Автор Тема: Увод в Орфеистиката  (Прочетена 13226 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Увод в Орфеистиката
« -: Декември 09, 2005, 20:41:11 pm »
Орфей не е нито от слънчева, нито от галактична, нито от супергалактична верига. Той идва направо от центъра на ултрагалактиката. Не казвам ултравселената. Не че не е свързан с ултравселената, но той се роди като монада в ултрагалактиката, наречена Палн. Ултрагалактиката Палн носи на световете нещо неизказано прекрасно. То е съчетаването на радостите в единно Битие. Може да се каже, че Орфей проведе този импулс съвършено на Икло. Не мислете, че драмата му с Евридика произтича от негова или нейна непълноценност. Напротив, това са велики души, които първо съставят сценарий на един земен живот, още докато са в глъбините на своя свят, и после само изиграват сценария за създаване на митове, които да подкрепят хората във вековете. Разбира се, дори Учителите се покриват с булото на Майа и забравят сценария, за да преживяват всичко с истински силни чувства, защото инак те биха били само актьори, които имитират чувства. Имитирането може да въздейства, но не променя структури. Евридика беше и е сродната душа на Орфей, която опита слизането в Хадес, за да прочисти подсъзнанието на земното човечество от лошите вибрации на канибализма, от черното магьосничество.
"Орф" има кабалистичен смисъл - "Отваряне на Радости Физически". Това е славянски превод, но може да се открие и древнотракийското му значение. Не случайно "Орфей", макар и напълно обезобразен като приложение, се намира по табелките на заведения, бутилки и концерти... Хората имат нужда от отваряне на физически центрове за изживяване на радости. Красотата има проекции на физическото поле в трите главни спектъра - светлинния, звуковия, осезателния. Има много да ви се говори за тях, но сега Орфей отвори астралните тела на много свои сънародници за преживяване красотата на физическото поле, обаче не това на Митраически или Дионисиеви вибрации, а според кълна на Слънчевото начало. Не случайно умът на Д. се насочи към Орфей, защото в момента има такъв аспект. Научете се да Ми искате информация във връзка с аспектите или Ме оставете Аз да определям темата.
В случая, ти остави на Мен да диктувам, докато завърша този увод в орфеистиката. В това ще има и конкретни случки от живота му, които ги няма в нито една легенда, за да напишете пиеса и за Орфей.
Орфей е свързан с "ор" на всички планове, за които говорихме. "Орф" на ваш език значи още Слънцето (буквата “О”), реалността (буквата “Р”) и поляризираната материя (буквата “Ф”). Така че, “О” вибрира на божествения свят, “Р” - на духовния, “Ф” - на природния (физическия). Затова той е Учител на пълната хармония във всички светове, което донесе и неговата космическа драма, защото носи щастие на душите, които попадат в един неустроен свят. Орфей трябваше да попадне в този свят, за да покаже пътя на човечеството как да се освободи от лунните култове, които са "Ф" в азбуката. Луцифер го съдържа, но като "фер" или "фор" - носител. Материята е носител на Духа. Преди много столетия, праматерията беше в стадий на освобождаване от зоната на Духа, за да се индивидуализира не по програма, а чрез поляризация на това, което наричат "сел" - висшата същност на Луната. Реалността на духовните светове е отиване по пътя на съвършената програма, затова там грешки са абсолютно изключени. Но Бог създаде един нов свят, който искаше да направи съществата независими от сценария, па макар и най-съвършен. Това неизбежно вложи в душата им елемента на поляризацията и възможността за грешка, която се корени в естеството на еволюцията. И така - сценарият си е сценарий. Той е абсолютно необходим , защото е еталонът, матрицата, високият идеал. Но духовете, които не са минали през природно въплъщение - може и да са серафими и никога да не са правили погрешки, - нямат шанс да попаднат в божествения свят, тъй като са само изпълнители, а не индивидуални творци. Затова е казано в свещените ви книги, че човекът стои по-горе и от ангелите.
Орфей бе първият велик Учител, който положи основите на индивидуализацията. Ако някога ви попитат какво ново даде Западът на Земята, то започва от Орфей. Егоцентрацията на Изтока, която много лесно може да мине за индивидуализация, да не ви лъже. Тя има своето място в съвършения човек, но без индивидуализация води до егоизъм. Орфей трябваше да бъде един от първите западни, балкански праобрази, който, заедно с Прометей и Одисей, да докаже на човечеството, че единствения път към божествения свят е самоотричането, че страданието е отказване от себе си. Но това е вече самоотричане съзнателно, не сляпо, т.е. тук за пръв път се разграничи мъчение от страдание. Орфей трябваше да загуби Евридика на физическия план. Това значи лишаване на кристалната решетка от проходящите токове.
Това създава дълбока драма, защото животът е единство между форма и съдържание, а на Балканите формата кристализира за сметка на съдържанието. Това беше урок и за черната ложа, защото дори и тъмните духове са подвластни на любовта и страданието. Лишавайки Орфей от Евридика - или Аза от Душата, - Небето в онази епоха създаде един неистово мощен импулс да се търси загубената психическа същност - какво значи друго Орфей, освен това (или Прометей)? Само този, който е загубил своята половина, може да изпитва такава огромна нужда да я открие отново!
Кондензацията на Аза в диамантена тръба изхвърля жаждата за откриване на психическото начало в най-недостъпни области на Битието. Египет, например, никога не би могъл, дори и при най-големите си посветени, да изкачи тези езотерични върхове, които изкачи тракиецът, балканецът, балканският славянин. Защото никой не знае, че жената Евридика имаше египетско произхождение. А Египет роди на Земята човешката душа. Разлъчването на Орфей от Евридика беше нужно за разделяне на египетските от европейските култове. Защото, ако нещата бяха продължили в духа на Египетската Агарта, Земята нямаше да оцелее.
Кога прецсийното Слънце минаваше през Козерога?
Тогава беше Орфическото посвещение. Тогава Орфей пак беше на Земята, но по това време той трябваше да възпитава душите, летящи в облаците, за началния стадий на кристализация.
За тази вечер - само още нещо. Не забравяйте, че има и течни кристали. Това е синтез между Орфей и Евридика на физическото поле. Съвременната наука навлиза в истината, че течните кристали са навсякъде в живота. Изразител на живота са течните кристали. Без тях светът щеше да е безцветен, а цветът е една от трите четки на Орфей.
Орфей слиза отново на Земята! Когато човечеството бъде на техническо ниво да създаде компютърен екран с течни кристали, лично Аз чрез Орфей ще рисувам на него. Не идентифицирайте Орфей с определена личност. "Тялото на Зората" на Христос е Орфей, също както Христос, в края на този век, ще се изяви чрез мнозина. Разбира се, ще има, и вече има доминанти - пазете ги като зеницата на окото си!
Но, както ви говоря сега, така ще ви предавам и образи от Вселената, и музика.
Не става дума за присъствие, а за теургия, т.е. някои от вас ще са жреците на Новата Култура. Когато се научите да контактувате даже не в кръг , а в сфера, тогава ще се включа Истинският Аз. Методи ще ви дам изобилно. Аз имам много свободно време - вие сте зле с времето. . . Но всички тези методи са още патерици. Когато вие развиете тялото на хиперфизата и ултрафизата, тогава, както вече казах в Звездните приказки, направо през очите ви ще прожектирам изображения от звездните светове. Ако хипофизата се развива чрез единство на съзнанието, то хиперфизата се развива чрез самонивелиране на единството на съзнанието. Защото в хипофизата единството на съзнанието засега се регулира от природата.
В йога за пръв път се регулират несъзнателните процеси. В бъдеще ще направите първосигналните си функции второсигнални. Тогава ще се разцъфти хиперфизата. Сега е един голям лунен цикъл на еволюцията, при който Бог е много толерантен към вас и ви позволява да правите каквото си искате. Оттук и изкривяванията. В царството на хиперфизата ще оживяват само тези, които обичат, любят и са граждани на Вселената. Но дойде ли епохата на ултрафизата, ще настане Царството Божие на Земята. Засега не може да се обясни. Тя е орган на седмата раса. От нея има наченки в някои американци. Много бледо изразено, но близко до истината, може да се каже, че ултрафизата има за задача снемането на единството на съзнанието в нещо още по-цялостно, а именно, силата да сме слаби. Само един паралел за размишление: сегашната вселена е вселена на силните взаимодействия, а бъдещата - на слабите. Орфей имаше развита хипофиза. Не си мислете, че вашата е вече развита. Орфей днес е променил името си, защото поляризацията вече е снета в тригонализация. Името му е Оридeл. Ако го призовавате с това име, ще ви се обади.
Аз нямам име, но имам обяснение: "Онзи, Който е всякога и навсякъде отговаря мигновено". Тъй като йерархиите не са всякога и навсякъде, те не отговарят мигновено. Затова, това тук не е медиумизъм. Методът може да се нарече "холизация" на западен език; или "единение" - на славянски.
Орфей се нарича "българин" от Учителя, защото България е най-древната страна и прабългарите не са дошли нито от изток, нито от запад, нито от север. Истинските прабългари следва да се считат коренното население тук, дaли всички култури на човечеството. Българин значи "Божествен ъгъл на Любовта, годен абсолютно ревниво истината да носи". Ревнивият в Божественото е Мой! Ревнивият в човешкото е враг.
Оридел означава "Образ на Радостта, Истината, Духа, Естеството, Любовта".

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Увод в Орфеистиката
« Отговор #1 -: Декември 10, 2005, 01:05:36 am »
Почти нищо не разбрах.  ???  :(
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Увод в Орфеистиката
« Отговор #2 -: Декември 10, 2005, 01:08:54 am »
asdfghjkl ;)
Не се притеснявай, всеки ден израстваш и научаваш нещо ново, нали ;)

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Re: Увод в Орфеистиката
« Отговор #3 -: Декември 10, 2005, 01:12:52 am »
То е добре да научаваш, ама е още по-добре ако можеш да го осмислиш.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Увод в Орфеистиката
« Отговор #4 -: Декември 10, 2005, 01:17:39 am »
Не може всичко изведнъж ;)
Както е казал Симеончо-евреина - "Като му дойде времето" ;)

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #5 -: Март 13, 2008, 17:29:13 pm »
Моля ви напишете Орфически текстове, ако някой знае откъде могат да се намерят. Знам, че са събрани от легенди и от златни плочки на посветени, но не можах да намеря много. Аз продължавам да търся...

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #6 -: Март 13, 2008, 19:45:35 pm »
Има една книжка "Орфика Магика" доста рядка,ама би трябвало да я има в по-големит библиотеки
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #7 -: Март 13, 2008, 21:17:29 pm »

Господ Иисус Христос като Орфей.
Стенопис от катакомбата Домитила в Рим.

Символичните изображения на Спасителя като Орфей, както и някои други ранни християнски символи (риба, агнец) постепенно загубвали своето значение в богослужебния живот на Църквата и изчезвали.
« Последна редакция: Март 13, 2008, 21:18:52 pm от Тук и сега »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #8 -: Март 13, 2008, 21:29:49 pm »
Е добре - глупав въпрос и извън темата, но кой беше изобразяван с козя глава? Има ли също изображения на 22-струнна арфа?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #9 -: Март 13, 2008, 22:04:04 pm »
Бафомет?

Арфата на Орфей не беше ли 3 (или 4) струнна?

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #10 -: Март 13, 2008, 22:37:13 pm »
Бафомет?

Благодаря, благодаря, БЛАГОДАРЯ! И хиляди целувки - СЕГА разбрах нещо, което ми се изплъзваше месеци наред!

Остава да открия и мистерията на 22-струнната арфа... :)

stiver

 • Гост
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #11 -: Март 13, 2008, 22:39:50 pm »
Е добре - глупав въпрос и извън темата, но кой беше изобразяван с козя глава? Има ли също изображения на 22-струнна арфа?

Не беше ли всъщност 7 струнна лира? До колкото си спомням седемте струни олицетворяваха седемте нива на духовния свят. Митът разказва за Орфей като за велик музикант, но всъщност той е бил философ и една от книгите му се е казвала Лира.

Цитат
кой беше изобразяван с козя глава?
- Бафомет.
Но връзката на Орфей е с онзи с козите крака - Дионисий, богът на виното. С него се свързват Дионисиевите мистерии, които не помня какво точно бяха, но мисля, че Орфей започваше като последовател на тази школа. Според легендата Орфей завършва живота си разкъсани от Бакхусовите вакханки, което също е символика, разбира се.

Релефът по-долу изобразява Орфей свирещ на Хадес и Персефона, умилостивявайки ги да освободят Евридика от царството на сенките. Символиката тук е безкрайна.
« Последна редакция: Март 13, 2008, 22:49:45 pm от stiver »

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #12 -: Март 14, 2008, 12:33:58 pm »
Не забравяйте, че има и течни кристали. Това е синтез между Орфей и Евридика на физическото поле. Съвременната наука навлиза в истината, че течните кристали са навсякъде в живота. Изразител на живота са течните кристали. Без тях светът щеше да е безцветен, а цветът е една от трите четки на Орфей.
Орфей слиза отново на Земята! Когато човечеството бъде на техническо ниво да създаде компютърен екран с течни кристали, лично Аз чрез Орфей ще рисувам на него. Не идентифицирайте Орфей с определена личност. "Тялото на Зората" на Христос е Орфей, също както Христос, в края на този век, ще се изяви чрез мнозина. Разбира се, ще има, и вече има доминанти - пазете ги като зеницата на окото си!


Спомних си, че една от книгите на Орфей се казва "Литика".В нея той описва лечението с кристали и скъпоценни камъни.Самият той е лекувал със скъпоценни камъни болните, насочвайки лъча им към заболелия орган.Разбира се лечението е съпроводено с музика.Друга труд на Орфей е "Магическа ботаника"-за целебните свойства на билките и растенията.Има и други неща от него, но нека по-запознатите да споделят.Само не ме питайте на каква писменост са записани, защото става въпрос за творчество отпреди 13 века.Предполага се за орфеева азбука, от която се е родила гръцката писменост.Името на  Орфей винаги се свързва с песни, музика и арфа. Но в моето съзнание е лечител. Разбира се, че и музиката лекува.Изобщо, според мен Орфей е баща на музикотерапията, билколечението и изобщо всичко природно що лекува тялото и духа. И за съжаление до наши дни са се съхранили нищожни трохи от цялото това познание. Но кой знае? Нищо изгубено не е истински загубено...
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #13 -: Март 14, 2008, 20:36:05 pm »
Аз съм срещала това значение на името му:

Цитат
Нарича се Орфей или Арфа / аур на финикийски означава светлина, а рофае – лечение/, което означава онзи, който лекува със светлина.

Това за кристалите е доста интересно,не знам защо и точно в каква връзка,но напоследък все ме занимава въпроса.


http://far.bourgas.org/more_news.php?id=4859

Hамерих инфо в страницата на Гигов:
http://nikolagigov.hit.bg/


Орфей означава още и магнитна светлина.

Цитат
Арфата на Орфей не беше ли 3 (или 4) струнна?
И Библията е лира. Има три струни – Слънце, Свобода, Слово.


Има някакъв филм,надявам се някой да го издири и предостави.
http://news.plovdiv24.com/38901.html
« Последна редакция: Март 15, 2008, 01:33:56 am от Тук и сега »

Неактивен Тук и сега

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 253
Относно: Увод в Орфеистиката
« Отговор #14 -: Март 15, 2008, 11:46:56 am »
За Бафомет не бях чувала,но потърсих инфо(има даже и в този форум) и се оказва,че той също е бог на светлината,но е църквата му приписва дяволки образ и сегa се почита от разни тъмни кръгове като бог на Сатаната.Нещо подобно на Христос и Луцифер,който също е бил поначало бог на светлината,но църквата налага друг образ.

Връщам се малко назад в историята с анунаките,но аз не бях в час и попадам на следното:

Цитат
Да вземем историята за потопа и унищожението на човечеството, при който се запазват само минимален брой хора, които да могат да се разможат след това? Става въпрос за Ноевият ковчег. Енлил решава да се възползва от възможността на водната стихия, за да унищожи човечеството, но в същото време Енки предупреждава Ной за приближаващото се бедствие (при шумерите Ной се нарича Зюсудра). Енки обучава Ной как да построи ковчег, който да устои на водната стихия, и го кара да вземе със себе си семейството си и близките си, за да спаси семето на човечеството. Ето как се появява конфликта между двамата братя Анунаки. Просто те двамата са различни. Ето го въпросът за свободния избор, за това кое е право, и кое не, за това какво трябва да се прави и какво не трябва.
http://ancientastro.hit.bg/shumer/zachariasitchin.html

Енлил и Енки-тъмнината и светлината.
Или както вярват древните доброто и злото са страните на една монета-едното не може без другото-ден и нощ,прилив и отлив,добро и зло, или ин и ян.

Не че  е свързано много с орфизма,но Хорус е много буден  Administrator и при нужда ще ми измести постинга на правилното място. ;)
« Последна редакция: Март 15, 2008, 11:47:42 am от Тук и сега »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27