Автор Тема: Седемте превъплъщения на Михаил  (Прочетена 9627 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Седемте превъплъщения на Михаил
« -: Март 13, 2006, 15:47:53 pm »
Седемте превъплъщения на Михаил

Из "Завещанието на Свети Йоан 2"

В онова видение, един от Синовете с общото име Михаил изпъкваше сред множеството от събратята Си, Синове Сътворители на Вселени. И Той бе моят Господ, Този на когото казвахме Христос. Лицето Му обаче не бе на моя Исус. То бе като осветено от дивен огън, който никога не затихва. Паднах по очи при нозете Му. Тогава дочух глас. Това бе Неговият глас, какъвто го бяха слушал в Галилея, в Перея, в Йерусалим и в Юдейските планини. Беше топъл, хармоничен, досущ като гласа на моя Господ. Ето какво ми каза:
"Йоане, сине на гръмотевицата , дете мое и братко мой, тази е книгата на моето създаване. Прочети я и моята история ще стане част от теб."
Между пламтящите Му, сякаш от огън ръце, видях книга. Погълнах я и се почувствах част от историята на моя Господ. Тази история има седем страници, седем имена и седем пасажа. И всичко това бе изписано на първата от седемте страници:
"Слова на Михаил от Небадон, Син на Вечния и Единствен Създаден от Бога Син! Аз, Гавалия, предводител на Звездите, изгряващи Надвечер над Небадон, пиша това по нареждане на Гавраил. Тук е загадката на Седемте превъплъщения на Михаил, Суверен и Създател на Вселената Небадон. Тази е историята на неговото изобилие, както и на всички Негови развиващи се в еволюцията, създания."
"В дивните предначертания е записано: когато Вечният и Единствен Божи Син, съвместно с Вселенския Отец, създаде един Михаил, то този Син Създател ще понесе отговорността да създава, да поддържа мирна Вселената, която е избрал за седалище на своя суверенитет. Пред Светата Троица се закле да не използва тази пълновластна суверенност, докато не приключи със седемте предвидени превъплъщения в сферите на своите творения. Така е записано още от Началото на началата. Тези превъплъщения трябваше да бъдат съответстващи на външността на създанията, които обитаваха в онова царство или свят, развиващи се във времето и пространството. Ето така Синовете Създатели се научиха да бъдат по-мъдри, справедливи, състрадателни суверени, което бе допълнение към онази естествена и безкрайна Мъдрост, Справедливост, Доброта и Милосърдие, което носеха в себе си. Така е и така е написано още от началото на началата. И аз, Гавалия, съм свидетел на това."
"В Божествените наставления е записано: всеки мой Син Създател и син на Вечния Син, е длъжен да се превъплъти, така, както Вечния и Единствен пряко Създаден от Бога Син се превъплъти в седемте контура на Хавона. Само така те ще могат да станат едно цяло с творението си. Само така те ще разкрият Отца и Сина на легионите интелигентни, но несъвършени създания, които управляват. Само така ще постигнат окончателното въвеждане в своята суверенност. Ето така ще се подготвят, за да изпитат и познаят личния възглед на еволюционните си синове, поставени под тяхно попечителство. Само така ще станат причастни към живия опит, към разума, търпението, самотността и грешките на съществата през дългия им процес на постигане на съвършенство."
"Записано е още в Божествените предписания, че онези, носещи името Михаил, които приемат дивното предначертание за Седемте превъплъщения, ще бъдат коронясани от Старейшините на Дните и предводители на Свръхвселените."
"Ето такава е историята на седемте превъплъщения на един от Синовете Създатели на Рая: Михаил от Небадон, същият, който управлява своята Вселена от близо 400 хиляди милиона земни години."

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #1 -: Март 13, 2006, 15:50:38 pm »
Сина от Небадон се въплъщава в Син на планетата Мелхиседек
(Земя)

Първата страница казваше следното:
"Пред хиляди милиони земни години, нещо подобно се е случило в една местна Вселена от Небадон. Именно тогава, администраторите на царството научили за едно странно желание на Сина Създател: Михаил ще отсъства определено време и Емануил, Неговият по-голям брат, ще поеме отговорността за суверенитета на Вселената. Преди да потегли за изпълнение на необяснимата Си мисия, Михаил от Небадон се сбогувал с думите: "Оставям ви за кратко време. Зная, че мнозина ще пожелаят да ме придружат, но не бихте могли да дойдете там, където отивам. Не бихте могли да изпълните онова, което съм на път да сторя. Тръгвам, за да изпълня Волята на Райската Божественост. Когато доведа нещата докрай и придобия необходимия опит, ще се завърна на мястото си при вас". Така Михаил изчезнал от погледа на висшите създания и помощници в управлението.Три дни по-късно,в един отдалечен свят, населен със съществата, намиращи се под властта на Ордена на Мелхиседек, се появил непознат син Мелхиседекски, съвсем подобен във всичко на тези възвишени създания, но .....от неизвестен произход. Днес в Небадон се подозира, че онзи жител на планетата Мелхиседек е бил всъщност Михаил, приел външността и индивидуалността на един от Синовете на тези създания. Новодошлият е трябвало да направи всичко възможно, за да бъде приет и да се приюти в тази общност, като намери своето място в службите за подкрепа и подпомагане при бедствия в околното пространство на този свят. Така живял и споделял опита на тези същества, все едно, че бил един от тях. Неговото внедряване сред обитателите на онзи свят продължило сто земни години. След този период, скромният и анонимен пратеник на Триединството изчезнал и се завърнал на престола Си в Небадон като Михаил и Суверен на Небадон. В един скромен храм на онази Планета може да се прочете многозначима легенда. В нея се разказва за образцовия живот на този непознат Син на Мелхиседек, за неговото безстрашие и доблест по време на 24 спасителни акции във Вселената. Този паметен надпис завършва така: "Днес, без предварително предупреждение и в присъствието на трима от нашите братя, този Син-пратеник и носител на нашия Орден, изчезна така, както дойде, придружен само от един самотен ангел. Той живя сред нас, като един от нас. Бе във всичко подобен на нас и работеше както работим всички тук на Мелхиседек. Той изпълняваше точно и предано всички мисли. С всеобщо съгласие, той достигна до длъжността предводител на Мелхиседек, защото бе спечелил нашата любов и обожание, а мъдростта му бе несъпоставима, обичта му - върховна, предаността към задълженията му - великолепна. Той ни обичаше, той ни разбираше, той служеше с нас и ние сме завинаги неговите предани другари от Мелхиседек. От сега нататък, този чужденец ще се зачита и признава като вечен, върховен и всеобщ министър на природната среда на Мелхиседек".
"Само в тайните архиви на Небадон, се пазят и знаят точно данните за онова първо превъплътяване на Михаил. Те са недостъпни за развиващи се в еволюция същества. Също така, не би могло да бъде обяснено, как един истински Създател и Божи Син може да пожелае да не бъде такъв и да се превърне в същество от Мелхиседек, като работи един век във въпросния Орден и неговата служба за бърза помощ. И въпреки всичко, това е така и в първата страница на историята, която е била написана по нареждане на възвишения Гавраил."

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #2 -: Март 13, 2006, 15:51:33 pm »
Суверенът Спасител

Пред мен се разтвори втората страница от Историята, за която вече споменах, че е била написана заради желанието на онзи същия Гавраил:
"Слава на Михаил от Небадон, Синът на Вечния Син! Аз, Гавалия, предводителят на Звездите Вечерници над Небадон, пишейки тези редове, изпълнявам заръката на превъзходния Габриел. Тази е загадката на превъзходния Габриел. Тази е загадката на второто превъплъщение на Нашия Суверен. Тази е историята на Неговата цялост, Неговата и тази на създанията Му. В свитъка за Божествените намерения и цели е записано: Той ще стане един от нас и ще ни разкрие великолепието Си. Ето какво бе написано, освен това, на тази страница:
"Изминаха 150 милиона земни години от времето на първото превъплъщение на Михаил, когато избухна големият бунт в една от Системите от Светове, съставляващи Небадон. Това въстание стана известно преди размириците, които понесе вашият свят. Според свидетелствата, Суверенът на онази Единадесета система не признал присъдата, като отрекъл, че Отците-Старейшини на Съзвездието имат право да му търсят сметка. Тази присъда заклеймяваше въпросния Суверен заради старото му неподчинение на установения Космически ред. Името на този Суверен бе Лусбел, когото сега наричате Луцифер. Той, като всички суверени на Системи от Светове, принадлежеше на Ордена на Синовете на Ланонандек. Като отхвърли присъдата, Луцифер привлече на своя страна легиони от подчинените му създания и съюзници. Това е един от най-тежките бунтове срещу Михаил от Небадон. Накрая размирникът бе отстранен от длъжността си в царството и осъден. Междувременно висшите йерархични сфери на тази Вселена настояваха за заместник на Суверена в този измъчен и объркан конгломерат от светове. Всичко това се случи тъкмо тогава, когато самият Син Божи Михаил съобщи, че ще отсъства от трона, за да изпълни волята на Вселенския Отец. Властта на Михаил преминаваше отново в ръцете на Емануил, дивния Му събрат от Рая. Заминаването Му бе толкова внезапно и загадъчно!"
"Три дни по-късно, един непознат Син от Ордена на Ланонандек, от онези, които заемаха трона в системата от светове, се представи в така наречения Резервен Корпус на Първичните Синове от Вселената Небадон. Разбира се, този Непознат носеше заповед, подписана от Емануил, според която приносителят трябваше да поеме управлението на Система Nо 11, временно разбира се, докато нещата в опустошеното от бунта Съзвездие потръгнат. Той се явяваше приемник на длъжността, заемана дотогава от Лутенций. Повече от 17 Небадонски по времетраене, години на администриране, бяха необходими на новия Предводител, докато възстанови справедливостта в обърканите от бунта Светове. С това, Той Си спечели доверието и уважението на своите създания. Никога един Суверен на Система не е бил толкова обичан и почитан. По време на мъдрото Си царуване, Новият Предводител предложил на детронирания Суверен да сподели с Него Управлението на Системата, след като същият се отрече от оскърбленията и нападките си срещу Сина Създател. Тези помирителни действия обаче бяха отблъснати от Лутенций. Но бунтовникът, разпозна същинската индивидуалност, която се крие зад външността на новия Суверен. Атаките му срещу Вечния Син се изостриха. При тази обстановка, съществата, които го подпомагаха преди това, избраха Мъдростта и Състраданието на новия Предводител на светове, вече започнал да се прославя в системата като Суверенът-Спасител."
"Когато царството бе умиротворено, Столицата на Вселената изпрати друг и вече постоянен Суверен. Цялата Система от Светове съжаляваше за отпътуването на досегашния Суверен Спасител. Оттогава Синовете на Ордена на Ланонандеките (между които се намираше вашият стар познайник - детронираният Луцифер) дълбоко уважават и обичат Непознатия си събрат от Ордена, като го считат за най-мъдрия Предводител, който някога е бил начело на Системата им. Дори разбунтувалият се и детрониран Суверен изпратил следното писмо: "Ти си справедлив и прям във всичките си дела. Въпреки, че аз не приех правилата на Острова, задължен съм да призная, че ти бе единственият състрадателен и правдив администратор."
"Три дни след сбогуването си със Системата под номер Единадесети, Михаил се завърна в Столицата на Вселената Небадон. Тогава във Всемира узнаха, че Синът Създател е завършил второто си превъплътяване: този път като Суверен Предводител на Система от Светове. Могъществото и словата Му бяха признати. Ето това е записано на втората страница от историята, която написах по поръчка на превъзходния Гавраил."

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #3 -: Март 13, 2006, 15:52:23 pm »
Уникалният жител

Това бе записано на третата страница:
"Слава на Михаил от Небадон, Син на Вечния Син! Аз, Гавалия, Предводителят на Звездите Вечерници на Небето над Небадон, пиша тези редове, изпълнявайки заръката на Превъзходния Гавраил. Ето я загадката на третото превъплътяване на един Бог."
Така започваше третата страница:
"В небесното царство избухна бунт. И тази бе втората по-голяма размирица в Небадонската вселена. Носителите на Живота потърсиха помощ от столицата на Небадон, като поискаха един Син на Аданите да се погрижи за 217-тата планета от 87-ма Система на 61-во Съзвездие. Михаил, Създателят и Предводител на Небадон, забави поисканата помощ и внезапно изчезна. Това бе едно от необяснимите Му отсъствия. Той бе поверил управлението на звездните легиони на своя Брат от Райския остров Гавраил. След като се сбогувал с Духа-Майка, Михаил се слял с неопределеността на Безкрая. За знаещите нямаше да бъде трудно след три дни да разпознаят Сина, който се материализира в столицата на разбунтувалата се Система. Този нов и безименен Син на Адан бе утвърден като временен Княз на планетата, носеща поредното число "217". Така се осъществи третото превъплъщение на Михаил, в което Той бе Княз на един разпокъсан свят, изолиран от Вселената. В продължение на време, равно на това за развитието на едно поколение човешки същества, този Адан работеше всеотдайно и постигна непостижимото: бунтовниците се отрекоха от принципите на предишния княз. Редът се въдвори отново в онази Система. По-сетне от столицата на Небадон бяха изпратени и назначени още и други синове. Временният Княз предаде на един от тях пълномощията си и изчезна също така загадъчно, както беше пристигнал."
"След три дни, Михаил се появява отново на престола Си в столицата на Небадон и Старейшините на Дните възхвалиха суверенитета и славата Му. Само в тайните архиви на Небадон е описано подробно какво сурово изпитание за Михаил е било превъплътяването Му в същество от онзи свят. Но това е и най-светлата и обнадеждаваща страница от историята на Небадон."
"Тези превъплъщения ще останат едно неразгадаемо тайнство за много от създанията на Всемира: "Как е възможно един Бог да се превърне в подчинено същество? Как един Създател може да се спусне от собствената си структура и Божественост до други стъпала и пластове на развитие?"
Сега на тази планета всички знаят, че веднъж техният Бог и Създател приел тяхната външност и способности, за да изпълни техните функции и направил това от обич. Извършил го с мъдрост и с уважение към самите тях. Славата и могъществото Му са познати във Всемира. Така е било и така е написано в третата страница на историята, създадена по заръка на Гавраил."

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #4 -: Март 13, 2006, 15:53:57 pm »
Под външността на един серафин

Това е записано на четвъртата страница:
"Слава на Михаил от Небадон, Син на Вечния Син! Аз, Гавалия, Предводителят на Звездите Вечерници над Небадонското небе, пишейки тези редове, изпълнявам заръката на превъзходния Гавраил. Ето ви историята на загадката на четвъртото превъплътяване на Онзи, който може всичко."
Така започваше четвъртата страница:
"И Небадон позна тогава дълъг период на мир. През това време, според предначертанията на Райския Остров, Михаил преживя четвъртото Си великолепно изпитание в низшите сфери на еволюцията на Своето царство."
"След като напусна трона Си, във Вселената се разпространи новина на воеводството на войнстващите ангели: "Съобщаваме за непредвиденото пристигане на един самотен ангел, придружен от висшия от ангелите - Превъзходният Гавраил от Небадон. Този серафин притежава всички характерни черти на Ордена на Ангелите от Небадон и носи доверителните писма на Старейшините на Дните, потвърдени от благородния Емануил, божественият Син на Райския Остров. Този именно серафин, принадлежи на Висшия Орден на Всемирните ангели и работи в Корпуса на Съветниците Наставници."
"Загадъчният серафин пое работата на съветник и наставник на ангелите, с 26 учители наставници в свое подчинение. Работата Му продължи 40 години по Вселенското летоброене на Небадон. Той обитаваше 22 различни планети. Последната Му длъжност бе Съветник към мисията за превъплъщението на Сина. В онези последни седем години, този Син никога не бе запознат с истинската самоличност на скромния Си придружител от ангелския Орден."
"Сега всички ангели от Небадонската вселена съзнават, че това е бил техният Създател, който се е изправил с тях по ранг, за да изживее тяхната функция. Въпреки че сме далеч от разгадаването на тайната за подобно превъплътяване, целият Небадон се присъединява към химна на ангелите: "Слава на Михаил, Сина на нашия Бог и наш Създател, който е мъдър и състрадателен във висшето и низшето!"
"Властта и великолепието на Създателя ни бяха признати в целия Небадон. Това е така, както е записано на четвъртата страница от историята, която написах по заръка на Гавраил."

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #5 -: Март 13, 2006, 15:54:35 pm »
В центъра на седмата Свръхвселена

Това бе записано на петата страница: "Слава на Михаил от Небадон, Син на Вечния Син!" Аз, Гевалия, Предводителят на Звездите Вечерници под небето над Небадон, пишейки тези редове, изпълнявам заръката на превъзходния Гавраил. Ето ви мистерията за петото превъплътяване на Онзи, който се спусна заради могъществото Си."
Ето какво се казва на петата страница:
"Гавраил, Възвишеният, ни изповяда, че дори той самият не може да разбере, как Михаил, Неговият Създател на Небадон, може да се лиши от своя статут на Райския Син, за да се превърне или заприлича на едно създание в еволюцията на времето и пространството. Гавраил обаче, както и ние, вярва в това. Той се прекланя скромно и предано, пред петото Му превъплътяване. Това е било преди 300 милиони земни години. В онези времена, висшата Йерархия на Вселената Небадон бе свидетел на едно ново предаване на могъщество и сила на Михаил и на Неговия брат и Син на Райския Остров, Емануил. Но в този тържествен случай всичко бе по-различно: Михаил се отказа публично от мястото, което щеше да заеме. Това място бе Уверса, столицата на Седмата Свръхвселена, нашата. Неговото пристигане в Уверса е било регистрирано по следния начин в хрониките: "Без предварително предупреждение, днес, в тази свещена столица пристигна един странник от човешки произход, извървял своя възходящ път от световете на Вселената Небадон. Той бе придружен от своя спътник Гавраил. Всичко беше потвърдено с авторитета и престижа на Емануил. Непознатият се представи в статута си на един истинен Дух и така бе приет и приютен в нашата общност."
"В Небадон живо се интересуваха от пътя на скромния странник към Съвършенството. Властният и могъщ Гавраил постоянно го придружаваше. Всички узнахме, че този първичен Дух от световете на времето и пространството беше наистина нашият Суверен и Създател. Но и до днес още не можем да проумеем възможността за подобно преобразуване: за първи път Михаил се превъплъщаваше в един съвършено развит дух от човешки произход. В течение на 11 години, според летоброенето на Свръхвселената, Той беше един от пилигримите, които пристигаха в Уверса от най-скромните и несъвършени светове на еволюцията. Евентод - това бе тогавашното Му име бе изпитван и изследван, както другите пилигрими, идващи от всички вселени на Свръхвселената. Той бе предан кандидат за Съвършенството. Спечели си уважението и възхищението на всички, които Го заобикаляха."
"Петият Му опит на създание от собственото Си творение достигна своята кулминация, когато групата пилигрими отново се приготвяше за скок към Великия Всемир на Хавона. Последва среща със Старейшините на Дните, предводители на Седмата Свръхвселена, след което загадъчния пилигрим изчезна. Не мина много време и Михаил от Небадон отново се появи в Столицата на Вселената. Неговата слава и власт бяха признати. Всички бяха единни със своя Суверен."
"Петото превъплътяване на Михаил отвори очите на най-близките Му създания, като въздигна още повече Божествените предначертания за преминаването на смъртните създания от техните отдалечени планети на Вечния Остров на Светлината. В онези мигове, ние съзнавахме, че величието на дивния Син на Райския Остров можеше да то отведе да се превъплати в последното, в най-несъвършеното създание от кръга на Неговото творение: във физически смъртния човек. Тези предположения щяха да се потвърдят след неопределено време. Така беше и така е записано на петата страница на хрониките, водени според заръката на Гавраил."

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #6 -: Март 13, 2006, 15:55:31 pm »
Шестото превъплъщение на Михаил

Това бе записано на шестата страница:
"Слава на Михаил от Небадон, Сина на Вечния Син! Аз, Гевалия, Предводителят на Звездите Вечерници по Небето над Небадон, Пишейки тези хроники, изпълнявам заръката на превъзходния Гавраил. Тази е мистерията на шестото превъплътяване на Михаил, Господар на живота и смъртта."
Ето какво се казва в тази шеста страница:
"Поради изричното желание на Михаил, всички обитатели на столицата на Небадон узнахме за наближаващите предначертания. Суверенът Създател щеше да доведе докрай последните Си превъплъщения, съвсем близо до самите смъртни от царството. Вселената се развълнува. Шестото "изливане" щеше да се състои в 5-то Съзвездие. Седмото и последно превъплъщение – в една отдалечена планета от Системата от светове, известна под името Сатания. В Небадон възпяваха великолепието на своя Бог, който не забравяше и най-унизените. Михаил се раздели с престола, придружен от самотен ангел и от Блестящата Звезда Зорница."
"Синът на Райския Остров се появи в света на Моронсия, онзи, който се разкрива след първото заспиване в смъртта. Но не ми е позволено да продължа. Шестото превъплъщение на Михаил може да се разкрие едва след първият сън на смъртта. Онези от смъртните създания, които са влезли вече в света Моронсия, знаят, че с опита си в шестия кръг на Творението, Михаил се спусна до предпоследното стъпало на Своето царство. Така е и така е записано, според заръката на Гавраил."

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #7 -: Март 13, 2006, 15:57:25 pm »
Светът на Разпятието или седмото превъплъщение
на Михаил

Ето записаното на седмата страница:
"Слава на Михаил, Сина на Вечния Син! Аз, Гевалия, Предводителят на Звездите Вечерници над Небадон, пиша настоящите хроники и чрез това, изпълнявам волята на Гавраил. Ето ви мистерията на Седмото превъплътяване на Михаил: онова, което удиви Всемира."
Ето какво бе написано на седмата страница:
"Вероятно е било необходимо Вселената Небадон да премине през тези хиляди години, за да присъства на великото чудо. Никой във Всемира не знаеше мястото, деня, часа, нито формулата на изявяване на въпросното превъплъщение на Сина Създател. И през 35 хилядната година, според земното летоброене, Блестящата Звезда Зорница възвести желанието на Михаил да се въплъти в човешкото същество на планетата наречена Земя. Прозренията на Небадонските създания бяха основателни. Името на един безкрайно малък и далечен свят на материята - Урантия - прозвуча в царството небесно. Урантия, Вашата Земя, бе избрана като сцена за най-невероятната авантюра на един Бог, който не се бои да експериментира чрез себе Си. Изминаха тридесет и пет хиляди години, според летоброенето на Урантия, откакто първите човешки същества, Децата на Материята (Адам и Ева) бяха изпратени, за да издигнат нивото на вашите раси в процеса на еволюцията и свещената им мисия претърпя провал. Онзи свят бе объркан, бе станал жертва на бунта на Луцифер. Планетният Княз бе детрониран и изолиран от останалата Вселена. И тогава Небадон се загледа в Земята, като потръпваше пред идеята, че един Син Създател би могъл да се спусне до тази сфера, която е толкова несигурна. Но славата, великолепието и куражът не познаваха ограниченията. Мистерията на предстоящото превъплъщение смути Вселената. В предишните събития, Михаил винаги се е изявявал като съвършено развито и мъдро същество. На Земята, като се роди така, както се раждат човешките беззащитни същества, във всичко равен на тях, Той вече рушеше нормите и предначертанията. При този замисъл обаче, още от самото начало, Той постигаше максимума на славата и предизвикваше възхищението на звездните същества, които Му бяха подчинени. Рождеството Му във Витлеем впечатли до предела на сензацията Небадон. И бе записано: Във всичко Той бе равен на своите синове и братя - смъртните човеци, освен в мистерията на превъплътяването Си.
Никой в Небадон не би могъл да проникне в тази бездънна загадка, наречена преобразяването на един Бог в едно човешко развиващо се създание на времето и пространството. Само Той и Раят познават смисъла на мистерията. В течение на четвърт столетие земно време, царството Небадон с вълнение и смайване следеше титаничното усилие, което извърши Синът Човешки (както Той сам нарече себе Си), за да опознае отблизо най-ограничените, най-беззащитните и смирени създания. В Небадон Го разбраха: последният експеримент на Михаил бе опасен; Той се преобразяваше в друго същество от плът и кръв. Това би могло да донесе страдания и смърт на Сина на Рая. Но също така, в хрониката е записано: ако Човешкият Син превъзмогне голямото изпитание, Неговият авторитет и суверенитет в царството на Небадон ще станат неоспорими."
"Михаил се превъплъти и заживя между вас. Неговият живот в утробата и раждането Му по нищо не се различаваха от тези на което и да е същество, родено на Земята. Само начинът на превъплътяването Му оставаше забулен в дълбока мистерия. Години след това, когато човеците написаха историята на Михаил, превърнал се в човек, многото грешки допринесоха за неправилното възприемане на този възвишен и неповторим период на дивно присъствие на Сина от Рая. Земните Му родители, независимо, че бяха предварително избрани от Гавраил, бяха абсолютно обикновени човешки същества. Животът на така наречения Исус, син Йосифов, бе като на всички, подобни на него. Исус разкри пред човечеството на Земята, както преди това в другите физически светове, върховното Послание за Божието бащинство. Той можеше да напусне Земята, без да изпита първия сън на смъртта.
Ето тук ще разкажа онази част от историята, която вие не знаете. Михаил нямаше претенции да погасява стари и абсурдни дългове на хората пред Вселенския Отец, нито мисията Му бе да освобождава, заплащайки откуп. Човеците не бяха отговорни за някогашния бунт на Луцифер и на Калигастия - планетарния ви княз, нито носеха вина за провала на Адам и Ева. Така нареченият от вас Исус, щом изпълнеше мисията да разкрие Бог-Отец, щом се обогатеше с опита от прекия Си допир с развиващите се създания, би могъл да се върне на Своя престол. Суверенитетът Му бе гарантиран. Но, като възвеличи собственото Си превъплътяване, Той избра да се изпълни Волята на Отца докрай. Исус смяташе, че е необходимо човешките създания да получат голямото доказателство за съществуването на живот след живота. Това е обяснението за допуснатата от Него смърт. Като се започне от великолепното Му възкресение измежду мъртвите, всички смъртни човешки същества на Земята и Царството Небадон израснаха във вярата и укрепнаха. И сега знаят, че Създателят им също е преминал през първия сън на смъртта. Те вече не се страхуват от смъртта." ,
"Когато се завърна в столицата на Небадон, Михаил бе приет официално от Старейшините на Дните и Божествеността на Райския Остров. Неговите седем превъплъщения бяха достигнали връхната точка. Михаил е носител на върховната власт на своята Вселена. Богът-Баща и Вечният Син Го направиха Създател, но суверенитета Му е резултат на Неговата опитност. Днес, благодарение на постъпката на Михаил, подобна на чудо, вашият Свят излъчва собствена светлина в небосвода над Небадон. Земята се превърна в символичен храм, защото бе приютила по човешки един Бог. Затова Земята е най-завидната планета. На някои места я наричат Светът на Разпятието, заради Исусовата екзекуция. Така е и тъй е записано на седмата страница от хрониката, заведена по заръка на Гавраил."
Когато прочетох съдържанието на онзи свитък от историята за превъплъщенията на моя Господ, самият аз станах частица от Неговата хроника. А чрез мен и всички хора. Тази история имаше седем листа, седем имена и седем различни места на действие във Вселената. Във всеки лист се появяваше името на Христос -Михаил, владетел на Небадон, министър на Мелхиседек, спасител на Система от Светове, изкупител на Адамовите грехове, придружител на Серафин, съвършен Дух, придружител на странстващите пилигрими, съществото от Моронсия и най-сетне: Синът Човешки.
Отново паднах в краката на моя Господ като възхвалявах славата Му:
"Ти си ми брат, ти си ми Бог. Ти ни откри Бога-Отец и Вечния и Единствен Породен от Бога Син, втората индивидуалност в Светата Троица. Ти Си в мен, дори отвън първия си сън на смъртта."
И душата ми се разтвори отново. Божият дух проникна в нея като вятъра на Изток. И този бе краят на светото разкритие за същността на Втория райски извор.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #8 -: Март 13, 2006, 17:01:56 pm »
и все пак Зелазни по ме кефи.
едит:Добре.Давам по-обстойно.
 Интересно е написано,но според мен това е пълна фантастика.Нали целта тука е да намираме вярната информация,а не да се занимаваме с глупости.Всички тези неща и аз мога да ти ги напиша с малко вдъхновение и библийка в ръка. Просто няма смисъл.Тея писания са един блестящ пример за жанра "псевдо-духовна плява".
 И именно тов аимах предвид като казах че зелазни е по-добър.Иначе  епрекалено дълго че да седна да му правя пълен разбор
« Последна редакция: Март 13, 2006, 17:49:16 pm от Gil-Galadh »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #9 -: Март 13, 2006, 17:30:46 pm »
Зная ти мнението, не е нужно да се дразним излишно? Това го приемам като флудене само? Защо - само за да има нещо... Доста наивно поведение...

fisk

 • Гост
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #10 -: Март 13, 2006, 18:08:27 pm »
и все пак Зелазни по ме кефи.
едит:Добре.Давам по-обстойно.
 Интересно е написано,но според мен това е пълна фантастика.Нали целта тука е да намираме вярната информация,а не да се занимаваме с глупости.Всички тези неща и аз мога да ти ги напиша с малко вдъхновение и библийка в ръка. Просто няма смисъл.Тея писания са един блестящ пример за жанра "псевдо-духовна плява".
 И именно тов аимах предвид като казах че зелазни е по-добър.Иначе  епрекалено дълго че да седна да му правя пълен разборЦЕЛТА! около това се върти света или с други думи интереси. Вярна информация? Всичко което съм научил или написал го подлагам на съмнение не с едно на ум, а  с10 на нта степен. По-голяма наивност няма. В момента в който приемеш нещо изнасящо ти, съвпадащо с ТЕБ за категоригчна истина ти си затваряш врата и оставаш зад нея, ако бъркаш тогава какво? Няма нищо сигурно най-общо казано. Този форум според мен не трябва да учи, а да предлага алтернатива, защото ако някъде бъркаме кой носи отговорност за „лъжата” и подведените читатели. :)

firma

 • Гост
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #11 -: Март 13, 2006, 18:10:07 pm »
. Този форум според мен не трябва да учи, а да предлага алтернатива, защото ако някъде бъркаме кой носи отговорност за „лъжата” и подведените читатели. :)

Много точно казано,кой носи отговорност.Форума се чете от доста хора и всеки си носи отговорността.Ако някой човек например се подведе ,какво става по-нататък?
« Последна редакция: Март 13, 2006, 18:13:08 pm от Ricardo »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #12 -: Март 13, 2006, 18:16:02 pm »
ЦЕЛТА! около това се върти света или с други думи интереси. Вярна информация? Всичко което съм научил или написал го подлагам на съмнение не с едно на ум, а  с10 на нта степен. По-голяма наивност няма. В момента в който приемеш нещо изнасящо ти, съвпадащо с ТЕБ за категоригчна истина ти си затваряш врата и оставаш зад нея, ако бъркаш тогава какво? Няма нищо сигурно най-общо казано. Този форум според мен не трябва да учи, а да предлага алтернатива, защото ако някъде бъркаме кой носи отговорност за „лъжата” и подведените читатели. :)
Отговорността я носи читателя,защото той е позволил да бъде подведен.И напълно съм съгласен че категорични истини няма.Има парченца от пъзел,които често се оказват не на правилното място.Всъщност това че няма нищо сигурно е единственото сигурно,нали? :D :D :D
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #13 -: Март 13, 2006, 18:22:04 pm »
Читателят да носи отговорност.?Хората имат различно мислене.

Като се надценяваме и като мислим за себе си високо, естествено е, че ще гледаме отвисоко и на другите, осъждаме ги , понеже ни се струва, че сме далеч от такива недостатъци, към които, както ни се струва, другите не са чужди. ... спомни си истината, че на тебе не ти е дадена власт за това, и че ти, присвоявайки си тази власт, сам в този момент ставаш достоен за осъждане не пред немощните човеци, но пред всесилния Съдия на всички - Бога.

Св. Никодим Светогорец

fisk

 • Гост
Отг: Седемте превъплъщения на Михаил
« Отговор #14 -: Март 13, 2006, 18:48:12 pm »
Цитат
Отговорността я носи читателя,защото той е позволил да бъде подведен.И напълно съм съгласен че категорични истини няма.Има парченца от пъзел,които често се оказват не на правилното място.Всъщност това че няма нищо сигурно е единственото сигурно,нали? :D :D :D

Или с други думи ти не поемаш отговорност за действията си ?!  ::)
Кво е виновна US логистиката  че в жилищните сгради е имало цивилни, да си носят хората отговорноста че не са си прочели хороскопа..

/сори за оффа Horus !
« Последна редакция: Март 13, 2006, 19:04:26 pm от Alien »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27