Автор Тема: Вадят Юда от Ада  (Прочетена 21073 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Вадят Юда от Ада
« -: Януари 18, 2006, 09:21:02 am »
От клубовете:

В днешният си брой вестник "24 часа" публикува следната статия:

ВАДЯТ ЮДА ОТ АДА

Ватиканът ще го реабилитира

Ватиканът смята да реабилитира Юда Искариотски, съобщи "Таймс".
С това са се заели двама високопоставени чиновници в Светия престол. Монсеньор Валтер Брандмюлер, който е шеф на папския съвет по историческите въпроси, и близкият приятел на папата, католическият писател Виторио Месори, смятат, че Юда е жертва на "теологическа инсинуация". Тя е породила и антисеметизма.
За християните Юда е символ на предателството и подлостта. Според Евангелието на Лука той целува Христос и така Го издава на римските вовйници, които Го разпъват на кръста. За предателството те му плащат 30 сребърника.
Повечето средновековни автори и художници го описват с дълъг крив нос и други типично семитски черти. В Дантевия "Ад" заради предателството си Юда е постоянно разкъсван от триглав демон.
Брандбюлер и Месори твърдят, че Юда само е изпълнявал Божията воля, тъй като Господ е искал синът Му да умре за спасението на хората. Освен това старата християнска традиция гласи, че Хростос е простил на Юда.
Папа Бенедикт ХVІ приветства кампанията на двамата си доверени служители. Ако те успеят да "пречистят" образа на Юда, това може сериозно да допринесе за подобряване на отношенията между християнската и юдейската религия, което е един от приоритетите на неговия понтификат.
« Последна редакция: Януари 19, 2006, 23:54:05 pm от Horus »
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Heinie

 • Гост
Отг: ВАДЯТ ЮДА ОТ АДА
« Отговор #1 -: Януари 18, 2006, 09:29:30 am »
А честито... Това и аз съм си го мислел честно казано, но Христос е можел да живее доста по-дълго и да остави още на хората. Дай сега да реабилитираме и Рогатия, задето е противоположност на Бог, а без Зло няма Добро.

Eon

 • Гост
Отг: ВАДЯТ ЮДА ОТ АДА
« Отговор #2 -: Януари 18, 2006, 09:53:35 am »
Рогатия не съществува, той е в самите нас
Както и Бог

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: ВАДЯТ ЮДА ОТ АДА
« Отговор #3 -: Януари 18, 2006, 12:42:31 pm »
Рогатия не съществува, той е в самите нас
Както и Бог

зависи как ги разглеждаш нещата,но донякъде си прав
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

firma

 • Гост
Отг: ВАДЯТ ЮДА ОТ АДА
« Отговор #4 -: Януари 18, 2006, 13:17:19 pm »
Рогатия не съществува, той е в самите нас
Както и Бог

Еоn дявола не е рогат.Той е висш енергиен разум.Така по лесно си го обясняваме, че е рогат.Ние още не знаем какво е висш енергиен разум.
Има вече евангелие на Юда.Няма го в интернет,ако някой нещо разбере да се обади. :D

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 789
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Отг: ВАДЯТ ЮДА ОТ АДА
« Отговор #5 -: Януари 18, 2006, 13:29:59 pm »
Мисля, че април-май ще го издават евангелието.
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #6 -: Януари 21, 2006, 10:20:13 am »
Ватикана няма намерение да реабилитира Юда


 21 януари 2006 | 02:21
Агенция "Фокус"    


Рим. Независимо от непрекъснато появяващите се съобщения за това, че Католическата църква ще реабилитира предателя на Исус Христос Юда Искариотски, за момента Ватикана няма намерение да прави това, предаде Ройтерс, позовавайки се на съобщение на Валтер Брандмюлер- директор на папския комитет по науките. Миналата седмица британското издание “Таймс” писа, че Брандмюлер е решил да реабилитира Юда като представи неговото предателство като “изпълнение на Божия план”

Дъвиан

 • Гост
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #7 -: Април 06, 2006, 22:07:42 pm »
Откриха Евангелие от Юда
31.03.2005

Швейцарски изследователи твърдят, че са намерили евангелие от Юда. През ІІ век текстът с признанията на апостола, предал Исус Христос, е бил обявен за ерес и изчезва. Учените смятат, че в края на краищата са го открили сред ръкописи, намерени в Египет през 50-те години на ХХ век. Вчера швейцарският фонд “Меценат” в Базел направи сериозно изявление: възможно е изгубеното някога евангелие от Юда да е намерено. Директорът на фонда Марио Жан Роберти съобщи, че става дума за ръкописен текст на 62 папирусни страници. Той е бил намерен в Египет още в средата на миналия век, но на няколко пъти е препродаван, докато накрая собствениците му нямали представа за неговата действителна ценност, съобщава електронното издание ГазетаРу, като се позовава на АФП. Ние току-що получихме резултатите от радио-въглеродния анализ на ръкописа – текстът е по-стар, отколкото предполагахме, той датира от периода ІІІ-ІV век от нашата ера, заяви Роберти. Изследователите считат, че ръкописът всъщност е евангелие от Юда Искариотски – апостолът, който според общоприетата версия предал Исус за 30 сребърника. В момента християнската църква признава само четири евангелия – от Матей, Марк, Лука и Йоан – които са признати за канонични и са внесени в Новия завет през 325 година по време на първия Никейски събор, свикан с подкрепата на римския император Константин Велики. Текстовете описват живота, смъртта и възкресението на Христос и са основните източници на християнското вероучение. Църквата приписва тяхното авторство на самите апостоли на Исус или на техни ученици. Изследователите смятат, че текстовете на евангелията са се появили не по-рано от 70-тата годишнина от рождението на Исус, като най-вероятно е това да е станало на границата между І и ІІ век. Учените не изключват неизвестните автори да са използвали за тяхното написване не достигнали до нас т. нар. логии – учения на Христос, съставени на арамейски. Ето защо не е удивително, че намереното евангелие от Юда е написано доста по-късно. Никой не може да каже със сигурност, че Юда сам е написал текста, отбеляза Роберти. Фондът ще преведе текста, написан на древния диалект на египетската общност на християните копти, на английски, френски и немски език. Той ще бъде публикуват за следващия католически Великден. Засега Роберти отказва да дава подробности за съдържанието на ръкописа. Не искаме да придаваме на нашата работа каквато и да било изключителност, посочи той, но отбеляза, че текстът действително подлага на съмнение някои от принципите на християнската доктрина.
Не напразно е обявен за еретически, коментира специалистът.
По думите на Роберти евангелието от Юда за първи път се споменава от епископ Иреней Лионски. Във ІІ век той обявява писанието за богопротивно. Това е единственият несъмнен източник, благодарение на който знаем, че евангелието от Юда съществува, подчерта директорът на фонд “Меценат”. Съществува мнение, че именно заради неговото евангелие, противоречащо на традиционното описание на живота на Исус Христос, църквата е “направила” от Юда предател. Преди публикуването на евангелието фондът възнамерява да организира специална изложба, разказваща за манускрипта и за работата по неговото възстановяване, както и да представи документален филм за търсенето на ръкописа и неговата разшифровка.

www.news.bg
« Последна редакция: Април 07, 2006, 23:40:51 pm от Horus »

Дъвиан

 • Гост
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #8 -: Април 06, 2006, 22:09:49 pm »
Коптски ръкопис е прекарал в неизвестност 17 века
06 Април 2006

Древен коптски ръкопис от 3-4 век е идентифициран като изгубеното евангелие на Юда, твърдят от Националното географско дружество. 
 


Преди минути на пресконференция във Вашингтон бяха представени доказателствата за автентичността му. Днес християнската църква признава само четири евангелия: Евангелията от Матей, Марко, Лука и Йоан. Страници от апокрифния ръкопис ще бъдат представени за първи път. Древният коптски ръкопис, чиято автентичност е била доказана, е прекарал в неизвестност 17 века. Според учените това е единственото оцеляло копие на евангелието на Юда Искариот - апостолът, който според общоприетата версия, предава Иисус Христос за 30 сребърника. Националното Географско дружество се включва в международните усилия да се докаже автентичността, да се съхранят и преведат 66-те страници на този ръкопис в сътрудничество с швейцарската фондацията за древно изкуство Масинас и института за исторически открития “Уейд”. Смята се, че папирусът, написан около 3 века след Христа, е открит през 1970 година в египетската пустиня. Преминал е през много търговци на антики - от Египет, през Европа и Америка и обратно в Европа. Рудолф Касер от Швейцария, един от най-видните коптски учени, е бил ангажиран да транскрибира и преведе ръкописа, който се е разпаднал на близо 1000 парчета. През януари 2005 година частици от папируса са подложени на въглероден анализ, който датира текста между 220-а и 340-а година. Анализът на мастилото подкрепя тези данни. Съдържанието и езикът на ръкописа съвпада със стила на други исторически документи от същата ера. Работата по реставриране и превод на ръкописа продължава.
Според специалисти апокрифното "Евангелието от Юда" може да предизвика световна сензация. Вестник "Таймс" дори писа, че католическата църква възнамерява да промени мнението си за делото на Юда Искариотски и дори да го реабилитира в някаква степен. Информация, която Ватиканът по-късно опроверга.
 
www.btv.bg
« Последна редакция: Април 07, 2006, 23:42:55 pm от Horus »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #9 -: Април 06, 2006, 22:26:25 pm »
таман тва гледах по новините
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Eon

 • Гост
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #10 -: Април 07, 2006, 09:48:20 am »
Еоn дявола не е рогат.Той е висш енергиен разум.
Знам де... просто така започна темата...с това наименование...
Иначе ми е все едно какъв е (може и да е пъпчасал ;D)

Това дали е висш енерг. разум...
смееш ли да питаш... казва ли ти някой...

Ще поживеем и ще разберем...

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #11 -: Април 07, 2006, 14:12:58 pm »
Интересно обаче как "откритието" на това евангелие съвпада с онази идея на ватикана от началто на темата
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Hermes

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 80
 • Хармонията е ЛЮБОВ, която носи МИР!
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #12 -: Април 07, 2006, 23:48:05 pm »
На 9 април National Geographic Channel излъчва от 22 ч. филма "Евангелие от Юда", посветен на откритието. Чрез драматични възстановки той показва сложната история на интриги и политически игри в ранните години на християнството, както и съдържанието на самото Евангелие.Трябва да го видим ......
ТЕЗИ КОИТО ПОБЕЖДАВАТ, СА ОНЕЗИ КОИТО ЗНАЯТ ЧЕ МОГАТ!

Дъвиан

 • Гост
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #13 -: Април 07, 2006, 23:53:02 pm »
И да разкажете после на нас обезтелевизионните. ;D

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Отг: Вадят Юда от Ада
« Отговор #14 -: Април 08, 2006, 11:27:59 am »
Искам да ви обърна внимание на нещо което е важно!

Никъде, ама никъде в библията не се казва, че човек продължава живота си след физическата смърт. Навсякъде се говори за страшния съд и за възкресяването на праведниците.

А още по-малко се говори за освобождаване на духа от тленното тяло, за което се говори в евангелието на Юда. За този вид вяра църквата е горяла на клади.

Вярата, че душата е затворена в оковите на тленното тяло в материалния свят създаден от лошия бог е на ... БОГОМИЛИТЕ! Те са я запазили векове наред след указа на Константин и унищожаването на истинските християнски документи.

Тази вяра е много древна по нашите земи - има я и в Орфическите учения.

Българите винаги сме били и ще си останем дуалисти!

Намереното евангелие на Юда е още едно доказателство за правотата на богомилската (и българската като цяло) вяра.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27