Автор Тема: Тема за оплаквания от състоянието на България  (Прочетена 187137 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Antonium

 • Гост
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #15 -: Ноември 18, 2006, 00:29:44 am »

Господ да й е на помощ на Европейската Общност! Ей бе - най после да видят и ние на какъв хал сме - не да ми се правят на хуманни либерали! :D
Ако ти трябва нехуманен радикал аз съм. ЕС е една голяма измама и скоро ще я усетим >:(
« Последна редакция: Ноември 18, 2006, 00:41:22 am от Horus »

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #16 -: Ноември 27, 2006, 12:10:34 pm »
"В хода на провежданите процедури за разглеждане и одобряване на списъка от потенциалните места по НАТУРА 2000 в България, МОСВ възнамерява да предложи от тези места да се изключат площите на населените места, вилните, курортните и промишлените зони".

Това става ясно от отговора на министерството относно предложение на областния управител на Варна Петър Кандиларов за намаляване границите на потенциалните места по НАТУРА 2000 в района на област Варна.


Според МОСВ в местата по НАТУРА 2000 следва да се включат запазени, жизнени и стабилни местообитания и популации на видове с европейска значимост, а не вече урбанизирани територии. От ведомството отправят молба до губернатора за предоставяне на информация за визираните в предложението му урбанизирани територии.

В тази връзка Кандиларов е изпратил спешно запитване до кметовете на 12-те общини в областта за предоставяне на точна информация за намаляване на предложените за защитени зони "Комплекс Камчия", "Галата", "Варненско-Белославско езеро", "Провадийско - Роякско плато", "Камчийска планина" и "Батова".


Гражданска група "Да спасим Иракли" иска оставките на министъра на земеделието и горите Нихат Кабил и на заместник-министъра в МОСВ Йордан Дардов, ръководил заседанието, решаващо съдбата на българската природа във вторник.

Исканията са провокирани от стигналото до абсурдност заседание на Експертния съвет по биоразнообразие към МОСВ, който взе две напълно противоречащи си решения в рамките на няколко минути след намесата на представител на Министерство на земеделието и Националното управление по горите (НУГ), пряко подчинено на Нихат Кабил, човекът ощетил България с милиони заради неправомерни замени на държавен горски фонд, посочват от екоорганизацията.

В първата част членовете на съвета одобриха без възражения предложените от Неправителствения сектор 225 сайта за включване в Натура 2000, върху разработката и прецизирането, на които експертите от неправителствения сектор работиха повече от година. Минути по-късно - във втората част - след влизането в залата на представител на Министерството на земеделието, който диктува на "заседаващите" кои сайтове според Национално управление по горите следва да бъдат изключени от мрежата или да бъдат "прецизирани", "министерските експерти" приемат предложението с 9 на 10 гласа "за".

Предложението включва уникални територии с уникални за цяла Европа животински и растителни видове с почти 2 милиона хектара площ или 17% от най-ценните български територии, чиито граници трябвало да бъдат прецизирани до май 2007 г. Това автоматично ги изключва от НАТУРА 2000 и по никакъв начин никой не гарантира на българските граждани, че ще бъдат внесени след изтичането на крайния срок, подчертават от "Да спасим Иракли".

Оказва се, че единственото ясно нещо засега е, че в срока, който България има - до края на годината - в Европейската комисия, ще бъдат внесени едва 12% вместо 36-те процента, предложени от експертите и Неправителствения сектор. Всичко това противоречи на задълженията на страната ни и нарушава чл.6 от Директивата за хабитатите на ЕС, което ще доведе неминуемо до дела в съда в Люксембург от страна на други европейски държави, както това стана с Холандия, осъдена от Германия, заради неспазени задължения по НАТУРА 2000, смятат от организацията.

Именно този факт е и причината от екосдружението да са убедени в некомпетентността на водещия заседанието - Йордан Дардов, който е подписал еднолично разрешение от името на министерството за незаконния строеж край Варвара на турската фирма "Краш 2000". Същият е в границите на Природен парк Странджа, което не спря Дардов да прояви скандалната самоинициатива, подчертават от "Да спасим Иракли".

Парадоксална до крайност е и липсата на каквато и да е аргументация от страна на НУГ във връзка с предложените за "прецизиране" Натура 2000 - сайтове. Същите сайтове са изготвяни от десетки експерти в продължение на година, а експертната работа по тях в много от случаите е финансирана от чужди правителства, за да може България да се вмести в сроковете, дадени от Евросъюза за обявяването на защитените територии, които сега заради очевидни ненационални интереси ще бъдат изпуснати, въпреки положените от всички усилия, посочват от организацията.

От Гражданска група "Да Спасим Иракли" изразяват надежда, че Джевдет Чакъров, от когото зависи окончателното решение, което ще бъде гласувано от МС на 21.12.2006 г., ще направи необходимото България да не бъде съдена в Люксембург, а конкретни политици в български съд.

 
Частни собственици на земи по крайбрежието на най-южната черноморска община-Царево ще протестира срещу ограниченията, предвидени в териториите на екологичната мрежа "НАТУРА 2000".
Жители на Царево, Варвара, Ахтопол и Резово блокират пътя за общинския център в района на пътния възел за града утре, 25 ноември.


Собствениците са недоволни, че голяма територия - частни земи попадат в защитените зони на мрежата. Вчера Общинският съвет на Царево реши да изпрати сигнал по случая до централата на "НАТУРА 2000" в Европейската комисия.

Според кмета Петко Арнаудов трябва да се съкратят 5173.6 хектара от предложените за включване територии в екомрежата, представляващи само земеделски земи. Включването на останалите територии от общината трябва да става само след обществено обсъждане, на което да присъстват всички заинтересовани страни и представител на Областна управа.

Пред съветниците кметът изтъкна, че от предоставената карта от Регионалната екоинспекция в Бургас става ясно, че площта, предложена за включване в защитените зони на екологичната мрежа, е 117 685.7 хектара.

Това е с 1617.2 хектара повече от сегашната територия на природен парк "Странджа". Не е ясно обаче това увеличение за сметка на коя от двете общини ще е- Царево или Малко Търново, и какъв фонд земи съдържа.

« Последна редакция: Ноември 27, 2006, 12:11:44 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен miamotobg

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 174
 • Шинмен Миамото Мусаши
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #17 -: Ноември 27, 2006, 19:44:41 pm »
доц. П. Иванов изброява следните


ПРОЯВИ НА ОБЩЕСТВЕНА ПАРАНОЯ В БЪЛГАРИЯ

1. Отцеубийственото отношение на обществото към своите възрастни хора, осъдени от него на глад, бедност, болести и унижения

2. Двата църковни синода

3. Предизборните агитационни кампании на париите

4. Общественото малодушие, търпение и респект спрямо крадци, престъпници, изнудвачи, педофили, изнасилвачи и убийци

5. Рожен

6. Турската екскурзия непосредствено преди демокрацията

7. Изтласкване към върховете на властта на абсурдни и комични личности като: Нубиеца, Ментата, ГошоТъпото, Мими, Фернандел, Лупи, Мистър Десет процента, Гордостта на Тара, събирачът на бутилки Куртев, Старата Берта и др.

8. Фактическото изпъждане на младите хора от България

9. Рекламата на вафлата – трепач “Морени”

10. Реформата в здравеопазването, особено стоматологичният принцип “Едно зъбоизваждане и две пломби годишно”

11. 18-те правни факултета в държавата, най-редовният от които е в гр. Монтана, където няма ВУЗ

12. Той

13. Девизът на ранната демокрация “Времето е наше”

14. Агнешкото мълчание на интелигенцията (без Веждито Рашидов)

15. Всенародната демонстрирана любов към всички правителства, когато са на власт

16. Източването на банките без виновен досега

17. Кръстникът и Прокурорът пеят “Брала мома къпини”, Клара М. слуша

18. Среднощните бдения със свещи на атомния инженер Дядо Фори Светулката, епископ и кандидат патриарх, сега келнер в Америка

19. Предаването “Панорама”

20. Невероятните и абсурдни размери на корупцията във всички сфери на живота и на всички равнища

21. Физиономиите и мимансът на големите шефове

22. Обществената толерантност към държавните монополисти в енергетиката въпреки абсурдността на принципа “Получаваш 70 лв. пенсия, плащаш 120 лв. парно”

23. Сриването на селското стопанство

24. Партийните рупори Яворчо и Виза

25. Лечебните парапсихологически сеанси на Кашпировски по телевизията

26. Държавният глава Желю лови риба с ръце незаконно

27. Националният герб на Република България, съставен от: 1 щит, 2 клона с листа, 3 лъва, 4 корони, 48 лъвски нокти

28. Приватизационните цени на всички без изключение значими стопански обекти

29. Кървавото хоро на Жан В.

30. Някои фондации

31. Ентусиазираното всенародно участие в приватизацията чрез инвестиционни бонове

32. Фразата “Айн, цвай, драй, дрън”, голът на Лечков и футболния бронз в САЩ

33. Кръговете “Орион” и “Олимп”

34. Ролята и значението за демокрацията на бабата на Петьо Блъсков (Бог да я прости.)

35. Лазерните застрахователни стикери на ВИС и СИК

36. РМД-тата като собственици и стопани на приватизирани обекти

37. Констатацията, че Петър Стоянов е най-великият българин на ХХ –тия век

38. Връзката между голф игрището на мадам Масако Оя край Нови хан и следването на кметския син Йовчо в Ню Йорк (Нови Амстердам)

39. Всеобщата най-искрена обич към консерваторно образован чалгаджия с обръсната алопеция и с шоу

40. Едвин в Монголия

41. Мащабността на циганските кражби на ток, цветни метали и кабели

42. Служебните командировки на управляващите и на Парламента

43. Френетичното очакване на марсианци от огромна маса посрещачи на летището Щръклево край Русе

44. Асамблеята “Знаме на мира” и етапите за естетическо възпитание на българското народонаселение “Рьорих” и “Леонардо” на Людмила Ж.

45. Съотношението на броя свръхлуксозни западни автомобили по улиците на България спрямо националния доход

46. Илиенци

47. Муравейовата данъчна политика

48. Колекцията класическа живопис на бореца класически стил

49. Смъртоносните изкачвания на Тибет

50. Батето като образ, интелект и ръководител и неговите функции за просперитета на българското общество, на човечеството и на Космоса

51. Спането в палатков лагер срещу Конституцията на Република България

52. Баба Ванга и Рупите

53. Митничарските доходи, митничарските имоти, митничарският лукс, митничарският стил на живот, митничарят – идеал и кумир за всички българи навеки

54. Подпалването на Партийния дом

55. Масовите молитвени сеанси на пастор Улф Екман на пл. “Александър Батемберг” в София

56. “Дамата с кученцето” на гениалния Мариус К.

57. Мащабната тайна операция на Генералния щаб на БНА за търсене на полтъргайст в дупката край с. Царичино

58. ДПС и циганите управляват България

59. Идеята на Командира за влак-стрела между София и Бургас

60. ВМРО

61. Изнасянето на житото при управлението и със съдействието на БСП

62. Стоянчо Ганев съди Съветския съюз

63. Маниакалните обсесии за влизане в НАТО и Европейския съюз на всяка цена и веднага

64. Мавзолеят на алкохолика Георги Д. и събарянето му

65. Обезценяването на лева над 3000 (!!) пъти в резултат на пазарната икономика и демократическите реформи

66. Мегасистемата на сергийната търговия
http://www.spiralata.net/nakratko/paranoia.html
1. Не носи злоба в себе си. 2. Прави разлика между печалбата и загубата във всекидневието. 3.Развива

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #18 -: Ноември 27, 2006, 22:32:57 pm »
Автора на това знае ли какво е параноя?
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен miamotobg

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 174
 • Шинмен Миамото Мусаши
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #19 -: Ноември 28, 2006, 14:09:10 pm »
Автора на това знае ли какво е параноя?
Ами пообяснил е:
Но ако си вгледаме по-внимателно към българското обществено психично здраве сега, според мен може да установим очевидни факти и за нещо по-общо като психична реалност и като  тенденция: обществена параноя (пара нойа – покрай разума, сериозна психична болест с характерна систематично подредена налудност, грешна логика и грешни съждения, неприспособимост, нарцисизъм, мания за преследване и др.) Тя като обществен психичен процес на деформация и като обществено психично  страдание има много и най-различни форми на проява.

1. Не носи злоба в себе си. 2. Прави разлика между печалбата и загубата във всекидневието. 3.Развива

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #20 -: Ноември 28, 2006, 18:12:57 pm »
Да де ама къде виждаш симптоми на параноя в изброените неща
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #21 -: Ноември 29, 2006, 13:27:31 pm »
Gil-Galadh, мога ли да ти предложа да си направиш един автоексперимент? - всъщност, мога, пък оставам с надеждата, че ще опиташ. И така: прочети оспорвания от теб текст горе с експерименталната идея, че той е художествено произведение и се казва "Параноя". Тъй като аз почти винаги правя така с текстовете, от личен опит мога да кажа, че ще разбереш всичко и въпросите ти ще отпаднат...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Gil-Galadh

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 988
 • V to the A to the D-E-R
  • chigot.blogspot.com
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #22 -: Ноември 30, 2006, 22:56:44 pm »
Последвах съвета на Флай и...стигнах до извода че текста се казва "Параноя" защото авторът му страда от параноидни налудности ;D ;D ;D
-Какво е дзен?  -Fire-water burn на Bloodhound gang chigot.blogspot.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #23 -: Декември 01, 2006, 19:34:05 pm »
Студена вода за "Натура 2000"
Битката с европейската екомрежа
 

www.dnevnik.bg


Двамата министри от ДПС - екологичният и аграрният, могат да се поздравят с поредната си победа над управленския смисъл. А участниците в експертния съвет по биологично разнообразие към министерството на околната среда - с поредната победа над идеята за граждански коректив на властта.

Разпространеното от един от тях писмо, с което се опитва да изтегли гласа си от взетото решение какъв процент от биологичното разнообразие на територията на страната да бъде включен в европейската мрежа "Натура 2000", разкрива познати неща. На първо място - умисълът, с който тук се упражнява властта. На второ - пълният фарс, който представлява т.нар. гражданския контрол, когато не става въпрос за пълната му безпомощност.

В резултат след толкова природозащитни страсти най-официално стана това, което искат Кабил и Чакъров - половината от предложените от екоорганизациите райони с редки животински и растителни видове да отпаднат от мрежата. Включително целите Западни и Средни Родопи, целите Твърдишка, Котленска и Осоговска планина, цялата Средна гора и Сакар, т.нар. екокоридор Камчия - Емине и други на обща площ близо 2 милиона хектара.

Само от тези имена става ясно колко странно звучи обяснението, че на експертите били "дадени само таблички, които не могат да дадат пълна представа за намеренията на предложението". Е, хайде холан. Колкото до опита да бъде изтеглен вече даден глас в подкрепа, няма начин. Защитниците на птиците пък пропуснали да изпълнят процедурата, която би направила "особените" им мнения валидни. Вероятно в цялата мрежа от интереси има и истински поддръжници на мрежата "Натура 2000" - не им остава нищо друго, освен да пият една студена вода. А експертите от Еврокомисията, които заявиха, че ще бъдат "много изненадани", ако на 1 януари се окаже, че едва 15% от българските земи ще бъдат покрити от програмата, да се смятат отсега за такива.

 >:( :( >:( ;D >:( :( >:( :( :o ;D :o :( >:(
musica universalis

Неактивен Rapsio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 399
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #24 -: Декември 05, 2006, 19:37:22 pm »
Сега видях някаква реклама показваща някво лапе насред поле как се кефи на прелитащ "селскостопански" (в кавички щот не изглеждаше такъв) и 1 глас обяснява как българските земевладелци щели да получат...не си спомням добре - или 600 или 800 и нещо МИЛИОНА евро за 2007-ма, и как правителството било направило планове за тяхното усвояване, как всеки можел да отиде и да разбере в съответните центрове как да получи парите СИ (поне така си спомням от рекламата ама няма значение).
Та - пълна глупост според мен защото и  на най-големия тъпак му е ясно че обикновенните хора няма да получат нито един евро цент от тези пари които ще се излеят.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #25 -: Декември 05, 2006, 22:13:19 pm »
Сега видях някаква реклама показваща някво лапе насред поле как се кефи на прелитащ "селскостопански" (в кавички щот не изглеждаше такъв) и 1 глас обяснява как българските земевладелци щели да получат...не си спомням добре - или 600 или 800 и нещо МИЛИОНА евро за 2007-ма, и как правителството било направило планове за тяхното усвояване, как всеки можел да отиде и да разбере в съответните центрове как да получи парите СИ (поне така си спомням от рекламата ама няма значение).
Та - пълна глупост според мен защото и  на най-големия тъпак му е ясно че обикновенните хора няма да получат нито един евро цент от тези пари които ще се излеят.

Аууу и аз одеве го гледах и се чудех къде да го пиша! Много зле! Промивка върви в пълен ход с това ЕС! "800 милиона от ЕС" - бързайте да ги усвоите! Но само ако садите от нашите семена-терминатори! Последното ти го "казват" като вземеш парите >:(

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #26 -: Декември 06, 2006, 17:11:19 pm »
Фонд "Земеделие", който трябва да разпределя тези пари, практически бездейства, като единствената им грижа е да прочистват администрацията му от всеки, който не е шуробаджанашки "благонадежден"; никой от по-низовите позиции във фонда няма и идея какво става в тази институция, кадрите се подлагат на постоянно текучество, хаосът е пълен и кражбата върви необезспокоявано...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 866
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #27 -: Декември 07, 2006, 00:03:43 am »
Странно е това изказване :-\,  ако е искрено /което винаги ако идва от Англия  или от високопоставен британец, би ме усъмнило :P/  е похвално.
Англия е изиграла изключително важна и негативна  >:( роля за злините на нашата страна още от страданията ни през времето на турското робство, така че имаме сериозни основания днес да сме настроени скептично към изказвания от подобен  род. Една птичка пролет не прави, казва народа, но дано с тази основателна и позакъсняла забележка на Ричард Томас се сложи ново начало на отношението към България.Подобно отношение към българите е срамно
 
06 декември 2006 | 18:21 | Индипендън
focus-news

Британският вестник "Индипендънт” публикува следното писмо от бившия посланик на Великобритания в България Ричард Томас

Ограниченията за български работници от страна на Великобритания са възмутителни и определят България като страна-втора ръка

Бях посланик на Великобритания в България от 1989 до 1994 г. По това време комунистическият диктатор бе свален и комунистическият режим бе отхвърлен, демокрация - със свободни избори - и пазарна икономика бяха възприети, а преследването на етническите турски и други мюсюлмански малцинства в страна от времето на Живков беше прекратено.

Новото демократично правителство гледаше на Великобритания като модел и ментор, а ние насърчихме цялостната реформа чрез програми за помощ в местното управление, поддържането на реда, отговорни пред демократичното общество сили за сигурност и армия, околната среда, грижи за инвалидите и в много други области. Същевременно очаквахме, че българите ще се придържат към санкциите, които ние и нашите съюзници бяхме наложили на Сърбия, и те го сториха, въпреки че вероятно това навреди повече на тях, отколкото на самите сърби, отрязвайки жизненоважните за тях търговски пътища към Западна Европа.

По-късно българите бяха приветствани в НАТО и участваха в коалиционните сили в Ирак. България премахна своя визов режим за Великобритания (докато ние запазихме нашия спрямо нея) и приветства британските инвеститори и търговци на недвижими имоти. Така нейната икономика започна да се развива по-бързо, отколкото в повечето други европейски страни.

Ние насърчихме България да кандидатства за членство в Европейския съюз. Тази отдавна преследвана цел ще бъде постигната след месец, което ще сложи край на половинвековно потисничество и тирания. Но вместо да приветства българите отново в европейското семейство, нашето малодушно правителство предпочете да категоризира българите, както и румънците, като втора класа европейски граждани, като им отказа правото да работят във Великобритания - право, което даде на останалите нови страни-членки и бивши комунистически държави. Така ние се лишаваме и от икономическите ползи, които биха добавили към нашата работна сила квалифицираните и мотивирани имигранти. Поведението ни бе жалко и като някогашен защитник на всичко достойно и благородно свързано с Великобритания, бих се срамувал да се покажа отново в България.

Ричард Томас

Браво! :)
« Последна редакция: Декември 07, 2006, 00:12:18 am от Albinoni »
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #28 -: Декември 11, 2006, 18:28:58 pm »
Европа отстъпи на Москва и ограничи износа на мляко, месо и животни от България и Румъния

11 Декември 2006

Според Москва двете страни не спазват правилата за безопасност на храните.

Експертите от Европейския съюз по хранителната безопасност затегнаха правилата за България и Румъния за ограничение на износа в други страни на ЕС на мляко, месо и животни от двете бъдещи членки. Това обяви Европейската комисия.
   
По този начин от Еврокомисията се надяват да изпратят положителен сигнал към Русия, която обяви, че ще наложи ембарго за вноса на подобни продукти след 1 януари именно заради предстоящото членство на София и Букурещ.
   
Според Москва двете столици не прилагат достатъчни мерки за контрол на безопасността на храните. По силата на тези мерки българските компании, които имаха право на износ на месо и млечни продукти в други държави от ЕС след 1 януари, ще трябва да почакат поне една година преди да се възползват от това си право.
   
Експертите са постигнали съгласие също така България и Румъния да нямат право да изнасят животински продукти от трети страни, които не са членки на ЕС към европейските пазари. “Това е, за да се гарантира, че стоките, направени от неподходящи продукти, няма да влязат в ЕС по невнимание”, се посочва в изявлението на Европейската комисия.
   
Решението на комисията се взима ден преди срещата на ЕС и Русия за сключване на споразумение за сътрудничество преди края на месеца.

“Тези мерки щяха така или иначе да влязат в сила, без значение какви са отношенията с Русия. Все пак се надяваме, че така Русия ще види колко сме сериозни по отношение на хранителната безопасност”, констатират от Брюксел.
   
Новите правила са допълнение към вече наложените от Европейската комисия като част от условията за членство на България и Румъния.

Русия ще спре вноса на месо от ЕС през следващата година, ако Брюксел не гарантира безопасността на месните продукти от новите страни-членки - България и Румъния, беше ултиматумът от изток. Директорът на руското ведомство за безопасност на хранителните продукти Росселхознадзор Сергей Данкверт заяви тези дни, че е информирал представителите на ЕС, които са посетили страната, че Русия ще отмени разрешенията за внос от 1 януари, ако не получи уверения за това. Данкверт заяви след среща с делегация на ЕС, че не е получил никакви писмени гаранции и е предал предупреждението, че лицензът ще бъде отнет.

Данкверт каза, че забраната ще включва внос на живи животни, продукти от животински произход, храна за животни и други стоки, които са обект на ветеринарен контрол. Те ще включват и продукти от трети страни, които преминават през територията на ЕС. Русия забрани вноса на повечето животински продукти от двете страни след епидемиите от различни болести по животните.

Това съобщение идва в деня, когато млекопроизводителите отчитат 20 годишен рекорд на  сирене, кашкавал и масло. Експортът до края на годината ще надхвърли 20 хиляди тона, което е с около 10% повече от 2005 г. Това съобщи Симеон Присадашки, собственик на мандрата "Жоси" и член на управителния съвет на Асоциацията на млекопреработвателите.
musica universalis

Eon

 • Гост
Re: Тема за оплаквания от състоянието на България
« Отговор #29 -: Декември 11, 2006, 19:36:03 pm »
Като сме малка страна, ей така ще ни тъпчат.  :-X


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27