Автор Тема: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ  (Прочетена 16840 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Няма никакви”Черни Дупки” няма “тъмна материя” , кометите не са “ мръсни снежни топки” слънцето не е “ядрена пещ”. Филмът THUNDERBOLTS (Гръмотевични удари, а преносно – Гръм от ясно небе) предизвиква нашите фундаментални предположения за работата на вселената и после предлага алтернативна визия. Родена от емпиричната наука тази визия е сепваща със своята простота  и зашеметяваща  с богатата си възможност да направи разбираеми както старите така и новите мистерии.

Скорошните открития в космоса изумиха и объркаха учените. Съвременните популярни теории в науката немогат  нито да предрекат нито да обяснят  феномена , който в момента изследваме. Във фима THUNDERBOLTS автралийският физик Wallace Thornhill, и американският митолог David Talbott. Както и техни колеги  предлагат нова теория, която едновременно предрича и обяснява този феномен


5000 годишно изографисване на камъни, произхода на световната митология, планетарната история, грандиозни  форми на мъглявини  в дълбокия космос и воскоенергийни  електрически разтоварвания  в плазмената лаборатория – всичко това е свързано с Електрическия Модел. В огромната си  синтеза на научни дисциплини филма THUNDERBOLTS ни  представя  зашеметяваща нова перспектива  на древната история  и топиновативната астрономия.

“Днес, нищо не е по-важно от  бъдещето  и достоверността на науката от освобождението от гравитационно базираната вселена на старата теория. Грешното предположение не само предотврати интелигентни и искрени изследователи  да видят това, което  иначе би било очевидно, то донесе безразличие към възможностите, които биха вдъхновили учените за десетилетия.

Филмът може да гледате на този адрес: http://www.thelastoutpost.com/site/1473/default.aspxГазови мехури” или Плазмени слоеве ?

Доказателствата продължават да излизат в подкрепа на това че  пространството около Земята  изобилства  с електрическа активност. Когато повечето астрономи видят “супергорещи газове” , които се “пукат” или “пръсват” защитниците на  Електрическата Вселена виждат плазмени двойни слоеве  които правят това , което правят когато са изследвани при експерименти с плазма.

Европейската Космическа Агенция наскоро наблюдава аномални “мехури” които изглежда насраствали  и се пръскали около Земята. Според  доклад  на сайта www.Space.com  “Астрономите намерили активност точно там където Земното магнитно поле се среща постоянен поток  от частици които излизат от Слънцето”

Изследователите, които обявили откритието говореха за “супергорещи газове” свързани с “мехури”. Те наблюдавали “bow shock”   ( шокова вълна в открития космос –около 21 милиарда километра от Слънцето причинена от соларни ветрове сбъскваща се със земното магнитно поле. Температурата в газовите мехури е 18 милиона градуса по Фаренхайд – 100 пъти по-топла  от температурата на околния “горещ газ”.
Изследователите следвали единствената логична линия на базата на технято обучение, което засяга “газове” в космоса в механичния език на ветрово и водно поведение (начина по който субстанцията реагира на определени условия). Тяхната теоритична  работа изключва възможността за всякакво възможно електрическо взаимодействие между Земята и компонентите от електрическата верига на  слънчевата система. Астрофизиците работят с форма на плазмена теория която се нарича – магнетохидродинамика, която първо е предложена  и после отхвърлена от Hannes Alfven, който  изследвал  действителното поведение на плазмата както в лабораторна така и в космическа обстановка. Той прекарал последната част от живота си   предупреждавайки астрофизиците ,че техните предположения са невалидни в космоса. Ако предположенията са грешни, тогава езика използван да се опише феномена е грешен и подвеждащ. Докато повечето астрономи само мислят за космическата плазма като “газ”,  плазмата обкръжаваща земята често показва електрическата й  природа.

През 60-те години космическите сонди разкриха, че земните сияния са причинени от електрически течения идващи от Слънцето – осъществяване на  предреченото от плазмения пионер     Christian Birkeland. Земният магнитосферен “мехур’ е всъщност калъфът на Longmuir , който е електрически свързан с теченията  идващи от Слънчевият хелиосферичен калъф. Калъфите се състоят от електрически заредени двойни пластове от плазма , в които пластовете с противоположни заряди се изграждат много близо един до друг  със силно електрическо поле меду тях.  Тези двойни пластове акселерират йоните до високи скорости , които интерпретирани кати температура  изглеждат много “горещи”.


Два региона с неподобна плазма ще оформят  калъф на Langmuir  между тях , което може да доведе до формирането на “мехур”. Електрическите теоритици като Wallace Thornhill предполагат че така наречените  “пръскащи се “мехури”
Са най-вероятно скачащи калъфни клетки от плазма. Те са повече от магнетичен ефект в газа : те ще покажат заряден деференциал, йонна акселерация и радиация с широк обхват от радио до Х лъчи – всичко това предполага  много по-различна линия на изследване  отколкото предложената от историята с пръскащите се мехури в космоса.


В тази илюстрация на художници от Европейската Космическа Агенция ние виждаме , че Земята лежи в  магнетосфера изобразена със синьо и заобиколена от слънчев вятър. Белия правоъгълник в ляво идентифицира мястото където  клъстера на ESA  и Китайските сателити откриха “дупки в плътността” Кафявите точки представят слънчевия вятър и йоните “ плуващи срещу течението на слънчевия вятър” заедно с линиите на междупланетното магнетичното поле (в черно).


Превод: Alien
« Последна редакция: Февруари 28, 2007, 17:38:58 pm от Horus »

Неактивен Rapsio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 399
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #1 -: Март 01, 2007, 17:15:02 pm »
Скоро ще кажат че има атмосфера в космоса :)

Eon

 • Гост
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #2 -: Март 11, 2007, 10:06:11 am »
В момента гледам видеото. Учените обясняват доста убедително и се подкрепят с факти. Няма нищо толкова шокиращо, просто се поглежда и се разкрива другата страна на нещата, поглежда се от друга гледна точка. При мен въпросите са няколко, при спиралните галактики в частност например се предполага че формата им се дължи на гравитацията. Въпроса е какво удържа цялата тази маса от звезди на едно място.

Очевидно е че това не може да е черната дупка в центъра на галактиката, където се наблюдава огромно струпване на звезди. Аз преди също предполагах че това нещо удържа всички звезди като гравитационните полета ясно могат да се видят под формата на спирални ръкави. След дълги размисли разбрах че не може да е черната дупка защото само на няколко светлинни години около нея пространство-времето се изравнява и пространство-времевите гравитационни аномалии би трябвало да клонят към 0 с все по голямото отдалечаване от там. Но уви дори и на 40 000 св. години, на колкото сме и ние от центъра, това все още според гравитационната теория се усеща (т.е. ние сме тука благодарение на черната дупка в центъра, както би следвало според тази теория).

Предложението което предлагат колегите е доста интересно и просто наистина звучи правдоподобно, очевидно линиите по които се разполагат ръкавите на галактиката са магнитни породени от електричеството в космоса. Същото обяснение може да се даде и на неправилните галактики. Тук вече е нововъведението което прави теорията, че Вселената бъка от електричество, и това сигурно е свободната енергия която толкова много търсим, т.е. ние точим буквално енергия от вселената, която разбира се ще стига за всички. Номера е само да си направим електроцентралки в орбита и да точим. Слънцето наистина е плазмена топка в която протичат термоядрени реакции, не виждам какъв е тука проблема. Водорода се превръща в хелий. Тука разглеждат Слънцето като една фокусирана точка, от която ние точим енергия от Галактиката. Това обяснявало защо малко над повърхността температурите достигали 2000000 градуса, а пък на повърхността 6000, малко е странно, защото нали Слънцето излъчва енергия към земята, т.е. хем енергията му идва отвън, хем то я излъчва.

И не можах да разберат как оборват термоядрения модел на Слънцето и го заместват с електрически. Освен това казват че електричеството е навсякъде в Космоса, и добре се обяснява опашката на кометата която започва да свети като приближи слънцето защото се увеличавал заряда (волтажа) на кометата, т.е. нещо като движеща се крушка. Това е много интересно като имаме предвид УФО-тата които кръжат около орбита и черпят енргия от елекрическите аномалии на Земята като бурите с гръмотевици. Има и още много други работи, които са интересни, но за това някой друг път.

Няма нищо за черните дупки, а и драконите си имат просто друго обяснение. :)
« Последна редакция: Март 11, 2007, 11:36:38 am от Eon »

Неактивен rado89

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 224
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #3 -: Март 11, 2007, 11:35:43 am »
Гледах го - не е лошо филмчето.Ама не е и нищо забележително.В крайне сметка всеки има право на своя истина
A Coward Dies A Thousand Deaths! A Real Man Dies But Once!! 2PAC

Eon

 • Гост
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #4 -: Март 11, 2007, 11:38:14 am »
Гледах го - не е лошо филмчето.Ама не е и нищо забележително.В крайне сметка всеки има право на своя истина
Няма нужда да е забележително, номера е да обяснява добре, евентуалната реалност.


Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #5 -: Март 11, 2007, 22:04:49 pm »
Скоро ще кажат че има атмосфера в космоса :)
Етер са му казвали някога

milenski

 • Гост
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #6 -: Март 12, 2007, 14:55:31 pm »
Филмът е много интересен и, доколкото имам информация, скоро ще го има в колибката, при това с превод  :)

Най-ценното в теорията, която описват в този филм, е че тя дава много простичко и елементарно обяснение на неща, за които към момента теоретичната астрофизика си има някои утвърдени теории, бъкащи от парадокси, за които се създават нови и нови теории и съответно цъфват нови парадокси и така до безкрай. Някъде в този форум стана въпрос за книгата на Мичио Каку "Паралелни светове". Останах смаяна от тази книга, когато осъзнах в каква огромна степен теоретичната астрофизика или както там я наричат, не е подплатена с никакви реални експерименти и дори наблюдения. Аз като редови потребител, приемащ наготово информацията, заблудено си мисля, че зад всички тези теории стоят някакви основателни факти. Нищо подобно. Просто са се събрали учените глави, сверили са си тефтерчетата с формулите и са гласували "за" и точка по въпроса.
А теорията за електрическата Вселена е експериментално доказуема, защото в лабораторни условия може да се работи с умалени модели на космическите обекти такива, каквито са те според тази теория. И както вече казах, обясненията са простички. А в науката има едно златно правило, казва че "Бръсначът на Окам". Според него най-простото обяснение на даден проблем е най-вярното.

А сега да почакаме "колегата" Трандев да ме разпарчатоса по въпроса  :P

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #7 -: Март 12, 2007, 15:12:01 pm »

А сега да почакаме "колегата" Трандев да ме разпарчатоса по въпроса  :P
Колегата Трандев е отлюспен и пратен в неопределен край на познатата ни Вселена, но лично аз не съм гледал споменатия филм и за съжаление не мога да помогна, но точно тук е може би момента да се спомене за липсата на основателни факти на 98% от разискуемите теми във форума.  :) :P
П.П. Ще се опитам да осигуря един бърз ченълинг :D

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #8 -: Март 23, 2007, 12:45:41 pm »
Игледах филма подробно. Извод:
Манипулативно направен филм с интересни идеи. :)
Нещо тоя филм е ГОЛА ВОДА!
Никъде не казаха нито едно доказателство в своя подкрепа. :D ;D
« Последна редакция: Март 23, 2007, 13:19:28 pm от Trandev »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #9 -: Март 23, 2007, 14:22:42 pm »
Ае Трандев "доказателствата" май вече почнаха да излизат и на "официално" ниво  ;)


Цитат
учените са получили потвърждение, че атмосферата на Слънцето е доста по-гореща, отколкото самата повърхност, което е фундаментален астрофизичен феномен.

"Все още не можем да разберем как по-студената повърхност загрява горещата атмосфера. Все пак получените данни най-вероятно ще ни позволят да се доберем до разкриването на механизма на загряването", каза Карпен.
« Последна редакция: Март 23, 2007, 17:19:21 pm от Alien »

karutzar

 • Гост
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #10 -: Март 23, 2007, 17:06:04 pm »
Моля - без взрив от смях ;D
Преди доста години четох (http://www.soulinvitation.com/magazine/index.html - вече не съществува този сайт), че реалноста е обратна на това, което ние си мислим за нея. И че слънцето е просто врата към нещо друго. И че е студено. И че светлината при забавянето на движението си се предвръща в материя, и че топлината е резултат м/у светлината и материята - м/у ин и ян. В астрологията - ин и ян (мъжко и женско начала) - огънят и водата са основните компоненти. При разделянето/обединението от тях се "раждат" въздухът и земята. Човешкия разум и материята. Въобще - тема за размисъл... ???

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #11 -: Март 26, 2007, 09:35:23 am »
Ае Трандев "доказателствата" май вече почнаха да излизат и на "официално" ниво  ;)


Цитат
учените са получили потвърждение, че атмосферата на Слънцето е доста по-гореща, отколкото самата повърхност, което е фундаментален астрофизичен феномен.

"Все още не можем да разберем как по-студената повърхност загрява горещата атмосфера. Все пак получените данни най-вероятно ще ни позволят да се доберем до разкриването на механизма на загряването", каза Карпен.
Къде са доказателствата Алиен, аз лично в това съобщение не ги виждам. За този проблем съм чел отдавна и не виждам връзката, с електрическата крушка от филма. :-\
Нещо бъркаш ;)

Неактивен Trandev

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 739
 • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
  • Елементи от някои умозаключения
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #12 -: Април 17, 2007, 13:55:25 pm »
НАСА потвърди теорията на Айнщайн
17 Април 2007

Около 90 години след написването на теорията на относителносста, сонда изстреляна от НАСА доказа, че Вселената се движи по правилата описани от Айнщайн. Сега започва следващата част на проекта, която трябва да докаже и втората част от теорията на относителността.

Първите резултати получени от Gravity Probe B потвърдиха с точност до един процент твърдението на Айнщаин, че космическите обекти изкривяват структурата на пространствено-времевия континуум. Това обаче е само едната половина от теорията. Другата – “теорията на вихрите” – гласи, че по време на въртенето си Земята и другите планети привличат към себе си материя от Вселената.

Франсис Еверит (Francis Everitt), професор в Станфордския университет посвещава живота си на изследване на теорията на относителността на Айнщайн. Според него на учените от Американското физично общество са нужни не повече от осем месеца за доказване на ефекта на “вихъра”.

Създавайки през 1915 година своята обща теория на относителността, Айнщайн открива нов начин за описание на гравитацията. Това не е сила, както смята Исак Нютон, а изкривяване на пространството и времето, което действа като единна съставяща на пространството-време. Всеки обект изкривява структурата на пространството-време и колкото по-голям е той, толкова по-голямо е въздействието му.

Според теорията планетите, въртящи се около Слънцето не се привличат от него. Те само следват деформацията на изкривеното от звездата пространство-време. А причината, поради която не могат да паднат на повърхността на Слънцето е скоростта, с която се движат.

Сърцето на сондата Gravity Probe B за четири специални жироскопа. Това са идеално гладки сфери, охладени почти до абсолютната нула и поставени във вакуум в електромагнитно поле. Това са най-точните кълба създадени от хората. Тяхната чувствителност е около 30 милиона пъти по-голяма в сравнение с обикновените жироскопи. Именно измененията във въртенето на тези сфери измерват електронните уреди на космическата сонда.

www.bgfactor.org

karutzar

 • Гост
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #13 -: Април 17, 2007, 15:07:32 pm »
Цитат
Според теорията планетите, въртящи се около Слънцето не се привличат от него. Те само следват деформацията на изкривеното от звездата пространство-време. А причината, поради която не могат да паднат на повърхността на Слънцето е скоростта, с която се движат.
Точно това и обяснява астрологията но не с "научни" термини. Това "пространство-време" е в основата на инволюцията и еволюцията на човешката душа. Аспектите (ъглите) на дадена плането спрямо друга планета се интерпретира от "съвременната" астрология с това пространство-време. В древноста такива аспекти не са съществували в астрологията. Съществували са само домовете - и парадоксално - всички да били равни - по 30 традуса. Боб (Робърт) Ханд е превел повечето древни астро текстове - навсякъде се говори за пространство-време. Неговите преводи са повече може-би от всичките преводи на БГ преводачи събрани накуп.  ;DА иначе - слънцето е по-студено и от самият Космос.

Неактивен veselqk-U

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 255
Re: Няма черни дупки; слънцето не е ядрена пещ
« Отговор #14 -: Август 05, 2007, 21:04:12 pm »
Ае Трандев "доказателствата" май вече почнаха да излизат и на "официално" ниво  ;)


Цитат
учените са получили потвърждение, че атмосферата на Слънцето е доста по-гореща, отколкото самата повърхност, което е фундаментален астрофизичен феномен.

"Все още не можем да разберем как по-студената повърхност загрява горещата атмосфера. Все пак получените данни най-вероятно ще ни позволят да се доберем до разкриването на механизма на загряването", каза Карпен.
Къде са доказателствата Алиен, аз лично в това съобщение не ги виждам. За този проблем съм чел отдавна и не виждам връзката, с електрическата крушка от филма. :-\
Нещо бъркаш ;)

Гледал ли си филма?

тежките елементи,
слънчевият спектър,
неутрино дефицитът,
непостоянството на неутрино,
слънчевата атмосфера,
диференциалното въртене на ширина,
диференциалното въртене в дълбочина,
екваториалната плазмена изпъкналост,
слънчевите петна,
миграцията на слънчевите петна,
светлите кръгове около слънчевите
петна и самият им цикъл,
силата на магнитното поле,
равномерното магнитно поле,
хелиосеизмологията, слънчевата
плътност и променливият размер.
Тези неща немогат да се обяснят със сегашният модел,но са естествени последици от електрическият модел.

И откъде ти дойде на акъла това за електрическата крушка ;D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27