Автор Тема: Тема за оплаквания от състоянието на България  (Прочетена 257790 пъти)

0 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 859
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
ЕС ограничава пазара за храни от България и Румъния

Катерина Тосева

Европейският съюз реши да забрани на България и Румъния да продават на европейския пазар някои продукти на хранително-вкусовата промишленост след влизането им в съюза от 1 януари. Това съобщи БТА, позовавайки се на съобщение на Европейската комисия.  >:(
Ветеринарните експерти на 25-те одобриха препоръка на Европейската комисия, която предвижда преходни ограничителни мерки за някои продукти.
За Румъния, както и за България, всички продукти с животински произход, произведени преди датата на присъединяване, ще могат да се продават само на националните пазари.
В Румъния множество предприятия, специализирани в областта на някои меса, птици и риби, ще имат време до 2009 г., за да адаптират функционирането си към европейските правила за сигурност на храните.
Техните продукти ще могат да се продават само на румънския вътрешен пазар.
На румънския сектор на млечната промишленост ще бъдат наложени някои ограничения. Европейските власти отбелязаха, че през 2005 г. по-малко от 50 процента от суровото мляко, използвано от тези предприятия, е отговаряло на критериите за качество на ЕС.
Продуктите, произведени от това мляко, няма да могат да бъдат продавани на европейския пазар извън Румъния.


News.bg
09.11.06
------------------------------

След като ни отнемат  износа и пазара на електроенергия, дори ни правят зависими за вътрешното потребление за да купуваме от тях, ще ни принудят да търсим огромни средства за да се съхранят сега многократно по-опасните спряни енергоблокове, вече сложиха ръка и на износа на продуктите ни. Ще ни използват за ефтина работна ръка да им мием ... тоалетните и ще унижават народа ни, защото имаме ТЪПИ, МАЗНИ  ПОДЛИЗУРКОВЦИ за политици  >:( >:( >:( :(
« Последна редакция: Февруари 26, 2012, 19:33:51 pm от ₪ Eon ₪ »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Antonium

 • Гост
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2006, 10:11:03 am »
Влизала ли си в масова българска мандра или кланица. Свят ще ти се извие.  >:( >:( >:(
Тук подкрепям ЕС въпреки хилядите си резерви към  тази организация

Eon

 • Гост
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2006, 10:26:08 am »
Ако отговаряме на изискванията и тогава не ни се даде възможност да изнасяме с право бихме ревали.

Какво беше положението с другите страни, които се присъединиха; някой може ли да направи паралел?

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #3 -: Ноември 12, 2006, 10:37:37 am »
Отговор на Трандев и Оберон с факти и цифри от " Монитор"

Нови гаври с родния фермер


Магдалена Ташева
Бодряшките призиви на премиера Станишев за всенародни тържества по случай приемането на България в ЕС скриха поредната тъжна подробност от европейското ни бъдеще. Преди дни се оказа, че Брюксел е решил да разори още неколкостотин български производители на храни и напитки, като забрани достъпа на техните продукти до пазара на ЕС от 1 януари 2007 г. до 2009 г. За това време те трябвало да достигнат "европейските стандарти за хигиена при производството".
За безопасността на храните обаче има един верен, неоспорим критерий - опитът, и той показва, че в ЕС не само са свикнали да ядат отровна храна, ами държат рекорд по отравяния. Само че тя си е тяхна, родно производство. Което от своя страна доказва, че прехвалените им "стандарти" изглежда не работят. 
По данни, публикувани на сайта на Световната здравна организация (СЗО), всяка година болниците във Франция лекуват 750 000 случая на хранително отравяне.   
Във Великобритания пък средният брой на заболелите от хранителни отравяния всяка година е … 2 милиона! 
Впрочем откак британците станаха граждани на ЕС преди около 35 години и започнаха да спазват "стандартите му", Британия се превърна в хронично огнище на болести по животните и съответните им хранителни отравяния при хората.
През 1984 г. в болницата Стенли Ройд" 300 души заболяха от мръсна храна и 19 от тях починаха. През 1996 г. стотици британци се заразиха с бактерията Е.коли, която отнесе 17 от тях в гроба. За борба с ниската хигиена в британските ферми бе създадена Агенция за безопасност на храните (Food Standard Agency, FSA). Не е ясно обаче каква е ползата от нея, след като Британия продължава да унищожава националното си стадо на всеки 5-10 години.
През 80-те години там избухна смъртоносната болест "луда крава", причинена от неразтворим белтък, който не се разрушава при готвене на висока температура и разрушава мозъка. Но преди британците да изколят цялото си национално стадо, 400 000 болни говеда са влезли в хранителната верига на човека и са били изядени. Този печален факт едва ли може да се разглежда като резултат от прилагането на високи стандарти за хигиена и безопасност на храните. 
В Британия са констатирани 183 803 случая на "луда крава", в Ирландия - 1353, във Франция - 891, в Португалия - 875, в Германия - 312, в Испания - 412, в Белгия - 125, в Италия - 117, в Словакия - 15, в Полша -21, в Словения - 7. В България и Румъния - 0.
Тоест, колкото по на изток вървим, толкова по-безопасно става производството на месо. Този красноречив факт няма как да бъде получен с високи стандарти на запад и ниски стандарти на изток. Вярно е обратното. 
За жалост проблемите на ЕС с мръсотията в британските ферми и месопреработвателни цехове не свършват дотук. В началото на 2001 г. в любимата Езерна област на нежния поет Уърдсуърт пламна от шап. Започна се от една семейна свинеферма, чиито собственик, Боби Уо, призна, че е хранил свинете си със "сурови животински отпадъци". Вероятно заради "високите" стандарти на ЕС. Бяха избити 7 милиона овце и говеда. Незабравими ще останат гигантските клади, високи колкото 5 етажни блокове, на които горяха труповете на животните. За да се овладее заразата, британците, ирландците и холандците отмениха забраната за ваксинация на свине, овце и говеда. Движението на добитък из страната остана забранено до края на 2002 г. Британия изгуби общо 8 милиарда лири ($15 милиарда) от срива на селскостопанския и туристическия си сектор.
Но само Обединеното кралство ли има проблеми със санитарните норми? Уви, не. По токсичност белгийските храни заемат 'достойно" второ място след британските. Всички помним как през 1999 г. в Белгия избухна кризата с диоксините - съединения, някои от които са 150 000 пъти по-отровни от калиевия цианид, които предизвикват у човека хлоракне, диабет, ендометриоза, вродени дефекти, увреждане на имунната система. При експерименти с животни водят до рак на черния дроб и на щитовидната жлеза. Та, именно тези вещества, и то в големи количества, бяха пуснати в хранителната верига чрез мръсни фуражни смески. И макар че правителството изкла 7 милиона птици и 60 хиляди прасета, хранени с тях, през юни с.г. премиерът Жан Люк Деан подаде оставка. Белгийски храни бяха забранени за внос в много страни, а страната изгуби $500 милиона
Така стоят нещата с прехвалените санитарни, хигиенни и хранителни стандарти в ЕС. При това- забележете!- става дума за силно субсидирани производства. Според доклад на ОКСФАМ от 30 ноември 2005 г. Западна Европа раздава на своите фермери около 6 милиарда евро субсидии всяка година. ЕС субсидира с 300% (250 мил. евро)  производството на плодови сокове, с 300 милиона евро - доматите, с 1.5 милиарда евро - производството на млечни продукти. "Субсидира се производството на тютюн, вино, царевица, ориз, консервирани подове. Фермерите от другите страни са поставени в условията на нечестна конкуренция", се казва в доклада на ОКСФАМ, озаглавен "Истина или последствия".
Неясно по силата на какъв невероятен талант, традиция или съвест, досега българският фермер не е допуснал в България да избухне ни "луда крава", ни болест на Кройцфелд-Якоб, ни зарази от диоксини и други европейски отрови. Което доказва, че стандартите, по които той работи, са много по-високи от европейските. Още по-изумителен е фактът, че той продължава да съществува при агресивната политика на враждебни към неговите интереси български правителства, които му налагат не само нечестната конкуренция със субсидираните европейски мръсотии, ами с покачване цената на тока и горивата се стремят да повишат производствените му разходи, докато междувременно цинично го подканят да повиши конкурентноспособността си. Така стигаме до истинските мотиви на последната брюкселска забрана - да убие поредния, този път невероятно жилав и устойчив сектор на българската икономика.

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851

Antonium

 • Гост
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #5 -: Ноември 14, 2006, 11:03:17 am »
Alien, аз не защитавам ЕС, аз по принцип съм против него. Статията на вестник Монитор е написана, защото там имат статистика и водят разследване защо се разболяват група от хора, от какво, и как да се предотврати.  Тук такава статистика е невъзможна, отговорите вече са в главата ти. :D
По въпроса за субсидийте, просто ни размазват с цени. Гадно е да излизаш на пазара с/у стока, която вече е платена от ЕС.  >:(

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #6 -: Ноември 14, 2006, 11:14:57 am »
Верно е !!!

Това което предстои, може би не се е случвало на българите никога досега, ала те си го просеха дълго..  >:(
musica universalis

Неактивен AU

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 851

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2006, 00:13:55 am »
О я не се ядосвайте! С който сме се съюзили, сме го провалили!  ;D

ЕС банкрутираха вече всичките унгарски фермери и още не им дават достъп до пазара, щото унгарците се държат и си гледат кокошките на балконите, ама не искат да купуват химическите генетично-изродени и "подобрени" версии на ЕС.....

Отказаха да дадат работни визи на българи и румънци, ама дадоха достъп на българските и румънските крадци и измамници, на които така или иначе не им трябваха работни визи.... ;D

Ха-ха! От 1-ви Януари ЕС ще си има разправии с 2.5 - 3 (?) милиона кокошкари!

...............

Хм...сега сериозно - ЕС трябва първо да се разруши, за да се изгради отново!

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2006, 01:05:19 am »


Ха-ха! От 1-ви Януари ЕС ще си има разправии с 2.5 - 3 (?) милиона кокошкари!

...............

Хм...сега сериозно - ЕС трябва първо да се разруши, за да се изгради отново!


 :P :P :P

хехе, така си е !!!

Малко революционен дух не е излишен в последните мигове преди "присъединяването"...
musica universalis

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 658
 • WATCHER
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2006, 10:19:07 am »
To де да беше толково лесно  ;) В крайна сметка циганите вероятно ще оценят положението че макар и западно европейските държави  да им предоставят на пръв поглед по-привлекателно място за далавери и дребни кражби, мерките които ще се вземат срещу тях няма да са същите като в България, тоест да остават в голямата си част без последствия и ще си останат тука  :P

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #11 -: Ноември 16, 2006, 10:29:33 am »
Ами мисля, че Тина нямаше предвид точно циганите, но и те ще тръгнат - имат си вече отдавна изградени канали за емиграция с "цел работа", като след пристигането там тази работа се трансформира в какво ли не.
Ставаше въпрос за множества селтаци с бели якички, които вече са изпрали претъпканите си портфейли, и с тях ще пътуват безпроблемно, разширявайки бизнеса си отвъд граници и митници... ;D
musica universalis

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2006, 18:00:03 pm »
Ще тръгнат да си разширяват бизнеса, но като попаднат със селташкия си манталитет на някакви местни бизнесмени, ще трябва повечето от тях да си свият юрганите и - айде обратно на село в България... Само че, като се върнат тук, вече няма да видят стария безметежен пейзаж, защото още от тези месеци се усеща как някакви западни интереси са започнали да се настаняват по нашите земи и да си барикадират позиции... Изведнъж ще се окаже, че малката и затворена провинцийка Българийка се е превърнала в едно отворено, изложено на бурни ветрове поле... И тогава ще дойде съвсем неочакваният удар: глобалната демонстрация, че такива неща като Европейски съюз или Американски съюз или Съветски съюз или Северноатлантически съюз... не съществуват. Да живее революцията! :P
« Последна редакция: Ноември 17, 2006, 13:19:38 pm от flyDragon »
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Antonium

 • Гост
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #13 -: Ноември 17, 2006, 09:17:21 am »
Да живее революцията! :P

:P :P :P
 Цензурирано от Alien
« Последна редакция: Ноември 17, 2006, 11:27:15 am от Trandev »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 692
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #14 -: Ноември 18, 2006, 00:25:44 am »
Ами мисля, че Тина нямаше предвид точно циганите, но и те ще тръгнат - имат си вече отдавна изградени канали за емиграция с "цел работа", като след пристигането там тази работа се трансформира в какво ли не.
Ставаше въпрос за множества селтаци с бели якички, които вече са изпрали претъпканите си портфейли, и с тях ще пътуват безпроблемно, разширявайки бизнеса си отвъд граници и митници... ;D

Точно!

Мафиоти, дилъри на дрога, проституция, банкови измами, доставчици на стока, цигани с деца които те са осакатили, за да върви просията.....

Господ да й е не помощ на Европейската Общност! Ей бе - най после да видят и ние на какъв хал сме - не да ми се правят на хуманни либерали! :D
« Последна редакция: Ноември 18, 2006, 00:38:33 am от Horus »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27