Спрял съм колата на една главна улица, естествено-на разрешено за целта място и чакам. Облегнал съм се назад, затворил съм очите и ... светът беше само шум-глъчката от близкото кафене, музиката от колегата, спрял пред мен, ръмженето на отминаващите коли и от време на време даже и чуруликане на пиле. Идилията беше пълна, докато една кола не мина толкова близко и с такава скорост, че ударната вълна направо ме извади от равновесие.
Гледам аз-знаци има, маркировка за пешеходна пътека също, ограничение за скорост...абе всичко, както си трябва. И какво? Ми никой не спазваше знаците, ама никой!
В този момент ми проблесна като светкавица(истина ви казвам, все едно избухна в главата ми) въпросът-абе верно, ама къде са ни наистина катаджиите? Нали ги знаете, онези, дето много авторитетно мандрахерцат "слънчогледа" и контролират уличното движение. Па като забележат, че някой е в нарушение, също толкова авторитетно го спират и...законът влиза в действие. Строги, ноооо ... справедливи!
Няма ги...нито един...всъщност те трябва да са по двойки. Замислих се, че ако съм полицай и застана на отсрещната пешеходна пътека, за един работен ден поне 50 човека ще глобя(може и по-вече, ама ще каталясам), тези пари ще влязат в хазната, ще се повишат приходите и след това ще има пари за създаване на някои благинки за природо-населението.
Да, ама не! Държавните органи не искат да съблюдават спазването на закона
Това е много тъпо! Значи държавата предизвиква създаването на анархия
Това пък е супер тъпо!
Не знам защо го написах всичко това...то не стига, че пиша само с два пръста, ами... Проблясъци, това е