Автор Тема: Проблясъци...  (Прочетена 5268 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Oberon

 • Гост
Проблясъци...
« -: Август 21, 2006, 19:02:39 pm »
Стоя си значи, и слушам Dead Can Dane. Тези от вас, които са се отдавали на тази прекрасна музика, ме разбират:)

Стоя и си мисля за Икар Дръзкия. За неговия стремеж към Небесата.
Понякога на човек му идват най-уникални и интересни идеи, ей така от нищото:) Или от Божественото, казано по-точно.
Та мислех си какво е ставало в сърцето и душата на този човек, докато е летял към вечния мраз...

Вие какво мислите? Тук е мястото да разкежете, дали сте имали проблясъци, дали някога, както сте си стояли не ви е хрумвало нещо гениално (според вас, разбира се).

Мисля си за Икар и за неговия стремеж. Какво изразява той? Стремеж към Бога или стремеж да застане до Бога? По-скоро стремеж да се докосне до Божественото... Както всички знаем е загинал, защото Слънцето е разтопило спойките на крилете му. Тъжно и... героично... Дали поуката е: стой си тука на Земята и не се занимавай с глупости? Или е намери по-яка спойка на крилете? Има ли криле, които могат да ни пренесат в Божественото?
Аз мисля, че крилете са ни дадени, трябва само да ги разперим и да полетим:) Точно както в Х-мен 3, онзи мутант с ангелските крила...


Оберон
« Последна редакция: Август 21, 2006, 19:34:26 pm от Horus »

Дъвиан

 • Гост
Отг: Проблясъци....
« Отговор #1 -: Август 21, 2006, 19:09:55 pm »
Колкото и да летиш, където и да летиш, на каквато и височина да летиш, винаги достигаш до тук, като тук наричам люлка, разлюлана в безкрайната вселена, по моему. Това е иносказание, и не е.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Проблясъци...
« Отговор #2 -: Август 21, 2006, 20:06:03 pm »
"Т'ва как се управляваше,мамка му! Ако се дигна още малко ще ми се МАМАААААААААААААааааааааааааааааааааа!!!"
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Cenestelle

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 585
 • stargazer
Отг: Проблясъци...
« Отговор #3 -: Август 22, 2006, 06:11:41 am »
и на мен ми се е случвало, пътувам си в автобуса, разглеждам пейзажа и неговите обитатели, общи мисли и изведнъж: живота ми е соло-спектакъл, слава Богу че никой не гледа.... това си е самата истина, за мен, но никога не го бях осъзнавала по този начин преди това. И много подобни ''проблясъци'' от никъде...

криле имаме, само трябва да се научим да летим - и да падаме, и да ставаме, а това вече е сложен и дълъг процес, но мисля че в крайна сметка ще се получи, няма начин
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Отг: Проблясъци...
« Отговор #4 -: Август 22, 2006, 10:39:05 am »
Вие какво мислите? Тук е мястото да разкежете, дали сте имали проблясъци, дали някога, както сте си стояли не ви е хрумвало нещо гениално (според вас, разбира се).

На мен винаги ми хрумват някакви неща. Сигурно са проблясъци, защото идват изведнъж ей така - неканени, нямащи нищо общо с това което правя в момента. За мен са гениални, за останалите са фантасмагории. Но не забравям, че фантастиката отразява най - невероятните опитности, който преживява  духа.Струва ми се, че тези проблясъци идват от друго ниво на съзнание. При споделяне на тези мигове с другите има опасност да те обяват за луда.  Нали така, Обероне :)
« Последна редакция: Август 22, 2006, 12:56:33 pm от Horus »
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Дъвиан

 • Гост
Отг: Проблясъци...
« Отговор #5 -: Август 26, 2006, 17:11:43 pm »
Тук е мястото да разкежете, дали сте имали проблясъци, дали някога, както сте си стояли не ви е хрумвало нещо гениално (според вас, разбира се).

Мда, имал съм такива проблясъци, имам идеи които не съм видял осъществени досега или теории, които не съм виждал изказани, но всичко си иска време за доказване, показване, осмисляне и реализиране. Случвало се и да достигам до заключения от по-специфично същество и след време да ги виждам вече изказани от някой мислител примерно. Но това е често случващо се на хората. Зависи от сферата на разсъждения, разбира се. А чувал съм например за случай, когато в първата половина на миналия век един напълно необразован човек, непознаващ нито научните постижения, нито имаш професионални интереси по научни въпроси доказва различни физични и астрономични закони и отива да ги представи на някакво списание. И от там му казват учудени, че същите неща са били открити преди няколко века от Кеплер. Хехе, представям си как се е почувствал човечеца. Да докажеш напълно сам, с природната си интелигентност неща, открити преди векове от научните умове. Тук един жокер, разбира се - не се знае кой всъщност е бил човека. ;)

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Отг: Проблясъци...
« Отговор #6 -: Август 28, 2006, 04:59:20 am »
Аз съм че за един случай на един немец. Той се скарал за нещо със жена си и се затвори в стаята си. След известно време, жената, чула мъжа си да вика от стаята, но нищо не му разбирала, дори помислила, че е някой друг. Когато излязал се оказало, че мъжа говорел на руски, без да го осъзнава. Той си мислел, че говори на немски и се чудел, защо не го разбират. Ходили на доктори, но не могли да установят какво му е, човека просто забравил немски и "включил" на руски. След доста изследвания установили, че преди години негови роднини, дошли от руския север и се заселили в Германия. Нещо генетично явно е превлючил на другия език. Ей, на това аз му викам проблясък ;)
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Дъвиан

 • Гост
Отг: Проблясъци...
« Отговор #7 -: Август 29, 2006, 00:04:56 am »
Мда, и аз знам за нещо подобно...

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Проблясъци...
« Отговор #8 -: Септември 05, 2006, 20:32:27 pm »
Спрял съм колата на една главна улица, естествено-на разрешено за целта място и чакам. Облегнал съм се назад, затворил съм очите и ... светът беше само шум-глъчката от близкото кафене, музиката от колегата, спрял пред мен, ръмженето на отминаващите коли и от време на време даже и чуруликане на пиле. Идилията беше пълна, докато една кола не мина толкова близко и с такава скорост, че ударната вълна направо ме извади от равновесие.
Гледам аз-знаци има, маркировка за пешеходна пътека също, ограничение за скорост...абе всичко, както си трябва. И какво? Ми никой не спазваше знаците, ама никой!
В този момент ми проблесна като светкавица(истина ви казвам, все едно избухна в главата ми) въпросът-абе верно, ама къде са ни наистина катаджиите? Нали ги знаете, онези, дето много авторитетно мандрахерцат "слънчогледа" и контролират уличното движение. Па като забележат, че някой е в нарушение, също толкова авторитетно го спират и...законът влиза в действие. Строги, ноооо ... справедливи!
Няма ги...нито един...всъщност те трябва да са по двойки. Замислих се, че ако съм полицай и застана на отсрещната пешеходна пътека, за един работен ден поне 50 човека ще глобя(може и по-вече, ама ще каталясам), тези пари ще влязат в хазната, ще се повишат приходите и след това ще има пари за създаване на някои благинки за природо-населението.
Да, ама не! Държавните органи не искат да съблюдават спазването на закона  :(   Това е много тъпо! Значи държавата предизвиква създаването на анархия  :o  Това пък е супер тъпо!

Не знам защо го написах всичко това...то не стига, че пиша само с два пръста, ами...   Проблясъци, това е  :D
Не мисли като човек!-Крион

Oberon

 • Гост
Отг: Проблясъци...
« Отговор #9 -: Септември 11, 2006, 18:14:00 pm »
« Последна редакция: Септември 11, 2006, 20:14:01 pm от Horus »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Проблясъци...
« Отговор #10 -: Септември 11, 2006, 20:16:02 pm »
Оберон-е дадоха ми същият сайт преди седмица :P
Ти как стигна до него :)

Oberon

 • Гост
Отг: Проблясъци...
« Отговор #11 -: Септември 12, 2006, 09:03:02 am »
В Комуникатора на фирмата една колежка го даде:)

Неактивен Cenestelle

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 585
 • stargazer
Отг: Проблясъци...
« Отговор #12 -: Септември 12, 2006, 09:54:27 am »
страшен е, ей това се казва свежа идея:)
sing what you can't say, forget what you can't play, hasten to drown into beautiful eyes....

Amenun

 • Гост
Отг: Проблясъци...
« Отговор #13 -: Септември 18, 2006, 22:11:21 pm »
Така пускам нещо което открих преди една година с един мой приятел. Занимавахме се два месеца денонощно, започнах да откачам и спрях . Това е само началната информация. Трудно ми е да илюстрирам пирамидите и схемите които изобразяват това число, на компютара. Ще ги скенирам и ще ги пусна по-нататък...

Числото кръг 142857142857 е число, остатък от Пи, 22:7= 3, 142857142857142857142857.........+
Шест цифрено число развиващо се по седем балната система, т.е. това число умножимо по всякакво произволно дава в резултат  142857. Кръгово е защото самата последователност на цифрите не се запазва, но в основа числата са тези 142857....
Развива се по седем балната система, тъй като единствено умножено по 7, то дава в резултат 999999. Всяко делимо число с 7 дава в резултат „ ... ” и остатък, 142857...+
 При всяка следваща  7-ца в система, т.е 14; 21; 28.......т.н., числата в получилото се
( резултата) се увеличават с едно, т.е. 1-7 умножено по 142857=(резултат) на шест цифрено число, от 7-14 ( тъй като това се пада втора 7) = на 7 цифрено число. Тогава се събира първата и последната цифра и отново се получава 142857. Резултатните числа се сумират до получаване на шест цифрено число, което винаги е 142857, в зависимост на коя седмица е системата с определена формула  се сумират. Например ако умножим с произволно  85123431 . 142857 = 12160477982367 тук, тъй като не знаем на коя седмица сме подред,формулата е следния; последните шест цифри се отделят и се събират с остатъка, (тъй като 142857 е шест цифрено число) и се получава следното :
982367+ 12160477= 13142844 отново взимаме последните шест числа,              142844+13=142857
                                           
Т.Е.

142857.1 = 142857
142857.2 = 285714
142857.3 = 428571
142857.4 = 571428
142857.5 = 714285
142857.6 = 857142
 142857.7 = 999999

142857.8 = 1142856 ( като тук събираме първата и последната)
142857.9 = 1285713
142857.10 = 1428570
142857.11 = 1571427
142857.12 = 1714284
142857.13 = 1857141
 142857.14 = 1999998

142857.15 = 2142855
142857.16 = 2285712
142857.17 = 2428569
142857.18 = 2571426
142857.19 = 2714283
142857.20 = 2857140
 142857.21 = 2999997
142857. n…= ……..   


Ако погледнем триизмерно та това число, ние го разположихме в спирала. След проследяването на развитието му видяхме че то образува фрактал. фрактала е в основата дори на най елементарните частици и елементи в природата. 142857 е число което се проектира  в  измеримостта или базата на 7 и 9 до безкрай.Дъвиан

 • Гост
Отг: Проблясъци...
« Отговор #14 -: Септември 18, 2006, 22:13:21 pm »
Ох, Аменун, виж тук: http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=1347.0. Аз печеля. :P

Не случайно преди време пледирах да се гледа в търсачката на форума, когато ще се поства някакъв материал. :D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27