Ей на това им се чудя. Stiver, може ли да посочиш източника на тази тема? Благодаря ти предварително.
Преведох статията от този сайт от тук:
http://www.ufodigest.com/balducci.htmlДокато я търсех, обаче, попаднах на оригиналната статия на Бойлан, която е тук:
http://www.drboylan.com/balducci2.htmlСега виждам, че има някои неща, които малко се различават. Първо - сбъркала съм датата. ТВ предаването явно е било още през март или април тази година. Монсиньор Балдучи нарича извънземните "Посетители от звездите" и освен, че говори за това, че са реалност, той вярва, че те са по-развити и по-напреднали духовно от хората.
Под тази статия виждам, че има добавка наречена "Ватикански астроном казва: Посетителите от звездите потвърдени в Библията", в която се говори за това, че след Монсеньор Балдучи и друг Ватикански говорител - училият в Харвард и MIT Проф. Д-р Брат Йезуит Гай Консолманьо (?), експерт астроном към Ватиканската Обсерватория на върха на Маунт Грахам в Аризона също е заговорил.
В последното издание (Април 2006) на Harper's Magazine, Консолманьо пише: "Има неоспорвани извънземни интелигентни същества в Библията", като дава множество цитати. Той също цитира Исус, който казва: "Аз имам други овце, които не са от тази кошара."
Може би най-смелото изказване на Ватиканският астроном е: "И може би не е толкова невероятно да видим Втората личност на Светата троица не само като син на човек, но и като Дете на други раси." (Извинете за неточностите в превода, не съм добре запозната с религиозната терминология)
Той продължава с въпроса: "Всяко създание от тази вселена, създадено и обичано от същия Бог, който създаде и обича нас...Заслужава ли да бъде наричано "Чужд"? (Alien)"
Той напомня на читателите си, че Бог е "по-голям от каквито и да било паралелни светове, които биха или не биха могли да съществуват отатък нашия" и че "Бог е в състояние да концентрира цялата си енергия и любов върху всеки дребничък индивид от нас на тази мъничка планета. И аз съм уверен, че и над всеки индивид на всяка друга планета."
---------------------------------------
Моето мнение (stiver) е че, църквата, като най-старата институция за управление на масите е и най-опитеният, най-опасният и най-хитрият човешки манипулатор на земната сцена. Абсолютно логично е първото официално обявяване на фактите да направи именно тя, особено, когато "силните" толкова се страхуват, че една новина за извънземно присъствие на земята може да внесе паника сред хората. Масите ще следват църквата сляпо. Много е важно в такъв момент хората да не се поддават на пропагандата й. Ние имаме къса памет. Много бързо можем да забравим стотиците хиляди отвличани, от които голяма част никога не се завръщат. зверствата с животните, така наречените чанели, които с мозъчно управляеми дезинформатори (техните чанелинги никога не съвпадат), лъжите, хипнозите, промиването на мозъците, на паметта, насилствените осеменявания, кражбата на ембриони, създаването на хибриди, имплантите, генетичните опити и т.н. и т.н. И всичко против волята на хората. Когато църквата нарича хората дребнички индивиди, за мен е сигнал, че тя отново се готви за лидерска роля в нова мръсна игра. Моля, хората тук, които са религиозни да ме извинят. Моите думи са срещу компроментираната църква като институция на властта, не срещу религията, Бога или вярата в силите на свтлината и доброто.