Автор Тема: Цариград е тракийски  (Прочетена 2654 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

buden

 • Гост
Цариград е тракийски
« -: Октомври 05, 2008, 19:31:57 pm »
Дали не е точно така, както не им се вярва на повечето хора. А именно, че траките са ако не първите, то едни от първите човеци на днешната пета раса. Които пък от своя страна са едно с българите и наши родители.


Чета: "Състарили" Истанбул с цели 6000г.
http://bgfactor.org/index_.php?cm=8&id=16678

Цитат
Открити са доказателства, че града е основан още през епохата на неолита
Турски археолози откриха свидетелства, че 12-милионният Истанбул, носил преди това наименованията Цариград и Константинопол и разположен на бреговете на Босфора, е основан през епохата на неолита т.е. почти 6000 години по-рано отколкото се считаше до момента, пише РИА “Новости”.

“Откритите по време на 4-годишните разкопки четири скелета, дървени и керамични предмети показват, че той е създаден преди около 8500 години, а не преди 2700 както е прието” – коментира ръководителя на експедицията и директор на Истанбулския археологически музей Исмаил Карамут. До сега се смяташе, че Истанбул е основан преди около 3000 години от мегарийския вожд Визант.

Исмаил Карамут допълва, че по време на разкопките, които са на места, където се изграждат нови станции на метрото и транспортен тунел, преминаващ под дъното на Мраморно море, са открити 33 антични съда, останки от крепостна стена и базилики от времето на Византия. Това обаче са неща, които “не могат по никакъв наичн да се сравнят с последните находки”.

“Преди два месеца се натъкнахме на артефакти, за които даже и не си помисляхме. На дълбочина шест метра под морското равнище открихме четири човешки скелета, на възраст 8000-8500 години. Това е удивителна находка, която ще ни накара да пренапишем историята на Истанбул” – смята ръководителя на разкопките.

Тогава ни турци ни гърци по тези земи ...   Нашите историци ако обичат да впрегнат малко мисли по темата ;)
Или пък към журналистите: бъдете така добри да пуснете пропаганда с тази теория, защото ако не се допусне теорията да отвори очите на малко повече хора, то тогава за доказването пък да не говорим.

п.п. Прочетете коментарите по темата също  :D
Цитат
Агите пак нещо са се объркали. Преди години в братска Турция, беше публикувана нова "история" на троянската война. Според нея основните герои от Илиадата били турци. Спомням си името на един от тях: Не бил Агамемнон, ами Ага Мемнун. И други подобни бисери. Тогава гърците изреваха като бенгалски тигри. Пълен цирк.
  ;D
То не е смешно де, те нашата история пренаписват пък камо ли тяхната.

« Последна редакция: Октомври 05, 2008, 23:25:37 pm от buden »

cdms

 • Гост
Относно: Цариград е тракийски
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2008, 21:46:09 pm »
Ако това е вярно може спокойно да претендираме Истанбул да влезе в българските територии. Да видим на кой цар на времето това ще се случи?!. :-\

buden

 • Гост
Относно: Цариград е тракийски
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2008, 23:35:35 pm »
Едва ли можем нещо да претендираме освен признанието. Но на тях и това им се вижда много.

Вероятно този факт, че Цариград е основан от траките обяснява, защо някои наши владетели толкова много са искали да включат града в пределите на България. Егото също е била важна предпоставка за това. Но на тези владетели бих преписал много качества, но не и глуост.
Тогава какво ги е карало да бъдат така привличани от този град въпреки, че са били признати и от византийци и от римляни за най-могъщи владетели за своите времена. Пределите на земите ни на моменти са били повече от реалните възможни за управление. Тогава защо ни е било още и още, и още.

 

Неактивен jediguardian

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 571
  • Сериалът Heroes
Относно: Цариград е тракийски
« Отговор #3 -: Октомври 06, 2008, 00:13:08 am »
Още от Маджаров прочетох, че Константинопол е основан от траки. Не вярвам да си го е измислил.

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 983
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Относно: Цариград е тракийски
« Отговор #4 -: Октомври 06, 2008, 14:38:49 pm »
Дори да е основан от траки те доста бързо са били претопени.

А причината много наши владетели да искат да го превземат е съвсем различна - Константинопол има огромна символна стойност, наравно със Рим и Йерусалим, да не говорим иче му се носи слава на непревземаем (едва след като кръстоносците го бастисват тази символност започва да пада...
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27