Автор Тема: Гробницата на Бастет в Странджа  (Прочетена 297954 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Гробницата на Бастет в Странджа
« -: Юли 10, 2005, 20:23:18 pm »
Какво стана с гробницата на Бастет в Странджа планина? Чува ли се нещо, или баба Ванга, Людмила Живкова и Кръстю Мутафчиев отнесоха тайната със себе си в другото измерение? Каква е била мисията на така наречените "The Felines" (котко-подобни - "The Lion People") в България? Как коментирате изобилието на лъвове на два крака в хералдиката ни?
Каква беше ролята на нашата "любима" масонска телевизия bTV в цялата история? Моля ви споделете мнение :)
« Последна редакция: Март 02, 2008, 14:23:46 pm от Eon »

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Чувал съм за гробницата. Имаш ли представа къде точно се намира и дали е достъпна? Имам роднини в Малко Търново и някои села и ако има възможност може да я разгледам. Кажи само къде се намира.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Хехехе, тя ако беше за свободен достъп, щях да ида със спалния чувал  :P :P :P След случая я запечатаха и нищо не се чу. Не знам къде е, затова отворих темата? Ти можеш ли да разбереш по някакъв начин?
« Последна редакция: Юли 14, 2005, 23:13:55 pm от Horus »

Неактивен Joro Velev

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 539
 • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
Местноста Градището до Малко Търново.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
За какъв случай става въпрос? Явно добре са потулили нещата, защото нищо не знам. Има ли някакво охрана и по какъв начин е изолирана.? Защото ако е само ограда ще я скокнем.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Значи, разпитах баща си по въпроса. Едно време бежанци, които са бягали от Турция са се заселили в тази местност. Там е бил и нашия род. Местността се намира на гол баир където почти няма дървета, а предимно трева. Много трудно достъпна е. Намира се близо до село Стоилово и може да се достигне само с високо проходим джип или пеша. Питах баща ми дали знае за някаква гробница, той ми каза, че като е ходил по тия места нищо подобно не е видял. Нищо подобно не е чувал и от по възрастните си роднини. И на мен ми се вижда странно на гол баир да има гробница. Въпреки, че както казвате вие тя е запечатана, следователно може да е натрупана пръст отгоре и да не може да се открие. Проверете дали не е друго мястото и дайте малко повече инфо за събитията които са ставали там.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

tarikkat

 • Гост
Не само че са я заровили но и има представители с пушкала които определено ще те откажат да ходиш втори път там. През 1981 година се говори че са открили Ковчега на завета и са го пренесли в Германия. Незнам доколко това е вярно но със сигурност се знае че има повече от един Кивот
А колкото до Бастет има много информация в мрежата
ПОТЪРСИ :-[ :-[ :-[ :-[

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Секретна разработка от 20 г. стряска жителите на Малко Търново

Търсят гробница на египетска богиня
Изследователи твърдят, че светилището е врата към Космоса

В подножието на най-високия връх в българската част на Странджа - Градище, има египетска пирамида. В нея е погребана богиня с глава на котка. Гробницата е построена през VIII в. пр. н. е. и била затрупана с тонове земна маса и скални късове, за да се скрие. Хилядите роби, построили светилището на божеството, били изклани до крак, за да не разнесат свещената тайна. В саркофага на Бастет са заключени огромни знания за земята, космоса и произхода на човечеството. Пирамидата не е просто обикновена гробница, а врата към звездите.

Истерията около египетската гробница в Странджа започва след появата на странна древна карта с неразбираеми чертежи, геометрични фигури и йероглифи. Притежателят й, чието име се пази в тайна, решил, че става въпрос за скрито съкровище. Дълго време търсил специалисти, които да разчетат картата, докато се озовал в БАН. Оттам документът попаднал при Людмила Живкова. Историята с тайнствената карта е разказана подробно в книгата "Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс" на Кръстю Мутафчиев. Авторът е бил съветник на Людмила и като шеф на отдел "Културно наследство" е включен в изследователския екип в Малко Търново. Той твърди, че след като занесли картата на Ванга, пророчицата казала: "Мястото е свещено, намира се в близост до Малко Търново. Има гроб на жена, която държи жезъл от извънземна материя в ръцете си. Там има несметни богатства - злато на буци, предмети, книги, оръжие. Оръжието им е особено. Има написана история за 2 хилядолетия назад и предсказание как ще се развие светът 2 хилядолетия напред. Нещата са закопани на 6 места. Много, много отдавна дошли по вода от Египет, били стройни и високи, с черни коси. Носели маски на лицата си, били облечени като кукери. Грозяла ги голяма опасност, всичко било построено от роби, пролята е била много кръв." Прозрението на Ванга накарало Живкова да действа. През пролетта на 1981 г. тя изпраща в Малко Търново експедиция, която започва разкопки. Още с пристигането си в местността Мишкова нива изследователите стават свидетели на странно явление. На 10 април вечерта, след изгрева на луната, групата отишла на хълма. В този момент върху западната стена се появили две фосфоресциращи човешки фигури. Едната на седящ в царствен трон мъж и втора мъжка фигура зад него. Мутафчиев твърди, че той и колегите му се вцепенили от ужас и не успели да помръднат, докато образите не изчезнали, а веднага след това хукнали обратно към града. Странни неща в Мишкова нива са виждали и иманяри. "Нещото" се появявало винаги нощем, но в определени дни през годината. Местни жители твърдят, че усещат някакво енергийно излъчване, но какво точно никой не може да обясни. Още на следващия ден изследователите се върнали на хълма и започнали разкопките. Попаднали на вход, подобен на минна галерия и затворен с обработен правоъгълен камък. В тунела са открити полуизгнили дървени дръжки от сечива и скрипец. Находките са изпратени незабавно за лабораторен анализ в ГДР. Освен тях екипът открива 2 камъка от черен гранат - плосък с гравиран мъжки профил и сферичен с 12 стени. За него изследователите смятат, че е ценен информационен носител. Групата попада и на друга странна находка. На около 2 м след входа откриват дупка в пода с формата на окръжност, приличаща на кладенец и запълнена с каменни късове. Върху скалите на връх Градище пък са открити странни указателни стрелки и знаци, напомнящи древна писменост и идентични с тези върху старинната карта.
Елена ДИМИТРОВА


Мястото било свещено за траки и римляни

Въпреки секретността на проекта новината за необичайните находки стига до ушите на Държавна сигурност и службите вземат обекта под своя опека. Дълго време районът е бил отцепен от военните. Внезапната смърт на Людмила Живкова слага край на проучването. Най-смелите догадки свързват кончината й с разкопките. Обектът отдавна не се охранява от военните, но така или иначе достъпът до него е невъзможен, защото се намира непосредствено до българо-турската граница и попада в зоната "зад мрежата". Отвън мястото прилича на обикновен хълм и с нищо не подсказва, че под него лежи египетска пирамида. От западната му страна се забелязват два отвора, напомнящи изоставени рудници. От другата му страна е разкрит уникален тракийски комплекс от V в. пр.н.е. - тракийска куполна гробница, светилище с жертвени корита, некропол и крепост от римско време. Находките подсказват, че случайно или не мястото е било свещено както за траките, така и за римляните.


Археолози и историци отричат легендата

В книгата си "Хомо сапиенс за произхода на хомо сапиенс" Кръстю Мутафчиев излага версията на изследователите, изградена на базата на дешифрираната старинна карта и разкопките. Според тях извънземна цивилизация е сложила началото на човешкия род на земята. Пришълците дошли от съзвездието Цефей. Водени от Бастет, те се установили в Египет, а след смъртта на владетелката им по нейно желание я погребали в Странджа, като пренесли тялото й с кораб по море. В българските земи космическите заселници сложили началото на тракийската цивилизация, а доказателствата за това лежали в гробницата на Бастет. Мутафчиев вплита в теорията си и твърдения, че Омировите герои и древногръцките богове всъщност са реално съществували личности, дошли от друга планета. Още по-смела е версията му, че в гробницата на Бастет в Странджа вероятно се намира и изчезналият библейски Кивот със скрижалите. Тези твърдения се приемат с насмешка от водещите ни археолози и историци. Те твърдят, че историята е нелепа и смешна, а Людмила Живкова е била заблудена от псевдодоказателства за съществуването й. Един от основните им аргументи е, че по света никъде няма гробница на божество, защото божествата не умират. Екипът на Живкова обаче контрира с тезата, че Бастет е била фараонка, а след смъртта й е обожествена. Дали под Странджа има нещо и какво е то, остава загадка. Библейски Кивот, египетска гробница, старгейт или просто старинни рудни галерии лежат в подножието на връх Градище, може да се разбере едва след мащабно археологическо проучване. Засега обаче никой не смята да хвърля пари за нереални теории и мистични легенди.


Статията е на в-к "Стандарт" от 2004 г.

operator

 • Гост
Преди няколко години се опитахме да стигнем до гробницата, но вежливо ни беше обяснено, че за това е необходимо специално разрешение от военните, което едва ли ще получим. Опитах се да задествувам някои връзки, но не се получи. Нивото на секретност е високо. Успях да науча само, че има и втори вход, но никак не ме съветват да го търся.
Цитат
Обектът отдавна не се охранява от военните, но така или иначе достъпът до него е невъзможен, защото се намира непосредствено до българо-турската граница и попада в зоната "зад мрежата".
Цитат
А това не е съвсем вярно. Обектът наистина попада в буферната зона между двете телени огради, но за да попадне там нашата ограда е преместена с цял километър навътре в наша територия. И се охранява.
Помолих двама виждащи експерти независимо един от друг да погледнат за какво става въпрос там, та се охранява така строго. И двамата обрисуваха картина с някакъв камък с форма на паралелепипед и сложни орнаменти. Но виждаха нещо странно в този камък. Говореха за него като за пакет или вързоп. Не искаха да се задържат дълго на това място. Страхуваха се. Казаха, че е с изключително силна енергетика, която е някак изкривена, сякаш компресирана и под налягане. 

tarikkat

 • Гост
Има силни енергийни потоци в зоната около гробницата. Истината е че на мен ми омръзна да се разправям с представители на "реда" и да слушам глупости. Но миналото лято ми се случи голяма простотия във връзка с Бастет Двама малоумници ме заплашиха да ме закопаят 2 метра под земята ако не им дам свитъците за да открият гробницата. Живеем в забавни времена :-[ :-[ :-[

Неактивен Zikko

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 95
 • The Sleeper must Wake Up
Re: Какво стана с гробницата на Бастет в Странджа???
« Отговор #10 -: Август 02, 2005, 13:55:05 pm »
НАТО базите в Турция отлично покриват Балканите и Черно Море. Какъв е зора да харчат пари за други в България. Може би защото гробницата е "зад мрежата" в наша територия и нямат пряк достъп? Дали има в нея нещо толкова уникално, силно и важно, че да си струва тези разходи? Май имаше и някаква връзка между Ванга, Рупите и Гробницата, но не си спомням каква точно  :P...
И сам войнът е войн!

tarikkat

 • Гост
Re: Какво стана с гробницата на Бастет в Странджа???
« Отговор #11 -: Август 02, 2005, 15:31:16 pm »
Така е връзка има защото през 1979/1981 година Христо Мутафчиев заедно с група археолози разкопаха гробницата като в резултат на това което откриха го изпратиха в затвора. Това е то да живееш тук.
А защо отидоха да копаят там? Защото Ванга им даде благословията си и те последваха картата която им беше дадена...
Въпроса е кой искаше да му се свърши мръсната работа :-[ :-[ :-[

adolf33

 • Гост
Re: Какво стана с гробницата на Бастет в Странджа???
« Отговор #12 -: Септември 13, 2005, 13:26:59 pm »
Аз бях преди 20 дни на гробницата.Галериите са заляти и са под вода.Казват, че влезлите вътре са се натъкнали на силна радиация.Във всеки случай на скалата наистина има каменен издатък, който прилича силно на главата на котка в анфас.Интересно място.

tarikkat

 • Гост
Re: Какво стана с гробницата на Бастет в Странджа???
« Отговор #13 -: Септември 13, 2005, 14:11:23 pm »
Можеш ли да разкажеш повече за това какво почуства като беше там. Това за водата е така. Но ми е интересно да споделиш повече за собствените си преживявания - естествено ако искаш де ;D

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Какво стана с гробницата на Бастет в Странджа???
« Отговор #14 -: Септември 13, 2005, 14:20:58 pm »
Според мен военните са си взели каквото е било ценно за тях от гробницата както и направиха с дупката в Царичина. Дори е възможно за да не се рови много нарочно да са сложили радиоктивни елементи, но ценните неща са си ги взели за проучване.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27