Здрасти Н.Б. зададе много точен въпроси получи много неточно бръщолевене. Значи явно няма никой който да се бoри срещу злото което ни залива. Аз се опитах на няколко пъти да събера хора от форума и от други места но или постовете ми бяха трити или всички загадъчно се отказваха. За съжаление опитите са ми безрезултатни. Българите страдат от постоянно тъпоумие примесено с безсмъртие и величие. Колкото и да търсиш хора навити няма да ги намериш в наща родина. Аз се заех да показвам филмите, документите и снимките първо на роднините после на близките и после на приятелите. Лека по лека присъедниних към мойта кауза малко човечета но си остава в сферата на почукване по рамото. Нещата отиват още по на зле. Ако те интересува нещо питай знам повече отколкото трябва ...
1.Искам да ми кажеш с какво системата ти е причинила зло точно на теб,и дали евентуалните беди които си изживял не са твои грешки.В крайна сметка всички страдаме заради лични неща поради лични грешки.Мен лично не ме залива зло,но ставам свидетел на тъпотии,но го преживявам.
Ще ти задам един въпрос.Пиша ти във второ лице,но не визирам теб.Въпроса е принципен във връзка с тези на Н.Б.
2.Как можеш да решиш този казус?
Търсиш универсална философия,и да речем си преценил някаква за такава,но тогава преценката ти ще се базира на твоя лична философия.Тогава виждам две възможности.Приемаме,че това е наистина Универсалната философия,но твоята лична философия върху която ти се гради преценката,трябва да е също Универсална философия,защото с преценката си определил Универсалната философия като такава.И тук става мазалото.След като твоята философия е Универсална тя трябва да включва ВСИЧКО и не би трябвало да има нищо външно за нея т.е. ти изобщо не би търсил нищо,няма какво.Според мен единственото решение е и двете да не са Универсални,защото същото важи и за другата Универсална философия т.е. не би трябвало да има такива,които я търсят.Виж ако се търси Удобната философия казус няма.Това е според мен.Ти как би го разрешил?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
И все пак много хора търсят универсалното.Универсална теория,универсално лекарство,универсални жени и т.н.
Според мен причината е тривиална и изобщо недуховна и възвишена-удобството и мързела.Нас ни мързи да живеем.Чакаме някой да ни убеди в най-доброто,разбира се като не ни хареса има кой да плюем.Живееш като идиот хващаш болест,но лапаш универсалното хапче и оздравяваш и продължаваш по същия начин,нараняваш свидни за теб хора,но хващаш универсалната теория и нещата се оправят и пак напред(в кръг) по същият начин и т.н.Да но виж ако живееш според личния си избор оставаш изправен пред него,и няма кой да плюеш освен себе си,и става една....Трябва да носиш отговорност,да внимаваш какво правиш все неща,които изискват усилие,изобщо гадна работа.Тази работа с Универсалното изглежда по-сладка.
Въпросите на Н.Б.,наистина са точни и отразяват нещо станало вече Универсално за хората.
Българите страдаме от тъпоумие казваш,и живеем като безсмъртни.А другите?
Ако слушаш някои хора(особено новоизпечените европейци) сигурно е така.Не сме като европейците,не хващаме дикиш от възвишени духовни слова и т.н.Но аз ще те питам нещо.Виждал ли си как се държи едно дете когато не иска да мисли и действа,както му налага учителя или родителя.Точно по същия начин и често предизвикващо коментари от рода на "Т'ва дете малоумно ли е...аз му казвам едно то прави друго", и то наистина прави тъпотии казва добре и пак на неговото,но защо ли? Може би някой не е достатъчно умен да разбере,че то просто не иска и това е.Защо се разочароваш не знам,който иска да те чуе ще те чуе и толкоз.Просто абсурд е да убедиш някой в каквото и да е освен ако не е нещо с търговски очаквания,останалото е работа на съдбата.
Според мен като първа истинска крачка е разните му там духовни учители и интелектуалци,които си натрапват словата,да ги хващат да пишат по 10000 пъти на дъската "Ще оставя хората намира да се занимават с техните дела,а не с моите,който трябва ще ме намери".