Автор Тема: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!  (Прочетена 86819 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
ЮДАИЗМЪТ И ЦИОНИЗМЪТ СА ПРОТИВОПОЛОЖНИ ПОНЯТИЯ
СВЕТЪТ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЗА КОРЕННАТА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЕВРЕИ И ЦИОНИСТИ

Искаме да предотвратим една страшна грешка, която би могла да има неприятни последици за вас, както и за другите.

Вие постоянно слушате по новините, от различните източници, за конфликта в Близкия Изток и за това, че Израел играе централна роля в този конфликт.

 
ИЗВЕСТНО ЛИ ВИ Е СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ЕДНО ДВИЖЕНИЕ, НОСЕЩО ИМЕТО “НЕТУРЕЙ КАРТА” СВЪРЗАНО С ЯСНАТА И ПРАВОЛИНЕЙНА ПОЗИЦИЯ НА ЕДНА СЪВСЕМ НЕМАЛОБРОЙНА ГРУПА ОТ ЗАЩИТНИЦИ НА ЕВРЕЙСКАТА ИСТИНСКА ВЯРА И ЯВЯВАЩИ СЕ КАТО ТАКИВА ПРОТИВНИЦИ НА СЕГАШНАТА ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА СПОРЕД ТЯХ ЦИОНИСТКА ДЪРЖАВА ИЗРАЕЛ
Да, тази група е от евреи, от честни евреи. И между тях  има равини с висок ранг.
 
ПРЕВОД  НА ДЕКЛАРАЦИЯТА ОТНОСНО ПАЛЕСТИНСКИЯ ПРОБЛЕМ  И НЕГОВОТО РАЗРЕШАВАНЕ - НЕТУРЕЙ КАРТА
(Да бъде доведено до знанието на членовете на английския парламент)
 
КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА НЕТУРЕЙ КАРТА

Нетурей карта представлява група от еврейския народ, изразяваща открито своята позиция с религиозна и хуманитарна насоченост, философия и начин на мислене, поддържани от болшинство (стотици или по-точно хиляди) истински автентични ортодоксални евреи.

Това е философия, тотално противоположна на позицията, възприета понастоящем от ционистите и ционизма като цяло.

Тази философия в своята същност представлява виждането от преди две хиляди години, че еврейският народ е бил в състояние на изгнание, дадено му като изпитание от Всемогъщия Създател.

Според тази философия, евреите неслучайно са били поставени в изгнание, най-вече поради неспазване на някои предписания, дадени им от Него. Състоянието на изгнание е състояние, което съществува и до наши дни. Според тази философия, това състояние е неотменима част от вярата и възприемането на даденото изпитание с благодарност, вместо да се води битка за неговото прекратяване със собствени усилия. Накратко казано, изгнанието означава, че евреите трябва да се превърнат в лоялни граждани на страната, която обитават, вместо да се опитват да управляват и контролират населението на тези страни. И това, най-ярко се отнася за Палестина.

Ционисткото движение, основано преди около 100 години върху националистични идеали, е абсолютно изоставяне на нашите религиозни идеи и вяра – като цяло, и в частност отстъп по отношение на въпроса за състоянието на изгнание и народите сред които ние живеем.
 
ПОЗИЦИЯТА НА НАТУРЕЙ КАРТА СПРЯМО ИЗРАЕЛ

Идеологията на ционизма включва поемането лостовете на управлението в собствени ръце и опити да се насилва всичко отвън в името на целите на изградената държава без да се зачита цената на живота, правото на собственост на всеки един, дръзнал да застане на пътя.

Практическата крайна цел на ционизма – създаване на държавата Израел (при това без оглед на всякакви средства - бел от прев.), е напълно чуждо на юдаизма и най-вече юдейската вяра. Това продължава да причинява ежедневно огромни човешки страдания и потоци от кръв както еврейска, така и нееврейска.

Очертаващата се на пръв поглед връзка между юдаизма и ционизма е фалшива. Тази връзка бе подхранвана и изкуствено създавана в съзнанието на хората от ционистите, за да могат да уловят в мрежите си колкото си може повече евреи.

Съобразно Тора и юдейската вяра, настоящото право на палестинските араби да живеят и управляват в Палестина е законно. А съответно това на ционистите, е противозаконно и се тълкува според Тора като криминално деяние и престъпление.

От всичко следва, че понастоящем евреите нямат право да управляват Палестина. Към всичко това трябва да се добави и факта, че за да удоволетворят своите болни амбиции, ционистите създадоха прецеденти на нарушаване хуманитарните права чрез незаконния установен режим вътре в страната. По този начин сега там никой не зачита местното население, има множество случаи на убийства, кражби, всякави нарушавания на човешките права.

Нащето отношение спрямо Израел е, че цялата тази концепция е пагубна и незаконна. Това е в същото време и трагедия за палестинския народ.
 
НАШАТА ПОЗИЦИЯ СПРЯМО ЦИОНИСТКИТЕ ЕВРЕИ

Ционистите се представиха пред света като говорители от името на цялата еврейска общност. С техните действия спрямо самите евреи, и точно това бе абсолютно чудовищно невярно, те създадоха представа пред световната общественост, че те всъщност представят еврейската общност.

Ционизмът, това не е юдаизъм. Ционистите нямат право да говорят от името на евреите и да се представят като евреи. (Евреин е този, който спазва закона, предаден в Тора.)Въпреки всичко, трябва да се напомни, че голямо мнозинство от хора живеят в ционистката държава Израел, принудени от обстоятелства. Това съвсем не са никакви ционисти. Тяхната подръжка към ционистката държава е по силата на навика и обстоятелствата. Те биха били безкрайно щастливи да живеят както и под мюсюлманско управление, стига само да им бъде осигурено спокойствие и сигурност.
 
НАШАТА ПОЗИЦИЯ СПРЯМО АРАБИТЕ И МЮСЮЛМАНИТЕ

Връзката между мюсюлмани и евреи е толкова древна и идва от най-стари времена. Отношенията като цяло са били приятелски, основани на взаимна изгода и добросъседство.. Исторически, често ситуацията е била такава, че преследваните евреи от Европа са намирали убежище в различни мюсюлмански страни. Нашето отношение спрямо мюсюлманите и арабите може да бъде единствено приятелско и основано върху взаимно уважение.
 
И така, да обобщим!
Ние считаме палестинците за народ, който има своето право да управлява Палестина.
Ционисткото потисничество, насилие, убийства на араби, това е трагедия не само за палестинския народ, но и за евреите като цяло.

Продължаващото съществуване на Израелската държава е основната причина за трагедията ан Палестина.

Трябва да е ясно, че противопоставянето на Ционизма и неговите престъпления, това не означава омраза към евреите. Напротив, самият ционизъм и неговите дела са най-голямата заплаха за юдаизма.

Световните правителства трябва да разберат, че подкрепянето на ционистите и ционизма, това не е равнозначно на подкрепа към юдаизма и евреите, че това просто увеличава трагедията и кръвопролитието в района на Близкия Изток.

Ние очакваме анулирането (забрана) на ционизма и съответно оттеглянето на ционисткия режим. Очакваме да се въдвори атмосфера на мир в целия този регион, в съгласие с волята на палестинския народ.

Ние отправяме нашата молитва за намиране на справедливо решение, което да бъде изход от трагичната (плачевната) ситуация, която сега съществува.

Решение, базирано върху моралните, политически и икономически повели на народите на света.

“Нетурей карта”
« Последна редакция: Май 04, 2008, 14:49:13 pm от RedGuy »

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 581
Относно: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!
« Отговор #1 -: Октомври 05, 2006, 13:42:16 pm »
Юдаизмът обяснява настоящото тежко положение на евреина със собствените му грехове и му дава Закон, който да следва, за да не трупа повече грехове, като му обещава скорошно идване на Месия, който да го спаси от тежкото положение и да го въздигне към състоянието на "избран народ". Юдаизмът възниква от обръщенията на Отца, както ние Го наричаме в православието, към неколцина пророци от Стария завет - всичките потомци на Израелевия род и на някои съседни племена, които са живеели по онова време във въпросния регион. Юдаизмът, сам по себе си учи на мир и търпение, подтиква към изучаване на божия Закон и неговото въплъщаване във всекидневния живот. Отца избира Своя народ и смисълът на избирането е, че из потомъка на този народ ще бъде пратен Месията. За тогавашните представи е било трудно да се достигне до осъзнаване на общочовешкото значение на Този Спасител, или, което също е много вероятно - за тогавашните редактори на Свещените текстове е било трудно да позволят такова знание да се разгласява.

Простолюдието в еврейския народ, водено от еснафщината, изковава образа на един цар, който ще дойде със златни войски и със сила ще отвоюва земята на Израел, за да обедини избрания народ и да го поведе към божествен възход. Тази представа и до ден днешен се поддържа от илюминатските ложи, за да може материалната власт и богатства да имат онази необходима тежест, която ще позволи на илюминатите да се представят в един момент за богове.

Царят обаче идва в Йерусалим (тогава под окупацията на Римската империя) върху магаренце, дрипав и налудничав, а вместо армии, води след себе си неколцина философи. Отец изпълнява обещанието Си - праща на Своя избран народ Спасител, Който ще покаже на народа Пътя към истината за живота; от този момент нататък идеите на Стария завет престават да действат, завесата в Храма се раздира отгоре до долу и Новият завет се установява между Бога и хората: избран ще бъде човек не защото се е родил в лоното на определен народ или прослойка, а защото е приел дара на своя Бог. С това започва християнството, което много скоро загубва свръхестествения си катакомбичен блясък и под въздействието на същите тези илюминати, които по-рано се споменават като фарисеи, а сега - като корпоративни върхушки, започва да се деформира и отдалечава от идеите на Онзи, чието име тази религия носи.

В окултното християнство днес се разлиства идеята за невидимата църква и за невидимия народ на Бога: това са онези хора, където и да са, както и да изглеждат и с каквото и да се занимават, които пазят в сърцата си благодатта, служат на истината и сеят любов; тези хора са истинската църква на Бога, учи окултното християнство, за да отрече недомислицата, че ставаш праведен например, защото си получил диплома по богословие от Софийския университет и някой архиерей те е ръкоположил. Такава недомислица ще става все по-явна, бутафорна и смешна, заедно с все по-проявяващата се истинна светлина на приближаващия Се към обещаното второ Свое идване Христос.

Сред евреите наистина има много възвишени и чисти хора, които търсят закона на Отца и се опитват да живеят благочестиво. Ционизмът е може би най-чудовищното престъпление срещу човечеството, защото той не просто посяга на общочовешки ценности, но се насочва към унищожаване на връзката между Бог и човек, и привлича към Земята известни демонични сили - в името само на едно свое моментно и частично господство. Ционизмът, по-широко погледнато, е един световен план за изтръгване на човечната душа и заменянето й с електронно-контролируем, хладен мозъчен чип. Но за да завърша с християнската нодка в ционистката тема - евреите, колкото и добри, носят отпечатъка на кармичното наследство: не са приели собствения си Месия, Който им е изпратил обещалият избавление Бог-Отец и така са отхвърлили предлаганото от Него спасение за народа им. Ето защо, струва ми се, по силата на симетриите в природата, сега ще има да изтърпят и най-зловещите последствия на ционисткото чудовище, което е надигнало глава от обсебения с масони соломонов Храм. Но, позицията на “НЕТУРЕЙ КАРТА” си остава мъдра, възвишена, богословски издържана и полтически недупостима.
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Eon

 • Гост
Относно: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!
« Отговор #2 -: Октомври 05, 2006, 14:00:25 pm »
Откъс от Файловете OMEGA - на Брантън

Фарисеите – тези, които разпъват Христос от Назарет – са перфектен пример за религиозна институция, която е изгубила своята вътрешна духовна същност и се е превърнала в нищо повече от празна ико-политическа черупка. Исус е заплашвал икономическия и политически контрол над евреите, и така в сътрудничество с римляните те решават да го убият. Правейки това обаче, те без да знаят изпълняват пророчеството в Исая глава 53.
« Последна редакция: Октомври 05, 2006, 14:03:21 pm от Eon »

Eon

 • Гост
Относно: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2006, 10:00:41 am »
Eon-е сега чакаме да цитираш Исая глава 53  :D :D :D

Исая 53
 1 Кой е повярвал известието ни? И на кого се е открила мишцата Господна?

 2 Защото израсна пред Него като отрасъл, И като корен от суха земя; Нямаше благообразие, нито приличие та да Го гледаме, Нито красота та да Го желаем.

 3 Той бе презрян и отхвърлен от човеците. Човек на скърби и навикнал на печал; И, както човек, от когото отвръщат хората лице, Презрян бе, и за нищо Го не счетохме.

 4 Той наистина понесе печалта ни, И със скърбите ни се натовари; А ние Го счетохме за ударен, Поразен от Бога, и наскърбен.

 5 Но Той биде наранен поради нашите престъпления, Бит биде поради нашите беззакония; На Него <дойде> наказанието докарващо нашия мир, И с Неговите рани ние се изцелихме.

 6 Всички ние се заблудихме както овце, Отбихме се всеки в своя път; И Господ възложи на Него беззаконието на всички ни.

 7 Той беше угнетяван, но смири Себе Си, И не отвори устата Си; Както агне водено на клане, И както овца, която пред стригачите си не издава глас, Така Той не отвори устата Си.

 8 Чрез угнетителен съд биде грабнат; А кой от Неговия род разсъждаваше, Че биде отсечен отсред земята на живите Поради престъплението на Моите люде, върху които <трябваше> да падне ударът?

 9 И определиха гроба Му между злодеите, Но по смъртта Му при богатия; Защото не беше извършил неправда, Нито имаше измама в устата Му.

 10 Но Господ благоволи той да бъде бит, предаде Го на печал; Когато направиш душата Му принос за грях, Ще види потомството, ще продължи дните Си, И това, в което Господ благоволи, ще успее в ръката Му.

 11 Ще види <плодовете> от труда на душата Си и ще се насити; Праведният Ми служител ще оправдае мнозина чрез знанието им за Него, И Той ще се натовари с беззаконията им.

 12 Затова ще Му определя дял между великите, И Той ще раздели корист със силните, Защото изложи душата Си на смърт И към престъпници биде причислен, И <защото> взе на Себе Си греховете на мнозина И ходатайствува за престъпниците.

georgi_nz

 • Гост
Относно: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!
« Отговор #4 -: Октомври 30, 2006, 22:08:15 pm »
Ето тук има една полезна дискусия за евреите. Много ми допада и Ви я предлагам:

http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=713
« Последна редакция: Октомври 31, 2006, 09:45:25 am от Eon »

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2006, 15:38:42 pm »23% повече евреи ще управляват САЩ след изборите

10 Ноември 2006

След победата на демократите, в Сената вече има 13 еврейски политици, а в Камарата на представителите – 30
 
Израелските средства за масова информация отбелязват значителното увеличение на еврейското представителство в Конгреса на САЩ след междинните избори на 7 ноември отвъд Океана.  " Евреите завоюваха Капитолийския хълм ! " – с такива или подобни заглавия излязоха повечето международни обзори на израелските средства за масова информация.

Изборите в САЩ донесоха победа не само за демократите (за които са гласували 87% от еврейската общност в САЩ), но и доведоха до рекордно увеличение на еврейското представителство в долната и горната камара на американския парламент. След вота то се увеличи с още 8 души – от 35 на 43 конгресмени и сенатори, съобщава JTA.

В Сената на САЩ броят на еврейските представители се увеличи с 2-ма, от 11 на 13 сенатори, след като в горната камара бяха избрани демократа Бен Кардин (Ben Cardin) от щата Мериленд и независимият кандидат, подкрепящ политиката на демократите Барни Сандърс (Bernie Sanders) от Върмонт. В резултат на това, еврейското представителство в Сената достигна 13%. При това, евреите са едва 2,5% от населението на САЩ. За сравнение, афроамериканците, които са 13% от населението на Щатите, разполагат с един-единствен представител в Сената.

Що се отнася до Камарата на представителите, конгресмените-евреи там се увеличиха със 6 души и вече са 30 на брой. За пръв път в Камарата на представителите влязоха Габриела Гифърдс (Gabrielle Giffords) от щата Аризона, Рон Клайн (Ron Klein) от Флорида, Джон Ярмът (John Yarmuth) от Кентъки, Пол Хоудс (Paul Hodes) от Ню Хемпшир, Стивън Коен (Steve Cohen) от Тенеси и Стив Кейгън (Steve Kagen) от Уисконсин – всички представители на Демократическата партия. За отбелязване е, че от общо 43-те еврейски конгресмени и сенатори, само 3-ма са републиканци, а останалите се числят към лагера на противниците на президента Джордж Буш (38 демократи и 2 независими, подкрепящи демократите).

Американските евреи, за разлика от живеещите в Израел, които смятат, че администрацията на президента Буш следва удобен за Тел Авив курс, посочват, че въпреки публичната подкрепа за Израел в международните организации, сегашният президент-републиканец е направил множество грешки във външната политика на САЩ, които са навредили преди всичко на еврейската държава.

« Последна редакция: Ноември 10, 2006, 15:39:30 pm от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!
« Отговор #6 -: Ноември 11, 2006, 10:39:21 am »
Юдейският расизъм

През 1933 г. Световната ционистка организация се споразумява с Хитлер за трансфер на евреи към Палестина. На идеолозите на ционизма е бил нужен катализатор за масираното преселване и те го намират в т. нар. антисемитизъм

ТАМАРА ШИШМАНОВА –в-к МОНИТОР –11,12 юни 2002г.


Еврейският геноцид над палестинците, който наблюдаваме, съставляват съдържанието на ционистката доктрина “Желязна стена”, разработена още през 1923 г. Българските медии (например бТВ) кой знае защо съобщават за нея като за операция “Защитна стена”. Цензорът, заменил “желязна” със “защитна”, и “доктрина” с “операция”, е искал да създаде впечатлението, че крехките еврейски танкове са принудени да се защитават, т.е. че имат право да изтребват палестинци. Този нацистки манталитет у българските атлантически подлоги не изглежда съвсем безнадежден, доколкото в случая става дума за неизвестни у нас страници от историята на Израел. Фактът на сътрудничеството на ционистките водачи с Третия райх и италианските фашисти не присъства в официозната, “черно-бяла” история на тази епоха. Нейните съставители системно пропускат не само еврейския фашизъм, но и други факти, например сътрудничеството на американските тайни служби с нацистите или заслугите на нациста Райнхард Гелен, шеф на СС, за изграждането на световната мрежа на ЦРУ, които доказват, че по своята същност и доктрини съвременният ционизъм по нищо не се различава от нацизма. Този “пропуск” им позволява да употребяват квалификациите “фашист”, “нацист” и техните производни за сплашване на обществото и най-вече на по-боязливите сред своите политически противници. Както знаем обаче, ръкописите не горят. Неминуемо идва моментът, в който истината става ясна на всички.

  
Представената по-нататък информация е взета изцяло от еврейски източници: книгата на Джоузеф Хелър “Бандата на Щерн” (изд. “Франк Кас”, 1996); “Енциклопедия на Холокоста” (изд. “МакМилан”, 1990 г.), книгата на Лени Бренър “Ционизмът в епохата на диктаторите” (изд. Лорънс Хил”, 1983), “Буквар по класически либерализъм” на Ноа Нисани и Енциклопедия Юдаика.

                                                  Еврейският въпрос

“Петте еврейски идеологии - социализъм, либерализъм, териториализъм, ционизъм и американски плурализъм, които трябваше да решат Еврейския въпрос, възникват между 1871-1919 г. В следващите десетилетия три от тях претърпяват фиаско. Всички европейски решения на Еврейския въпрос станаха жертва на нацизма, тъй като след холокоста в Европа не останаха значителни еврейски общности, чиито “въпрос” да бъде решаван. Оцеляха само извън-европейските решения – ционизъм и американски плурализъм.” Така проф. Давид Биале обобщава историята на Европа през 20 век в книгата си “Власт и безвластие в еврейската история”. По повод на “американския плурализъм” тук ще кажем само, че с тази формулировка авторът се опитва да обясни защо Америка днес се дефинира не като християнска, а като “юдео-християнска култура”, макар юдейското малцинство в САЩ да съставлява само 2% от населението. Ако приемем неговото обобщение за вярно, трябва да кажем, че останалите две идеологии не са просто оцелели. Днес те са в разцвет.

  
Превръщането на държавата Израел в ядрена сила, унищожителната мощ на тандема САЩ-Израел и произтичащите от това кръвопролития в Близкия Изток и на Балканите превръщат съвременния ционизъм в най-голямата заплаха за световния мир.Тази поредица от публикации се опитва да даде отговор на въпроса има ли разлика между някогашният нацистки “Нов ред” и ционисткият “Нов световен ред”, който днес се разгръща пред очите ни.

Създаването на Израел започва в края на 19 век с изкупуване или насилствено отнемане на частна земя около Ерусалим и заселване на европейски евреи в нея срещу задължението никога и при никакви обстоятелства да не я продават на не-евреи. Това се върши с презумпцията, че когато евреите станат мнозинство в “Ерец Израел” (което в езика на ционизма означава “земята на Израел” и обхваща цяла Палестина, плюс части от Египет, Сирия и Йордания), ще могат да прогласят своя национална държава. Станало ясно обаче, че по тази схема колонизацията би продължила векове. В онези европейски страни, където евреите били интегрирани в обществото (защото не навсякъде е имало гета и антисемитизъм), било почти невъзможно да бъдат убедени, че трябва да се изселят в Библейските земи. Нужен бил катаклизъм, който да провокира “бежанска вълна”, както бихме казали днес.

Зловещият израз “трансфер на население”, който се приписва на хитлеристите, е всъщност еврейски. Срещаме го например в споразумението на Световната ционистка организация (СЦО) с Хитлер от 1933 г. за депортиране на германски евреи в Палестина. СЦО търсела да сключи подобни договори и с други правителства, които се отнасяли положително към идеята за образуване на еврейска държава върху територия, отнета от палестинските араби. Антисемитските изстъпления в окупираните от Третия райх територии създали нужната за такъв масиран “трансфер” база. Херцл е бил напълно прав, когато казал, че антисемитите са най-добрият съюзник на ционистите.

През 20-те години на 20 век възниква движението “ревизионизъм”, като крайно дясна форма на ционизма. Ревизионистите смятали, че не бива да се чака времето, когато евреите ще станат мнозинство и настоявали за незабавно прогласяване на държавата Израел. Поставяли си за цел да ускорят колонизацията чрез масирано прехвърляне на евреи от Европа и етническо прочистване на местното арабско население с последващо застрояване на отнетата земя. Реализацията на тази схема вървяла трудно. По онова време Палестина е управлявана от Великобритания по силата на мандат, възложен от ОН и интересите на ционистите се сблъскали с интересите на арабите, а и на британците, които били задължени, поне формално, да бранят арабите от еврейския терор. Нарекли се “ревизионисти”, защото настоявали британският мандат да бъде ревизиран и да включи Йордания, с пълното съзнание, че колкото по-голяма е британската колония в Палестина, толкова по-обширна ще бъде държавата Израел.

Създател и идеолог на ревизионизма и на доктрината “Желязна стена” в частност, е Зеев Жаботински.  Духовният баща на партията “Ликуд” -Роден е като Владимир Жаботински на 18 октомври 1880 г. в Одеса. Учи право в Италия и работи като кореспондент на руски вестници под псевдонима “Алталена”. Избран е за делегат на 6-тия ционистки конгрес. Участва в създаването на първия Еврейски легион през 1917 и във форсирането на река Йордан при освобождението на “Ерец Израел” от турско робство.  Жаботински е ерудит и полиглот. Пише романи, разкази и статии, издава в. “Доар Хайом”, превежда на иврит образци на световната класика.  През 1923 г. създава младежкото движение Бетар за военно обучение на еврейската младеж. Клетвата (написана от Жаботински), която младежите полагали при встъпването си в Бетар, гласи: “Посвещавам живота си на прераждането на държавата Израел, с мнозинство на евреите по двата бряга на река Йордан!”

През 1925 г. основава Съюза на ционистите-ревизионисти (“Хацоар”), който по-късно прераства в Нова ционистка организация (НЦО).

Още докато учи в Италия, постъпва във фашистката партия, запознава се с Мусолини и става негово протеже. Жаботински не е просто последовател, а горещ почитател на Дучето. Ръководената от него Бетар копира до подробности идеологията и ритуалите на фашистката младеж – същите тъмнокафяви униформи, същите факелни шествия под ритъма на барабани и прочее. Тук изследователите обикновено подчертават, че в началото италианските фашисти не са били антисемити и цитират думите на Мусолини: “националната гордост няма нужда от делириума на расизма”.

Основната дейност на Жаботински е насочена към организиране на групи евреи от Източна Европа и нелегалното им вкарване в Палестина. В материалите на сайта на Института “Жаботински” в Ерусалим четем: “За няколко години Жаботински успява да организира над 40 кораба с еврейски емигранти. Стотици хиляди евреи успяха да влязат в Ерец Израел въпреки строгата гранична охрана на британската администрация”. Заради тази дейност, както и заради терористичните акции над арабите, които ръководи, е експулсиран от британците през 1929 г. и от този момент живее в диаспората.

През 1937 г. Жаботински създава Иргун Цeвай Леуми (Национална военна организация), известна като Иргун, която води въоръжена борба с всеки противник на еврейска държава и провежда терора над арабското население в съответствие с разработената от своя лидер доктрина “Желязната стена”. Няма никакво съмнение, че докато в Европа нацистите провеждат геноцид над евреите, в същото време в Палестина организациите на Жаботински провеждат със същата жестокост расова чистка на местните араби.

Умира на 4 август 1940 г. в тренировъчния лагер на Бетар в Ню Йорк. Поискал да бъде препогребан в “Ерец Израел” от правителството на бъдещата държава. Волята му е изпълнена. През 1964 г. Зеев Жаботински е препогребан в подножието на хълма “Теодор Херцл” в Ерусалим.

“Неговото име ще остане записано със златни букви в историята на Израел като изтъкнат лидер и философ, наша пътеводна светлина и духовен баща на партията “Ликуд” – са записали благодарните му потомци на сайта на музея Жаботински.


Желязната стена

Още през 1923 г. Жаботински публикува във в. “Хаарец” статията “Желязната стена”, в която обосновава невъзможността за разбирателство под всякаква форма между евреите и палестинците, а в следващите десетилетия я разработва до завършена доктрина в серия публикации. Ето няколко цитата от тях::

“Арабите обичат страната си не по-малко от евреите и тяхната съпротива е напълно естествена. С тях никакво споразумение не е възможно. Те ще приемат ционизма, само когато се видят изтикани до желязната стена, т.е. когато ги накараме да осъзнаят, че друга алтернатива, освен застрояването на Палестина с еврейски селища, няма. За да се разрастват, нашите селища имат нужда от закрилата на сила. Местното население трябва да бъде изтикано зад непробиваема желязна стена. Докато в очите на арабите все още проблясва искрица надежда, докато имат и най-плахата вяра, нищо няма да бъде в състояние да прекрати тяхната съпротива, защото и те, като нас, са живи хора. А живият човек се примирява със съдбата си, само когато загуби надежда… Няма справедливост, няма законност, няма Бог в небето! Има само един-единствен закон , който отменя всички останали – застрояване на Палестина с еврейски селища под закрилата на силата! Това е и ще бъде нашата политика срещу арабите. Всяка друга формулировка би била лицемерие.”

Този “завет” остана ръководно начало за всички израелски лидери до ден днешен. Еврейските изстъпления, които наблюдаваме днес, са само поредна фаза от изтреблението на палестинската нация в съответствие с доктрината “Желязна стена”.

musica universalis

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Относно: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!
« Отговор #7 -: Ноември 11, 2006, 10:42:56 am »
Новият расизъм

Ционистът Щерн и Хитлер били партньори
Според еврейските лидери имало много общо между създаването на Нов ред в Европа от фюрера и националните аспирации на еврейския народ

Неотдавна Израел отбеляза 60 годишнината от гибелта на своя национален герой Авраам Щерн (Ейбрахам Стърн), член на ръководството на Иргун Цевай Леуми (Национална военна организация) и сподвижник на Зеев (Владимир) Жаботински.

По времето, когато ревизионистите от Иргун разгръщат своята терористична кампания срещу британската администрация в Палестина, техен политически противник и водач на умерената еврейска прослойка е Бен Гурион. През 1933 г той изпраща своя приятел Хаим Арлозороф да сключи споразумение с Хитлер за "трансфер на население в Палестина". Това става във време, когато Жаботински и неговият близък съратник, равинът-кабалист Авраам Кук, се опитват да организират "икономически санкции срещу Германия", провокирани от антисемитските изстъпления след Кристалнахт. За целта Жаботински използвал връзките си с масонските кръгове, към които се присъединява в Париж в началкото на 30-те години. По онова време обаче подобна мярка не можела да постигне нещо повече от еврейски бойкот на германски стоки. Трансферното споразумение ("Ха'авара") не само слага край на бойкота, а тъкмо обратното – позволява на заминаващите евреи да изкупуват неограничени количества преносими стоки, които Световната ционистка организация продавала впоследствие в Палестина. Вбесени от това "предателство", водачите на Иргун застрелват Арлозороф. (Виж книгата на Едуин Блек "Споразумението за трансфер на население между Третия Райх и еврейска Палестина", изд. "Бруклин Букс").

 Към края на 30-те години анти-британските терористични действия на Иргун вземат застрашителен обхват. Изброените в "Енциклопедия Британика" акции включват убийства на араби, умерени еврейски активисти и британски чиновници, взривяване на гари, летища, пътища и мостове. Това принудило Великобритания да издаде през 1939 г. т.нар. "Бяла книга", която защитавала правата на арабите и ограничавала драстично навлизането на еврейски емигранти в Палестина.

През нощта на 31 август срещу 1 септември, 1939 г. т.е. в деня на избухването на Втората световна война, цялото командване на Иргун е арестувано от британската палестинска полиция CID. Когато излязъл от затвора 10 месеца по-късно, Щерн установил, че от своето изгнание Жаботински е заповядал коренен прелом в тактиката на Иргун. Всички акции срещу англичаните били отменени. Иргун вече трябвало да сътрудничи на англичаните! Щерн бил готов да последва новата линия, но само ако британците веднага призная суверенитета на еврейската държава "по двата бряга на река Йордан". Докато това стане борбата срещу тях трябва да продължава, смятал той. Жаботински съзнавал, че нищо не може да накара британците да признаят еврейска държава през 1940 г., затова поставил като първи приоритет на ревизионизма във войната създаването на втори Еврейски легион, който да се бие в състава на британската армия срещу Оста. Двете концепции били непримирими, поради което през септември, 1940 г. Иргун се разцепва.

 По-голяма част от членовете й последвали Щерн (с нелегално име "Яир", в чест на митичният комадир на крепостта Масада и водач на въстание срещу Римската империя Елиезер бен Яир). Останал с 200 – 300 човека, Щерн ("Яир") разработил план на нелегална война срещу британците, който включвал:

 


1. Признаване на суверенна еврейска държава върху територията, определенена в книга Битие 15:18, където е казано: "В тоя ден сключи Господ завет с Авраама, като рече: на твоето потомство Аз давам тая земя, от реката на Египет до голямата река, река Ефрат".

2. "Размяна на население", което, според Лени Бренър е евфемизъм за експулсиране на арабското население в съответствие с доктрината "Желязна стена".;

3. Построяване на трети храм в Ерусалим.

В групата на Щерн съзнавали, че не могат да изтласкат Великобритания от Палестина, затова търсели съюз с нейните врагове.

През септември, 1940 г. Щерн и един евреин, който работел в британската администрация в Ерусалим, но бил и таен агент на италианците, изготвили план, според който Мусолини трябва да признае ционистка държава, а в отговор Иргун ще му сътрудничи при бъдещата италианска окупация на Палестина. За всеки случай "Яир" изпратил свой втори емисар, Нафтали Любенчик в Бейрут за да започне преговори директно с Оста. През януари, 1941 г. Любенчик се срещнал с двама германци, Ото фон Хентиг, завеждащ отдела за Близкия изток на министерството на външните работи на Третия Райх, и Рудолф Розен. Фон Хентиг е известен като "фило-ционист" в правителството на Хитлер.

След края на Втората световна война в германското посолство в Турция е открито копие на проекто-споразумението на Щерн. Документът от Анкара, който носи дата 11 януари, 1941 г., е озаглавен "Предложение на Иргун Цевай Леуми за разрешаване на Еврейския въпрос в Европа и участието на Иргун във войната на страната на Германия".

 Ето неговия текст:

1. Депортирането на еврейските маси от Европа е предпоставка за решаване на еврейския въпрос, но тя е възможна само ако масите на еврейските бежанци бъдат насочени натам, където е родината на еврейския народ – Палестина и ако това доведе до образуване на еврейска държава в нейните исторически граници.

2. Иргун Цевай Леуми, която познава добрата воля на германския Райх, добронамереното отношение на неговото правителство към ционистката дейност вътре в Германия, и в частност – към ционистките планове за евакуация на евреите, смята че:

  а. Съществуват общи интереси между установяването на Нов Ред в Европа в съответствие с германската концепция и истинските национални аспирации на еврейския народ, така, както са формулирани от Иргун.

  б. Сътрудничество между Нова Германия и новата национална еврейска държава е възможно и, следователно,

  в. Създаването на историческа еврейска държава на национална и тоталитарна основа, скрепено с договор с Германския Райх, може да служи на интересите на една бъдеща силна властова позиция на Германия в Близкия Изток.

3. Като взема предвид горните съображения и при условие, че националните аспирации на израелското освободително движение Иргун в Палестина бъдат признати от страна на Германския Райх, Иргун предлага да бъде включена и да вземе дейно участие във войната на страната на Германия.

4. Това предложение на Иргун е свързано с възможност за военно обучение и организиране на еврейска сила в Европа, под командването на Иргун. Тези военни съединения ще вземат участие във войната за покоряване на Палестина, ако такъв фронт бъде открит.

5. Индиректното участие на израелското освободително движение в започналото установяване на Нов ред в Европа, ще бъде обвързано с положително и радикално решение на еврейския проблем в Европа в съответствие с гореспоменатите национални аспирации на еврейския народ. Това ще укрепи моралната основа на Новия ред в очите на цялото човечество. "

Когато Британия окупирала Бейрут през декември, 1941 г., Щерн изпратил Натан Ялин –Мор със задачата да се свърже с нацистите в неутрална Турция. Той обаче бил арестуван по пътя. Това е последният известен опит на Щерн да предложи услугите си на Третия Райх.

Идеите на Щерн били от край до край несъстоятелни. Германо-италианският съюз предвиждал Средиземноморието да стане сфера на влияние на Италия, не на Германия. Днес са известни и договореностите, постигнати от Хитлер и главния мюфтия на Ерусалим ал Хусеини, при срещата им на 21 ноември 1941 г. Хитлер обяснил, че в момента Германия не може да си позволи да настоява за независимост на коя да е от арабските колонии на Великобритания, нито на Франция, която е нейн съюзник. (По това време правителството на Виши управлява цяла Северна Африка). Фюрерът обаче гарантирал, че когато Германия завземе Кавказ, германските части ще бъдат предислоцирани в Палестина и ще разрушат ционистките селища.

"Щерн виждал как самата Световна ционистка организация успява да се адаптира към Хитлер и даже да постигне споразумения с него. Виждал добрите отношения на Жаботиснки с Мусолини, виждал, че други членове не ревизионисткото движение постигат споразумения с полските антисемити. Затова смятал, че евреите трябва също да направят своя тоталитарна държава." – пише Лени Бренър

Провалът на мисията на Любенчик довел до разцепване на групата на Щерн. Според информациитена Център "Визентал" (http://motlc.wiesenthal.com/pages/t045/t04598.html), на въпроса защо е предприел подобен рискован ход той отговарял, че и Ленин е искал споразумение с германците в Брест-Литовск през 1918 г. "Ревизионисткото ционистко движение предаде Мусолини, а не обратното- писал Щерн. - Ционизмът трябва да покаже на Оста, че е надежден партньор, и да влезе в открит военен конфликт с Великобритани, за да могат германците да видят директните военни предимства от съюза с ционизма".

След този провал групата се преименувала в "Лохамей Херут Израел" (съкр. ЛЕХИ), в превод "Бойци за освобождение на Израел". През февруари, 1942 г., при опит за арест в дома му, Авраам Щерн е застрелян от британската полиция в Палестина.

След смъртта му неговата дясна ръка, Йцхак Йезерницки с нелегален псевдоним "раби Шамир", който ръководел оперативното командване на ЛЕХИ, организира две от най-значимите политически убийства в летописа на ревизионизма. На 6 ноември, 1944 г. ЛЕХИ застрелват лорд Моин, британският губернатор за Близкия изток, а на 17 септември, 1948 г. е убит специалният пратеник на ООН в преговорите за Палестина, шведският граф Фолке Бернадот.

След войната ЛЕХИ се влива в новосъздадената израелска армия. Ревизионизмът останал идеология на Иргун и след 1948 г., когато се разпада на на няколко десни партии в новата държава. Един от неговите водачи, Менахем Бегин, основал партията Херут ("Свобода"), а в началото на 70-те години успява да обедини всички тях в една партия – Ликуд. През 1977 г., когато стана министър-председател, Бегин назначи за външен министър своя стар съратник "раби Шамир" под името Ицхак Шамир. Светът реагира с възмущение. Вестниците в Западна Европа излизат с иронични заглавия, перифразиращи текстове от проекто-спразумението на Щерн с Хитлер, от типа: "Бегин познаваше добрата воля на германския Райх" или "Съществуват общи интереси между хитлеровия Нов ред и националните интереси на еврейския народ"

В отговор Бегин издава пощенска марка с лика на Авраам Щерн, с което го реабилитира като национален герой. По-късно Шамир става премиер на Израел от 1983-84 и 1986-92.

Странно ли е, че управлението на Ликуд, легитимната наследница на Иргун, и имената на нейните водачи от Бегин през Шамир и Нетаняху до Шарон, е свързано с най-кървавите еврейски изстъпления в Близкия Изток?

(Следва)

* в поредица от няколко статии разказваме за спекулациите на тема “антисемитизъм”. За колаборацията на ционисткото движение с хитлеризма и фашизма на Мусолини, за втория план на историческите събития, които показват как можем да бъдем манипулирани с пренаписана история поколения подред.

Така и не последва продължение.
На 14 юни 2002г. се навършваха 54г. от създаването на ИЗРАЕЛ на Обетованата земя – обещана от Йехова на “богоизбраните”.

Автоцензура или пълна цензура – както Ви хареса!

Източник: http://patrioti.org/index.php?topic=6854.0;prev_next=next
musica universalis

Неактивен Altay

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 155
Относно: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!
« Отговор #8 -: Февруари 10, 2007, 00:22:55 am »
Жестоките саморазправи, срещу палестинците, продължават -

www.rense.com/general75/eth.htm

Цитат
Палестинците отдавна немогат да живеят в мир и спокойствие, в съобствената си страна, която вече не съществува.  В окопираната им страна те саподложени, на  ежедневни нападки, преследване и расизъм, от страна на властите.

В същото време

 Евреи и мюсулмани се обединяват срещу Ционизма -
« Последна редакция: Април 22, 2007, 00:20:39 am от Altay »
'Животът е не само по-странен, отколкото предполагаме - той е по-странен отколкото, можем, да предпо

stt

 • Гост
Разликата е като между турци и еничери.

Първите са си народ и толкова, докато не започват да колят и бесят.
Вторите не са от този народ, осъзнават го, но са в пъти по свирепи от първите към всички останали, които не са турци.


Неактивен pimeto

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 118
 • Kin: 159 ::: Sun: CAUAC
Еврейския капитал поддържа САЩ - естествено е те да управляват.
по голяма глупост не бях чувал. чувал съм я де, но това изобщо не е така.
първо в америка живеят повече еврей от колкото в израел.
второ америка подкрепя израел. с военна техника и кво ли още не.... чичко сам пази израел.
или иначе казано, еврей пазят обетованата земя.....

а по темата, само ще кажа, че познавам еврей. всичките до един се оказаха боклуци.
а първоначално даваха вид на страхотни хора.
но за тях може да се каже спокойно че чакат удобен момент да ти забият ножа в гърба.
като те гледат в очите ще се усмихват и ще са мили, обърнеш ли се вадят ножа!
разбира се това важи за всяка, нация, раса..... не е толкова до националност, но при еврейте - с това ги кърмят!

двама от еврейте които ПОЗНАВАХ, бяха се домъкнали от израел!
няма такива надменни и злобни същества като тях.
злобни българи съм виждал, ама сравнение не може да се прави изобщо!
тия от израел се мислят за някви "свръх" същества, едва ли не.

но както повечето тук знаете, има теории, конспирации и какво ли още не за еврейте и техните намерения!
така, че монетата винаги трябва да има две лица! в случая при еврейте не е една монета ами цяла кесия с монети с по две лица... смятайте сами.
едните са светци, другите зли, третите еди кви си....
лицемерието им край няма. но в крайна сметка са просто jews - скъпоценни камъчета :D

жалкото е, че еврейте които са в европа (може би не са ционисти, ъм ?) и управляват държави като Германия например. прокарват закони, и чрез медията мачкат жестоко европейците! всички страни в ЕС.
та дори и нас погнаха вече с безумните си закони!
последния шок за мен, е че отиваш в затвора ако отричаш холокоста!!!!  :-\

Riter

 • Гост
Разлика между ционизъм и юдаизъм няма.
Корените на ционизма са в юдейската религия, така че е абсурдно да се търсят "коренни" разлики.

Неактивен DasReich

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 29
Коренната разлика между евреи и ционисти я намират хора, които се страхуват да бъдат обвинени в антисемитизъм !  :) Видиш ли ние нямаме нищо против обикновения евреин, пречат ни само лихварите и пиявиците сред вас. Откакто се оказа, че такъв народ като евреи няма, а са просто религиозна секта, разликата между евреи и ционисти изчезна безследно !
Jedem das Seine !

stt

 • Гост
Коренната разлика между евреи и ционисти я намират хора, които се страхуват да бъдат обвинени в антисемитизъм !  :) Видиш ли ние нямаме нищо против обикновения евреин, пречат ни само лихварите и пиявиците сред вас. Откакто се оказа, че такъв народ като евреи няма, а са просто религиозна секта, разликата между евреи и ционисти изчезна безследно !

 :D

Не са народ, а секта - добре казано. Но сектата не е религиозна. Всяка религия признава някъкъв вид "божественост" на човека спрямо всичко останало. Юдаизмът(талмудизмът) я признава само на евреите - т.е. ако не си евреин, значи не си нищо повече от едно животно(гоя) и обратно ако си евреин - си над всичко друго! Ционизмът е политическа идея - създаване на държава Израел на територията на Палестина, която да стане огнище(?!?) за всички евреи по света. Това не значи, че всеки евреин иска да се ходи там! Огромна част от тях дори се страхуват да отидат в концлагера Израел. Те не са ционисти.

И затова разлика има. Малка :P

Неактивен търпелив

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 133
Относно: За коренната разлика между евреи и ционисти!!!
« Отговор #14 -: Септември 14, 2007, 17:12:33 pm »
не знаех досега, че има такова движение - наистина библейско мислене имат тези хора. и се разграничават коренно от политиката на израел- обаче пък много други вярващи смятат ,че с основаването на Израел 1948 се сбъдват пророчествата, където Бог казва,че пак ще събере евреите от всички краища на Земята.И заселването им започва още в края на 19 век, и всички благодатни промени в пустинята са доказателство за Божията Благодат.Моето мнение е,че Бог одобрява държавата Израел в момента,но не и политика на кръвопролития,което си е естествено от сътворението.Но как пък да не се защитават израелците,след като повечето арабски страни искат пък да унищожават всички евреи?...
« Последна редакция: Септември 14, 2007, 19:28:34 pm от търпелив »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27