Автор Тема: The Secret  (Прочетена 104214 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

BiOZ

 • Гост
The Secret
« -: Април 18, 2007, 17:06:40 pm »
Здравейте, искам да попитам дали някой е гледал филма The Secret (2006), кyдето се обяснява Закона за Привличането. И какви отзиви имате за него.
« Последна редакция: Април 23, 2007, 19:49:59 pm от H. »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re: The secret
« Отговор #1 -: Април 18, 2007, 19:23:23 pm »
Макар да има много верни неща във  филма, които наистина могат да се ползват за постигане на резултати  той доста тънко манипулира. Има една интересна статия за него -"ТАЙНАТА" - СЪЗДАВАНЕ НА КУЛТУРА НА БЕЗГРИЖНА РАДОСТ ДОКАТО РИМ ГОРИ!!!

Може да я прочетете на английски тук  http://carolynbaker.org/archives/the-secret-creating-a-culture-of-cheerfulness-as-rome-burns-by-carolyn-baker
« Последна редакция: Април 21, 2007, 14:38:30 pm от Alien »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: The secret
« Отговор #2 -: Април 21, 2007, 00:29:21 am »
Много манипулативен филм. Много са добри, много е тънко, много хора се излъгаха.

BiOZ

 • Гост
Re: The secret
« Отговор #3 -: Април 21, 2007, 18:01:31 pm »
Много хора се излъгаха за ..?

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: The secret
« Отговор #4 -: Април 21, 2007, 22:56:22 pm »
Много хора се излъгаха за ..?

Излъгаха се "100%-та истина" във филма и започнаха да се превъзнасят за това "откритие". А че преди като им се говореше се смееха, странно защо - не си спомнят...

milenski

 • Гост
Re: The secret
« Отговор #5 -: Април 22, 2007, 11:16:55 am »
Наскоро един приятел написа, че ключовете на Вселената са в ръцете на онези, които няма да ги използват. Когато го видях написано, едва тогава успях да завърша за себе си отговора на въпроса защо този филм е колкото прекрасен, толкова и опасен. Защото той е именно един от онези ключове, за които още не сме готови да използваме, а когато сме готови, няма да имаме нужда от тях.
На първо гледане филмът предизвиква една радостна еуфория и как иначе - цялостната му структура, всички участващи, обстановката... всичко е АБСОЛЮТНО позитивно. А едно от нещата, които сякаш най-много ни липсват в днешно време, е точно позитивният поглед към нещата, вътрешната положителна нагласа към себе си, към другите и към света, която дава сили да се справим с ВСИЧКО. Или поне на мен ми липсва това, за другите няма как да знам. Та, след тоя филм специално аз пращях от позитивизъм и енергия за живот. Даже си мислех, че спокойно мога да си ползвам филмчето като антидепресант в случай, че изпадна в нужда  ;)
Преди това друг приятел беше споделил с мен, че филмът е прекалено материален, комерсиален, само за пари говорят и т.н. Да, така е. Филмът е направен като за американци. Говори се за пари, къщи, коли и жени. Но все пак, за да може да прецени човек дали тая пуста тайна работи, му трябват някакви материални измерители. Та, по този параграф комерсиализмът все някак може да се преглътне, а и нали всеки вижда онова, което иска или до което е дораснал... За съжаление обаче това е най-дребният "кусур" на филма. Най-страшното в цялата работа е, че покрай някои неоспорими истини, се пробутват и много осакатени идеи, както и съвсем откровени лъжи и внушения. Едно от нещата, които са си чиста манипулация е твърдението, че човек може да промени само своя свят, но не и света навън и че не можем да влияем на хората около себе си. Непрекъснато се внушава - гледай си в паничката, важното е ти да си добре, а другите не са твоя грижа. Светът е такъв, какъвто е, ти си ходи там на сафарита, изкачвай си върхове, радвай се на жЕвота, не е твоя работа какво става извън онова късче свят, където присъстваш в момента. Имаше един, който пък направо убедено заяви, че позитивната мисъл била хиляди пъти по-силна от негативната. Един вид, можем цял ден да си мислим всякакви гадости, но вечерта като кажем едно "Отче наш", прекръстим се три пъти и се ухилим, вече всичко е наред.
И изобщо, филмът някак внушава, че всичко е една игра и ние си играйкаме, дошли сме, за да черпим от живота с пълни шепи - пари, коли, къщи... Вселената е изобилна. Някак се измества фокуса от сърцето към ума, който само това чака - да му се даде карт бланш да твори все нови и нови илюзии. Човек и без друго е затворник в своя свят, избрал си е някаква роля и си я играе цял живот. Но вместо да бъде хванат за ръчичка и поведен към истинското себе си, му се дава един каталог, от който да избира нови и нови дрънкулки за измислената си роля, измислената си фантазия, измисления си живот, вместо да се отърси от всичко това и да погледне света с истински очи, необременен от чужди представи, модели, наслагвания, внушения и лъжи... И никъде във филма не се спомена, че светът в момента е такъв, точно заради способността на хората да привличат онова, за което си мислят. Никъде във филма не се спомена, че човек първо трябва да поеме своята отговорност към онова, което създава и че преди да започне да се изявява като ТВОРЕЦ, първо трябва да завърши вътрешното си развитие. Защото докато не го е направил, той е като едно дете, на което сме дали да си играе с кибрит. Достатъчно е да се огледаме около себе си, за да разберете за какво говоря. Всичко около нас, цялата тая гадост, сред която живеем, цялата тази мъка, мръсотия, болка, войни, мизерия и глад, са наше дело. Създали сме ги, защото сме започнали да създаваме, преди да сме се осъзнали като същата тази Вселена, която сега ни учат как да ползваме като каталог за поръчки...
Мога още много да напиша по въпроса, но не знам има ли смисъл... И все пак, смятам, че филмът е повече полезен, отколкото вреден. Може и да е твърде голям фатализъм, но си мисля, че щом този филм е стигнал до някого, то в това си има някакъв смисъл и то ползотворен. Пък и нали всички възприемаме нещата избирателно и всеки вижда свои си неща. Кой знае колко неща във филма не съм видяла, а и колко ли неща съм видяла, които изобщо не са там... Все пак, аз си взех от него онова, което ми трябваше тогава - позитивизъм. Припомних си за пореден път, че човек е един бог в развитие и че мога всичко, стига да поискам. Това ми е достатъчно засега.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: The Secret
« Отговор #6 -: Април 23, 2007, 19:59:43 pm »
Въпрос: Относно известният филм "Тайната", чийто създатели се появиха в Шоуто на Лари Кинг и в същото на Опра.
Този филм стана един феномен в интернет и успя да проникне доста навътре в общественото съзнание. Просто съм любопитен относно вашето мнение. Това някакво илюминатско програмиране ли е или някакъв вид психооперация?
Благодаря ви за вниманието.

Отговорът на Стюърт Суердлоу: След като доста внимателно го прегледах, установих, че иде реч за една огромна промоция на хората участвали в него. В общи линии, този филм не ви казва нищо ново, което не сте чулвали вече. Всички тези "учители/експерти" просто са се събрали само да се "покажат". Няма никаква тайна. Преподавал съм тези принципи от 25 години насам.
Джанет и аз тъкмо бяхме интервюирани от списание Шоър относно същата тема. Надявам се всички да прочетете статията. Всички, които наистина знаят истината са разочаровани от тази преувеличена презентация.


« Последна редакция: Април 24, 2007, 13:40:16 pm от RedGuy »

Неактивен iti

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Re: The Secret
« Отговор #7 -: Април 24, 2007, 12:14:38 pm »
Манипулацията във филмът изобщо не е тънка, а очевАдна. Искат да те накарат да си помислиш, че си свободен. А това не е така. Защото както твоите мисли действат, така действат и чуждите. Опитват се да те капсулират само в твоите мисли, което не ти дава възможност да видиш живота какъвто е. Ако ти се случи нещо лошо, това не означава автоматично, че ти си го провокирал с мислите си, просто защото и друг може да го направи.

А предложенията дето се въртяха не бяха за нещо особено, а гравитираха около ВЕЧЕ СЪЗДАДЕНИЯ по определен стериотип живот. Опитваха се да ти кажат, че едва ли не той е даденост, а от теб зависи положението му в него. Аз пък не искам да преуспея в тая система. Не ми пука колко пари ще имам и колко ще ме уважават. Това което е описано във филмът не е създаване на собствения живот, а поредната утопична промивка на мозъка.
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

milenski

 • Гост
Re: The Secret
« Отговор #8 -: Април 24, 2007, 12:32:50 pm »
Да, iti, внушава се, че си свободен вътре в социалния модел, което практически е невъзможно.
Човек може да бъде свободен само извън този модел - когато го превърне в средство, а не в среда на съществуване.
Филмът се опитва да заключи човек във вътрешния му свят, вместо да му посочи вратата, от която стига да иска може да излезе навън и да БЪДЕ свободен.
Странно ми е обаче, че Суърдлоу не казва нищо по въпроса. Може би казва нещо в интервюто, за което споменава. Ясно, участниците във филма просто си правят реклама - в една от любимите ми книжарници има цял щанд само с техни книги! Направо се шашнах кога са успели да ги преведат, че и да ги издадат.
Ама пък повечето са симпатяги. Особено оня шимбонбон с трапчинките  :)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Re: The Secret
« Отговор #9 -: Април 24, 2007, 14:39:57 pm »
Никой не вижда основната манипулация във филма, както каза iti, тя наистина не е тънка. Тя е очевадна и се повтаря през цялото време. Въпроса е в това, че не прави впечатление - смята се за нормално. Главната идея е уж че "мисълта е всичко". Само че колко пъти се казва това и в какъв контекст?

Истинската идея и манипулация е да те карат да ИСКАШ! Постоянно се насажда - "Помислете си за него, съсредоточете се - и то вече е наполовина ваше. Само си го поискайте!"

Това е истинската подвеждаща част - нищо ново във философията пропагандирана от илюминати - да се създаде едно консуматорско общество. Всичко да се сведе до ИСКАНЕТО. Поискай това, поиксай онова. Будизма казва, че с искането започват бедите. Затова се стреми да отхвърли всички желания.

Успеха на филма в Америка се дължи на консуматорския мисловен модел на янките, който им се внедрява от малки. Затова там това "произведение на изкуството" ще се радва на голям рейтинг и обожание - та какво друго им е нужно, освен да искат. А когато някой ти каже, че за да получиш това, което искаш е достатъчно само да го помислиш, това вече е манна небесна за човека с пуканките пред телевизора. Той е осъществил всичките си мечти - да бъде презадоволен. Чист Ню-Ейдж - бъди "духовен" и ползвай психични практики, за да бъдеш материално задоволен. Не мерси :)

Неактивен Xpuctoc Muxaul

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 447
 • Виждам мислите ти!
Re: The Secret
« Отговор #10 -: Април 24, 2007, 16:10:52 pm »
Истинската идея и манипулация е да те карат да ИСКАШ! Постоянно се насажда - "Помислете си за него, съсредоточете се - и то вече е наполовина ваше. Само си го поискайте!"

Това е истинската подвеждаща част - нищо ново във философията пропагандирана от илюминати - да се създаде едно консуматорско общество. Всичко да се сведе до ИСКАНЕТО. Поискай това, поиксай онова. Будизма казва, че с искането започват бедите. Затова се стреми да отхвърли всички желания.

Аз също забелязах този момент с предлагания модел на непрестанни искания. Поискай това, после друго, след това трето и ще видиш че не те лъжем - това е посланието. Ако за нас това е неприемливо или не се връзва в представите ни, то за западняците това е нормално и ще се върже с техния начин на мислене. На определен етап искането и реализирането на желания е част от еволюционния процес. Няма лошо в това, стига да не се изроди в мания и пристрастяване с последващо зацикляне върху желанията. Та самия проблем не е въпросният модел "искай-получи", а начина, по който зрителя ще го възприеме и реши да приложи. Но че в това има уловка спор няма.  ;)

milenski

 • Гост
Re: The Secret
« Отговор #11 -: Април 24, 2007, 16:45:49 pm »
Даже бих добавила още нещо, което се сетих сега покрай предните два постинга - на едно място една жена казваше, че целта на живота е да трупаме преживявания, въз основа на които да събираме информация и да си избираме какво искаме, а след това съответно да си го поискваме от Вселената. Съвсем в прав текст го казваше. Изобщо нейните изказвания бяха най-директни и нагли, бих казала. И изобщо не оставят на зрителя да си направи изводите - направо му ги казват въпросните "изводи".
Само че на мен всички тези неща изобщо не ми направиха впечатление в началото, просто съм ги игнорирала. Съвсем други неща ме впечатлиха. Затова и смятам, че всичко опира до човека и съзнанието и нивото му. Както е с всичко, междувпрочем, не само с този филм.

Неактивен iti

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 123
Re: The Secret
« Отговор #12 -: Април 26, 2007, 12:40:13 pm »
Да, това с непрекъснатото искане беше нагло. А физиономиите на хората във филма бяха като че ли реклама ти пробутва някакъв нов продукт. Затова така и не го взех за нещо повече. Изкуствени изражения трудно казват нещо истинско.

Но със същият успех можеха да манипулират пък да не искаш нищо и да приемеш напълно ситуацията, нали? И това да предизвика у теб едно пълно отпускане и ненатоварване. И ще пробутат летаргията и безразличието за нирвана. Похватът на крайностите се използва често в манипулирането. Тикат те от едната в другата, а замисълът и резултатът са същите.
Да се опитате да разберете Муад' Диб, без да познавате неговите смъртни врагове, харконите, е все ед

ipnovst

 • Гост
Re: The Secret
« Отговор #13 -: Май 03, 2007, 12:53:44 pm »
 Нямам какво да добавя към критиката ви,защото напълно се присъединявам към нея.Все пак се радвам че можах да изгледам този филм и го препоръчвам на всички.Човек може да си извади някой и друг извод от него,или най-малкото да затварди вече съществуващи такива.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Относно: The Secret
« Отговор #14 -: Март 09, 2008, 17:47:13 pm »

 

Сходни теми

  Заглавие / Започната от Отговора Последна публикация
3 Отговора
5530 Прегледи
Последна публикация Декември 08, 2005, 15:46:18 pm
от H.
TOP SECRET-MAJIC autopsi alien report

Започната от globalufos НЛО

1 Отговора
3784 Прегледи
Последна публикация Септември 15, 2007, 21:15:54 pm
от Eon

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27