Автор Тема: Как да се защитим от енергиен вампир  (Прочетена 36629 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
 Как да се защитим от енергиен вампир

За енергийните вампири сме чували много. Известни са различни способи, позволяващи да се защитим от тези любители на чужди енергии. Но светът е толкова многообразен, че едно единствено средство за предпазване от вампири няма. Поради това, парапсихолозите постоянно изследват този проблем и днес ви предлагаме нов тест, който да ви помогне да разберете, имате ли си работа с енергиен вампир или не.
На всяко от посочените по-долу съждения, дайте един от четирите варианта на отговор, който най-точно съответства на вашето поведение. Всеки отговор ви носи точки.
- никога - 1;
- рядко - 2;
- често - 3;
- винаги - 4.


1. Страшно се дразня, когато ми се бъркат.
2. Не мога да почивам дълго, без нищо да правя.
3. Приемам важни решения след като получа цялата необходима информация и щателно я обмисля.
4. Губя контрол над себе си, когато събитията се развиват не така, както по мое мнение, трябва да се развиват.
5. Дразня се, ако хората се оказват не така съвършени, както трябва да бъдат, от моя гледна точка.
6. При промяна на един вид дейност с друг отделям много време за планиране и обмисляне на развитието на събитията.
7. Проявявам нетърпение, когато ми се наложи да чакам някого, или нещо се проточва дълго, или става много бавно.
8. Повечето неща е по-добре да свърша сам, отколкото да моля за помощ.
9. Интересува ме преди всичко конкретния резултат, а не работата сама по себе си.
10. Не обичам ситуации, които не се поддават на моя контрол.
11. Имам навика да тероризирам сам себе се, като за всичко си поставям жестоки срокове.
12. Суетя се, върша всичко в последната минута, дори и да имам предостатъчно време.
13. Постоянно се старая да се занимавам с нещо.
14. Едновременно върша две-три неща. Например: по време на хранене преглеждам бележника си и едновременно с това звъня по телефона.
15. Хващам се с всичко, каквото предлагат и често работата ми е повече, отколкото мога да изпълня.
16. Чувствам се виновен, ако нищо не правя.
17. Могат да ме разстроят дори и най-дребните грешки.
18. Забравям, игнорирам или свеждам до минимум рождените дни, срещите, юбилеите и дните за почивка.
19. Отделям на работата повече време, отколкото на семейството и приятелите, за които мисля по-малко.
20. Смятам, че събитията се развиват твърде бавно, а работата не се изпълнява достатъчно бързо.
21. Задавам отново въпрос на събеседника, без до осъзнавам, че вече съм получил отговор.
22. Активно се включвам да работя по реализация на някакви проекти много преди да са обмислени всички понататъшни етапи от тяхноот осъществяване.
23. Голяма част от свободното си време отделям на работа, а не за срещи с приятели, забавления и други видове обикновени занимания.
24. Не оставям работата, дори и след като колегите са се отказали от нея.

ОТГОВОРИ
25-25 точки - за щастие, вие сте свободни от каквото и да било въздействие от страна на енергийни вампири.
55-69 точки - у вас има начална или средна зависимост от вампирическата същност.
70-100 точки - вие напълно сте зависим от енергийния вампир и се явявате постоянен донор на жизнена енергия.


КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ЕНЕРГОАМПИРА И ДА СЕ ЗАЩИТИМ ОТ НЕГО

Психоенергийни вампири, живеещи за сметка на вашата енергия, се срещат доста често. Как да се запазите от тях, как да разберете, че нещо се е включило към източника на вашия живот? Да направите това е много лесно, без никакви специални средства. Достатъчно е да се вслушвате в състоянието на организма и самочувствието, да наблюдавате как се е променило вашето настроение и готовност да направите нещо, без значение колко голям е вашия запас.

Постарайте се да разберете, какви са причините, които са ви довели до дискомфорт, до 'пробиване', до загуба на сили. Ако те не са очевидни, а вашата интуиция мълчи и съзнанието не ви подсказва с нищо, спомнете си какво сте правили непосредствено преди да почувствате загуба на сили, с кого сте общували, какъв емоционален спомен е остана у вас след това общуване.
Помислете отнася ли се причината за загуба на енергия към вътрешни фактори, ако тя е станала под влияние на вашите собствени мисли, чувства, настроения, или към външни фактори - конкретни лица, стремящи се да ви повлияят? Ако вие се спрете на някой човек, преди да го запишете в графа 'вампири', поровете в паметта си: какво сте чувствали след контакт с него при предишни срещи. И ако сте убедени, че на вас ви действа психоенергиен вампир, опитайте да се защитите с един от следващите методи.

ПОСТРОЯВАНЕ НА ЕНЕРГИЕН ЩИТ


Този ефективен метод се препоръчва от болшинството окултни учения и системи. Ако човек е уверен във вампирическо въздействие над него, трябва мислено да обкръжи себе си с тънък енергиен щит или екран. Това може да бъде полусфера, сфера, кръг, стена от различен цвят - златист, сребрист, син, зелен червен или лилав. Колкото по-ярко е въображението, колкото по-спокойни и уверени сте в момента на нападението, толкова по-ефективен ще бъде резултата. Затова за укрепване на вътрешните сили се препоръчва и едновременна да се обърнете с молитва към Бога, да помолите за помощ ангела-хранител или вашия духовен учител.

НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВАТЕ ОТ ЗЛОТО

Преди всичко вампирическото или черно-магьосническото въздействие достига целта си за това, че хората се отнасят към вампирите и магьосниците със суеверие и страх, преувеличават техните реални възможности и сили. И тогава във въображението изникват огромни и страховити лошотии. В този случай е необходимо да се направи точно обратното - да намалите в собственото си съзнание размерите на плашещия ви образ, да намалите неговата значимост. Опитайте се да си представите, че въздействащото на вас лице е джудже, а вие в сравнение с него сте истински гигант, на когото то с нищо не може да навреди. Повтаряйте това упражнение при всяка среща с врага, в минутите, когато мислите за отношенията си с него, за да можете да затвърдите в съзнанието си новото съотношение на силите.

СТУДОТЕРАПИЯ

Да предположим, че похитителят на вашата енергия действа с досадна активност, постоянно ви се жалва от своята съдба, проблеми и болести, но не прави абсолютно нищо, за да поправи това положение. Тогава най-доброто средство за защита от неговия опит да реши собствените си проблеми за сметка на вашата енергия се явява студотерапията.'Съветваме ви да се отнасяте хладно към хората с болно излъчване' - казват специалистите по психоенергийна защита. Не жестоко или равнодушно, а студено. След такава промяна, вашите взаимоотношения с енергийния вампир ще се влошат и ще се стигне до прекъсване. Трябва само да повярвате, че това е най-добрия изход и за двамата. Вие ще бъдете защитен, а вампира ще се окаже принуден да се научи да добива енергия по нормален начин.

ОБРАЗНА ЗАЩИТА

Този метод е близък до метода за построяване на щит, но се отличава с това,че в качество на защитен образ не избирате просто сфера с определен цвят, а някакъв духовен символ. Защитавайки се, мислено си представете символа и окръжете с него себе си , приемете формата на този образ. Това може да бъде например пентаграма - звезда с пет върха, напомняща изправен човек с разтворени в страни ръце и широка разкрачени крака. Можете да си представите и огнен православен кръст или икона, която ви оказва особено емоционално въздействие. Както и с пентаграмата, трябва да визуализирате себе си вътре в избрания от вас защитен символ.

КРЪГОВА ЗАЩИТА

Лесен метод: мислено окръжете себе си или друг човек, на когото оказвате помощ с енергиен кръг от сребрист или златист цвят, очистителната сила на когото не позволява на силите на злото да се приближат към вас. Трябва само да имате предвид, че защитната сила на магическия кръг зависи от това, колко енергия и вяра в негово действие сте вложили в създаването му

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #1 -: Януари 25, 2006, 15:40:45 pm »
Ето още инфо по темата http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=231.0

firma

 • Гост
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #2 -: Януари 25, 2006, 15:52:29 pm »
Ясно,малко по-подредени да са темите.

Неактивен zaio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #3 -: Януари 25, 2006, 16:51:03 pm »
Въпрос ами ако този енергиен вампир е някой близък на нас човек да кажем роднина- не можем просто така да си сведем контактите до минимум. Тогава какво?
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #4 -: Януари 25, 2006, 18:01:01 pm »
По възможност развод а  ако е кръвен роднина отписване с държавен вестник  :P :P :P

coroviev

 • Гост
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #5 -: Януари 25, 2006, 18:04:17 pm »
Цитат
Въпрос ами ако този енергиен вампир е някой близък на нас човек да кажем роднина- не можем просто така да си сведем контактите до минимум. Тогава какво
Майките имат това свойство и спасение няма.Или има,отиваш на квартира.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #6 -: Януари 25, 2006, 18:17:23 pm »
Има и друг вариант ама важи само за силни хора и е опасен заради пристрастяване и може да се ползва само за кратко - След като е установено кой е вампира почваш да го правиш крив обаче деликатно така че постоянно да се ядосва и да губи енергия пък ти да си се хилиш. Ако се продължи дълго обаче може самия ти неусетно да станеш вампир щото ще се наслаждаваш на неговия неуспех Все пак това  е самозащита и важното е да се прави съзнателно и с определена цел ! Щото не може вечно да се бяга! Винаги ще има някой в обкръжението който да се мъчи да точи така че не бъдете  жертви ами го сложете на място! Тва ви го казвам от личен опит щото много дълго бях толерантен към такива смукачи, ама освен по нагли да станат друго няма да спечелите - трябва да им го кажете открито че са вампири и ви пречат колкото и да боли че са ви роднини!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #7 -: Януари 25, 2006, 20:25:12 pm »
всеки е енергиен вампир.Само дето някой са по-силни от други
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен zaio

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 127
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #8 -: Януари 25, 2006, 20:36:53 pm »
Добре де ами ако тази личност не го осъзнава това че е енергиен вампир, а просто вие се усещате, че всеки път когато общувате с него са ви изсмукани силиците?
Най-добрата рецепта за щастие е- да използваш парите си не за да трупаш вещи, а преживявания!

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #9 -: Януари 25, 2006, 20:39:59 pm »
вариант а:светващ го по въпроса.
вариант б(по-добрия)-дигаш си щитовете
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Eon

 • Гост
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #10 -: Януари 26, 2006, 10:03:27 am »
вариант б(по-добрия)-дигаш си щитовете
Captain activate urgently energy shields
 8)
The alien fleet is coming

Heinie

 • Гост
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #11 -: Януари 26, 2006, 10:12:31 am »
Позата е важна - заключете се, допирайки върховете на пръстите си и кръстосвайки глезените си (а не крак в/ъ крак или скръствайки ръце на гърдите - запушвате се)


Защита преди сън:

Вечерно време човек излиза от тялото си, но има една нишка, която го държи; скъса ли се тя, той не може да се върне. Във време на сън, когато съзнанието на човека е излъчено, могат да влязат в тялото му низши същества и низши влияния, които да му навредят. Затова човек трябва да се огражда преди лягане, за да пази физическото си тяло докато спи, да не попадне под разни влияния. Винаги преди спане се ограждайте; същото правете и при всяка друга работа. Ограждането става с молитва. При лягане можеш да кажеш:" Господи, отивам горе да се уча, да се моля, да работя. През това време огради тялото ми с Твоята Сила и Светлина и го пази от всякакви лоши влияния".
Когато твоето самосъзнание отиде горе във време на сън , то трябва да е будно. За тази цел преди да си легнеш можеш да кажеш:
" Желая да бъда съзнателен, буден, когато отида в Духовния свят и там да работя съзнателно, да се уча и да се срещна с Напредналите същества".
Ограждане става и като очертаеш мислено светли кръгове около себе си и в същото време изговориш следните формули:
- Търсете първом Царството Божие и Неговата Правда и всичко друго ще ви се приложи.
- Господ толкова възлюби света, че даде Сина Своего единороднаго , за да не погине никой, който вярва в него, но да има живот вечен.
- И това е живот вечен - да позная Тебе, единаго истиннаго бога и Христа, когото си изпратил.
« Последна редакция: Януари 26, 2006, 10:22:39 am от Heinie »

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #12 -: Януари 26, 2006, 11:18:32 am »
Има и друг вариант ама важи само за силни хора и е опасен заради пристрастяване и може да се ползва само за кратко - След като е установено кой е вампира почваш да го правиш крив обаче деликатно така че постоянно да се ядосва и да губи енергия пък ти да си се хилиш. Ако се продължи дълго обаче може самия ти неусетно да станеш вампир щото ще се наслаждаваш на неговия неуспех Все пак това  е самозащита и важното е да се прави съзнателно и с определена цел ! Щото не може вечно да се бяга! Винаги ще има някой в обкръжението който да се мъчи да точи така че не бъдете  жертви ами го сложете на място! Тва ви го казвам от личен опит щото много дълго бях толерантен към такива смукачи, ама освен по нагли да станат друго няма да спечелите - трябва да им го кажете открито че са вампири и ви пречат колкото и да боли че са ви роднини!

много си прав, явно си имал клоус енкаунтър с доста вампироси...аз дълго време изграждах щитове срещу различните разновидности, докато накрая разбрах, че допира с такива "същества" е възможност за тяхната трансформация, т.е. те самите са започнали да разбират за планетарните промени... :D


musica universalis

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #13 -: Януари 26, 2006, 12:28:02 pm »
Пък като стане хептен нахален - бой по каската "според Божията Воля".  8)
Не мисли като човек!-Крион

orlinji

 • Гост
Отг: Как да се защитим от енергиен вампир
« Отговор #14 -: Януари 26, 2006, 15:27:40 pm »
Постинга на Рикардо с методите е много хубав. Според мен тези щитове преди всичко се образуват от начина на живот - когато е насочен към развитие на вътрешната сила! КОгато има ясно осъзнаване на собствените преживявания и света около нас. КОгато с един подходящ живот, предписван ни от по-мъдрите от нас сме успели да изградим един силен нагнетен вътрешен център на спокойствие, сила, радост, светлина, тоест да се приобщим към по-висшата същност в нас, тогава щитът се изгражда естествено. А и менталното му представяне е само допълнително - ако липсва чистиятживот - животът на трансформация на енергиите на подсъзнанието ни и насочването им към свръхсъзнанието, каквато и да е ментална техника няма да има устойчивост. Благодаря за добрата тема, Рикардо!  ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27