Всичко е било за страх, подчинение и кървища, източващи психичната енергия (Лууш) на обикновените, наивни хора... жертвоприношения, страдания... А не стават ли същите жертвоприношения по асфалтовите магистрални олтари? О, но днес, в 21-ви век ги правим всеки ден „доброволно” в името на Егрегора на скоростта, суетата и самочувствието на отличен карач. И кой казва, че всеки трябва да шофира? Това е дарба. С алкохол или без алкохол ако си слаб шофьор, си си слаб шофьор. Това не те прави по-малко мъж или мацка. Това е безумие с тенекиени ковчези. Всеки ден умират пет българи средно на година в автомобилни катастрофи. Това е кървава ферма! Събудете се! Вижте безумието! Навсякъде по света има ограничения на скоростта до 120-130 км/ч. Има глоби, фуражки със светещи жилетки и радари, дебнения, антирадари, присветквания с фарове и други хитрини. Само аз ли виждам световния заговор за кървав Лууш? Е след като навсякъде законът ограничава до 130 км/ч максимум скоростта на колите, кой безумен закон позволява на Автомобилните психопатски корпорации да произвеждат автомобили развиващи скорост 200-300км/ч? Всички сме нечии синове и дъщери, всички имаме загинали или пострадали в Асфалтово жертвоприношение. Събудете се! Все едно да ти дадът след бутафорен изпит пистолет с хаосни и бойни патрони, и да те ограничат със закон и затвор да не използваш бойните. Събудете се! Днес в България най-големите престъпници са и автомобилните инструктури и хората в изпитващата система, които допускат некадърници да имат книжки. Да шофираш кола е дарба! Въпрос на време е те да станат убийци. Да, аз Еленко Ангелов съм много лош, некадърен и разсеян шофьор. Не ми трябваше много време да го разбера. Аз не шофирам и оставям това на можещите. Това не ме прави по-малко мъжкар. Колко време ви трябва да разберете за някой или за себе си, че не става за шофьор? Ако намерите поне малко смелост да го признаете първо пред себе си, после е по-лесно и пред близките и колегите ви.
Върнете свидетелствата си за правоуправление, не ги подновявайте или ги скъсайте ако сте слаб водач на МПС. Свалете дулото на пистолета! Сега! Събудете се! Та вие имате други дарби! Докажете се в леглото, в бизнеса, в работата, в семейството си! Ние сто събудили се маймуни имаме сила да променим това безумие! Да осъзнаем глупостта и да дадем личен пример! Не ставай жертва и палач! Събуди се!
Ако не можеш да караш, не карай!
откъс от част 3 "лека нощ нещастие" еленко ангелов