Реално курса е 1 еуро = 3 лв., това което го казват е спекулация, за да се задържи кабинета на Станишев след многобройните гафове, гледат да изкарат някаква положителна новина, че да закърпят положението. Препоръчвам на всеки който има левови депозити да ги обръща в евро.
Еон,недей така с лекота да препоръчваш мръсното евро за битов капитал.
След дълбоко прочитане на този сайт
http://www.istinski-pari.com, се разбира, че не евро, а швейцарският франк е най-удачен в дългосрочен план (колкото и странно да изглежда, а така ми изглеждаше и на мен). Ако всеки от вас проследи кривата на USD,EUR,CHF,GBP ще забележи веднагa стабилността на франка за по-дълъг период от време. Ам. долар и УК паунд са свързани и отслабват заедно, евро е фиксирано и само шв. франк се движи редом с инфлацията.
Давам прост пример:
Купувате си 1000 евро - това са 1950лв към днес.
В който и да е период след днешния ден 1950 лв няма да имат същата покупателна способност, т.е. тя намалява и т.н.
Случва ви се нещо (неприятно,например)- налага се да продадете битовият капитал от евро - имате отново само 1950лв с намалена покупателна способност.
Т.Е. И В ЕВРО Е АБСОЛЮТНО СЪЩАТА ЛОША КАРТИНА!Проследете курса на шв.франк отпреди 2 год, вижте го днес..според кои правила се движи той..дали не е според инфлацията.
Мога леко да споделя собствен опит и виждане за нещата, без да ангажирам никой: - инвестирам в земя, гори, инвестиционни метали в дългосрочен план;
- в краткосрочен план инфлацията може да бъде преодоляна само с някакъв вид търговия или услуги (сфери, където чистата печалба може да се увеличава с темпа на поскъпване на живота)
ИЛИ ТОРМОЗЕТЕ НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И НАПУСКАЙТЕ РАБОТА....НЯМА СТРАШНО, ХОРА - АЗ ОТ 4 г. НЕ РАБОТЯ ЗА ЧОРБАДЖИЯ, който да ме тормози с неиндексирана заплата и да ме кара да покривам месеца с кредити и т.н. Просто си правя сметката и чета правилните финансови сорсове.
- никакви кредити и депозити (парите трябва да циркулират, не да стоят);
- никакво ходене в банка (не им давайте парите си, не ви трябват и техните)...тук се получи в стил АЙК. Ето проста сметка - 1 млн. българи с по 3лв задрямали в някоя сметка са 3 млн лв;
- евтини коли втора употреба;
- евтини мобилни телефони (старите нокии са железни все още);
- прочетете Кийосаки за да се ориентирате какъв финансов тип сте и оттам насам е лесно и приятно;
Смея да се похваля, че не живея хич зле в посочените по-горе условия!