Автор Тема: Единствената Религия  (Прочетена 16684 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ----------

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 583
Единствената Религия
« -: Май 31, 2006, 13:24:34 pm »
ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ

е

вътре в теб. Нека да поговорим за нея - каквато си я представяш, без да повтаряш написаното от безбройните "единствени" изповедания. Тук не искам да засягам или оспорвам никое от тях, но нека да помислим: каква е онази ЕДИНСТВЕНА РЕЛИГИЯ, която съдържа в себе си  всичките частични обяснения на Божественото? Не знам дали си имал/а/ смелостта да си го помислиш, но всеки от нас Е носител на тази ЕДИНСТВЕНА РЕЛИГИЯ и най-удивителното е, че в същността си, колкото и да се различаваме, носената от нас религиозност е същата една и единствена. Каква е тя?
« Последна редакция: Юни 04, 2006, 18:42:08 pm от Horus »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

fisk

  • Гост
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #1 -: Май 31, 2006, 13:41:37 pm »
Много моля,
flydragon
да престанеш да постваш по този начин! Коментар съм убеден не е нужен! Ще изтрия поста след бележката!

Неактивен Gil-Galadh

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 2 983
  • V to the A to the D-E-R
    • chigot.blogspot.com
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #2 -: Май 31, 2006, 17:14:51 pm »
Ми хаосът много ясно.И стремежът към ред.Те тва е религията,била тя универсална или не
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Joro Velev

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 541
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #3 -: Юни 01, 2006, 00:18:09 am »

 Не знам дали си имал/а/ смелостта да си го помислиш, но всеки от нас Е носител на тази ЕДИНСТВЕНА РЕЛИГИЯ и най-удивителното е, че в същността си, колкото и да се различаваме, носената от нас религиозност е същата една и единствена. Каква е тя?

Ще почакаш още, докато някой разбере какво имаш предвид.
Знаеш, че човека е лукаво същество, обичащо да се самозалъгва и да си вярва на лъжите.
Когато застане доблестно сам срещу своето отражение, едва тогава има вероятност да погледне реалноста - такава каквато всеки сам си я е създал.
;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Mirotvorec

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 3 793
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #4 -: Юни 01, 2006, 09:18:52 am »
Трудна тема...Не съм привлечен тотално от нито една религия, но не съм и атеист. Даже думата "религия" ми се струва, че не е точна. Може би "Духовно учение(знание) за Истината"...
Докато сме в 3Д едва ли ще можем да формулираме "единствената религия", защото тя би трябвало да бъде многоизмерна, междупространствена, а ние сме твърде ограничени.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен ----------

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 583
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #5 -: Юни 01, 2006, 12:15:31 pm »
Много моля,
flydragon
да престанеш да постваш по този начин! Коментар съм убеден не е нужен! Ще изтрия поста след бележката!
/не го трий, нека се вижда как реагираме!/ Направо съм втрещен от тази реакция! Не знам по какъв начин съм postнал, че да е толкова дразнещо за един SHALOMец!... Въпреки, че за него дори коментарът на "прегрешението ми" не е нужен, аз самият недоумявам - а твърдя, че аналитичната ми способност и способността ми да прониквам в човешките порочности е огромна... Както и да е - за мен въпросът си остава неизяснен.

ср***то по време на полет е забранено в този форум ... осеобенно за летящите дракони
Това пък аз не виждам необходимост да го коментирам; някой намира ли в него аргументи около темата?
*
Явно е, че някой сериозно се безпокои за утвърждаването на личното си его и поради това всеки опит на flyDragon да оповестява намеренията си за АБСОЛЮТНА ИСТИНА, се посрещат с отпор. Такова съпротивление би било разумно, ако flyDragon се опитва да говори от името на хората, да ги обвързва със своите разбирания и стил, да ги подчинява на някаква обща политика. Такъв негативизъм обаче буди сериозно подозрение предвид обстоятелството, че flyDragon не засяга ничия свобода с мненията си и не подчинява никого. Може би има шанс да намерим някаква справедливост в гнева по отношение на онези изказвания, с които flyDragon отправя /основателно или не/ директни нападки срещу колегите си, хапе ги люто и впръсква отровата на своето нетърпение към техните разбирания (такива изказвания, както знаем, има навсякъде из форума). Но причината едно изказване като това от началото на настоящата тема да поражда толкова негативни реакции, вече със сигурност трябва да се търси в една сериозна вътрешна деградация на някои от авторите. Може би (и това е лично усещане на flyDragon, неподкрепено от почти никаква обективност), такива хора предпочитат истини да не се разкриват, умозрения да не се правят, а всичко да тъне в един удобен за Безпринципните "хаос", където да цари неосъществяем "стремеж към ред". (Gil-Galadh е много близко до една велика истина в случая!) Но такова "дезинформационно" тежнение е всичко друго, но не и основанието, заради което този форум тук съществува. Много моля другарите и гамените да си мерят поведението!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Eon

  • Гост
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #6 -: Юни 01, 2006, 12:24:42 pm »
Аз както казах по-горе ще помоля такива изказвания да се пишат на ЛС....

Очевидно е, че нямат връзка с темата.


Oberon

  • Гост
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #7 -: Юни 01, 2006, 13:18:15 pm »
Предвид това че пихме бира с Хор, демек разбрахме се за някои дреболии, ще си позволя да пиша по темата.

Аз лично не виждам нещо неприятно или "осиращо" в поста на флай. не знам защо му се нахвърлихте така, той от време на време слиза на земята и говори нормално:)

По темата: Прав си, че единствената религия е вътре в нас. Писах веднъж, че за мен това е моралния и етичния закон вътре в мен. Но понеже не всеки има такива заложби като моите ( имам предвид морални и етични ), някой се опитва да наложи етикет за тези неща. За мен единствената религия се нарича "Етичен морал, добри деяния и стремеж към познание" . Облечено с груби думи е това. Не бих го нарекъл религия. Може би " духовна култура и силна вяра в доброто" . Всичко друго за мен е игра на думи, идеи на болни мозъци и тн.
Повтарям, че докато е такава образователната система, докато се набляга на ненужни науки, ще е така. Трябва да се отделя повече време и внимание на Етика, Философия, Природознание ( но не за тичинките и венчелистчетата , а за света като жив организъм, като хармоничност и симетрия ) и други подобни.

Тримурти!

Оберон

Eon

  • Гост
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #8 -: Юни 01, 2006, 13:35:42 pm »
За мен единствената религия се нарича "Етичен морал, добри деяния и стремеж към познание" . Облечено с груби думи е това.

И аз така мисля.

fisk

  • Гост
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #9 -: Юни 01, 2006, 13:36:16 pm »
Аз ти отправих забележка за наглото ти писана като шрифт, не за симптомите които не спираш да проявяваш , Флайдрагон, някъде да съм те обидил или нападнал !?!?!?!, НЕ ОСТЯВЯШ   случай   ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО да покажеш колко си елементарен!!! Последния ти пост, дори не помня какво написа, освен изключително тежка нужда в която си изпаднал!!!!!!!!

/ПО ТААЗИ ТЕМА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ПИША!!!!!!!

Eon

  • Гост
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #10 -: Юни 01, 2006, 13:43:11 pm »
За Фиск, Атила и Флайдрагън!

Приятели!


Всичко това можехте да го решите на ЛС. Не виждам защо го поствате в темата!

Чак утре ще ви изтрия постовете, които не са свързани с темата, за можете дотогава да си прочетете диалозите. Ако дотогава не сте ги прочели ползвайте ЛС за да се уточните.

Неактивен ----------

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 583
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #11 -: Юни 01, 2006, 14:05:58 pm »
1. използваш термина религия а питаш за нещо съвсем друго
2. говориш и за ЕДИНСТВЕНА т.е. няма друга ?!?!?
3. хората са толкова различни по света че направи ни е бедна фамтазията а ти твърдиш че всеки носи таза "ЕДИНСТВЕНА РЕЛИГИЯ" в себе си
1. какво означава терминът "религия" и как аз се отклонявам непримиримо от неговото значение, Атила?
2. по логическа необходимост, ако нещо е ЕДИНСТВЕНО, би трябвало да НЯМА ДРУГО.
3. /най-сетне някакъв аргумент/ Да, твърдя, че хората дълбоко в същността си са носители на ЕДНА религия. Функцията на тази тема е да разсъждаваме за свойствата и същността на тази религия... Независимо от различията си, хората се обединяват от обстоятелството, че СА хора. И аз съм далеч от мисълта, че единствената причина да са такива е въплътяването им в човешки тела. Мисля, че има някакъв специален back-ground във всеки от тях, който дава човешката настройка и човешката...религия. Нека да не се заблуждаваме от различията в културите и в изповеданията, че те водят до различна религия. Привидните разлики в култа, съпътстващите реквизити и прочея не водят по необходимост до разлики и в същността. Юнг е говорил много за този проблем - за това, че човешките същества имат някакъв вид обща свързаност с Божествеността. Именно такава "свързаност", прочея, означава думата `religio`(въпросът към Атила си остава).

И още два въпроса, към fisk: 1 - кога един шрифт е нагъл? 2 - кога в горните си изказвания си писал ПО ТЕМАТА, че спираш да го правиш? (Нека евентуалният отговор на fisk да не се счита за нарушение на собствената му закана!)
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ----------

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 583
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #12 -: Юни 01, 2006, 14:14:34 pm »
ПРЕПОРЪЧВАМ на Администрацията на този форум настоящата тема да не се изтрива, нито да се заключва. Има нещо много симптоматично в озлоблението, с което някои колеги посрещат инициирането на разговори за Единствената религия. Предвид на обстоятелството, че никъде авторът на тази тема не се е самообявявал за неин източник, нито е цитирал нейни догми, смея да допусна, че раздразнението на противниците на темата не се корени в проявена наглост. Разясняването на причините такава тема да се посреща с толкова много ярост ще даде светлина върху много от проблемите, които пречат на човешкото същество по пътя му към осъзнаване. /Извинете ме за отклонението и благодаря за разбирането!/
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Атила

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 887
  • Атила - бич божи
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #13 -: Юни 01, 2006, 19:52:19 pm »
Цитат
какво означава терминът "религия" и как аз се отклонявам непримиримо от неговото значение, Атила?
Термина религия е въведен след реформацията на католическата църка и преди това не е съществувал като такъв. Преди това са били използвани термините fides (вяра), lex (закон) и secta (поскоа). Значи става дума за доста "млад" термин ако мога така да кажа.
Съвременното му разбиране е - голяма група от хора с общ израз на обществената вяра, нагласа и обичаи, които са свързани със свръхестественот. А какво точно представлява религията и от какво точно се състои е супер спорен въпорс който надали някога ще бъде решен - тука ровят теолози, социолози, антрополози и всякакви други екземпляри и всеки дърпа на някъде.

Та оттука идват разминаванията които просто губят смисълат на въпроса и на разсъждениятаа ти.
Ти говориш за всички хора а религията по принцип по съвременното и разбиране определя голяма група от хора, но не всички на земята. МишМаш Ерър с две думи.

->> хората се обединяват от обстоятелството, че СА хора
Това го твърдиш ти. Аз съм на съвсем друго мнение. Хората са бозайници и като повечето такива живеят на групи - каде по-големи каде по-малки. Не мисля че хората се обединяват или ти верно се чувставш обединен с ескимосите, индийците и примерно южно американците ?!?!

Поздрави
Атила
I'm famous mexican killer and I kill everyone for only 5 cent, but you are friend of mine and I'l

Неактивен Joro Velev

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 541
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Отг: ЕДИНСТВЕНАТА РЕЛИГИЯ
« Отговор #14 -: Юни 02, 2006, 19:38:44 pm »
->> хората се обединяват от обстоятелството, че СА хора
Това го твърдиш ти. Аз съм на съвсем друго мнение. Хората са бозайници и като повечето такива живеят на групи - каде по-големи каде по-малки. Не мисля че хората се обединяват или ти верно се чувставш обединен с ескимосите, индийците и примерно южно американците ?!?!
Атила,
май си нямаш представа колко сме обединение всички хора, тук на тази космическа прашинка, наречена от нас Земя. Ако спомена Вселената, може и еретик да ме изкара някой. ;)
fisk,
съзирам възмущение и раздразнение в думите ти.
А това, както знаят някои, си позволяват хората с преекспонирано себеусешане за собствена значимост. ;)
---
А моя отговор се съдържа в сления цитат:
Цитат
Когато бях млад, имах най-различни идеи за същността на Бога.
А сега си давам сметка, че съзнанието ми не е толкова широко, за да схване наистина какво означава това - че аз съм едно с това велико Същество, което ме е създало и ме е поставило тук, и което е сътворило галактиките, вселените и всичко останало.
Как е могло това знание да се изгуби в религията?
Много лесно.
Повечето от проблемите, които религията и различните философски системи, са разглеждали през вековете, са били изначално погрешни, защото те са изхождали от схващането, че Бог е някакво същество, ОТДЕЛНО от нас, което ние трябва да обожаваме, да почитаме, да удовлетворим и да се надяваме да получим от Него награда в края на живота си.
Бог съвсем не е това.
Това е богохулство.

Бог е нещо толкова необхватно, а някои негови части, например онези, които са свързани с организираната религия, могат да изглеждат страшни.
Това е нещо, което мисля, че доста е навредило на света, на жените, на поробените народи, и е нанесла много щети на обществото. И в същото време това знание, е станало зародиш на една велика наука.
Тази наука единствена и най-добре е успяла да обясни думите на Иисус, че синапеното семе може да бъде  по-голямо от небесното царство.
Единствената наука, която може да обясни тази аналогия е квантовата физика.
Днес ние имаме високоразвита технология, вече е факт антигравитацията и безплатната енергия от вакуума.
И при тези фантастични постижения, ние още робуваме на едно първобитно, суеверно, ретроградно схващане за Бога.
Хората с готовност се подчиняват, когато биват заплашени от такива космически присъди за вечно наказание.
Но Бог съвсем не е това.
И ако имате смелостта да се усъмните в традиционните карикатури на Господа, хората ви обявяват за агностик или атеист, или за еретик, който е заплаха за обществения ред.
Бог е по-велик и от най-големите човешки слабости, и от най-големия човешки гений.
Бог е много повече от всичко, което можем да си представим, щом като успява да създаде природата в цялата й прелест.
Как би могъл някой мъж или жена да съгреши срещу такъв велик Разум?
Как би могла някаква малка въглеродна единица на Земята, която се носи като прашинка в Млечния път, да предаде Всемогъщия Бог?
Това е невъзможно.
Безкрайната арогантност позволява постигане на пълен контрол... от страна на тези, които пресъздават Бога по свой собствен образ.
Единствено смисленото, което на този момент съзирам аз, и което може всеки да стори е:
Да работи върху себе си и в себеси, да сподели постиженията и провалите си, за да могат другите да се ползват от вече постигнатата опитност.
Всяко поставяне на правила и спорни човешки закони, е именно самоограничаване и лишаване от способност за осъзнаване на реалноста отвъд познатите ни за сега граници.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27