Автор Тема: Лъжата "Ню Ейдж"  (Прочетена 6292 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Лъжата "Ню Ейдж"
« -: Септември 30, 2005, 20:08:33 pm »
В поредица от статии, искам да разоблича с мои думи и с помощта на други автори една от най-големите заплахи в духовното развитие на човека. "Религията" "Ню Ейдж" ("Новата Епоха"). Приятно четене ;)


         Изразена просто, религията на “Ню Ейдж” е пантеизмът – вярата, че Бог е съвкупност от всичко, което съществува. Според пантеизма няма отделен Бог, вместо това, тяхната концепция за Бога се състои в това, което те наричат Божа сила (или жизнена сила). Те учат, че тази енергия или Божа сила произтича през всички живи същества – растения, животни и човешки същества. Тъй като тази Божа сила тече през всички нас, те правят логическият извод, че затова и ние трябва да сме богове или най-малкото част от Бога.
         Поради тази вяра повечето пантеисти автоматично поддържат концепцията за едно световно управление, тъй като световното единство е от съществено значение за правилното протичане на Божията сила. Тогава човечеството ще извърши “квантов скок” към по-високо равнище на съществуване. В резултат на това всички хора изведнъж ще получат мистични сили да правят неща, които никога преди това не са могли да правят. Ще настъпи “Ню Ейдж” на просветление – Новият Световен Ред ще бъде роден.
         Учудващо е че човек може да се поддаде на тези лъжливи учения, след като пантеизмът ясно се основава на двете най-стари лъжи на Сатаната – същите лъжи, които вкарват в грях Адам и Ева. Змията подмамва първата двойка към греха, като им обещава, че ако ядат от забранения плод, те: 1) никога няма да умрат и 2) ще станат подобни на Бога (историята за Адам и Ева никога не е била истина в буквалния смисъл – бележки Horus).
         Изглежда, че човек е способен на всичко тъкмо, за да избяга от отговорност и подчинение пред един по-висш авторитет. Смятам, че най-голямата притегателна сила на пантеизма се крие в схващането, че човек няма отговорност пред един персонален Бог. Хората са по-склонни да вярват на илюзорната лъжа и да си бъдат самият авторитет на себе си, отколкото да приемат истината и да се доближат към любящ Създател.
         Друго нещо, което открих, бе, че практиките на окултизма произлизат от пантеистичните вярвания, което най-добре личи в областта на магьосничеството. Противно на приетото схващане, много (може би повечето) магоьсници не вярват в Сатаната, нито се съгласяват да практикуват сатанински ритуали. Повечето магьосници и вълшебници вярват, че магьосническата сила се състои просто в манипулиране на силите на природата или на Божата сила (пантеизъм).
         Пантеизмът е сатанинска религия. Въпреки че прекият култ към Сатаната (сатанизмът) е привлякъл някои последователи, повечето хора не биха се забъркали в него, поради очевидно злата му окраска. Вместо него съществува нещо много по-изтънчено – пантеизмът, развит, за да привлича масите в лицето на “Ню Ейдж”.
         Ако практиките на окултизма произхождат от пантеистичните вярвания, то оттук следва, че водачите на източните пантеистични религии трябва да са водещите експерти в оклутизма по света. Открих, че заклетите последователи на “Ню Ейдж”, онези които са навлезли дълбоко в окултното, смятат източните религиозни водачи за водещи авторитети по окултизъм – така индийските религиозни учители и йоги са могли да привлекат много последователи на Запад. Обаче най-почитаните от последователите на “Ню Ейдж” духовни водачи са тибетските монаси, живеещи при своя духовен учител – Далай Лама. Много видни представители на Теософското общество като Алис Бейли и Елена Петровна Блаватска, чийто книги имат най-силно вличние върху днешното движение “Ню Ейдж”, са се обучавали известно време под ръководството на учители от далечният Изток.
         Едно от погрешните схващания, отклонили много хора от правия път и попречило им да направят връзката между пантеизма и окултизма, е неправилното разбиране на думите “мистичен” и “мистицизъм”, поне що се отнася до съвременната им употреба. Открих, че последователите на “Ню Ейдж” използват понятията “мистичен” и “мистицизъм” като взаимно заменяеми. Действително най-разпространеният речник сред последователите на “Ню Ейдж” е речникът на Невил Дрюри “Речник на Мистицизма и Окултизма”. По време на изследванията си отново и отново открих, че тези думи се използват като синоними. Най-сетне реших да потърся думата “мистичен” в “Уебстър”, за да видя какво означава тя в действителност. Една от дефинициите е “свързан с мистериите или езотеричните обреди, отнасящи се до тях; окултен”.
         Излиза, че мистицизмът е просто по-мек, по-предпазлив начин за назоваване на окултизма. Това, което бе заблудило още повече хора и ги бе насочило в погрешна посока, е терминът “Ню Ейдж”, който звучи приятно, но всъщност е синоним на “мистицизъм” и “окултизъм”. В съвременният език да бъдеш последовател на “Ню Ейдж” и да бъдеш мистик и окултист е едно и също.
         Поради тези тънкости много хора, привлечени от външните прояви на движението “Ню Ейдж”, не разбират факта, че те са прегърнали окултни идеи. Те рано или късно откриват, че практикуват окултизъм, но вече са така свързани с новата си вяра и практика, че често не са склонни да се обърнат и да се върнат. Окултното е привлекателно и хората се пристрастяват към него може би в същата или дори по-голяма степен, както към наркотиците променящи съзнанието.
         Изпадането в променено състояние на съзнанието е изключително опасно. Действително има книги на “Ню Ейдж” за техниките, които вероятно биха те предпазили от лоши преживявания. Гурутата в Индия вземат предпазни мерки, когато потъват все по-дълбоко в медитативните състояния. Те се ужасяват от небрежността на практикуващите аматьори на Запад.
         Преди няколко години специалист по хипноза е бил поканен в гимназията на моята племенница, за да демонстрира “изкуството си”. Той помолил доброволци да отидат на подиума, след което успял да ги доведе до състояние на транс. Две години по-късно, когато посетил същото училище, демонстрирал, че силата му над хипнотизираните е запазена. Той просто изрекъл ключовата дума и казват, че звукът на неговият глас хвърлил хипнотизираните преди ученици отново в транс. Това уплашило много ученици – и би следвало!
         Ако този хипнотизатор поне дотук, изглежда, е бил доброжелателен, това не значи, че неговите практики не са окултни и не трябва да се избягват. Няма такова нещо като добър окултизъм или добра “бяла” магия. И двете са дело на Сатаната. Онова, което изглежда добро в сферата на окултното, само изглежда такова, докато Сатаната не реши да го използва за лошите си намерения. Никой не трябва да се заблуждава, че може да използва или манипулира окултните сили, за да постигне безболезнено “положителни промени”. Ако човек стори това, той ще бъде манипулираният, а не светът на духовете.
         Хората от областта на философията и психологията, които са се ровили в окултното, като Карл Г. Юнг са имали подобни преживявания – само че те считат тези същества за архетипни образи или “идеални форми”. От друга страна, на последователните хуманисти, които не вярват в съществуването на царството на духовете, като общо правило им се явяват същества, представящи се за извънземни, които твърдят, че представляват по-висши форми на живот от други светове и затова са в състояние да общуват по начини, които хората не са открили.
         Накратко казано, демоните ще кажат на хората това, което те искат да чуят и са склонни да приемат. Смайващо е, че толкова много хора, които отказват да повярват в съществуването на Бог, не са склонни, но само са склонни, но са и жадни да приемат такива лъжи. Времето не е променило много хората. Така е било и в старозаветната епоха.
         Макар да е невъзможно да се знае точният брой на хората в САЩ, които са въвлечени в окултното, честно може да се каже, че те са се умножили с няколко хиляди през последните три десетилетия. Това движение има своите признати водачи и авторитети и бълва огромно количества книги и окултни писания, които се четат с вяра от техните последователи. Смятам, че ако се наложи, мога да съставя списък от най-малко хиляда организации на “Ню Ейдж”, които функционират само в тази страна. Някои от тези групи са малобройни и представляват малки общини, състоящи се от няколко дузини хора. Други организации, особено тези, изградени около по-големите издания, имат десетки хиляди хора в абонатните си списъци.
         Убеден съм, че много от водачите на движението “Ню Ейдж” знаят какво точно правят и с кого влизат в контакт (демоничните духове). Много от новопосветените в окултизма, намиращо се под ръководството на тези водачи, може да не осъзнават, че във върховете се извършва култ към Луцифер. Но те разбират, че техниките и ритуалите, които практикуват, са свързани с окултизма.
         Смятам че мнозинството от последователите на “Ню Ейдж” не попадат в нито една от тези категории. Те се движат по повърхността на нещата и в наивността си, не са наясно в какво са въвлечени. Такива хора са се свързвали с движението, зашото са споделяли повече или по-малко вярвания или практики, като сливане с природата, холистично здраве, световен мир, трансцендентална медитация, йога или други форми на окултната медитация. Аз съчувствам на тези хора, защото са били въвлечени в движението несъзнателно.
         По традиция Теософското общество е не предната линия на движението, играейки важна роля за подготвянето на човечеството да приеме новият световен ред. Тази организация произвела много от широко четените класически окултни книги, като “Съдбата на Нациите”, “Новата поява на Христос”, “Ученичество на “Ню Ейдж” и “Тайното Учение”, написана от основателката на обществото Елена Петровна Блаватска.
         На страница 53-та от “Тайното Учение” Блаватска цитира “Изгубеният Рай” на Милтън във връзка с “Падналият” или Сатаната, който заявява: “По-добре е да управлявам в ада, отколкото да слугувам в рая”. На същата страница тя декларира: “По-добре бъди човек, венец на земното творение и цар над нейния opus operatum (върховно създание), отколкото да се изгубиш сред безволевото войнство в рая”.
         На страница 76-та от “Тайното Учение”, Блаватска говори за Луцифер: “... Този най-велик идеал, вечно жив символ – нещо повече – апотеоз на саможертвата на интелектуалната независимост на човечеството...” В същата глава тя продължава, цитирайки с одобрение Елифас Леви: “Той (Сатаната) е онзи ангел, който бил достатъчно горд, за да смята, че е Бог, достатъчно храбър, за да спечели независимостта си с цената на вечните мъки и изтезания, достатъчно красив, за да благовее пред съвършената си божествена светлина, достатъчно силен, за да управлява в тъмнината сред агонията и да си направи трон от неугасимите погребални клади... Господарят на анархията, комуто служи цяла йерархия от чисти духове”.
         Бих могъл да продължа, но по-нататък текстовете стават още по-ужасни. Някои от последствията на “Тайното Учение” са вече доказани – книгата силно е повлияла на Хитлер. Блаватска ясно разбира, че има Бог и определено избира бунта срещу него, вземайки страната на Луцифер. Нейната позиция се потвърждава отново с решението й да издава списание озаглавено “Луцифер”, което излиза кратко време, преди да отстъпи пред обществения натиск и да спре.
         Друг водач на Теософското общество – Алис Бейли – основава “Луцифер прес”, за да издава и разпространява литературата на обществото (това става около 1920 година). Но поради възмущението на обществото името скоро е сменено на “Луцис прес”. Допреди няколко години на главната квартира на централната организация “Луцистръст” бе разположена на площада на ООН в Ню Йорк. Организацията има над шест хиляди членове и е сред многото, които подпомагат движението за единен свят.
         Някои от Луциферовите организации, основани на Теософската мрежа на Бейли и “Луцистръст”, са училищата “Аркейн” във Ню Йорк, Лондон, Женева и Буенос Айрес, “Трайангълс” и “Уърлд Гудуил” (което ще рече “Добрата Воля на Света”) – всичките, основани през двайсетте и тридесетте години.
         Училищата “Аркейн” са специални центрове за обучение, които показват на учениците пътя към службата във високопоставена мрежа на движението “Ню Ейдж”. Програмата “Трайангълс” на “Луцистръст” е друг начин, по който организацията помага за налагане на световния ред. “Трайангълс” се състои от стотици групи за медитация от по трима души, които едновременно си представят триъгълници от светлина, като рецитират великият призив “завръщането на Христос” (Анти-Христа).
         “Уърлд Гудуил” от своя страна се състои от хора, които се наричат с колективното име “Нова група от служители на света”. Основана е през 1933 година и е предназначена да разпространява литература, застъпваща луциферовски теософски виждания по целия свят. През 1961 година тази група се съединява с друга окултна оргазнизация, която нарича себе си “Световен съюз” и днес активно участва в политиката на планиране и осъществяване на плана за световното управление.
         Много от най-влиятелните организации на “Ню Ейдж”, като “Луцистръст” и “Световен съюз”, са свързани с обществата провеждащи политиката на единния свят и подхранват направо Световната асоциация на конституциите и парламентите – организация, заела се със задачата да ни вкара в новият световен ред (и която покани нашият претседател, роден в Америка, Георги Пирински на своето събрание :Р).

         Блаватска-философите извличат начина си на мислене от същите ранни философи почитани и от масоните, Илюминати и Кръглата маса. Платон и Питагор, както и от египетските школи на мистерията. Блаватска силно разчита на Кабалата и Талмуда, циментирайки връзката с древните мистерии. През 1924 г. Уебстър предупреждава: “Теософското общество не е изследователска група, а по същество е пропагандистко общество, което цени да замени чистото и простото учение на християнството в изумителната смесица от източно суеверие, Кабала и шарлатанство. Теософското общество, Ордена на Тамплиерите, Оредена на Източния Храм, Ордена на Златната Зора, Антропософското общество – всички те са препрелетени в една кръвосмесителна прегръдка, кулминацията на която са сатанинските ритуали на Илюминати днес...

         Много интересно – кой им е казал на децата, че не могат да изменят света, ако ли не – чичко Високопосветен Илюминат Майстор. Той просто им е заповядъл да не мечтаят, да не изменят нищо, а само да изпълняват. И такава философия им е измислил чрез платени духовнни проститутки, които са свалили няколко псевдодуховни учения в стил – “мисли позитивно и не допускай нищо отрицателно в главата си!” ( http://www.xnetbg.com/www/site/smf/index.php?topic=192.0 )
И още един малък откъс: Разговор с едно създание, което е добро по сърце, но което е заблудено с най-древната лъжа на Рогатия: “Сега аз първо трябва да развия своето енергийно тяло, а после ще помисля за моята душа.” Значи има първо, после второ, и едва тогава – третото. Мория и Кутхуми, Йерархията на Седемте лъча. Защо тези същите “Майстори” идват от езерото на Нагите! (Забележка - “нагите” означава змиите – Alien ;)) Същите тези “майстори” създадоха мисленето, че сега било време на развитие и овладяване на енергиите. А в това време, къде остана развитието на човешката душа?
         Къде остана най-важното редом с Ученията на Блаватска, Елена Рьорих, Алис Бейли? Къде остана Законодателството на човешката душа. То бе препречено с купища излишни учения, обслужващи лъжовния 20 век.


Откъси от книгата на Гари Ка - "По Пътя към Глобалната Окупация", издателство "Хелиопол", както и много добавки и редакции от Horus ;)
« Последна редакция: Септември 30, 2005, 23:04:28 pm от Horus »

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Лъжата "Ню Ейдж"
« Отговор #1 -: Септември 30, 2005, 21:05:54 pm »
Има си и верни и неверни неща в тая статия,ама ми се спи и някой друг път ще коментирам...Май верните преобладават
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен Geo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
  • Fenomenibg.com
Re: Лъжата "Ню Ейдж"
« Отговор #2 -: Октомври 01, 2005, 19:57:16 pm »
Достатъчно добре съм запознат с Ню Ейдж, за да кажа, че има доста неверни неща в статията. На първо място, такава организация на практика не съществува. Ню Ейдж, от това, което знам, е едно доста широко понятие, което обединява основно хора, неудовлетворени от традиционните религии. Нещо като съвременен вариант на протестанството. Авторите, които могат да се причислят към Ню Ейдж са наистина много, а вижданията им по някои въпроси са абсолютно различни. Няма централна структура, която да контролира това тъй наречено движение, само отделни сбирки тук и там, организирани от някой от хората с по-голям опит. Обикновено се събират около хора-контактьори, с доказани умения, или около хора с лечителски способности. По данни от преди няколко години, след национално проучване в САЩ се оказва, че близо 20% са последователите на Ню Ейдж. Според мен обаче повечето от тези хора са, както каза Хорус, само повърхностно повлияни.

Аз съм чел някои книги на автори, които биха могли да се причислят към Ню Ейдж и определено няма нито нещо окултистко, нито нещо дяволско, нито Луциферско... с една дума нищо. С писананията на Блаватска не съм запознат, но от това, което чета, тя изобщо няма никакво място при останалите автори от Ню Ейдж.

В доста от книгите, които могат да се причислят към философията на Ню Ейдж, действително се говори за това, че Бог е във всеки от нас, че всички ние сме богове и пр., но според мен това се разбира абсолютно погрешно от много от хората, включително от автора на статията. И не би могло да бъде иначе. Трябва да имаш определено ниво на развитие на съзнанието, за да схванеш за какво става въпрос.

Основна идея в повечето книги става въпрос за мирното, изпълнено с любов бъдеще на Земята, в което всички ще живеем в хармония със себе си, с природата и с Вселената, един вид утопия. Основното, на което те учат е да повярваш в себе си и в Бог - в един добър, любящ Бог, в чието сърце има място за всички, чиято доброта е неизмерима и който не знае думата "отмъщение"...
« Последна редакция: Октомври 01, 2005, 20:01:15 pm от Geo' »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re: Лъжата "Ню Ейдж"
« Отговор #3 -: Октомври 02, 2005, 14:09:24 pm »
Гео, без да ти се правя на ниакъв, не си чел достатъчно по въпроса ;)
Идеите по принцип са добри. Но под тях стои новият Анти-Христ - те си го наричат Майтрея - Новият Буда. Първоначално ще прави добро, докато задкулисно се гради новият световен ред. Има стотици книги за "Ню Ейдж" и затова колко перфектно манипулира населението чрез "благородният" си парван. Много автори разкрили измамата са възмутени и затова пишат книги по въпроса. Докато някои от практиките на "Ню Ейдж" са толкова очевидно сатанистки, други са така прикрити зад доброто лице (и то на християнството), че човек може да се оплете в мрежата за цял живот. "Ню Ейдж" е създадено общество от елита с цел привличане на масите към една обща идея, която "невинно", когато дойде момента, да пропагандира световно правителство. Има много доказателства и много книги за това. Чети в сайта на Хелиопол, там има много за "Ню Ейдж" измамата...

Неактивен Geo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 96
  • Fenomenibg.com
Re: Лъжата "Ню Ейдж"
« Отговор #4 -: Октомври 03, 2005, 01:14:53 am »
Явно интуитивно съм си избирал такива книги, в които няма такива сатанински изцепки, защото досега не съм прочел нито една такава   ???  ::)

Ще погледна в Хелиопол, като имам време.  :)

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
9946 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
46595 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
19072 Прегледи
Последна публикация Декември 19, 2006, 03:33:03 am
от Ford_Prefect
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
13702 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
13676 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27