Е това вече не ми звучи много сериозно. Наистина ли го вярваш Alien? Аз съм ЗА вегетарианството, не ме разбирай погрешно, и съм такава вече 5-та година, но това, че за да спрем глобалното затопляне трябва да спрем да ядем месо....Отделен е въпроса, че вече сериозно се замислям дали изобщо го и има това "глобално затопляне".
И аз се занимавах 4-5 години с вегетарианство. След което разбрах, че и растенията чуват, усещат, мислят на своето ниво на развитие. Дори имаше филм, където по реакцията на растението са разкрили кой е убиецът.
Това, че ние не разбираме заобикалящия ни свят не означава, че всички са недоразвити. Например, всеки знае, че кучетата и котките се разбират с хората много по-добре, отколкото обратното.
Т.е. на растението му боли, то излъчва вибрации на болка, а това, че ние не сме чувствителни – не означава, че на растението му е все едно, дали то ще бъде изядено или не.
По-скоро, ние сме недоразвитите. Някога, ако ни се размине някоя глобална катастрофа, ние ще се научим да се зареждаме с космичната енергия. А до този момент – ние трябва да се храним със всичко, но не да убиваме безсмислено, а само за ядене, за да живеем и да се развиваме. Трябва по-скоро да осъзнаваме, че причиняваме болка и мислено да се извиняваме пред това, което ядем и да го благодарим.
Някога някои хора ще виждат, че, например, месото на убитото животно съдържа отрови, с които организмът му отмъщава за убийството си. Трябва да се научим да го пречистваме с мисълта си. Някои хора ще разберат, че всяко късче на плът (в това число и на растения) съдържа частица от Душата му. Някой ден ще се научим да освобождаваме Душите на умрелите животни и растения.
Четох някъде, че децата в някои семействата, отглеждани само с вегетарианската храна без месо, са пораствали недоразвити не само физически, но и умствено.
Просто не трябва да прекаляваме с нищо.
А
за глобалното затопляне– гледах един документален филм по руската телевизия, че това е специално измислен мит. Намерих го в интернет - „История одного обмана, или глобальное потепление” – „
Историята на една лъжа или глобално затопляне” http://www.1-film-online.com/?p=4451