Автор Тема: Земята е Живо Същество  (Прочетена 16671 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Земята е Живо Същество
« -: Септември 02, 2008, 13:50:46 pm »
ЗЕМЯТА - РАЗУМНО СЪЩЕСТВО


През последните години броят на различните природни бедствия и катастрофи в света бързо се увеличава. Учените отдават почти всичко на глобалното затопляне. По отношение на наводнения и урагани, това вероятно е вярно. Но за земетресенията  и вулканичните изригвания е малко вероятно да се приложи тази теория... Каква е тяхната реална причина? Може би това е планетата Земя...

Жива или не?

Каква е разликата между живия и неживия предмет? Липсата на реакция към външни дразнители. Може би е учудващо, но при това е абсолютно правилно определение, нашата планета е повече от жива. Много учени по целия свят приемат тази гледна точка. До същото заключение достигнал и екипа от учени от Центъра по инструментални наблюдения на околната среда и прогнозана на геофизична процеси, под ръководството на Игор Яницко.

Дълго време, специалисти наблюдават появата на различни големи аварии, бедствия, предизвикани от човека и природни бедствия. Оказва се, че те често са придружени с мощен разрушителен процес, който обхваща атмосферата, земната кора, хидросферата, както гравитационното и всички останали полета. И този катаклизъм засяга не само природните системи, но всичко създанено от технологичните достижения на човека. Разрушителна природна енергия е отговор на неблагоразумното човешко поведение. И природните бедствия не изглеждат случайни, а внимателно планирани. Но от кого?

Анализирайки безброй пожари и наводнения, земетресения и вулкани, учени установили: те често са предшествани от увеличение на отрицателни емоции сред големи маси от хора на определени места. Това логично поражда въпроса: дали всички природни бедствия са отговор на агресията на хората на Земята, нейните жители?

Така например, след кървавия конфликт в Нагорни Карабах през 1988 г. беше последван от ужасна земетресението в Армения, която срина от лицето на земята два града - Спитак и Ленинакан.
Избухването на въоръжена конфронтация с масови жертви сред сръбските и албански сепаратисти в Косово бе придружен от наводнения, заля Балканите в края на 90-те години на XX век.
Американската агресия в Ирак бе последвана от пожари в Калифорния и в Ню Орлеан.

Според Игор Яницко, много бедствия имат специална мисия: те настъпват с цел предотвратяване на бедствия от глобални размери, за да спрат хората и да намерят най-подходящия път за поравяне на грешката. Така, Яницко вярва се, че бедствието в Чернобил не е случайно, а провокирано от самата Земя. По този начин планетата принуждава почти насилствено  учените да се заемат с безопасността на ядрените съоражения и подсеща по свой начин за катастрофалните последици за човечеството при непредпазливо използване на подобни съоражения. Или по-точно: чрез Чернобил Земята ни предупреждава за едно евентуално бъдеще.
Планетата ни дава ясно да се разбере, че търпение й е към своя край и тя повече няма да позволи на безотговорното  човечество да я унищожава.
Учени са намерили потвърждение, че Земята реагира по свой начин на безумното човешко поведение. Неравномерното й дишане променя формата й. Спътниците на НАСА установиха увеличаване на земния радиус около 1 мм годишно. Дали това е причината поради която езерото Байкал мени бреговете си?

Разговор с планетата

За разумността на планетата може да се съди не само по крайните мерки, които тя прилага за да се съхрани. В началото на 1960 г. - те години група от учени начело с професор Георги Кузнецев провежда уникална научна програма, която доказва, че Земята е жив организъм и е напълно възможно общуване с нея. Участващите в експеримента отправяли молба към Земята. Тази молба на подсъзнателно ниво се предава на Земята и тогава започва истинският диалог между нея и човека. Без проблем планетата се отзовала на молбата да се промени температурата на въздуха, да се образува вятър или вълни или да се създават визуални образи на необичайни предмети като например НЛО и „снежен човек”.

„Земята е жив организъм, с ум по-силна от нашия.”

На пръв поглед това изглежда като фантастика. Но, както знаете, най-плодотворните, най-гениалните и революционни идеи в началото звучат невероятно. Да си припомним правилото на Нилс Бор за оценка на новите идеи: Пред нас е една безумна теория. Въпросът е дали е достатъчно безумна, за да е вярна.
Колкото и безумна да изглежда, предупреждението в думите на Игор Яницко са съвсем основателни: Време е вече да се разбере, че Земята - един жив организъм, с ум-силен от нашия. Тя дълго търпя насилие. И сега търпението й се изчерпа. Време е да се замислим за деянията на нашата технологична цивилизация, за да спестим въпроса на следващата: живял ли е някой преди нас на Земята?
Във всеки случай, крайно време е човечеството да осъзнае, че корените на неговите беди са в него самия. Кой причинява природните бедствия – глобалната затопляне или гнева на Земята? Това не е толкова важно. Важното е, че и глобалното затопляне и гнева на планетата предизвикваме ние – хората.


Източник: www.ufolog.ru
« Последна редакция: Септември 02, 2008, 22:14:43 pm от H. »
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Относно: ЗЕМЯТА Е ЖИВО СЪЩЕСТВО
« Отговор #1 -: Септември 02, 2008, 18:10:26 pm »
Това е доста възможно, не случайно още от малки ни набиват в главите "жива" и "нежива" природа.
Има ли повече инфо как се е осъществил контакта точно ? В тази статия по въпроса "как" се казва общо взето нищо.

Breath

 • Гост
Относно: Земята е Живо Същество
« Отговор #2 -: Септември 03, 2008, 00:23:32 am »
Така, както всички ние освобождаваме напрежението и емоциите си, така и Тя го прави, точно по същия начин.

Земята освобождава подтисканите емоции във вид на земетресения, урагани, вулкани. И може би точно както ние привличаме преживяванията си, така и Земята привлича нейните си преживявания.

Не знам дали все още има някой, който да се замисля за това, че Земята е живо същество........ :)

Неактивен July

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 242
Относно: Земята е Живо Същество
« Отговор #3 -: Септември 03, 2008, 01:01:09 am »
Ами, не знаех, че  това, че земята е жива е новина. :o Аз си мислех, че тук, в тоя форум, всички знаем, че няма  неживи неща. Та и Земята , естествено, че е жива. Нали всичко е енергия и никога не умира. Ма, колко от вас са лягали на земята, да си говорят с нея? Колко всъщност ходят по нея, внимателно, като по живо същество? Колко от вас взимат зърно от жито в ръката си и се удивляват , как това чудо никне от никакво семе, в земята ... от земята. Колко от вас прегръщат дървета? Още колко неща.  :-*

Неактивен хадзапи

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 808
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #4 -: Май 22, 2009, 18:48:51 pm »
КОМУНИКИРАНЕ СЪС ЗЕМЯТА

Преди повече от 50 год. немският психиатър Ханс Бергер, изучавайки електрическата активност на човешкия мозък, открива слаби колебания с честота около 10 в секунда и ги нарича алфа-вълни. По този начин беше открит и алфаритъмът, най-изразеният образец на електрическата активност на мозъка. Около 25 г. по-късно това стана цял раздел в науката, наречен енцефалография.

На този основа през 1953 г. се появи предположението, че чувствителността на мозъка към електрическото въздействие може да осигури връзка с онова, което пронизва всичко около нас. Оказа се, че вълните на електромагнитните колебания с честота на алфа-ритъма е чного близка до дължината на окръжността на земното кълбо и е естествен резонанс на системата Земя-йоносфера.

На близостта на резонансната честота на Земята и алфа-ритъмът на мозъка на човека беше обърнато внимание през 60-те г. - че те взаимно контактуват на подсъзнателно равнище на човешкия мозък  и могат да си взаимодействат или оказват влияние. Чрез съпоставката на времето на реакцията на човека на оптически сигнал, беше установено, че при увеличение на напрежението на полето на основната честота, времето за реакция на човека, което обикновено е 250 милисекунди, се намалява с 20 милисекунди, а при наличие на колебания от 2-6 херца нараства с 15 милисекунди. Получените резултати потвърждават тясната зависимост на мозъчните алфа-вълни с резонансните колебания на Земята, т.е. на възможността за взаимно въздействие.


Източник:

в-к "Строго секретно"

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #5 -: Май 25, 2009, 17:41:07 pm »
Земята има сърдечен ритъм

Данни от Хавайските острови и Исландия показват, че Земята има пулс - ядрото й изпраща синхронни струи магма към повърхността на всеки 15 милиона години, съобщи "Ню сайънтист".

Учени от университети на Берген и Осло използваха сеизмологични данни за измерване на дебелината на земната кора между Исландия и Гренландия. Исландия е на Средноатлантическия хребет, където магмата се надига и образува нова кора. Така те изчислиха магмените потоци в миналото под Исландия.

Когато магмената струя е силна, кората, която се образува на повърхността, е дебела. Резултатите показват, че кората става по-дебела грубо на всеки 15 милиона години. Това предполага пулсации в магмената струя с такава честота.

Редовните пулсации на струите магма не са нова идея. Когато норвежките учени обаче сравняват резултатите си с подобно изследване на Хавайските острови, те установяват изненадваща връзка. Данните, събрани от екип на Океанографския институт в Масачузетс, показват, че магмата под Хавайските острови пулсира със същата честота. Това са толкова различни части от Земята, че синхронът не може да се дължи на самата мантия, убедени са норвежките учени. Би трябвало, той да е свързан с ядрото. Това означава, че ядрото периодично загрява мантията и генерира струи, които синхронизирано се надигат на повърхността в много отдалечени места.

Ако хипотезата на норвежките учени е вярна, тя ще революционизира идеите за случващото се в земните дълбини. Повечето геолози вярват, че тези пулсации се обясняват с процеси в мантията, като натрупване на магма в райони с различен вискозност. БТА
http://science.actualno.com/new_241354.html

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824

Неактивен cbncbd

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 76
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #7 -: Август 15, 2009, 22:59:00 pm »
Земята е жива и диша.
''Земната кора "диша"! Смята се, че причината за това е притегателната сила на Слънцето и Луната. Учените са създали лазерен сеизмиметър, който регистрира и най-слабите промени в релефа на планетата. В продължение на половин година в САЩ било измервано растоянитето до центъра на Земята. Оказало се, че Северна Америка "диша" в ритъма на прилива и отлива - 2 пъти на ден Северна Америка се издига и понижава с 30 см. '' - из ''Любимите факти на Ники Кънчев''

Земята има атмус.Това е един вид душицата и.Намира се в ядрото.Учените го дават ,че е желязно,но това е само обвивката.Нещо като фина паяжина е.Още нещо много важно е ,че там е матрицата за флората и фауната.
Също така,да интелект е  :hi:.Нашето гравитационно поле е най-интелигентното(най- правилната дума) и затова само то поддържа този живот на планетата.Ако беше и в най-малка форма нестабилно,нямаше да ни има.
холо-хетеро-сапиенс

Неактивен Mystic

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 169
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #8 -: Август 20, 2009, 14:03:49 pm »
http://www.zamunda.net/details.php?id=175428&hit=1
Има го и в YouTube,за тези, които нямат акаунт в Замунда.


Неактивен ALive

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 106
 • :::::::swwxe20a40:::::::::::::
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #9 -: Април 11, 2010, 01:37:42 am »
Темата ме изуми ,право.  :hi:
Земята диша, е това дори не съм го предполагал . :nea:

Неактивен teni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 717
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #10 -: Декември 02, 2010, 18:11:22 pm »
Самият факт, че Земята има информационно поле"Акаша", говори че има съзнание, а от там че е живо същество и най-вероятно много по-интелигентно от нас. А това, че  стотици години не се съобразяваме с този факт, си е за наша сметка. Видно е още, че ортодоксалната наука пази пълно мълчания по този въпрос.

Неактивен Admin

 • White Force Fighter
 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 742
 • MAY THE FORCE BE WITH YOU
  • Light Motion Design Studio
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #11 -: Декември 02, 2010, 21:40:58 pm »
Това, което виждаме в микро света е респективно подобно в макро света погледнато от гледна точка, която не можем и да си представим. Какво толкова чудно има?
VOX UNIUS - VOX NULIUS
-------------------------------
The change is in your mind!

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #12 -: Декември 03, 2010, 00:26:20 am »
Екзакт!

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #13 -: Декември 03, 2010, 12:20:13 pm »
Това, което виждаме в микро света е респективно подобно в макро света погледнато от гледна точка, която не можем и да си представим. Какво толкова чудно има?
:good:

Неактивен teni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 717
Re:Земята е Живо Същество
« Отговор #14 -: Декември 03, 2010, 18:40:42 pm »
Напълно съгласен. Както беше казано -каквото горе, такова и долу.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27