Автор Тема: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"  (Прочетена 18876 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Здравейте Уважаема Редакция :)

Грижливо не сте оставили е-mail/телефони за връзка с вас във вестника си. Намерих такива в сайта ви, но засега ще ви пиша оттук. Имате и телефони/GSM-и за реклама, на които не смятам да се набутвам (поне засега), още повече след всичко което правите. И тъй като днес разбрах, че грижливо прочитате сайта и форума ни отгоре до долу, пиша ви тук, с надежда най-накрая да проявите доблест и да си вземете бележка. В отговор на следващото по-долу обръщение, можете да пишете на e-mail: [email protected], или на някоя от другите пощи на колегите администратори.

И така - за какво става въпрос (въпреки че Вие вече се досещате, нали?)...

Днес "случайно" ми подариха брой на вашият т. нар. "вестник за мистика, паранормално, НЛО" и т.н. Лично не си го купувам от поне 5 години, когато нивото ви драстично падна поради изчерпване и смяна на колектива. В последно време 50% от съдържанието ви се състои от плодови рецепти за младост, долнопробни статии за магия, някой друг артикул за конкретна природна забележителност или животински вид и други не-свързани по НИКАКЪВ начин с паранормалното материали. А да - 30% са реклами на вещици, гледачки и над 20 "уникални ясновидеца", "уникалния човек-скенер", 2/3 от които по-скоро вредят на хората, но нищо - платили са ви да ги рекламирате, а Вие от това се издържате - разбираемо е и не мога да ви съдя.

Направих горното резюме (на база личното си мнение разбира се), но съм уверен, че не предусещате идеята на това изявление. Не го правя за да ви подигравам, за да подронвам авторитета ви (който безспорно имате като пионери в България, за което човек може само да ви уважава), или за да търся лично удовлетворение, иронизирайки ви. Правя го, за да изведа контраста между това, което правим ние и това, което правите Вие.

В броят от 30 май, 2008 г., Вие си позволявате, да копирате статии от материалите на XNETBG.COM

Нямаше да разбера това, ако не ми бяха подарили този последен ваш брой. Статиите са 2, много добре ги знаете, няма нужда от подробности (да не говорим, че за мой шок крадете и картинките които слагаме - поне да бяхте проявили въображение, използвайки огромния ресурс на интернет). В едната не давате източника, откъдето сте копирали материала (в случая - XNETBG), а в другата сте писали името на наш преводач и толкова - пак без източник. За мен възникна логичния въпрос - що за селяния? :) Още по-шокиращото е, че пък на други места (откъде също сте крали), давате източници и то на сериозни информационни агенции като bgfactor.org :--- Тези флуктуации в поведението ви съвсем затвърдиха впечатлението ми за някакъв тип неадекватност. Крадете безочливо от официални, български информационни колоси, които биха ви изпържили в съда, ако бяха направили откритието, което аз направих днес, а в същото време, не давате връзка към нашият сайт - ние, които просто бихме ви позволили БЕЗПЛАТНО да слагате наши статии, ако просто ни посочвахте като източник, както е коректно да се прави. Само ако ни бяхте попитали/помолили - нямаше да има проблем. И тъй като съм убеден, че това е СИСТЕМАТИЧНО ваше поведение и ОГРОМНА част от нашата информационна банка може да бъде открита във ваши минали броеве, сега с вас ще се споразумеем по следния начин.

ЗАБРАНЯВАМЕ ИЗРИЧНО наши материали да бъдат публикувани във вашият вестник от днес. Оттук нататък, ще следя много отблизо всеки ваш брой. Ще отивам до вестникарският реп на мой познат и забележете - НЯМА ДА СИ КУПУВАМ ВАШИЯ ВЕСТНИК. Просто ще го преглеждам за нарушения на нашите права и ще го оставям обратно.

И за да изведа есенцията от всичко и да изпреваря няколко ваши възражения, ще направя сравнителен анализ:

- Вие крадете/копирате и ние крадем/копираме.
- Ние превеждаме, събираме, сортираме и класифицираме информация с цената на ежедневния ни ангажимент към сайта и форума. Вие просто копирате.
- Ние правим всичко това безплатно. Вие го правите за пари. Тук е нашето огромно разминаване. Ние не нарушаваме авторски права с цел печалба. Правим го с ПОЗВОЛЕНИ и цел ограмотяване на българския народ, без да искаме от никого нищо, освен коректност. ВИЕ КОПИРАТЕ И ИСКАТЕ ДА ПЕЧЕЛИТЕ ОТ ТОВА!
- Вие сте сложили нелепият маркер Copyright © във вашият сайт (запазени права на какво - на чужди материали ли? ;D), ние нямаме такъв.

Започвате ли да разбирате разликите между нас Уважаема Редкация? Можехте просто да попитате - щяхме да си сътрудничим с удоволствие, защото нашата цел е разпространение на информация БЕЗВЪЗМЕЗДНО. Вместо това, Вие преценихте, че направо ще прескочите този етап и ще преминете изцяло на ниво "печалба". Именно затова, НАРОЧНО и НАПУК ви забраняваме да използвате наши материали. Това е нашият протест срещу създадения модел в България, да бъдеш овца, да бъдеш доен и в същото време да се усмихваш на своя агресор.
Това, което направихте не ни е приятно и Ви молим най-човешки да спрете. Не ни е приятно да не ни уважават, не ни е приятно да ни смятат за балъци, не ни е приятно наши материали, в които са вложени любов и безкористност, да бъдат ползвани БЕЗ НАШЕ ЗНАНИЕ за КОРИСТНИ цели. Не ни е приятно статии от високо ниво като нашето, да се появяват в съседството на каре с реклама на МАГ-еди-кой-си.

Не ни е приятно!

Със смесени чувства.

Н. - Администратор

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #1 -: Юни 02, 2008, 21:56:41 pm »
Н.
С две ръце подкрепям възмущението и чувствата ти!

Аз съм дългогодишен читател на в. "Психо" - почти от основаването на вестника в началото на 90-те години. Вестникът наистина беше стожер на психотрониката, езотеризма и паранормалното. Събрал съм няколко папки с изрезки от този вестник, както и от в. "Феномен" - докато не го "развалиха" в края на 90- години. За разлика от "феномен" "Психо" продължи дълго след това с твърдата линия за разкриване на аномалното, ноуменалното и паранормалното в нашия свят с критичен научен поглед даже и от някои истински учени като проф. Стефан Миланов и академик Тодор Дичев, вторият ръководи институт в Москва /Дичев е бих казал най-големият българин, специалист по Минд Контрол - но това си е мое мнение/. Статиите се вписваха по същия начин в нашия сайт като преводи от чужди подобни издания от хора с критично и безпристрастно мислене, което беше неповторимото обаяние на "Психо". Добро начинание беше и сътрудничеството с Агоп Мелконян, който списваше централните страници на вестника като форма на дайджест /кратки дописки/ за много неща, случващи се по света, но човекът почина миналата година и това беше направо удар за всички четящи вестника. Работата по дайджеста беше продължена от неговият син, но по-слабо като оформление, критика, обективност и работа. В резултат "Психо" в началото на тази година придоби някаква уродлива форма на трибуна на магьосничество, вещерство, шаманизъм и астрология. Неприятното е, че във вестника вече липсват мислите, които евентуално биха обяснили необяснимото, както беше преди години. Неприятното е, че "Психо" се изроди до същата уродлива форма на списване, както стана с "Феномен" преди десетна години. С една дума "Психо" вече не става за четене от мислещи хора. Точно мислещите хора /както и аз/ вече няма да си го купуват - в това съм абсолютно сигурен! Интересно ми е, какво стана с онези ерудирани и отлично превеждащи чуждите материали, които на практика списваха вестника. Дали не са останали "на улицата"? И много ме разочарова печалбарския манталитет на собственика на вестника. Ако си мисли, че с подобен стил ще запази редовните читатели на вестника, дълбоко се лъже. Както и "Феномен" "Психо" след известен период също ще спре да излиза, ако не бъде прекратен този отвратителен стил за плиткоумни хора. Може би случилото се и с "Психо" не е случайно, както не случайно бяха унищожени "Феномен" и "Секрети на цивилизацията". Предполагам, че става дума за друга страна на унищожението на България, когато са унищожавани и последните късчета свободна мисъл, в които безпристрастно са разкривани истините за Вселената. Нали на управляващите не им трябват умни хора... laugh

Май ще ми останат само изрезките от "Психо". От последните десетина години съм събрал най-интересните неща. Сигурно са над хиляда статии.

Н., според мен нещата трябва да отидат докрай с даването на урок на собственика и на редакционния колектив на "Психо". Абе искам да кажа, че трябва да бъдат осъдени /не знам за коя статия във вестника става дума, щото вече наистина не го купувам/. Това ще рече, ще не трябва да оставяме магарето си в калта и обясним на някои хора, че в България все още има мислещи хора, които търсят истината за Вселената с отворени очи и уши, и възмущението им от унищожаването на "големия" преди време вестник "Психо" ще бъде голямо, тъй като "Психо" си беше явление в България!

Доколкото си спомням и вестник "Строго секретно" в априлския си брой от тази година беше откраднал от сайта ни материал за подземията в Норвегия...  ;) Това последното беше за размисъл...

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #2 -: Юни 02, 2008, 22:29:28 pm »
Съд означава време, пари и нерви - неща, които някак си искам да си ми останат в запас :P

Не съм такъв човек да се съдим и то за простотии... Дано спрат поне да го правят.

Иначе, аз почнах да го пиша, но щеше да стане много грубо и го изтрих - Феномен, Психо и НЛО за мен са си еднакви вестници, с нищо не се различават като стил, вибрация на инфото и т.н. Нищо чуедно и да ги държи един и същи човек. Както и да е - вече няма качествено списание/вестник в България по темата.

А Строго Секретно знам за онази статия и аз мисля че я зулиха. А лично те ни бях предупреждавали да внимаваме за авторските права на вестника им и да не сме ги пипали - хаха :P Никога, нищо не е публикувано тук от СС. Крадецът вика "дръжте крадеца".

Абе много цигански са всички тези истории...

Неактивен Eon

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 824
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #3 -: Юни 03, 2008, 10:57:09 am »
Подкрепям H.

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "П
« Отговор #4 -: Юни 03, 2008, 14:32:09 pm »
Добре си ги насолил, H. :D Особено, онова за репа, където само преглеждаш без да купуваш. Аз не разбрах, обаче, кои са материалите?
« Последна редакция: Юни 03, 2008, 14:36:47 pm от RedGuy »

cdms

 • Гост
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #5 -: Юни 03, 2008, 14:47:47 pm »
Наистина кои са материалите ???

Неактивен asdfghjkl

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 780
 • Невъзможно е нищо
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #6 -: Юни 04, 2008, 01:51:10 am »
Само статията ли копират? Защото ако има копирани някои от мненията и добавени към "размислите" има огромно основание за съд. Кои точно материали са били взети, искам да ги прегледам? На сайта им има някакви стари броеве, там може ли да се потърси нещо?

И аз имам чувството че отвсякъде ни четат. На няколко пъти съм забелязвал (когато съм си взимал вестника) как някои от тематиките в "Строго Секретно" странно съвпадат с популярните теми в сайта. Най - вече в края на вестника, когато се случва да пишат за психогенератори и разни технологии.
Предлагам да се направи промяна в дизайна на сайта и в началото да има някакъв текст, обясняващ правилата при ползване на информация от сайта. Не е нужно да е огромно и да заема страницата, само най - важните части в червен фон, които да са линк и кликайки на тях да отидеш на целия текст.


П.П. Дано от "Психо" не са направили грешката да ползват чуждо мнение (без позволение) за тяхна печалба.
Oh, look at you... Look at you! Stop trying to control everything and just LET GO! LET

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #7 -: Юни 04, 2008, 02:11:44 am »
Не знам за копирани мнения. По-скоро преразказване с техни думи на някои наши силни изследвания.
Списание "Усури" също ни крадат откъм идеи. Забелязал съм на няколко пъти, че каквито са най-актуалните темите във форума, такива пускат и те в списанието 1 КЪМ 1. Изцяло различни статии - те си ги списват, но на практика идеите за това какво да бъде поместено в списанието - са от нас.

Иначе има ли значение кои са копираните материали? Аз исках да наблегна повече на принципа, отколкото на конкретиката. Сигурен съм, че има още десетки от минали броеве, за които не знаем. В този ред на мисли, дали знаем последните две статии или не... :P

Ако има юзъри, които си купуват редовно вестника, моля да се отзоват по някакъв начин и да направят едно сравнително четене. Предлагам да е някой по-запознат с материалите на XNET.

Иначе ето ви статиите, щом ги искате (2-рата съм я снимал с фотоапарата, защото е твърде широка и скенера не я хваща. Забележете как ДОРИ КАРТИНКАТА (както отбелязах по-горе) е копирана от главната страница на сайта. Невероятно аматьорско, имам чувството че този вестник го списват за 1 ден в месеца - толкова е претупан) :P

Peacekeeper-e - отваряй шампанското ;D Вече си известен ;D
« Последна редакция: Юни 04, 2008, 02:18:29 am от H. »

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #8 -: Юни 04, 2008, 11:16:53 am »
Само статията ли копират? Защото ако има копирани някои от мненията и добавени към "размислите" има огромно основание за съд. Кои точно материали са били взети, искам да ги прегледам? На сайта им има някакви стари броеве, там може ли да се потърси нещо?

И аз имам чувството че отвсякъде ни четат. На няколко пъти съм забелязвал (когато съм си взимал вестника) как някои от тематиките в "Строго Секретно" странно съвпадат с популярните теми в сайта. Най - вече в края на вестника, когато се случва да пишат за психогенератори и разни технологии.
Предлагам да се направи промяна в дизайна на сайта и в началото да има някакъв текст, обясняващ правилата при ползване на информация от сайта. Не е нужно да е огромно и да заема страницата, само най - важните части в червен фон, които да са линк и кликайки на тях да отидеш на целия текст.


П.П. Дано от "Психо" не са направили грешката да ползват чуждо мнение (без позволение) за тяхна печалба.

И на мен ми направи впечатление същото.

Иначе конкретно за базите в Норвегия, все пак инфото излезе и на първа страница в yahoo. Аз оттам първо прочетох, за тях, така че ако SS нещо "крадат" от хнет, то е просто да разберат какво се чете. Хнет е един индикатор за това, какво се търси...

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #9 -: Юни 04, 2008, 12:09:21 pm »
Е, но в yahoo излезе информацията за базата със семената. А те не писаха ли за онзи норвежки политик от Project Camelot?

Неактивен RedGuy

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 769
 • Your personal geopolitical therapist.
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "П
« Отговор #10 -: Юни 04, 2008, 12:54:50 pm »
Е, но в yahoo излезе информацията за базата със семената. А те не писаха ли за онзи норвежки политик от Project Camelot?
Да, писаха и писаха за семената. Hе е точно така както се изказах по-горе.

Без да искам да прозвуча, че едва ли не защитавам SS, защото имаме основателни съмнения в този случай, исках просто да кажа, че трудно може да се докаже кой от кого е "крал", при положение, че като цяло тази информация идва от източник до който хнет и други имат еднакъв достъп.

--

Бункери в Норвегия

Норвегия е разгънала мащабна програма за изграждане на подземни бази и бункери, които трябва да бъдат завършени "преди 2011 г." На въпроса заради какво е това мащабно строителство, отговорът е, "за защита на норвежкото население."

Но отговорът може да е различен и да е свързан с поредното идване на планетата Х, заради което норвежците строят подземни бази, в които складират храни и семена в района на Свалбард.

Според източник, близък до правителството, местата за евакуирането на елита на Норвегия вече са определени. Ще бъдат спасени около 2 милиона норвежци. Другите ще загинат в катаклизма. Всички подземни сектори са свързани с тунели.

Очаква се "пристигането" на планетата Х до 2012 г., което се свързва и с преданията на маите за изчезването на Земята.

Според същите източници, най-опасните зони ще бъдат източното и западното крайбрежие на Северна Америка и Северна и Южна Англия. Това може да е и причината за наблюдаваното през последните години масово емигриране от Англия, а от друга страна за масовото допускане на чужденци именно в нейните северни и южни райони. Това може и да е една от причините защо световната олигархия купува земя в Северен Парагвай, който се счита, наред с Австралия и континенталния масив на Русия, за най-сигурна зона в очаквания катаклизъм.
« Последна редакция: Юни 04, 2008, 13:11:14 pm от RedGuy »

cdms

 • Гост
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #11 -: Юни 04, 2008, 14:11:53 pm »
Важното е кой първи го е превел и публикувал на български език. Xnet или Психо.

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #12 -: Юни 04, 2008, 14:34:12 pm »
Важното е кой първи го е превел и публикувал на български език. Xnet или Психо.

Аз пък винаги съм смятала, че е важно добрите, хубави и стойностни неща да достигат до повече хора. Дали си първи или втори, какво значение има?
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #13 -: Юни 04, 2008, 14:37:42 pm »
Важното е кой първи го е превел и публикувал на български език. Xnet или Психо.

Има ли спор кой може да е първи, след като отдолу пише "Превод: Peacekeeper", използвана е същата картинка. Ти виждал ли си 2 превода да са огледални? Еднаква структура на изречението, думи, запетайки?

Важното е кой първи го е превел и публикувал на български език. Xnet или Психо.

Аз пък винаги съм смятала, че е важно добрите, хубави и стойностни неща да достигат до повече хора. Дали си първи или втори, какво значение има?

neven и аз това се опитвам да кажа. Въпросът е че те го правят за пари. Ние не.

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Относно: Обръщение към редакцията на в-к "Психо"
« Отговор #14 -: Юни 04, 2008, 14:53:14 pm »

Така е. Те са създадени да правят пари.Не бива да се косим и да им се сърдим.Просто план, в който има място и всички...
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
0 Отговора
9861 Прегледи
Последна публикация Май 01, 2006, 17:33:08 pm
от fisk
51 Отговора
45788 Прегледи
Последна публикация Април 17, 2012, 03:16:48 am
от Hacko
14 Отговора
18824 Прегледи
Последна публикация Декември 19, 2006, 03:33:03 am
от Ford_Prefect
Water "Crop" Circles

Започната от H. НЛО

4 Отговора
13314 Прегледи
Последна публикация Юли 06, 2011, 12:41:54 pm
от Hacko
5 Отговора
13529 Прегледи
Последна публикация Август 19, 2008, 08:14:25 am
от insomnia1304

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27