовия читател.

Другото, което ме тревожи е, че никъде в материалите на Айк /поне които имах възможност да прочета заедно с книгата/ не се споменава за техники, чрез които индивидуалният човек или група биха могли да се защитят биоенергийно.  Не бива да се забравя, че става въпрос за магическа Илюминатска верига с огромен заряд, чиято фронтална атака дори на мисловно поле би могла  да породи болезнена реакция.
Едновременно с това съзнавам, че страхът и любопитството на неориентирания читател само засилват тази тъмна по своя род енергетика, така че не мога да приема факта, че информираността е достатъчна да запази невредими неговите вътрешни духовни структури.

Личното ми мнение е,  че единственият начин за корекция на интензитета на тази тъмна верига е умножаването на светлината в човешкото сърце. Редица древни Учители и пророци са съветвали за целта спазване на подходяща хигиена на душата, посредством прилагане на пост, молитва и окултно знание. Смятам, че тези препоръки са актуални и днес.
 
Поради тези и ред други причини определям това открито писмо за изключително необходимо.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27