Предвид това че пихме бира с Хор, демек разбрахме се за някои дреболии, ще си позволя да пиша по темата.
Аз лично не виждам нещо неприятно или "осиращо" в поста на флай. не знам защо му се нахвърлихте така, той от време на време слиза на земята и говори нормално:)
По темата: Прав си, че единствената религия е вътре в нас. Писах веднъж, че за мен това е моралния и етичния закон вътре в мен. Но понеже не всеки има такива заложби като моите ( имам предвид морални и етични ), някой се опитва да наложи етикет за тези неща. За мен единствената религия се нарича "Етичен морал, добри деяния и стремеж към познание" . Облечено с груби думи е това. Не бих го нарекъл религия. Може би " духовна култура и силна вяра в доброто" . Всичко друго за мен е игра на думи, идеи на болни мозъци и тн.
Повтарям, че докато е такава образователната система, докато се набляга на ненужни науки, ще е така. Трябва да се отделя повече време и внимание на Етика, Философия, Природознание ( но не за тичинките и венчелистчетата , а за света като жив организъм, като хармоничност и симетрия ) и други подобни.
Тримурти!
Оберон